|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Judson

|
Zaslal: po srpen 24, 2015 10:40 am Předmět: |
|
|
Tak jo, report )
Operace plotenky probehla v ctvrtek rano, v Brne u sv. Anny, kde ted vegetuju. Dneska si na me udelal doktor ktery do me rezal chvilku cas a vse me vysvetlil.
Operace to byla jen mirne komplikovanejsi, odstranil vyhrez a jeste uvolnenou cast plotenky kolem co delala neplechu a casem mohla udelat vazne problemy. Behem operace jsme regaval velmi citlive, jeste nez se vubec dostal kam mel, proto me uspaly kompletne. Pro jistotu zkontroloval i oblast (plotenku) nad a pod, rikal ze to bylo jen par minut navic a trosisku delsi rez. Vse v poradku.
Na zaklade toho co tam na vlastni oci videl me jednoznacme me potvrdil, ze jsme se rozhodl spravne pro operativni reseni.
Prvni 2 dny se musi 100% jen lezet, to bylo peklo nejvetsi, jen se bolestive prevalovat a cumet do stropu nebo do luzka. Pak me postavili, motak jak prase, ale koncem dne uz jsem kracel po chodbach bez opory.
Dneska me zacali rehabky v mini telocvicne par kroku od pokoje, budou 2x denne po cca 30 min v skupine po asi 4. Prvni cviko v poho, vse jsme zvladl, az na jeden cvik.
Pusti me asi za tyden, nasledne bych mel cca do konce roku cvicit doma to co tady, 2x denne. 6-8 tydnu nerotovat s trupem, 3 -6 mesici nekupati zada, temer vubec nesedet par mesicu, nejezdit autem. atd .. ( (
Zatim planuju se vratit k posilce zacatkem dalsiho roku. Uvidime.
Nastesti pracuju za pc, takze snad neschopenka nebude na dlouho, mam doma special stul na praci na pc v vzprimenem stoji, to by me mohli povolit.
Musim koncit, at me rehabilitacni sestra nenacapa sedet ))
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: po srpen 24, 2015 11:00 am Předmět: |
|
|
No držim palce ať se dáš co nejdřív do kupy a ať už pak nic nebolí. Na svalech je nejlepší to, že se daji rychle nabrat zpět...
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: po srpen 24, 2015 2:14 pm Předmět: |
|
|
Železam a molitanom bude smutno bez teba, verim, ze sa ti konecne úľavi, drz sa a skore uzdravenie. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po srpen 24, 2015 3:15 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po srpen 24, 2015 4:22 pm Předmět: |
|
|
Taky preji brzke uzdraveni, preci jen tvuj "tvrdohlavej" log tu budu chybet : ( ale vim, ze ses stejnej nezmar jako ja a jakmile ti jen trochu otrne, uz do tam zase budes sazet , i kdybys mel jen pumpovat bicak v sede s lehkejma jednoruckama. Neverim, ze vydrzis do konce roku.
Ale nejhorsi bude prezit tu nudu v nemocnici, to ti fakt nezavidim. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po srpen 24, 2015 4:45 pm Předmět: |
|
|
Chlapy, diky vsem.
V nemocnici to preziju, skusim to brat jako dovcu.
No jo, taky necekam, ze vydrzim bez cviceni do konce roku. Stejne jako si neumim predstavit, ze bych ted 1 -2 mesice mel sedet jen minimum denne, na jidlo.
Prvni co me napadlo byl eliptical, po 2 mesicich, samozrejme podle toho co na to doktorka. A nejakej trenal pazi, i kdyby to melo byt jen predlokti s pidi vahama  . Ale rozhodne este mesic po operaci nezvednu ani gram cehokoliv co neni nezbytne nutne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: út srpen 25, 2015 5:10 pm Předmět: |
|
|
Dneska prvni den kdy jsem mel kompletni rehabilitace.
Tedy cviceni, na prvni pohled, nesmyslnych pohybu koncetinama s prehnanym durazem na dychani.
Zadnej strach, beru to vazne a vim, ze to rozhodne zadnej nesmysl neni.
3x denne po asi 30 - 40 min, odpoledne dneska uz jen podle kazetaku. To tez bych mel delat do cca konce roku.
Cviky na brichu jsou zdaleka nejhorsi, extra ten kdy ruce se daj pod celo a ma se odlepit hlava i s rukama od zinenky. Nemozny, sotva se to hne a este to pekne boli v zadech. Ostatni to delaj v poho, ale ted me napadlo, ze na hrudi, ramenach a pazich mam o dost vic masa nez beznej clovek a to je vaha navic. I tak bych o mel zvladat a casem urcite budu.
|
|
| nahoru |
|
 |
jewix

|
Zaslal: čt srpen 27, 2015 10:30 am Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | Tedy cviceni, na prvni pohled, nesmyslnych pohybu koncetinama s prehnanym durazem na dychani.
|
Když jsem chodil na rehabilitace s vyhozeným a nějak posunutým ramenem co mě borec udělal při zápase v házené, tak jsem se po prvním cvičení ptal té rehabilitační sestry jestli má odemě správnou lékařskou zprávu, že jsem měl venku rameno a že jako nemám astma. :D
každopádně držení vyfouknutýho míče v předpažených rukách a pravidelné dýchání vydrželo až do konce celé rehabilitace. Jestli mi to pomohlo? Vím já?
Já teda na operaci nebyl. Dr. mi řekl, že by to dělal laparoskopicky a že výsledek může být i horší, takže jestli si bez problému vytřu zadek, tak by do toho nešťoural.
Každopádně pevný nervičky přeju.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: čt srpen 27, 2015 2:49 pm Předmět: |
|
|
Zlepsovani postupuje, cviky na brichu uz udelam, prisel jseme na to,ze se musim jakoby vice vmacknout hrudi do podlozky, je to trochu jako cvik "superman".
Nadherne se projevuje moje zkraceni, z pouheho propinani pat me pekne boli lytka, a z natahovani rukou v leze na brise me boli ramena jak bych to vubec necekal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po srpen 31, 2015 9:39 pm Předmět: |
|
|
Konecne doma z nemocnice, celkem teda hospitalizace 12 dni.
Citim se v poho, uz asi 5 dni neberu vubec zadny prasky, jen nejaky B vitamin jsem bral v nemocnici az do konce. Bolest temer zadna, jen kdyz se nevhodne predklonim.
Podle papiru bych nemel pul roku kulatit zada )) Dale minimalne 3 mesice nedelat nic namahaveho, az potom by mela byt jistota, ze vse je uvnitr spravne srostle.
Kazdopadne uz pred par dny jsem se citil a mel mensi omezeni v pohybu nez pred operaci, coz jsem necekal. Jedine prava noha dole jeste neni tak citliva jako driv, pry to muze trvat hodne dlouho.
Je vazne super necitit zadnej blok v zadech, zadny strileni do nohy, moct uplne volne a rovne lezet na zadech, nebat se kychnout, chodit i sedet rovne atd ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: ne září 20, 2015 10:06 pm Předmět: |
|
|
Dneska je to presne mesic od operace.
Delam rehab cviky 3x denne po 30 min, jinak vubec nic dalsiho. Zadna posilka, nic siloveho, dokonce radeji ani zadne dalsi moje neodborne protahovacky atd.
Hrozne pomalu to utika, jeste minimalne dalsi 2 mesice bez posilky, za mesic bych mohl zacit eliptical a silovejsi protahovani jako priprava na drepy. Kulatit zada prej nemam 6 mesicu, to bych chtel videt, lol )
Suple zadny, aspon to neco usetri, a beru jen denne kloubovku Alavis a multivitamin.
Vaha kolem 106kg, takovej normal, nijak extra se to nehybe nahoru ani dolu kdyz necvicim.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po říjen 19, 2015 6:57 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem byl na 1. pooperacni kontrole, 2 mesice po operaci.
Vyborny pooperacni stav, pokracovat v rehab. cviceni 3x denne, pul roku po operaci se nepredklanet. Dalsi kontrola za 3 mesice.
Az do konce 3tiho mesice by se mela hojit rana uvnitr, ale uz muzu aspon eliptical a za mesic pomalu rozjedu nejaky cviceni. Hlavne nic nezvedat v predkolnu a uz vubec ne s kulatyma zadama, idelane nikdy v zivote uz.
Zatim si stavim klec, to bude parada. Vse vlastni vyroba (samozrejme krome materialu) .
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: út říjen 20, 2015 7:02 pm Předmět: |
|
|
Eliptical 21min, zaciname  .
Taky je na case procistit stravu, napr vice vlocek a mene peciva, zadnej mls vecer u serialu, nejakej ten protak, protoze uz asi 3 mesice temer zadne bilkoviny neprijmam , atd.
Dneska sem vyvrtal vsechny diry do jeklu a plochacu na klec, bez stolni vrtacky u tchana by to neslo ani nahodou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: čt říjen 22, 2015 7:20 pm Předmět: |
|
|
Eliptical 25 min, pridane minuty i zatez.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|