Váha ani míry nejdou dolů

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Váha ani míry nejdou dolů  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Váha ani míry nejdou dolů
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 2:06 pm    Předmět: Váha ani míry nejdou dolů Odpovědět s citátem

Zdravím,

chci se zeptat, držím "dietu" už druhý týden a váha nejde dolů, míry taky ne.

Není to úplně dieta v pravém slova smyslu, snažím se najít něco celoživotně udržitelného, takže jím úplně normálně potraviny a přidal jsem každodenní kardio. Snažím se prostě v základu udržet příjem menší než výdej o nějakých 500kcal a nějaké normální makro.

Na mých 108kg a 183cm bych měl mít bazální met. 2300kcal. Každý den dělám nějaké kardio se sporttesterem, většinou rychlochůzi, plavání nebo jízdu na kole.

Příklad včerejšího dne:

SNídaně:
4x vejce (240g)
Rohlík obyčejný (108g)
Meloun 300g

Dopolední svačina:
Meloun 700g

Oběd:
Chléb Dr. popova 104g
Jogobella jogurt 150g
Tavený sýr apetito 110g

Večeře
Chléb D. Popova 104g
Chléb konzumní 50g
Jogobella jogurt 300g
Lučina sýr 25g
Meloun 350g

Druhá večeře:
Whey Protein 80 30g

Celkem: B: 128g, S:394g, T:77g, Kcal:2800

AKTIVITY:
Jízda na kole 80min, spálených 950kcal dle pulsmetru
Zbytek dne odpočívání.

No a takto to jde den za dnem už 2 týdny a váha prostě nechce jít dolů, míry se taky nehýbou.[/s]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sk

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to ti prijde jako trvale udrzitelny jidelnicek ? 1,5kg melounu a chleba s jogurtem ?

edit: to jsi vegetarian ?
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
to ti prijde jako trvale udrzitelny jidelnicek ? 1,5kg melounu a chleba s jogurtem ?

edit: to jsi vegetarian ?

Ty si myslíš, že budu furt jíst meloun nebo co? Prostě je léto, tak jim meloun. Jím co je a na co mám chuť, to je trvale udržitelný jídelníček.

Moje otázka je: každý den dělám kardio a udržuju kalorický deficit - proč nejde dolů váha?
člověk

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

GeorgeRo napsal:
Prostě je léto, tak jim meloun. Jím co je a na co mám chuť, to je trvale udržitelný jídelníček.

Ne, tohle není jídelníček ...

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
Big Muscle

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten jídelníček mi přijde jako "sežral jsem za den všechno, co jsem doma našel a ono to náhodou dalo 2800 kcal, tak tomu budu řikat udržitelný jídelníček, kde dělám chybu,že nehubnu?"

Jako tady je špatně uplně všechno - kromě snídaně žádný normální bílkoviny, žádný komplexní sacharidy, žádný zdravý tuky, žádná zelenina. Navíc těch 2800 kcal tam nebude ani náhodou. Timhle jídelníčkem + nadměrným kardiem si maximálně tak zpomalíš metabolismus.

Jinak, pokud váha nejde dolů, tak máš těch kalorie stále moc. Ale v tvym případě bych neubíral a nejdříve ten jídelníček postavil zdravě. Jinak to ještě zhoršíš.
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 4:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Ten jídelníček mi přijde jako "sežral jsem za den všechno, co jsem doma našel a ono to náhodou dalo 2800 kcal, tak tomu budu řikat udržitelný jídelníček, kde dělám chybu,že nehubnu?"

Jako tady je špatně uplně všechno - kromě snídaně žádný normální bílkoviny, žádný komplexní sacharidy, žádný zdravý tuky, žádná zelenina. Navíc těch 2800 kcal tam nebude ani náhodou. Timhle jídelníčkem + nadměrným kardiem si maximálně tak zpomalíš metabolismus.

Jinak, pokud váha nejde dolů, tak máš těch kalorie stále moc. Ale v tvym případě bych neubíral a nejdříve ten jídelníček postavil zdravě. Jinak to ještě zhoršíš.

1.) Jakto, že 2800kcal tam nebude ani náhodou, já to mám na gram přesně spočítané přes kaloricketabulky (dot)cz
2.) jakto, že tam nemám žádnou zeleninu, mám ji tam 1.5kg, meloun se snad nepočítá? Je v cibuli nebo mrkvi nějaká zázračná přísada, která ji dělá víc zeleninou, než je meloun?
3.) Ten chleba Dr. Poppova jsou komplexní sacharidy.
4.) Co je nezdravého na mém jídelníčku?

Tak jak to je to je úplně záměrně, já už jsem zkoušel držet dietu i tím způsobem, že jsem jedl jenom komplex sach. z celozrného chléba, rýže a těstovin, dával tam každý den maso, jedl jsem fest zeleniny a kromě frustrace z nechutnajícího jídla - sorry ale ty komplexní sach. zadarmo nejsou, vždyť se to ani jíst pořádně nedá - a výsledek stejný - váha se nehla. Takže prostě z mého úhlu pohledu žádné terno ty komplexní sacharidy nejsou, proto jsem se na to vykašlal a řekl si, že budu jíst normální věci, které mi chutnají.

Kdysi jsem zkoušel sachardidové vlny strikně odle ronnie.cz, shodil jsem z 96 na 78kg v průběhu několika měsíců, ale za pár měsíců jsem měl všechno nabrané zase zpět. Tudy taky cesta nevede.
eraZ

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A nenapadlo ťa rozmýšľať tým smerom, že si možno ty robil niečo zle ? keď to nefungovalo ? Milión ľuďom funguje diéta na komplexných sacharidoch tebe to nefunguje a je problém v sacharidoch ? Problém by som nevidel v sacharidových vlnách, ono keď nabehneš po diéte kde si schudol na rovnaký jedálniček aký si jedol predtým alebo na jedálniček podobný tomuto tak čert to ber asi to priberieš naspäť... nerozumiem aký význam má "dopolední svačina : 700g meloun" to si robíš asi srandu Nikto netvrdil, že komplexné sacharidy budú chutiť ako pizza, hamburger a podobné chutné veci. Myslím, že mnoho ľudí ja konkrétne tiež som si prešiel obdobím prvého asi pol roka keď som dusil chuť ryže ako sa dala, pretože raz za týždeň mať ryžu k mäsu v nedeľu je rozdiel ako ju mať naprílkad 4 krát týždenne to je pravda. Ale postupom času som si na tento stravovací režim navykol a ryža mi vôbec nevadí. Navyše záleží aj od toho ako si tie komplexné sacharidy a jedlo celkovo pripravíš. Každé jedlo sa dá spraviť zdravo a chutne. Ty si ale povieš, že áno bolo by fajn keby som schudol alebo chcel by som schudnúť tak s takým prístupom sa ti to fakt asi ťažko podarí. Buď to chceš alebo sa na to vykašli a keď raz schudneš a máš nachýlnosť k tomu ľahko priberať tak sa už žiaľ musíš držať aspoň ako takého jedálnička... ale so svačinami typu 700 gramov melón metabolizmus asi ťažko naštartuješ na spaľovanie, a spočiatku na chudnutie nemusíš vôbec ani ísť do nejakého brutálneho deficitu a počítať si kalórie... stačí upraviť stravu znížiť trochu prijem vyhodiť nezdravé veci a tuk pôjde pomaly dole. A myslím si, že jedálniček z cottagu, nejakých ryžových chlebov, celozrnného pečiva ( na raňajky ) šunky, kvalitných tukov ako je arašidové maslo, dvakrát do dňa nejaké maso so zemiakmi, kľudne si ich môžeš aj upiecť, robil som si ich bežne bez oleja a keĎ tam kvapneš nejaký kvalitný olej olivový tak to ničomu neublíži a keď si ich dobre ochutíš okoreníš tak sa zrazu nazdáš, že sa komplexné sacharidy aj dajú zjesť, nejaký banán tam kludne môžeš zaradiť, aj ovsené vločky keď sa spravia dobre tak je z nich chutné jedlo a diéta sa bude dať zniesť, stačí len trochu chcieť a hľadať nejaké spôsoby ale takýmto jedálničkom tuk dole nepôjde, na chudnutie netreba ani kardio ak máš dobrý jedálniček
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eraZ napsal:
A nenapadlo ťa rozmýšľať tým smerom, že si možno ty robil niečo zle ? keď to nefungovalo ? Milión ľuďom funguje diéta na komplexných sacharidoch tebe to nefunguje a je problém v sacharidoch ? Problém by som nevidel v sacharidových vlnách, ono keď nabehneš po diéte kde si schudol na rovnaký jedálniček aký si jedol predtým alebo na jedálniček podobný tomuto tak čert to ber asi to priberieš naspäť... nerozumiem aký význam má "dopolední svačina : 700g meloun" to si robíš asi srandu Nikto netvrdil, že komplexné sacharidy budú chutiť ako pizza, hamburger a podobné chutné veci. Myslím, že mnoho ľudí ja konkrétne tiež som si prešiel obdobím prvého asi pol roka keď som dusil chuť ryže ako sa dala, pretože raz za týždeň mať ryžu k mäsu v nedeľu je rozdiel ako ju mať naprílkad 4 krát týždenne to je pravda. Ale postupom času som si na tento stravovací režim navykol a ryža mi vôbec nevadí. Navyše záleží aj od toho ako si tie komplexné sacharidy a jedlo celkovo pripravíš. Každé jedlo sa dá spraviť zdravo a chutne. Ty si ale povieš, že áno bolo by fajn keby som schudol alebo chcel by som schudnúť tak s takým prístupom sa ti to fakt asi ťažko podarí. Buď to chceš alebo sa na to vykašli a keď raz schudneš a máš nachýlnosť k tomu ľahko priberať tak sa už žiaľ musíš držať aspoň ako takého jedálnička... ale so svačinami typu 700 gramov melón metabolizmus asi ťažko naštartuješ na spaľovanie, a spočiatku na chudnutie nemusíš vôbec ani ísť do nejakého brutálneho deficitu a počítať si kalórie... stačí upraviť stravu znížiť trochu prijem vyhodiť nezdravé veci a tuk pôjde pomaly dole. A myslím si, že jedálniček z cottagu, nejakých ryžových chlebov, celozrnného pečiva ( na raňajky ) šunky, kvalitných tukov ako je arašidové maslo, dvakrát do dňa nejaké maso so zemiakmi, kľudne si ich môžeš aj upiecť, robil som si ich bežne bez oleja a keĎ tam kvapneš nejaký kvalitný olej olivový tak to ničomu neublíži a keď si ich dobre ochutíš okoreníš tak sa zrazu nazdáš, že sa komplexné sacharidy aj dajú zjesť, nejaký banán tam kludne môžeš zaradiť, aj ovsené vločky keď sa spravia dobre tak je z nich chutné jedlo a diéta sa bude dať zniesť, stačí len trochu chcieť a hľadať nejaké spôsoby ale takýmto jedálničkom tuk dole nepôjde, na chudnutie netreba ani kardio ak máš dobrý jedálniček

Dobře napsaný, mě ten jídelníček tak vyděsil, že jsem ani neměl sílu to sem vypisovat, jsem rád, že to někdo shrnul za mě
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 6:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

GeorgeRo napsal:

Tak jak to je to je úplně záměrně , ....

Kdysi jsem zkoušel sachardidové vlny strikně odle ronnie.cz, shodil jsem z 96 na 78kg v průběhu několika měsíců, ale za pár měsíců jsem měl všechno nabrané zase zpět. Tudy taky cesta nevede.

Asi záměrně, ale prostě blbě .... ostatně, sám vidí i uvidíš, že to nefunguje. A přijde mi totálně na palici se na jedné straně ptát co je špatně ... protože vidíš, že to je k ničemu ... a na druhé straně to tu vehementně hájit ... i když vidíš, že to je k ničemu.
V barvě melounu asi problém nebude.

Vlny například fungovaly ... evidentně slušně ... takže tudy cesta vede. Akorát se na to holt nesmíš vysrat, když máš tendenci nabírat .... pokud tedy nezačneš trénovat jak hovado, což by to mohlo do jisté míry kompenzovat.
To je jak jet nějaký trenál, dostat se na benči třeba na 150, pak x měsíců trénovat jak se to jen chce a hlavně na pohodu a spíš vůbec, a překvapivě zjistit, že po roce nedáš metrák.

Prostě každý má k něčemu dispozice, a v rámci nich to tak nějak funguje samospádem ... pokud ale chce jít proti těmto dispozicím, tak se holt musí smířit s tím, že to dá práci a že ta práce nebude mít nikdy konce.
eraZ

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

inak neviem si predstaviť ako sa dajú skombinovať vajcia s melónom na raňajky, alebo chlieb, jogurt, melón a syr, neviem si predstaviť čo by to spravilo s mojim trávením
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
GeorgeRo napsal:

Tak jak to je to je úplně záměrně , ....

Asi záměrně, ale prostě blbě .... ostatně, sám vidí i uvidíš, že to nefunguje. A přijde mi totálně na palici se na jedné straně ptát co je špatně ... protože vidíš, že to je k ničemu ... a na druhé straně to tu vehementně hájit ... i když vidíš, že to je k ničemu.
V barvě melounu asi problém nebude.

Vlny například fungovaly ... evidentně slušně ... takže tudy cesta vede. Akorát se na to holt nesmíš vysrat, když máš tendenci nabírat .... pokud tedy nezačneš trénovat jak hovado, což by to mohlo do jisté míry kompenzovat.
To je jak jet nějaký trenál, dostat se na benči třeba na 150, pak x měsíců trénovat jak se to jen chce a hlavně na pohodu a spíš vůbec, a překvapivě zjistit, že po roce nedáš metrák.

Prostě každý má k něčemu dispozice, a v rámci nich to tak nějak funguje samospádem ... pokud ale chce jít proti těmto dispozicím, tak se holt musí smířit s tím, že to dá práci a že ta práce nebude mít nikdy konce.

Jenže tehda mi bylo 14 let. Jo a žádné komplexní sacharidy jsem tehda nejedl, jen normální rýži a racio chleby a to má GI vysoké.

Subjektivně mi příjde, že nejvíc jsem hubnul, když jsem jedl převážně kuřecí maso, příjem bílkovin cca 200g /den. Pak mi to tehda doma zatrhli a přidal jsem dost tvarohu. Jenže s tím už to nějak nešlo, i ségra má takovou zkušenost s mléčnými výrobky.

Jednou jsem zkoušel jet 150g sach/den a jeden den v týdnu pigday, ale to nějak nefungovalo.

CKD jsem zkoušel asi 3x v životě, poprvé když mi bylo cca 15 asi na 4 týdny a naposledy teď nedávno - nezhubnul jsem nic, držel jsem ho asi 6 týdnů, pravda, nedával jsem kardio, ale váha dolů nešla a když jsem se vrátil k normálnímu jídlu, tak jsem přibral další 2kg navíc.

Sachardiové vlny mi fungovaly hlavně kdůli těch dnům s 50g sacharidy, kdy je energetický příjem ubohý - je to skoro hladovění. Nechce se mi do toho toho jít, protože nutně přiberu všechno zpět v relativně krátkém čase, už jsem slyšel několik odborníků že tohle sach vlnám vytýká. Je to prostě pro kulturisty, aby před soutěží vyrýsovali = krátkodobá záležitost. To není nic pro mně. To akorát zhubnu, zamachruju na bazéně a za další rok jsem zase tam kdej sem byl. Sach vlny jsou únavné, nedají se držet furt.
eraZ

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

GI index absolútne nerieš, vôbec ťa také niečo zaujímať nemusí... a ako sme už písali keď po sach vlnách nabehneš na taký jedálniček ako máš teraz tak priberieš všetko späť to je logické... keď máš raz nábeh na ľahké priberanie tak po schudnutí musíš už nejaký ten jedálniček držať stále ak si chceš formu udržať a raz za čas si dať to na čo máš chuť... iná možnosť asi nie je... pretože držať diétu celoročne nemá zmysel a ani sa to nedá
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen tak pro info .... a teď je ti kolik?

A nezlob se na mě, píšeš, že jsi zkusil kde co, a všechno jsou to věci, které spoustě lidí fungují ..... pokud je dělají dobře. Co z toho vyplývá? Buď máš nějaký skutečně unikátní metabolismus, nebo při těch svých pokusech děláš něco blbě. Tady na fóru je řada lidí, kteří řešili a řeší podobný problém, a značné části z nich se to vyřešit podaří...dříve nebo později a v celkem slušné míře. Stejně tak je zde na webu řada článků, podle kterých se dá řídit a v drtivé většině případů to vede k nějakému rozumnému výsledku. Kdo chce, tak si v tom všem svoji cestu najde.

To ale co jsi napsal na začátku prostě fungovat nebude. Neříkám ti abys toho nechal, to je tvá věc, ale nebuď zklamaný a nediv se.

BTW ... co je tvým skutečným cílem a proč? Váha je totiž jen číslo a s výjimkou soutěžního sportu....kategorií....nikoho nezajímá. Takže čeho chceš v ideálním případě docílit?
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Jen tak pro info .... a teď je ti kolik?

A nezlob se na mě, píšeš, že jsi zkusil kde co, a všechno jsou to věci, které spoustě lidí fungují ..... pokud je dělají dobře. Co z toho vyplývá? Buď máš nějaký skutečně unikátní metabolismus, nebo při těch svých pokusech děláš něco blbě. Tady na fóru je řada lidí, kteří řešili a řeší podobný problém, a značné části z nich se to vyřešit podaří...dříve nebo později a v celkem slušné míře. Stejně tak je zde na webu řada článků, podle kterých se dá řídit a v drtivé většině případů to vede k nějakému rozumnému výsledku. Kdo chce, tak si v tom všem svoji cestu najde.

To ale co jsi napsal na začátku prostě fungovat nebude. Neříkám ti abys toho nechal, to je tvá věc, ale nebuď zklamaný a nediv se.

BTW ... co je tvým skutečným cílem a proč? Váha je totiž jen číslo a s výjimkou soutěžního sportu....kategorií....nikoho nezajímá. Takže čeho chceš v ideálním případě docílit?
,

Chci mít normální hmotnost, řekněme tak do 85kg. S touhle hmotností už se mi bude dobře dělat spousta aktivit a budu vypadat dobře, mám na to konstituci. Mým cílem je udělat 10 čistých shybů a postupně se dostat na kliky ve stojce. S mými 108kg to jaksi nejde, takže shyby dělám negativní. Svalová úroveň tomu bude odpovídající a mně dostačující. Prostě chci být v kondici, sportovat a žít, to je můj cíl. Jo a balit kočky u vody teď si to jaksi nemůžu dovolit teď je mi 25, ještě nemám svůj byt takže výběr jídla j z toho, co je doma.

Jak můžeš vědět, že z jídelníčku co jsem uvedl to nepůjde? Jsou i horší jídelníčky a lidi shodili, někteří nemají peníze a tak jim ani nic jineého jíst nezbývá, sám takové znám.

Čekal jsem, že napíše vystuodavaný místní odborník na výživu a řekne:
"ok, jídelníček nic moc, ale stejně bys měl hubnout. nemáš spomalený metabolismus? Nedietoval si?"

ja mu odpovím: ano, v posledních letech jsem měl nanic stravu, byl jsem odst ave stresu a chtěl zhubnout, shodil jsem ze 112kg na 91kg v průběhu dvou let omezením množství snězeného jídla za přítomnosti stresu, poslední dva roky se mi váha kontinuálně vrací zpět, pořád jsem cítil, že jim pod své možnosti, a když jsem to pustil a jedl tak, abych neměl hlad, váha šla nahoru. Teď jsem začal držet dietu a nechce to jít dolů, kontinuálně přibírám.

On odpoví: "Aha, máš v pi*i metabolismus, seš zralej už tak akorát do hrobu."
Nebo řekně: "Teď, když držíš dietu, nejíš náhodou víc, než když jsi se omezoval v jídle?"
Já řeknu: "Ano, je dost možné že jim víc, sám jsem překvapený že si jím celkem dobře. Nicméně dokonce jsem asi kilo možná víc přibral"
On řekne: "Aha, takže máš spomalený metabolismus. Nejde ti to dolů kvůli toho. Vydrž, jez, sportuj a ono se ti to vrátí do normálu."
Já řeknu: "aha super, díky za pomoc."
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2015 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

GeorgeRo napsal:

Jak můžeš vědět, že z jídelníčku co jsem uvedl to nepůjde? Jsou i horší jídelníčky a lidi shodili, někteří nemají peníze a tak jim ani nic jineého jíst nezbývá, sám takové znám.

Čekal jsem, že napíše vystuodavaný místní odborník na výživu a řekne:
"ok, jídelníček nic moc, ale stejně bys měl hubnout. nemáš spomalený metabolismus? Nedietoval si?"

ja mu odpovím: ano, v posledních letech jsem měl nanic stravu, byl jsem odst ave stresu a chtěl zhubnout, shodil jsem ze 112kg na 91kg v průběhu dvou let omezením množství snězeného jídla za přítomnosti stresu, poslední dva roky se mi váha kontinuálně vrací zpět, pořád jsem cítil, že jim pod své možnosti, a když jsem to pustil a jedl tak, abych neměl hlad, váha šla nahoru. Teď jsem začal držet dietu a nechce to jít dolů, kontinuálně přibírám.

On odpoví: "Aha, máš v pi*i metabolismus, seš zralej už tak akorát do hrobu."
Nebo řekně: "Teď, když držíš dietu, nejíš náhodou víc, než když jsi se omezoval v jídle?"
Já řeknu: "Ano, je dost možné že jim víc, sám jsem překvapený že si jím celkem dobře. Nicméně dokonce jsem asi kilo možná víc přibral"
On řekne: "Aha, takže máš spomalený metabolismus. Nejde ti to dolů kvůli toho. Vydrž, jez, sportuj a ono se ti to vrátí do normálu."
Já řeknu: "aha super, díky za pomoc."

Tohle ti má jako říct:-))))))?

A k tomu prvnímu .... vyzkoušej .... resp zkoušej dál .... a uvidíš. Co já si tu budu ošoupávat klávesy:-). Ty sis to vymyslel, tobě to nefunguje, ty máš smůlu ... ne já.

EDIT .... a někdy dělá divy si dát post nejdřív do náhledu a přečíst si to po sobě, občas se překlep podaří, ale všeho s mírou.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Váha ani míry nejdou dolů Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: