|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hulkie
|
Zaslal: so srpen 29, 2015 10:21 pm Předmět: |
|
|
hlavně jsou to pro mně naprosto nepodstatné věci, které fungují všude na světě a tudíž mi to nepřijde ničím zvláštní...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
to je on
|
Zaslal: so srpen 29, 2015 10:22 pm Předmět: |
|
|
my se teda s Hulkiem moc nemusíme :-) ale v tomhle má pravdu... většinou nejvíc nadávají na daně ti, kteří sami do rozpočtu přispívají se svým polosrandovním platem naprosto minimálně nebo vůbec, a jelikož tito lidé nedokážou zvýšit svoje příjmy, jediné co jim zbylo, je nadávat na stát a na to, jak je stát okrádá... to, jak se nakládá s penězi z věřejného rozpočtu, je pro běžného člověka naprosto neovlivnitelná záležitost, a je tedy zbytečné to řešit. a dokud člověku zbývá čas na nadávky, nejspíš má příliš málo "opravdových" starostí...
yggu, tys ty superby ze své kapsy neplatil, ikdybys odváděl na daních milion měsíčně...
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 11:04 am Předmět: |
|
|
| to je on napsal: | většinou nejvíc nadávají na daně ti, kteří sami do rozpočtu přispívají se svým polosrandovním platem naprosto minimálně nebo vůbec, a jelikož tito lidé nedokážou zvýšit svoje příjmy, jediné co jim zbylo, je nadávat na stát a na to, jak je stát okrádá...
|
Plus by som este pridal skupinu studentov, ktorych najviac tazi danove a odvodove zatazenie, ako aj nadejnych mladych start-upistov, ktorym to brani dobyt s ich podnikatelskymi planmi svet :D :D :D
Peace _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 1:02 pm Předmět: |
|
|
| to je on napsal: | my se teda s Hulkiem moc nemusíme :-) ale v tomhle má pravdu... většinou nejvíc nadávají na daně ti, kteří sami do rozpočtu přispívají se svým polosrandovním platem naprosto minimálně nebo vůbec, a jelikož tito lidé nedokážou zvýšit svoje příjmy, jediné co jim zbylo, je nadávat na stát a na to, jak je stát okrádá... to, jak se nakládá s penězi z věřejného rozpočtu, je pro běžného člověka naprosto neovlivnitelná záležitost, a je tedy zbytečné to řešit. a dokud člověku zbývá čas na nadávky, nejspíš má příliš málo "opravdových" starostí...
yggu, tys ty superby ze své kapsy neplatil, ikdybys odváděl na daních milion měsíčně... |
Hele, ty jsi v podstatě teď v jedné větě popsal mantru dokonalého daňového poplatníka, a v podstatě i voliče. Platí co mu řeknou a víc neřeší :-))).
Co úřad činí, dobře činí:-).
Jinak jak přispívat do rozpočtu ... tedy platit daně ... naprosto minimálně bys mi mohl poradit. Klidně v PM. Ahola ti s tím jistě rád píchne:-). Protože jak třeba neplatit DPH a spotřebku, na to jsem fakt zatím nepřišel. Ale je to možná tím, že jsem proti vám evidentně socka, takže mám na ty sazby jiný názor:-))).
BTW ... Aholíku, stále ještě jsi státní zaměstnanec? _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 1:56 pm Předmět: |
|
|
ygg: Odratavam posledne tyzdne :):):) _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 2:01 pm Předmět: |
|
|
no, to je přesně ono Yggu. Daň z příjmu je to takřka poslední. Odvést jednou za rok 15% po odečtení všech nákladů, chytře "optimalizovaných", nebo každý den platit ze všeho 10-20% DPH a navíc ještě 50% z každého litru benzínu... a že Bentley jezdí za 25:)
|
|
| nahoru |
|
 |
to je on
|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 2:59 pm Předmět: |
|
|
je to neřešitelný problém. když si chci koupit televizi, zaplatím ji s DPH. když si chci koupit 3 rohlíky a 10 deka vlašáku, zaplatím to s DPH. jediný způsob, jak se vyhnout těmto platbám státu je netoužit po nové televizi a nežrat. a samozřejmě nejezdit autem, nepracovat, protože z platu si stát vezme na odvodech a daních asi 30% a tak můžeme pokračovat donekonečna. můžeš si ty tři rohlíky s vlašákem a televizí leda dát do nákladů.
proto mi přijde zbytečné, abychom vedli debatu, jak se úplně vyhnout platbám státu. není to možné. optimalizovat daňe z příjmu firmy/živnosti lze, ale neříkám, že to lze všude a už vůbec netvrdím, že je to lehké. záleží na oboru, na velikosti podnikání, na možnostech.
nejlogičtější řešení mi přijde jako zvýšení svých příjmů, tak, aby tě nějaká daň přiliš netrápila. no ale ano, jsou tu pak ještě takzvaní "principáři", kteří z principu, bez nějaké logické příčiny nebo možnosti změny stávajícího stavu nadávají na nějaký druh činnosti, na nějakou lidskou rasu, typ auta... a zajdu-li do extrému, tito "principáři" ti řeknou, že nemají ani na tu televizi a vlašák, protože je -prostě- stát okrádá... začarovaný kruh. opět bych poradil soustředit se na zvýšení příjmů.
ikdyby jsi se zkroutil do vývrtky, tak ti nezbude nic jiného, než sem tam nějakou tu daň zaplatit.
vzhledem k mému věku ti to, co píšu, může přijít směšné a pochopitelně na to máš nárok. já ti asi neřeknu nic nového. daním nerozumím, na to platím účetního, ale než se zabývat věcma, které nezměním (jako jednotlivec), raději si přečtu dobrou knihu...
p.s. mně se například líbí, jak je opravené centrum Brna, a na to jsem já osobně nepřispěl ničím... asi jsem člověk jednoduchý, ale nevidím důvod proč bychom si v ČR měli stěžovat. přijdou horší časy...
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 3:43 pm Předmět: |
|
|
Záleží, jak se na těch 30% díváš.
Když se třeba podívám na poslední pásku, tak z toho, kolik za mě zaměstnavatel zaplatí, já dostanu cca 57%. Samozřejmě, že zdravotní nejde do státu, ale to teď neřeším. Kdybych utratil všechno ostatní, tak v první snížené sazbě dph to bude dalších 15% a v reálu tak jde cca 58% peněz "jinam".
Je pravda, že jednou ročně dostanu ještě něco zpět za úroky z hypotéky, ale rozhodně to není těch 30%, co píšeš.
Já nenadávám, pouze konstatuji, že ta čísla jsou trochu jiná a já s nima jako zaměstanec nic moc neudělám... _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
to je on
|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 4:05 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Záleží, jak se na těch 30% díváš.
Když se třeba podívám na poslední pásku, tak z toho, kolik za mě zaměstnavatel zaplatí, já dostanu cca 57%. Samozřejmě, že zdravotní nejde do státu, ale to teď neřeším. Kdybych utratil všechno ostatní, tak v první snížené sazbě dph to bude dalších 15% a v reálu tak jde cca 58% peněz "jinam".
Je pravda, že jednou ročně dostanu ještě něco zpět za úroky z hypotéky, ale rozhodně to není těch 30%, co píšeš.
Já nenadávám, pouze konstatuji, že ta čísla jsou trochu jiná a já s nima jako zaměstanec nic moc neudělám... |
chápu, že to není optimální, a jasný, že to člověka se#e... totiž byla chyba, že jsem se pouštěl do diskuze, jelikož sám nijak ničemu a nikomu nepomůžu, a dokonce jsem se i ztratil v původním smyslu debaty. že stát nehospodaří tak, jak by hospodařit mohl, na tom se asi shodneme všichni. že to ale my, jako jednotlivci, nemůžeme nijak ovlivnit, se mi jeví jako ne úplně špatný názor, ikdybychom šli všichni teoreticky k volbám s vidinou pozitivní změny, tak bych např. musel volit tu stranu, která uleví živnostníkům, ty bys volil tu stranu, která uleví zaměstnancům, no a moje babička by volila tu stranu, která přidá důchodcům (tedy ne, že by nějaká strana někdy něco udělala - spíš mám na mysli předvolební sliby)... a tím bych vlastně diskuzi zakončil, protože tak jak vždy to skončí u politiky, no a to bychom mohli kecat až bychom u toho umřeli :-)))
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 6:10 pm Předmět: |
|
|
Bentley...tomu se říká pozitivní motivace. Musím přidat v práci:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 6:51 pm Předmět: |
|
|
musis pridat viac v praci aby si viac politikov mohlo kupit bentley? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 7:06 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 7:15 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | musis pridat viac v praci aby si viac politikov mohlo kupit bentley? |
Co máš proti politikům na Slovensku?...já proti Maďarům nic nemám:o)
Bentley z roku 2010 a cca 150 000 Km stojí jako nová octavia "f plný palbě"...no dobře-asi o 200 000 Kč víc, ale co už - sousedi v paneláku budou závidět, až si půjdu pro svačinu )jak psal kouba - vlašák a tři rohlíky) do Albertu:o))
Hulkie - neměls náhodou sedmičkové bávo (pár let zpět?).
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 7:23 pm Předmět: |
|
|
tieto luxusne jazdene auta nie je ani tak problem kupit, ako prevadzkovat, tam su tie naklady uplne inde _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 7:23 pm Předmět: |
|
|
Na daně nadává každej normální člověk, protože stát je už ze svojí podstaty neefektivní ve správě jakéhokoliv majetku, financí atd.
Bohužel dneska se snižování daní používá jen jako předvolební mazání medu kolem huby a občas ani to ne. Přitom je to asi nejzdravější cesta, kterou by se ČR mohla vydat. Čím menší objem peněz, se kterýma stát manipuluje, tím líp, to je jasné asi každému.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|