|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
arkan

|
Zaslal: st červen 10, 2015 6:29 am Předmět: |
|
|
Úvaha generála Šedivého,která se může naplnit.
9. 6. 2015 — Jiří Šedivý, bývalý náčelník Generálního štábu AČR, generál v záloze, k imigrantům:
"Já si myslím, že Česká republika není úplně státem a Češi jako národ, který by akceptoval poměrně velké změny a přísun jinak smýšlejících, kulturně zaměřených lidí. Já si myslím, že dlouhodobý problém, který my řešíme, je romská menšina, doteďka jsme ho nevyřešili. Takže jako obyvatelé České republiky jsme poměrně dost citliví na poměrně odlišný kulturní názor."
"Česká republika vůbec není nikde schována někde za větrem, jak se říká, ale právě naopak si myslím, že je v druhé vlně, která může přijít, a tam už se budeme tímto problémem zabývat velmi vážně."
"Pokud se nepodaří migraci nějakým způsobem usměrnit, já si myslím, že je potřeba výrazně posílit aktivity na vnějších hranicích EU, tak ta vnitřní schopnost policejních sborů jednotlivých států pravděpodobně už dosáhne určitého limitu.
A pokud se nepodaří uklidnit dokonce i vnitřní napětí, které zákonitě přijde s velkým počtem migrantů na území jednotlivých států, tak může přerůst až ve vojenské riziko, které pochopitelně bude muset být řešeno i daným způsobem – a to je rozsáhlé použití zbraní různých kalibrů a různých organizačních složek. A myslím si, že by to přineslo poměrně hodně velké problémy. " _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spazik

|
Zaslal: st červen 10, 2015 11:47 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
...
V Evropě je se zaměstnanci jeden velký problém. Máme to tu plno kancelářských krys, ale málo skutečných odborníků a málo lidí, kteří chtějí makat rukama. A to rozhodně není chyba přistěhovalců. |
Oni by lidi rukama makali, kdyby to nebylo za minimální mzdu nebo o něco málo více Fabrika, která platí něco co se blíží aspoň průměrné mzdě má většinou před bránou frontu.
Že nejsou odborníci, za to si firmy z části můžou taky sami - pokud chtějí odborníky, musí si je ve spolupráci se školou sami vychovat (jako to teď dělá např. Dědek v Jablotronu). Státní školy nikdy sami o sobě nemůžou držet krok s praxí.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: st červen 10, 2015 11:59 am Předmět: |
|
|
ne problém je jinde, že rozdíl mezi minimální mzdou a různě nakumulovanýma dávkama je minimální nebo dokonce líp vychází pro dávky . .proč dělat něco, když nemusím nic a mám víc ..
a druhý problém, soustavný zvyšování minimální mzdy způsobuje, že máš zaměstnat někoho za mzdu, která je vyšší než cena jeho práce .. takže logicky kdo by si asi (kromě státního sektoru) pořizoval zaměstnance, který mu bude prodělávat a ne vydělávat
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: st červen 10, 2015 12:11 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | ne problém je jinde, že rozdíl mezi minimální mzdou a různě nakumulovanýma dávkama je minimální nebo dokonce líp vychází pro dávky . .proč dělat něco, když nemusím nic a mám víc ..
a druhý problém, soustavný zvyšování minimální mzdy způsobuje, že máš zaměstnat někoho za mzdu, která je vyšší než cena jeho práce .. takže logicky kdo by si asi (kromě státního sektoru) pořizoval zaměstnance, který mu bude prodělávat a ne vydělávat |
Ukaž mi někoho, jehož cena poctivé práce je nižší než česká minimální mzda.
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červen 10, 2015 12:36 pm Předmět: |
|
|
navíc slušnej člověk stejně radši půjde pracovat než sedět a brát dávky - to je podle mě kvalita hodná pouze lowlifů...
o tom, že je v ČR minimální mzda směšně nízká se bavit nemusíme, to je fakt
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: st červen 10, 2015 12:46 pm Předmět: |
|
|
Možná to chce sundat růžový brýle .. je spousta lidí, která nepůjde pracovat, navíc se k nim díky štědré politice státu přidávaj i tací, kteří by i pracovat šli, ale nevyplatí se jim to.
Minimální mzda by se měla zrušit, protože pokud se bavíme o minimální mzdě, tak kdo jí dostává? Naprosto základní pracovní síla bez jakýhokoliv vzdělání .. a kolik bys jim chtěl asi tak dávat?
O tom, že jsou bohužel oblasti v republice, kde je ta mzda směšně malá a nic lepšího tam není a nebude, o tom se nehádám, to je pravda. Na druhou stranu v takový díře zaplatíš za bydlení tolik, za co by sis v Praze nepostavil ani boudu na zahradu ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: st červen 10, 2015 1:08 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st červen 10, 2015 1:47 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Mablung napsal: |
...
V Evropě je se zaměstnanci jeden velký problém. Máme to tu plno kancelářských krys, ale málo skutečných odborníků a málo lidí, kteří chtějí makat rukama. A to rozhodně není chyba přistěhovalců. |
Oni by lidi rukama makali, kdyby to nebylo za minimální mzdu nebo o něco málo více Fabrika, která platí něco co se blíží aspoň průměrné mzdě má většinou před bránou frontu.
Že nejsou odborníci, za to si firmy z části můžou taky sami - pokud chtějí odborníky, musí si je ve spolupráci se školou sami vychovat (jako to teď dělá např. Dědek v Jablotronu). Státní školy nikdy sami o sobě nemůžou držet krok s praxí. |
Mluvíme-li o odbornících, tam je chyba jak ve školách a systému školství, tak zcela určitě i ve firmách samotných, kteří si nechtějí odborníky vychovávat.
Co se lidí manuálně pracujících týče, i tady je potřeba určitá kvalifikace. Opici přesouvající zboží po pásu ti nahradí stroj, zedníka těžko. A každý, kdo v Praze stavěl dům ti řekne, jak je zatraceně těžké sehnat schopné a poctivé řemeslníky na stavbu domu. Takový mají většinou kalendář plný na pár měsíců dopředu. A jiná řemesla jsou na tom podobně.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st červen 10, 2015 3:41 pm Předmět: |
|
|
Jo s těmi školnimi praxemi je to problém. Nejsem tak dlouho ze školi, ale jak na střední tak i dále praxe probíhala tak, že si jí student zajistil sám. No a většina má prostě známe/rodiče někde ve firmě, dostanou razítko a nazdar.
Když jsem byl na VOŠce, tak jsem měl praxi na obecním úřadu u nás. No a ředitel školi říkal, že bude buď volat a nebo dělat namátkové kontroly. No všichni ostatní spolužáci si sehnali razítka a na praxi nachodili, váleli se doma. Jedinej já jsem an ten úřad chodil a hádejte ke komu přišla osobní kontrola? No samozřejmě ke mě. K ostatním volal. Ani ke kámošovi, který byl u rodičů ve stejné vesnici nešel, jenom prostě ke mě.
Nehejtujte mě, že jsem si to razítko taky nesehnal, píšu to kvůli té kontrole. Jo a vlastně, kdybych si ho sehnal a válel se doma, tak by byl průser, když si za mnou dojel.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st červen 10, 2015 4:55 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Co se lidí manuálně pracujících týče, i tady je potřeba určitá kvalifikace. Opici přesouvající zboží po pásu ti nahradí stroj, zedníka těžko. A každý, kdo v Praze stavěl dům ti řekne, jak je zatraceně těžké sehnat schopné a poctivé řemeslníky na stavbu domu. Takový mají většinou kalendář plný na pár měsíců dopředu. A jiná řemesla jsou na tom podobně. |
No ono je třeba se na to dívat i z druhé strany. Někde to psal nějaký elektrikář, že většina zákazníků by chtěla nadstandardní práci ze směšný peníz. Kvalitní práci dneska málokdo ocení, proto většina lidí nakupuje v Ikea nebo H@M a ne u truhláře nebo u krejčího. Jako příklad uvedl, že třeba chtěl někdo spravit el. zásuvku v paneláku - prý "pane mistr to máte za chviličku (asi čekal že to bude za 500,-...) no chlápek zjistil, že je tam jsou dojebané celé el. rozvody a vyčíslil opravu asi na 50k...)
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st červen 10, 2015 5:32 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem si to veledílo poslechnul a... Opravdu tohle někdo poslouchá? Dneska je opravdu jiná doba, dneska může být "umělcem" opravdu každý. Hudební průmysl současnosti jde asi zcela mimo moje chápání. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st červen 10, 2015 5:49 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Mablung napsal: |
Co se lidí manuálně pracujících týče, i tady je potřeba určitá kvalifikace. Opici přesouvající zboží po pásu ti nahradí stroj, zedníka těžko. A každý, kdo v Praze stavěl dům ti řekne, jak je zatraceně těžké sehnat schopné a poctivé řemeslníky na stavbu domu. Takový mají většinou kalendář plný na pár měsíců dopředu. A jiná řemesla jsou na tom podobně. |
No ono je třeba se na to dívat i z druhé strany. Někde to psal nějaký elektrikář, že většina zákazníků by chtěla nadstandardní práci ze směšný peníz. Kvalitní práci dneska málokdo ocení, proto většina lidí nakupuje v Ikea nebo H@M a ne u truhláře nebo u krejčího. Jako příklad uvedl, že třeba chtěl někdo spravit el. zásuvku v paneláku - prý "pane mistr to máte za chviličku (asi čekal že to bude za 500,-...) no chlápek zjistil, že je tam jsou dojebané celé el. rozvody a vyčíslil opravu asi na 50k...) |
Lidé samozřejmě pyskují, ale často to to zaplatí, když mu věří. Tam je spíše problém, že oni moc nevědí, kolik to má stát či co je potřeba skutečně udělat a mezi živnostníky je hodně kurev, které toho využívají. Pak se člověk ani moc nemůže divit, že obě strany mají mizerné zkušenosti.
Ale to už odbočujeme.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|