|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
reegis

|
Zaslal: so srpen 08, 2015 9:20 pm Předmět: |
|
|
Ahoj
Musím uznat, že tvoje výkony jsou naprosto parádní. Neskutečné a myslím že to v crossfitu dotáhneš hodně daleko. Určitě budu sledovat
Píšu protože jsem viděl tvoje kliky na bradlech se 100kg zátěže. Chtěl bych se zeptat na tvůj názor. Taky jsem cvičil hodně se zátěží a vypracoval jsem se až na +40kg zátěže 5x5.
Cvičil jsem to často až do nedávna, kdy jeden můj známý mimochodem velmi zkušený fyzioterapeut přidal příspěvek na facebook a to tento:
"Chlapci, páteř mě bolí za vás, když vidím, jak si upínáte 30 kg Kettlebelly na pásy a provádíte šílenosti ve jménu DIPU - kliku na bradlech. Sami sobě provádíte zlo, které se později projeví urputnými bolestmi ve spodní části páteře. O ramenech ani nemluvím."
Pod tím příspěvkem se rozvinula diskuze, kdy jeden jeho klient, který tento cvik se zátěží taky cvičil dlouhá léta musel na operaci. Následně jsem se ho na to ptal a říkal mi že z dlouhodobého hlediska je tento cvik se zátěží nejhorší co člověk může dělat. Speciálně když máž závaží na opasku který ti tahá spodní záda.
Zajimal by mě tvůj názor na tuhle problematiku.
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
etom
|
Zaslal: ne srpen 09, 2015 4:34 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | Ahoj
Musím uznat, že tvoje výkony jsou naprosto parádní. Neskutečné a myslím že to v crossfitu dotáhneš hodně daleko. Určitě budu sledovat
Píšu protože jsem viděl tvoje kliky na bradlech se 100kg zátěže. Chtěl bych se zeptat na tvůj názor. Taky jsem cvičil hodně se zátěží a vypracoval jsem se až na +40kg zátěže 5x5.
Cvičil jsem to často až do nedávna, kdy jeden můj známý mimochodem velmi zkušený fyzioterapeut přidal příspěvek na facebook a to tento:
"Chlapci, páteř mě bolí za vás, když vidím, jak si upínáte 30 kg Kettlebelly na pásy a provádíte šílenosti ve jménu DIPU - kliku na bradlech. Sami sobě provádíte zlo, které se později projeví urputnými bolestmi ve spodní části páteře. O ramenech ani nemluvím."
Pod tím příspěvkem se rozvinula diskuze, kdy jeden jeho klient, který tento cvik se zátěží taky cvičil dlouhá léta musel na operaci. Následně jsem se ho na to ptal a říkal mi že z dlouhodobého hlediska je tento cvik se zátěží nejhorší co člověk může dělat. Speciálně když máž závaží na opasku který ti tahá spodní záda.
Zajimal by mě tvůj názor na tuhle problematiku.
Díky |
Ahoj, díky za příspěvek, pochvalu i sledování logu. Moc si toho vážím. :)
K dané problematice asi toto:
Asi toho zas napíšu trochu více. :lol:
Fyzioterapeuti, doktoři, ale i třeba lektoři fitness kurzů dost často přehání. Já sám jsem si dělal licenci na instruktora fitness v jednom nejmenovaném institutu a musím říct, že někteří lektoři nás tam vyloženě strašili a zakazovali věci jako hluboké dřepy, mrtvé tahy, hyperextenzi apod. Ne všichni, ale jen ti, kteří měli sami problémy s páteří a vypadali jako by nikdy nedrželi osu v ruce. Dělali jsme miliardy věcí na HSS, což je samozřejmě super, ale bylo tam jasně vidět to osobní zaujetí každého toho lektora. Pak tam byl jeden, co nezakazoval nic a taky na to vypadal (dobrá stavba, kvalita, bez potíží).
Co ten známý? Cvičí s volnýma vahama a vlastním tělem nebo jezdí na kole?
Záleží taky na stavbě každého těla, trénovanosti, době cvičení, úrovni cvičení... Někdo snese brutální zatížení třeba desetiletí a někdo se rozpadne za pár měsíců. Profík má životnost menší než rekreační sportovec atd atd.
Ramena... Já si nepamatuju, že by mě po tom někdy ramena bolela. Zas je mi jasné, že když bude člověk dřít takhle třeba 20 let, tak se to pak podepíše (snad medicína dostatečně pokročí do té doby :) ). Ale pokud se zaměříš na správnou techniku a posílíš zároveň i antagonisty a třeba u těch kliků speciálně zadní delty + nějaký rehab na rotátory vnější, tak z mého pohledu není problém. Lidské tělo snese hodně, ale zas jak které. Třeba speciálně ten můj klik se 100kg nebyl moc ukázkový, třeba co se týče zatažení ramen. Měl jsem je skoro u uší (slabé spodní fixátory lopatek), ale zas to bylo max...
Spodní záda. Ano, to určitě souhlasím. V podstatě ti to odtahuje jednotlivé segmenty bederní páteře (záleží kde to máš přesně umístěné, ale většinou mívaj lidi problém s diskem mezi L4 a L5 pokud se nemýlím), takže pro meziobratlové ploténky to asi nebude ideální *20* , ale zase... nikdy mě po tom záda nebolela. Uvidíme za pár let. Ideálně si to připnout nějakým popruhem na ramena, jak to dělal Marvin Eder s jeho legendárními 200kg (2 lidé), ale myslím, že je to takhle trochu lehčí. Těžiště je jinde. Toliko asi k páteři.
Projeví se to později... to zas může mít několik příčin. Buď opotřebení kloubního pouzdra nebo se to rameno během let dostane do pozice, kdy ho třeba přední delt a prsní svaly budou tahat do protrakce a pak se bude ten kloub pohybovat špatně=opotřebení, potrhané ligamenta...
Taky jde o tvé priority. Jestli se chceš bát, že tě v 50 nebo 60 budou bolet záda, tak to nedělej a jestli tě to baví a naplňuje, tak do toho, ať už je to cokoliv. Play hard, die young. :D Pokud budeš správně cvičit celý život... ;)
A stejně se najdou lidé, co ti budou zarytě tvrdit to nebo tohle, takže je jen na tobě, co si vybereš. Popřemýšlej nad tím samotným pohybem. ;) Za mě dipy určitě ano. Perfektní na rozvoj hmoty i síly horní poloviny těla.
Jinak mě dipy vyhovujou víc než třeba bench. Je to daleko komplexnější.
A nejsem na to žádný odborník, takže kdyby to četl nějaký odborník, tak prosím berte na to ohled. *20*
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne srpen 09, 2015 5:27 pm Předmět: |
|
|
K tym bolestiam chrbta...u nas vo firme sa kazdy druhy stazuje...sedenie pri pocitaci. Vacsina o dipoch a mrtvolach nepocula..
Inak etom parada..dalsi mutant _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: ne srpen 09, 2015 8:47 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Co ten známý? Cvičí s volnýma vahama a vlastním tělem nebo jezdí na kole? |
Díky za rozsáhlou odpověď. Je mi jasné že většina fyzioterapeutů, trenérů a doktorů přehání a né málo. Jenže ten můj známý učí karate (má nějaký ten nejvyšší dan nebo jak se to hodnotí a co chvíli je v japonsku) cvičí hodně s vlastní vahou a před lety se věnoval kulturistice, takže to není jen nějaký jouda s papírem a právě proto jsem se nad tím pozastavil, protože jsem to slyšel od něho.
Jako dipy jsou můj nejoblíbenější cvik vůbec a teď jak cvičím bez závaží tak je spíš jezdím hodně pomalu, s pauzama atd. (jinak bych si moc nezacvičil a pumpovačky jako 20 opakování a víc se mi jezdit nechce).
Přemýšlel jsem, že bych vyzkoušel dát si na sebe 20kg vestu + řetěz na krk. Mohl bych tím ušetřit spodní záda.
Každopádně díky za tvůj názor, jde vidět, že tomu hodně rozumíš a víš o čem mluvíš (tvoje výkony mluví samy za sebe) a taky máš pravdu v tom, že pokud bych měl řešit cokoliv co kdo řekne, tak bych asi necvičil vůbec
|
|
| nahoru |
|
 |
etom
|
Zaslal: ne srpen 09, 2015 9:11 pm Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | K tym bolestiam chrbta...u nas vo firme sa kazdy druhy stazuje...sedenie pri pocitaci. Vacsina o dipoch a mrtvolach nepocula..
Inak etom parada..dalsi mutant |
Jo, takových lidí taky znám.
Díkec, budu mutantit dále.
| reegis napsal: | | citace: | | Co ten známý? Cvičí s volnýma vahama a vlastním tělem nebo jezdí na kole? |
Díky za rozsáhlou odpověď. Je mi jasné že většina fyzioterapeutů, trenérů a doktorů přehání a né málo. Jenže ten můj známý učí karate (má nějaký ten nejvyšší dan nebo jak se to hodnotí a co chvíli je v japonsku) cvičí hodně s vlastní vahou a před lety se věnoval kulturistice, takže to není jen nějaký jouda s papírem a právě proto jsem se nad tím pozastavil, protože jsem to slyšel od něho.
Jako dipy jsou můj nejoblíbenější cvik vůbec a teď jak cvičím bez závaží tak je spíš jezdím hodně pomalu, s pauzama atd. (jinak bych si moc nezacvičil a pumpovačky jako 20 opakování a víc se mi jezdit nechce).
Přemýšlel jsem, že bych vyzkoušel dát si na sebe 20kg vestu + řetěz na krk. Mohl bych tím ušetřit spodní záda.
Každopádně díky za tvůj názor, jde vidět, že tomu hodně rozumíš a víš o čem mluvíš (tvoje výkony mluví samy za sebe) a taky máš pravdu v tom, že pokud bych měl řešit cokoliv co kdo řekne, tak bych asi necvičil vůbec |
Aha, tak to je jiná. Pokud se věnuje a věnoval tomu, co říkáš, tak to asi bude opravdu kapacita a no jak jsem psal... velké zatížení (jakýkoliv sport) nese prostě rizika a nějaké důsledky. Většinou.
Jestli tě nic nebolí, tak bych to neřešil, hodil na sebe vestu, řetěz a hlídal si techniku. Případně nějaké kompenzační cviky.
Není zač. Hodně mě to baví a snažím se o tom cvičení dozvědět víc a víc, ale stále mám veliké mezery ve všem.
|
|
| nahoru |
|
 |
etom
|
Zaslal: po srpen 10, 2015 10:04 pm Předmět: |
|
|
10/8/2015
I. fáze
nadhoz (no belt, no magnessium  )
2/110-120-130-130-130-130-130-130-130-130-130-130
No, dneska to bylo pěkně na hovno teda... V gymu není magnésko, takže jsem si vzal mozolníky (díky bohu, že jsem si je vzal, jinak by to nešlo, protože v tom vedru se potím neskutečně). Sice no belt, ale pořád zlobí úpon na levé noze, takže přemístění sice jakš takš, ale výrazy byly horší, protože ten úpon nejvíc bolí v podřepu (před výrazem nebo když jdu do polo) a pak po zaseknutí, kdy zadní nohu musím pokrčit v koleni, což jsem instinktivně nedělal, protože to bolelo, takže asi 5 výrazů jsem prostě nevyrazil. Ale 10 sérií se 130 není zlé. Příští týden půjdu asi 135.
výtahy nadhozové
4/140-140-140-140-140-140
Není třeba nic dodávat.
dřepy vzadu
6/150-150-150-150-150-150
První tři sérky jsem jel formou emomu, protože jsem chtěl v tomto duchu odjet i další, ale třetí sérii už mi to hodně bralo záda a nebyly to pěkné dřepy, tak jsem to ukončil a jel s většíma pauzama.
II. fáze
kipping bar muscle up
5-5-5-5-5-5
Pěkný, ale na tuhle fázi jsem si zas doma zapomněl mozolníky   , takže jsem si vzal molitany a pěkně si dotrhal ruce. Co už...
hspu (deficit 20cm)
5-5-5
weighted pull up
5/20-20-20
Vesta. Tipoval bych tak 20kg.
plank
4 sérky, hnus
Dnešní trénink nebyl nejhorší, ale je co zlepšovat. Nadhoz průměr. Výtahy a dřepy nuda, ale musí se. Muscle upy šly docela pěkně. Vyhovuje mi palcový úchop. Vždycky jsem to jel bezpalcem a dělalo mi problém vytáčení zápěstí, s čímž teď není problém. Ještě trochu dělá problémy se přesně trefit do správného pohybu, když jdu dolů do pohupu, ale to se vychytá praxí. HSPU mě překvapily. Nečekal jsem to tak dobré. Shyby se zátěží jsem dlouho nejel, tak pro zábavu a plank na konec. Fázovat budu teď často.
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
|
| nahoru |
|
 |
etom
|
Zaslal: út srpen 11, 2015 10:16 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
etom
|
Zaslal: út srpen 11, 2015 7:50 pm Předmět: |
|
|
11/8/2015
Bohemka po dlouhé době. :) Pravá dlaň úplně strhaná, tak jsem to zavázal obvazem a tejpem, aby to tak nebolelo.
trh
3/80-80
Pak pauza a šel jsem s kamarády ven házet s bulinou (15kg). Pár odhozů. Lítalo mi to zbytečně moc vysoko.
trh (pokračování)
3/90-100-105-105-105-105-105-105-105-105-90
Pár jsem jich zkazil, ale řekl bych, že to bylo spíš tím úchopem, než, že by nebyla síla. Poslední série se 105 pěkná, platná. Příští týden to vidím na 8x3x110, když bude forma.
Na výtahy a dřepy jsem se dnes vykašlal. Nebyl by to asi dobrý nápad. Raději jsem dal odpočinek na bp.
bench press
6/80-100-110-120-130-120
Cca po měsíci a půl bez benche a 5kg pod PR a to nebyla krev! Další týden zkusím 6x140. Myslím, že by neměl být problém. Se 6x140 už bych mohl teoreticky zabenchovat 160-170.
Pak HSS na basketbalovém míči a hyperextenze.
Dneska docela dobré na to, že jsem měl zase spánkový deficit a byla veliká unavenost ze včera, ale rozhýbal jsem to. Zítra bude rest, ale pravděpodobně se zaměřím na strečink, což nebude na škodu.
|
|
| nahoru |
|
 |
etom
|
Zaslal: čt srpen 13, 2015 6:26 pm Předmět: |
|
|
13/8/2015
nadhoz
2/110-120-130-135-135-135-135-135-135-135-135
Zvažoval jsem u pár sérií pásek, ale nakonec všechno no belt. S páskem nevidím problém dávat i série po dvou opakováních se 145kg.
výtahy nadhozové
4/145-145-145-145-145-145
dřepy vzadu
6/90-110-110-110-110-110
Dneska na Bohemce. Stále mě trápí bolest šlachy pod levým kolenem, tak to budu více protahovat + ještě mám stále roztrhanou pravou dlaň z těch pondělních MU, takže jsem byl nucen si ruku obvázat obvazem a přelepit tejpem. To alespoň částečně pomohlo od bolesti při držení osy. Celkově byl dneska nadhoz lehčí a pěknější než v pondělí, kdy jsem šel "jen" do 130. Docela zvláštní, že to tak šlo. Nejspíše za to může úterní vynechání výtahů a dřepů. Unaveně jsem se dnes necítil. Výtahy středně těžce a dřepy lehce kvůli té noze... Zítra lehký trh a těžké dřepy asi. Uvidíme.
|
|
| nahoru |
|
 |
etom
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
|
| nahoru |
|
 |
etom
|
Zaslal: pá srpen 14, 2015 10:24 am Předmět: |
|
|
| flew napsal: | "lift" |
Vidím, že máš také "jisté" zkušenosti...
|
|
| nahoru |
|
 |
etom
|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 11:32 am Předmět: |
|
|
17/8/2015
lehký trénink na bohemce
trh
dřepy
kliky na bradlech a ještě něco dalšího...
|
|
| nahoru |
|
 |
etom
|
Zaslal: út srpen 18, 2015 7:03 pm Předmět: |
|
|
18/8/2015
bohemka
Včera jsem se na to vysral, protože nebyla nálada a ani moc času. Řešil jsem chujoviny atd... Možná byla ta nucená pauza k něčemu dobrá.
Dnes se mi sice strašně motala šiška, ale na trénink jsem šel. Cítil jsem se totálně zničeně, ale šlo to.
nadhoz (pásek)
2/130-140
1+0+1+1/145
2/150 PR -130
Strašné motáky už od 130... točila se mi hlava, pak na vyšších vahách to trochu ustalo. 145 jsem první op. nevyrazil (předklon, koukal jsem před sebe místo nahoru) a 150 druhé opáčko (výraz) jsem se trochu proběhl po platformě, ale OK. Nové PR. Pásek dnes byl třeba. Nechtěl jsem nic riskovat. Na 160kg by při tomto výkonu mělo být. Spíš 165.
výtahy n.
3/160-160-160-160-160-160
bench press
3/120
2/130
1/140-150- 160 PR
0/165 těžký, byl jsem unavený
Bench jsem s více než 145kg nejel tuším něco kolem 4 let. Dnes jsem osobák navýšil o 5kg (v 17 jsem benchoval 155, když jsem ještě dělal trojboj). Určitě jsem s tímto dnes spokojený. Chtěl jsem sice 6x140, ale to bych asi dnes nedal a nebudu mít teď měsíc moc prostoru pro blbosti jako je bench, takže tak. Nic nebolí. Cajk.
dřepy vzadu
5/150-150-150-150-150
úpon pod kolenem mě limitoval, strašně to bolelo
shyby podhmat
4x8
biceps s jč
3x10
Videa dodám pravděpodobně zítra. ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|