|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
bubucK
|
Zaslal: st červen 24, 2015 10:54 am Předmět: Hubnutí + posilování |
|
|
Zdravím,
Je mi 20, měřím 180 a vážím 90 kg. Za poslední rok jsem přibral 10 kg (přestup na VŠ - jiné a nepravidelné stravování..) Rád bych s tím něco chtěl začít dělat a chtěl bych se zeptat, jakou strategii zvolit.. Chtěl bych zhubnout a zároveň vypracovat postavu.
Mám se nejdřív zaměřit na hubnutí a potom až na cvičení? Nebo mám zkombinovat posilování a v některé dny aerobní aktivity? Někde jsem četl, že posilování je super i na hubnutí a zbavování se tuků. Chtěl bych tedy vědět jakou cestou se mám vydat a pokud lze tyto 2 činnosti kombinovat, tak jaký jídelníček zvolit (jestli spíš dietní nebo si mám najít nějaký ke cvičení).
Děkuji za odpovědi a rady :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
flew

|
Zaslal: st červen 24, 2015 11:39 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: st červen 24, 2015 1:20 pm Předmět: |
|
|
| flew napsal: | | A jako cvičení můžeš začít třeba s během |
Běh už je hodně komplexní, technicky náročná aktivita. Rozhodně bych s ním nezačínal.
„Člověk se nedostane do kondice tím, že začne běhat, člověk musí být v kondici, aby běhat vůbec mohl začít“
Gray Cook
"Běhání je – na rozdíl od obecného přesvědčení – jedním z vrcholů pyramidy, ne základ“
Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st červen 24, 2015 1:21 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st červen 24, 2015 1:26 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | | flew napsal: | | A jako cvičení můžeš začít třeba s během |
Běh už je hodně komplexní, technicky náročná aktivita. Rozhodně bych s ním nezačínal.
„Člověk se nedostane do kondice tím, že začne běhat, člověk musí být v kondici, aby běhat vůbec mohl začít“
Gray Cook
"Běhání je – na rozdíl od obecného přesvědčení – jedním z vrcholů pyramidy, ne základ“
Pavel Macek |
Člověk aby už měl pomale vysokou školu na běh, jeden z nejzákladnějších lidských pohybů
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st červen 24, 2015 1:52 pm Předmět: |
|
|
Konecne jsme se dozvedeli, proc Princ zatracuje aerobku, beh je pro nej moc slozitej a jeste na nej neni dostatecne fyzicky ani psychicky pripravenej
Peknej bullshit :) Beh je jeden z nejlevnejsich a nejdostupnejsich sportu :) Kdyz pominu opravdu tragicky zpravidla zensky co jsou schopny vytacet pri behu chodidla do strany jako kacer, neni na behu co zkazit.
Samozrejme, ze pokud cvicite s Kettlebellem, je predpokladem pred prvnim vybehnutim prjit seminaren spravneho dychani, seminarem spravneho strecinku pred a po vykonu (kazdy seminar zvlast) a potom jeste projit pulrocnim kurzem techniky behu.... pro ty ostatni staci proste koupit boty na behani a vybehnout _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
Zaslal: st červen 24, 2015 1:56 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | Člověk aby už měl pomale vysokou školu na běh, jeden z nejzákladnějších lidských pohybů |
No jo, jenomže problém nastává ve chvíli, kdy se o tenhle nejzákladnější pohyb začne někdo pokoušet po X letech lenivění bez pohybu. :) Denně vídám lidi, jejichž běh nemá s přirozeným pohybem opravdu nic společného, a když se k tomu přidá nadváha běžce, je zaděláno na problém.....navíc, abych si trošku rejpnul. :) Pokud je běh jedním z nejzákladnějších lidských pohybů, proč se atleti učí odmala správné technice běhu?
S tím Pavlovým citátem nesouhlasím, ani ho tady nechci bránit (taky mi jeho KB marketing leze krkem), ale zase bych běh až tak nepodceňoval a nedělal z něj úplně intuitivní věc. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st červen 24, 2015 2:02 pm Předmět: |
|
|
| citace: | Pokud je běh jedním z nejzákladnějších lidských pohybů, proč se atleti učí odmala správné technice běhu?
|
pretoze atleti maju uplne ciele,moznosti,potreby? takisto podrep je pre cloveka prirodzena a zakladna vec, a technika sutazneho drepu sa uci roky _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
Zaslal: st červen 24, 2015 2:13 pm Předmět: |
|
|
Ano, to máš pravdu, jenomže i člověk, co cvičí kondičně, se musí techniku dřepu naučit, protože většina lidí dřepovat neumí. Stejně jako většina lidí neumí běhat.......čím se člověk dřív zrakví je už jiná otázka. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st červen 24, 2015 2:19 pm Předmět: |
|
|
No oni se atleti od mala nic moc neuci, protoze ten kdo beha blbe, atletiku nedela.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: st červen 24, 2015 2:19 pm Předmět: |
|
|
| JENDA10 napsal: | | Maerlyn0 napsal: | Člověk aby už měl pomale vysokou školu na běh, jeden z nejzákladnějších lidských pohybů |
No jo, jenomže problém nastává ve chvíli, kdy se o tenhle nejzákladnější pohyb začne někdo pokoušet po X letech lenivění bez pohybu. :) Denně vídám lidi, jejichž běh nemá s přirozeným pohybem opravdu nic společného, a když se k tomu přidá nadváha běžce, je zaděláno na problém.. |
Nemyslim si, ze by clovek po rokoch lenivosti a pripadne s nadvahou hned nahodil tempo a vzdialenost, ktora by ho stihla znicit
A ked moze behat moja 56 rocna mama, moze fakt kazdy _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
Zaslal: st červen 24, 2015 2:45 pm Předmět: |
|
|
@sk: Ano, talent hraje zásadní roli, ale že by se i talentovaní nic moc neučili, to bych neřekl. Ale to už se dostáváme trochu jinam.....
@decarabas: Jo, a nebo když si vyhodil koleno při běhu můj 49letej táta (kterej mimochodem do 16 let dělal atletiku), tak si ho může vyhodit fakt každej. :) Tohle zobecňování je absolutně mimo.......ano, běhat může každý. Stejně tak může každý dřepat, tahat, tlačit.....otázka je, jakým způsobem a s jakými následky. Neříkám, že špatná technika běhu každýho zmrzačí, ale že běh není vhodnej pro každýho a není tak přirozenej a intuitivní, jak se obecně traduje.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st červen 24, 2015 2:54 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st červen 24, 2015 3:00 pm Předmět: |
|
|
BULLSHIT !!!!!
Opet tu mame kretensky tendendcni clanek, pmkb uz me to ani nebavi komentovat, je to vazne K SMICHU !!!! omlouvam se, ze jsem sprostej, chapu, ze je to tvoje remeslo, ale do prdel*e to tu vazne uz i u cloveka, kterymu se radi at zacne behat zacneme vtloukat kliny o kettlebells, resetech a dalsich hovne*ch?
k clanku:
ano clovek co ma problem s kolenama, vyhrezlou plotnu apodobne asi nebude behat....
clovek, co nema nohu nebo ruku taky ne
Zbytek clanku jsou opet vzkazky, ze bez resetu, seminaru a kettlebells to nejde....
HNUS ! HNUS ! A jeste jednou HNUS _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|