No prave proto jsem mluvil otom, ze by mohli posuzovat jinak to jesli jedes 180 na plne nebo prazdne dalnici, nebo pri ridkem provozu nemerit vubec...
Proto porad pisu to "superrychle" do uvozovek ty jejich aut jsou trosku vykonnejsi nez jsou uplne obyc.
Stacionarni radar ma smysl v miste kde je nebezpecne kdyz se rychlost nedodrzi napr brno svitavy, nebo brno znojmo, kde je spousta krizovatek v kopci horizontu a stav vozovky noc moc, u nekolika krizovatek je rychlost snizena na 70 nebo az na 50 a taky tam casto stoji, protoze jet z vedlejsi je kolikrat opravdu o hubu, tam by ten stacionarni radar opravdu pomohl.
CZEBLADE napsal:
...
Stav mnoha dnesnich cest je opravdu dobry a umoznuje hodne vysoke rychlosti... navic jiny je pocit kdyz jedes 200 v aute s maximalkou 200 a v aute s maximalkou 330...
S motorkama je to pomerne jednoduche a je to vykonostne odstupnovane hlavne kvuli relativne nizkemu pomeru cena/vykon u ojetych motorek v cene ojeteho temer vraku auta (50K) mas motorku co hrave udela 250+
_________________ Jen mě těší, že za ten pád letadla nemůžou kettlebely. Doufám.
Popravdě mi přijde že díky rychlostním limitům jezdím taky o chlup nebezpečněji, protože častěji kontroluju tacho, místo abych 100% sledoval situaci a provoz okolo.
Taky si myslím že poměrně dost nehod a nebezpečných situací je zaviněno řidiči, co je jedou moc pomalu, protože když se nějaký strejda v čepici s platem vajíček za oknem šine na 90ce sotva 70, vyrobí za sebou řadu frustrovaných řidičů, co pak někdy nebezpečně předjíždějí.
Popravdě mi přijde že díky rychlostním limitům jezdím taky o chlup nebezpečněji, protože častěji kontroluju tacho, místo abych 100% sledoval situaci a provoz okolo.
Já třeba na tacho nekoukám. Na dálnici stotřicítku poznám podle dvou věcí. Jednak podle toho, že mi štítek přestává brát proudění vzduchu a musím blíž k nádrži a jednak, že už to chce pomalu zařadit trojku
Ale to to tady jen trochu odlehčuju, jezdím rozumně v autě i na mašině. Spíš člověk musí pořád myslet za ostatní.. Někdo se časem vyjezdí, někdo to v sobě prostě nemá a je nebezpečnej nejen sobě, ale i ostatním. Základní je používat hlavu. Jezdím tak, abych v pořádku dojel a nikoho neohrozil nebo neomezil a to bych rád i od ostatních. A zároveň otevřeně říkám, že když jedu svižněji, tak jedu tak, že kdyby mě změřili, tak abych byl pod limitem, za kterým už by mě to stálo papíry.. Když se budu chtít vyblbnout, pojedu třeba do Mostu na okruh a ne, že pojedu v centru Prahy "na koleno". Aktuálně jsem -1 bod, brzy se to samo odmaže. Jezdím od patnácti a svoje telecí řidičská léta už mám dávno za sebou. Procento lidí, kteří podle mě za volant nebo řídítka nepatří, potkávám denně poměrně vysoké, ale to je tím, jak jsem psal, že někdo je máslo a řídit pořádně se nenaučí nikdy a někdo se vyjezdí. V první řadě by to chtělo zmenšit díry v sítu už v autoškolách, aby ty papíry fakt nedostal každej, kdo zaplatí.. To žádné limity nebo policie neovlivní.
Ve veřejných zakázkách se pohybuju a umím si představit, jak probíhalo policejní výběrko na auta, ale nijak jsem se na něm nepodílel, tak to nebudu komentovat. A ano, uměl bych si představit i lepší využití těch peněz. Myslím ale, že pokud by za každou cenu chtěli dát ty peníze na auta, tak by šlo vysoutěžit auta, která budou mít lepší poměr cena/výkon. Ale po bitvě, znáte to...
_________________ Buď najdu cestu, nebo si udělám vlastní!
To je jak tvrdit, ze lecit podebranou patu je nesmysl, ze na to se nemira...
Koukám že chápání psaného textu je někdy fakt fuška:-).
Ale když tedy máš v oblibě ta přirovnání .... pokud tě přivezou do špitálu s akutním zánětem slepáku, tak pochybuju, že první o co se budou starat, je tvá podebraná pata:-).
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
To je jak tvrdit, ze lecit podebranou patu je nesmysl, ze na to se nemira...
Koukám že chápání psaného textu je někdy fakt fuška:-).
Ale když tedy máš v oblibě ta přirovnání .... pokud tě přivezou do špitálu s akutním zánětem slepáku, tak pochybuju, že první o co se budou starat, je tvá podebraná pata:-).
Na dálnici je míň smrťáků z jednoho prostého důvodu - soubězná jízda. Auta v protisměru od sebe oddělují svodidla. To je celé tajemství.
Na dálnici se měří sporadicky a s velkou rezervou, policajti sami říkají, že je zajimá rychlost přes 150. Nechápu, proč tě to tak vysírá, co jsem pochopil, tak nenajezdíš 5000 měsíčně jako třeba já. O to víc to nechápu, když podle svých slov za rychlost neplatíš... To je jako bojovat za právo gay menšiny na Aljašce...
Na dálnici je míň smrťáků z jednoho prostého důvodu - soubězná jízda. Auta v protisměru od sebe oddělují svodidla. To je celé tajemství.
Na dálnici se měří sporadicky a s velkou rezervou, policajti sami říkají, že je zajimá rychlost přes 150. Nechápu, proč tě to tak vysírá, co jsem pochopil, tak nenajezdíš 5000 měsíčně jako třeba já. O to víc to nechápu, když podle svých slov za rychlost neplatíš... To je jako bojovat za právo gay menšiny na Aljašce...
Na dálnici je těch faktorů podstatně více, si o tom někdy něco přečti. Nicméně pokud to chápu, tak se shodneme na tom, co je v té ... mimo jiné ... statistice PČR.
Najezdím tak polovinu, a že neplatím je fakt. Ale už jsi vůbec nepochopil co mne vysírá. Takže to naposledy zkusím .... PČR zcela přirozeně má k dispozici omezené zdroje. Pokud tyto vyhodí na kraviny, je zcela logické, že jí chybí jinde, a na věci, které jsou skutečně potřebné a efektivní. Což se odráží v tom, jak kvalitní službu veřejnosti, která ji platí, poskytuje.
Jsou tedy 3 možnosti ....
1) buď jsi tak za vodou, že ti je vlastně úplně jedno na co tebou placené daně jdou a jak jsou vysoké.
2) jsi spokojen s tím, jak jsou tebou placené daně využívány, tedy věříš tomu, že za ně dostáváš v přijatelné kvalitě a ceně služby, které skutečně potřebuješ.
3) ani jedna z uvedených možností není tvůj případ, a potom je zcela logické, že tě stávající situace .... platíš víc než dost a přitom značná část těch peněz jde do hajzlu (a to je ještě ten lepší případ) .... sere.
Pokud jsi 1) a/nebo 2), fajn. Já ne.
Nevím jak tebe, ale mne gay menšina na Aljašce nestojí ani korunu, takže tvůj příměr je opět lehce mimo. Samozřejmě je možné, že ty je nějak sponzoruješ a rozhodně ti do toho nechci kecat:-).
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Konečně jsem pochopil proč se o Kaňjé Westovi říká, že je hlas hudby naší generace
a pro ještě lepší srovnání doporučuji si pustit nejdřív i originální úvod
1. Když už musím na svým koncertu jet karaoke a neumím zpívat, tak si nedávám rovnou srovnávačku s Mercurym.
2. Jeho "mama" mě dojímá tak, že mi je ho až líto.
3. Je vidět, že nějakou soudnost zřejmě má a proto se šikovně vyhýbá těžší pasážím za pomoci publika. Nedivím se mu, taky bych to nedal.
_________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
Na dálnici je těch faktorů podstatně více, si o tom někdy něco přečti. Nicméně pokud to chápu, tak se shodneme na tom, co je v té ... mimo jiné ... statistice PČR.
Najezdím tak polovinu, a že neplatím je fakt. Ale už jsi vůbec nepochopil co mne vysírá. Takže to naposledy zkusím .... PČR zcela přirozeně má k dispozici omezené zdroje. Pokud tyto vyhodí na kraviny, je zcela logické, že jí chybí jinde, a na věci, které jsou skutečně potřebné a efektivní. Což se odráží v tom, jak kvalitní službu veřejnosti, která ji platí, poskytuje.
Jsou tedy 3 možnosti ....
1) buď jsi tak za vodou, že ti je vlastně úplně jedno na co tebou placené daně jdou a jak jsou vysoké.
2) jsi spokojen s tím, jak jsou tebou placené daně využívány, tedy věříš tomu, že za ně dostáváš v přijatelné kvalitě a ceně služby, které skutečně potřebuješ.
3) ani jedna z uvedených možností není tvůj případ, a potom je zcela logické, že tě stávající situace .... platíš víc než dost a přitom značná část těch peněz jde do hajzlu (a to je ještě ten lepší případ) .... sere.
Pokud jsi 1) a/nebo 2), fajn. Já ne.
Nevím jak tebe, ale mne gay menšina na Aljašce nestojí ani korunu, takže tvůj příměr je opět lehce mimo. Samozřejmě je možné, že ty je nějak sponzoruješ a rozhodně ti do toho nechci kecat:-).
No a jsme zase u toho. Pokud tě štvou ty utracené peníze - ad jedna místo tři Superbů mohlo být pět oktávek, to je celý rozdíl, ad dvě - ty auta na sebe /ať se ti to líbí nebo ne, tedy spíš nelíbí/ vydělají a do toho rozpočtu přinesou peníze v několikanásobku.
Takže moje peníze z daní jsou rozumně investovány a musím být spokojen. Lepší než Promopro a podobné tunely...
Superby budou tři ... pak tam bude ještě "pár" oktávek .... kolik, za kolik jedna a proč, to se tam taky dočteš.
Pak se můžeme bavit dál. Třeba o tom, jak souvisí prostředky jež PČR vybere na pokutách s prostředky, jež budou vynaloženy na diskutované automobily (a zejména na ta nejrůznější elektrohejblata, které stojí skoro víc jak ta auta).
My si asi neporozumíme. Měřící auta byly, jsou a budou a jestli o tři víc nebo míň, a jestli z těch či oněch peněz... Až u nás budou astronomické pokuty, nebo pokuty podle daňového přiznání, až ti policajti seberou Ferrari na ulici, protože jsi nezaplatil dost na daních, jako v Itálii, pak to bude něco, co mi bude připadat statisticky významné.
My si asi neporozumíme. Měřící auta byly, jsou a budou a jestli o tři víc nebo míň, a jestli z těch či oněch peněz... Až u nás budou astronomické pokuty, nebo pokuty podle daňového přiznání, až ti policajti seberou Ferrari na ulici, protože jsi nezaplatil dost na daních, jako v Itálii, pak to bude něco, co mi bude připadat statisticky významné.
Hele, tohle nemá cenu .... protože řeč není .... ani tady, ani v tom článku .... o 3 autech.
Stejně jako prostě není jedno z jakých peněz, a představa, že když PČR něco vybere na pokutách tak se jí to nějak vrátí, je prostě nesmysl. Takto rozpočet fakt nefunguje. Navíc tohle ani nejsou prostředky z rozpočtu PČR.
Ale pokud si myslíš že jo ... každej jsme nějakej.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru