Zaslal: ne květen 03, 2015 3:00 pm Předmět: Poriadny hrudník
Zdravím, poradíte mi nejaké triky a cviky ako zvačšiť hlavne stred a vrchnú časť hrudníka ? zaostáva za zvyškom ? a dá sa nejakými cvikmi zmenšiť až odstrániť medzera medzi prsiami ? ďakujem :D
1) bench press – slouží k rozvoji střední a dolní oblasti a také ke stimulaci růstu hmoty a síly
2) tlaky s velkou činkou na nakloněné lavici – zapojují především horní část, ta bývá u každého velice slabá
3) rozpažky na rovné lavici – zatěžují vnější a vnitřní stranu hrudníku
4) kliky na bradlech – jsou především zaměřeny na dolní a vnější oblast
5) pullover – rozšiřuje hrudní koš a protahuje zatěžované svaly
První cvik tréninku by měl být zaměřený na zaostalou partii, ve Tvém případě vrchní část hrudníku:
- tlaky s velkou činkou na nakloněné lavici 6-8 sérií po 8-12 opakováních
- bench-press (střední a dolní oblast) 6-8 sérií po 10 opakováních
- rozpažky na rovné lavici (vnější a vnitřní strana hrudníku) 6 sérií po 8-10 opakováních
- pullover (hrudní koš) 5 sérií po 10-12 opakováních
- protisměrné kladky (pouze před soutěží) 5-12 sérií po 15 opakováních
Volit systém pyramidy, začít s menším a postupně navyšovat.
Zdroj:
Robert Kennedy (MUSCLEMAG Int.): Arnold Schwarzenegger
Naposledy upravil Steve23 dne pá červenec 03, 2015 4:51 pm, celkově upraveno 1 krát
Je to z Arnoldovo tréninků, osobně bych 12x15 taky nejel
Nejhorsi je kopírovat anebo si něco brát z tréninku profesionalnich kulturistu, to si mysloim, že je špatně...viz. hodne moudrych članku...najdi si takový hezký článek: "Splitové rutiny : "Smrt produktivního tréninku" to silně uznávám...je to ironie, ale mě se třeba prsa aniž bych je nějak chtěl, tak se mi vyditelně zlepšili od tý doby co jsem začal cvičit hluboký kliky na bradlech...dostaly hmotu a tvar...z žádnýho cviku necítim tak prsní svaly jako z kliků na bradlech...když jsem začínal tak jsem taky prostě hltal tréninky kultiku a kopiroval je...sere me to, ze jsem tim ztratil zbytecne cas, fakt...skoda, ze jsem driv neuznaval cviky jako zminovane kliky na bradlech, shyby, drepy, tahy, silove premisteni, tlak nad hlavou, shyby podhmatem...fakt me to stve, protoze az z techto cviku se moje telo zaclo menit...
Kopírovat trénink je špatný, kopírovat cviky rozhodně ne. Cvičit bys měl s tím, s čím se ti cvičí dobře. Prostřídal jsem tuny cviků, některé mám radši, některé si mi například špatně cvičí, případně můžou nastat bolesti. Vybírat si správné cviky, které mi při tréninku sedí je pro mě důležitá věc a právě díky Arnoldovo radám mě cvičení baví.
Kopírovat trénink je špatný, kopírovat cviky rozhodně ne. Cvičit bys měl s tím, s čím se ti cvičí dobře. Prostřídal jsem tuny cviků, některé mám radši, některé si mi například špatně cvičí, případně můžou nastat bolesti. Vybírat si správné cviky, které mi při tréninku sedí je pro mě důležitá věc a právě díky Arnoldovo radám mě cvičení baví.
Zjednodušeně řečeno: Nejlepší trenér je Tvé tělo
Chtěl jsem Ti napsat jak jsi to celé okopíroval z nejmenované stránky a to doslova
Akorát mě tu předběhly
Odkud jsem to vzal je snad jedno, jsou to rady pro všechny, údajně od Arnieho, což jsem zmínil, za svoje nic nevydávám a odkaz na stránku, ze které to mám pochopitelně uvádět nebudu a to čistě kvůli reklamě.
Člověk sháněl rady na procvičení prsních svalů, tak tady má pár cviků i s popisem, které by měl vyzkoušet a přijít jim na chuť, případně obměnit o nové, či již oblíbené a odcvičené.
Odkud jsem to vzal je snad jedno, jsou to rady pro všechny, ...
vždy je nutné uvádět zdroj... pak to vypadá, že je to z Tvé hlavy, což nezkušeného zmate, a dělat reklamu stránce není potřeba, když ta to zřejmě taky odněkud opsala.
Zaslal: st červenec 08, 2015 9:09 am Předmět: Re: Poriadny hrudník
Steve23 napsal:
Odkud jsem to vzal je snad jedno, jsou to rady pro všechny, údajně od Arnieho, což jsem zmínil, za svoje nic nevydávám a odkaz na stránku, ze které to mám pochopitelně uvádět nebudu a to čistě kvůli reklamě.
Člověk sháněl rady na procvičení prsních svalů, tak tady má pár cviků i s popisem, které by měl vyzkoušet a přijít jim na chuť, případně obměnit o nové, či již oblíbené a odcvičené.
Jenže tvá rada je jen odkaz na trénink profesionála pod koňskými dávkami steroidů, chtěl bych tebe osobně vidět provádět na plno tu nejlehčí verzi tréninku obsahující 35 sérií jen na prsní svaly...:-D Navíc to celé obsahuje dost zavádějící info jako je kupříkladu ta, že pullover roztahuje hrudník... Taky na té sestavě nevidím nic, co by vedlo ke kýženému efektu dohnání deficitu v horní části hrudníku a umazání té "mezery" mezi levou a pravou stranou... Promiň, ale z mého pohledu jsi mu ničím neporadil...
Zaslal: st červenec 08, 2015 9:24 am Předmět: Re: Poriadny hrudník
stanley443 napsal:
Zdravím, poradíte mi nejaké triky a cviky ako zvačšiť hlavne stred a vrchnú časť hrudníka ? zaostáva za zvyškom ? a dá sa nejakými cvikmi zmenšiť až odstrániť medzera medzi prsiami ? ďakujem :D
Krom klasických a používaných rozpažek na šikmé lavici jsem zařadil do tréninku i "vytahování" protisměrných kladek do předpažení, pozoruji progres v oblasti horní části prsních svalů... Nemohu vložit odkaz, tak snad kdy zadáš do Youtube následující "How To: Upper, Middle and Lower Cable Chest Fly | Chest Workout for Mass", je tam video od BodyMix TV s Victorem Martinez a v čase 5:00 je cvik který mám na mysli...;-)
Chceš poradit trik ako zvačšiť hlavne stred a vrchnú časť hrudníka ?
Napustíš si vanu, vodu si necháš vysvětit od kněze (stačí místní, ale z čím vyšší je hierarchie v církvi tím více vzroste účinnost)...vanu se svěcenou vodou už máš připravenou. Připravíš si dvě syrová vejce a počkáš na takovou noc (bouřkovou-sleduj předpověď počasí), při které přesně o půlnoci uhodí blesk - v ten moment vypiješ syrová vejce a za zvukového doprovodu půlnočního blesku "hřmotu hromu" (nesmíš to propást-musíš to stihnout) ponoříš své tělo do svěcené vody ve vaně (tváří k jádru Země) a pod hladinou do svěcené vody třikrát vykřikneš své jméno a po něm "pectoralis major-petoralis minor ! (nesmíš při tom ovšem polknout ani kapku svěcené vody) > poté vylezeš a usneš spánkem spravedlivých.
Ráno uvidíš výsledek - vím je to velmi náročné, ale tento trik stojí za to !
psssst ...nech si to pro sebe !
Také znám ten lejlepší cvik na břicho jak se jím zbavit tuku v pase...
_________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
Abys vyplnil celý hrudník, je třeba svaly zatížit v jejich celé délce, to znamená je "zmáčknout" při jejich plném zkrácení (vrcholná kontrakce). Toho docílíš např. pec-deckem jednou rukou, rozpažky na kladkách a koneckonců perfektním provedením tlakových cviků na prsa, a to zejména s jednoručkami. Na kladkách i pec-deckách stačí relativně malá váha, drtivé většině cvičenců totiž uniká ten pravý význam pec-decku, což je mít svaly pod konstantní tenzí po celou dráhu pohybu, není to o tom tam narvat co největší váhu a jet 2/3 dráhy pohybu bez té kontrakce, když máš prsní svaly pěkně zmáčknuté u sebe (důležitá je i poloha loktů, ty by měly být také co nejvíce u sebe).
Na youtube má o tomto videa např. Charles Glass nebo Ben Pakulski. Myslím, že to funguje, když se na to zaměříš a s těmito technikami nějaký čas vydržíš.
_________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru