Kondiční posilování ve starším věku v praxi

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kondiční posilování ve starším věku v praxi  Úvodní stránka -> Trénink -> Kondiční posilování ve starším věku v praxi
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: pá únor 20, 2015 11:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K nam do posilky chodieva pan, ktory ma 76...klobuk dole. A dalsi pan, vek presne neviem, odhadujem cez 60, nalozi si 120 na drepy a ide ako motorova pila. Tomuto sa hovori motivacia.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
arkan

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Musím změnit údaje váží 75kg a achilovku si přetrhl celou,68let zůstává.
Včera, po třech týdnech tréninku ,zatáhl v sumu 80kg. (tréninkový systém pyramida)
Řekl mi že tu neciitlivou nohu ,druhý den po tréninku dobře procit'uje a je to příjemný pocit i psychicky jde nahoru.

po čtyřech týdnech dal dnes 1x100kg
arkan

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2015 3:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

68 let, osobní váha 75, po pěti týdnech tréninku mrtvý tah sumo styl 1x110kg

Tak už se dostal "do váhy" a rozjedeme série 6x80kg,5x90kg a tak podobně.
Od příštího týdne začne brát kreatin, budeme nabírat hmotu.
arkan

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ve "starším" věku, a vůbec obecně, musíme klást důraz na výživu.
Protože téma je až moc rozsáhlé, tak vypíchnu jenom něco hodně málo- osvědčené byliny z našich a blízkých krajů.

Osobně neuznávám k nám dovážené cizokrajné byliny se zázračným účinkem, protože naše byliny mají srovnatelný účinek jsou skoro zadarmo a nebo nám rostou přímo pod nosem.

Benedikt lékařský

Používá se už z dob antiky, benedikt obsahuje látky, které mají velmi silné antibakteriální a antivirové působení, některé (zejména starší) prameny uvádějí i výrazné protinádorové schopnosti. Připravuje se z něj nálev, který má silnou hořkou chuť. Nejčastěji je používán na všechny choroby zažívacího traktu: nemoci žaludku, jater, žlučníku i slinivky břišní. CELKOVĚ ZLEPŠUJE A ZRYCHLUJE TRÁVENÍ – posiluje vylučování žluči, čímž zároveň zvyšuje chuť k jídlu, v trávicím ústrojí působí desinfekčně, potlačuje tak hnilobné procesy zejména ve střevech. Zároveň je močopudný a díky zlepšenému vylučování kyseliny močové pomáhá při revmatických chorobách. Používá se při rekonvalescenci po operacích trávicího traktu.

500 g SUŠENÉ BYLINY POŘÍDÍTE ZA CCA 180,- Kč

Kopřiva dvoudomá

Kopřiva patří mezi naše nejlepší léčivky, je celá léčivá od oddenku přes stonky, listy až po květy je nejlepší léčivá rostlina na čištění krve a krvetvorbu. Čaj užíváme při chudokrevnosti, anémii a jiných těžkých chorobách krve - čistí totiž krev, podporuje krvetvorbu - potížích látkové výměny a trávení, zahlenění, obtížném nebo krvavém močení, ledvinovém a močovém písku, vysokém obsahu cukru v krvi i při cukrovce, má dobrý vliv na slinivku břišní.

Vlaštovičník větší

Čaj pomáhá při onemocněních jater a žlučníku (žloutenka, žlučníková dyskinéza, žlučníkové kameny), žaludečním nebo střevním kataru, průjmu a těžkostech při trávení.

Pampeliška lékařská

Čaj z pampelišky posilňují funkce jater, žlučníku a ledvin, proto se používá při zánětech jater, onemocněních žlučníku – žlučníkové kameny, při nedokonalém rozkladu tuků, i jako diuretikum při zánětech a kamenech v ledvinách a močovém měchýři. Používá se též jako protihlístový prostředek. Kromě toho stimuluje látkovou výměnu, zlepšuje chuť do jídla, trávení, účinkuje při žaludečních a střevních obtížích (žaludečním a střevním kataru, nadýmání a zácpě), používá se při cukrovce (list pampelišky). Dobře účinkuje při artróze a dně.
arkan

PříspěvekZaslal: ne červenec 05, 2015 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Další naše léčivka, která stojí za povšimnutí je šalvěj lékařská

Tato bylinka je známá více než tisíc let, rčení které vzniklo ve třináctém století praví "proč by měl člověk umírat ,když v zahradě roste šalvěj"

Šalvěj je možné sbírat po celou dobu vrcholu její vegetace, tedy během celého léta. Sklízet můžeme listy, nebo také celé vršky výhonů, čímž zároveň podpoříme košatění a bohatost rostliny.

Já kupuji šalvěj už usušenou v lékárně ,sypaná vyjde na 34kč za 50g.

Účinky podle Marie Treben

Podporuje nervový systém.
Aktivuje krevní oběh.
Čaj posiluje celé tělo.
Snižuje hladinu krevního cukru.
stimuluje trávení a funkci žlučníku.

Snižuje horečku, zabraňuje pocení při infekcích.
Předchází mrtvici.
Příznivě působí na obrny.
Šalvěj se stará o krásu, udržuje pleť svěží, brzdí vypadávání vlasů.
Čaj rovněž působí na nemocná játra, zbavuje tělo nadýmání.
Čistí krev, podporuje chuť k jídlu.
Čerstvé listy se používají při bodnutí hmyzem (zabraňují svědění).
Zevně se doporučuje při zánětech mandlí, bolestech v krku, vředech a hnisavých ložiscích v dásních, parodontóze, zánětech hrtanu a dutiny ústní.

Byliny nejsou žádné čajíčky bez účinku, je potřeba užívat jen omezenou dobu a střídat ,
dobré jsou směsi .
i se šalvějí musíme opatrně

Šalvěj, stejně jako pelyněk, obsahuje silici zvanou thujon. Jistě i proto byla jednou z bylin přidávaných do omamných vykuřovadel šamanů a čarodějnic. Omamná síla známého, vysoce alkoholického Absinthu, kterému se také říká "Zelená víla" nebo "Zelená múza", je založena právě na této látce. Thujon působí na naše tělo ve vysokých dávkách omamně. Při konzumaci velkého množství šalvěje bychom se tedy mohli ocitnout ve stavu jakéhosi opojení a odpoutání se od běžné reality, které je však při předávkování doprovázeno i zimnicí, návaly horka, třesem, nevolností až zvracením, v extrémním případě ztrátou vědomí. Při dlouhodobém užívání ve vysokých dávkách by pak thujon mohl ohrozit i naše mentální zdraví a inteligenci, jak se to stalo některým známým umělcům doby romantismu, vášnivým pijákům absinthu. To ale mluvíme o opravdu vysokém množství zkonzumovaného thujonu, v případě šalvěje odborníci orientačně uvádějí, že otrava nastává při překročení konzumace něco kolem 15g suché drogy. Protože thujon se ve vodě neuvolňuje zdaleka tolik, jako v alkoholu, nálev a čaj při střízlivém dávkování a používání běžně nemá tyto nežádoucí toxické účinky.
arkan

PříspěvekZaslal: pá červenec 17, 2015 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kopřiva dvoudomá a její účinky podle Marie Treben

Od určitého věku se snižuje obsah železa v těle. V důsledku toho se dostaví stavy únavy a vyčerpanosti, člověk se cítí starým a málo výkonným. V takovém případě možno s úspěchem používat čerstvou kopřivu pro její obsah železa. Pomáhá nám překonat tento stav. Po kopřivové kúře se poměrně rychle cítíme tělesně lépe, vrací se nám energie a tvořivá síla, ba i náš vnější vzhled se viditelně zlepší.

Jednou, v rozhlasové přednášce, jeden lékař upozornil na to, že kopřiva dvoudomá (urtica dioica) patří mezi naše nejlepší léčivé rostliny. Kdyby lidé věděli, jak je léčivá, tak by pěstovali jen kopřivu. Bohužel to ví jen málokdo. Kopřiva je celá léčivá, od oddenku přes stonky a listy až po květy. Už ve starověku si jí velmi vážili. Albrecht Durer (1471-1528) namaloval anděla, který vzlétá k trůnu Nejvyššího s kopřivou v ruce.

Kopřiva je naše nejlepší
léčivá rostlina napročištění krve a krvetvorbu. Má též dobrý vliv i na slinivku břišní, proto se kopřivou snižuje i obsah cukru v krvi. Léčí i nemoci azáněty močových cesta chorobné zadržování (zástava) močení. Protože současně vyvolává dobrý průběh stolice, je velmi vhodná na jarní kúry.
Od té doby, co znám léčivé účinky kopřivy, navykla jsem si provádětčtyřtýdenní čajovou kúru, a to na jaře z mladých výhonků a stejně tak na podzim po otavě, kdy se všude znovu objevují mladé výhonky. Piji ráno na lačno půl hodiny před snídaní jeden šálek a přes den opět jeden až dva šálky po doušcích. I před snídaní máme pít čaj po doušcích, neboť tím zvyšujeme jeho účinek. Po takové kúře se cítím nepopsatelně dobře a pokaždé mám pocit, že udělám třikrát více práce než obvykle. Moje rodina i já už roky nepotřebujeme žádné léky a cítím se pružná a mladistvá. Ostatně čaj nemá špatnou chuť a pijeme jej bez cukru. Citlivé duše mohou přimíchat trochu heřmánku nebo máty pro zlepšení chuti. V lidovém léčitelství se navrhuje více týdnů používat tinkturu proti chorobám jater a žlučníku, sleziny, ba dokonce proti tumoru sleziny, při zahlenění žaludku a dýchacích orgánů, při žaludečních křečích a vředech, vředech střev a chorobách plic. Čaj se pouze spaří, aby se zachovaly cenné účinné látky. Preventivně se pije denně jeden šálek čaje po celý rok. Je též vydatným pomocníkem při virových a bakteriálních onemocněních.

Jednou ke mně přišla mladá žena z Urfahru, byla chudokrevná, měla bolesti žaludku a žlučníku. Jako průvodní znak měla silné bolesti hlavy. Poradila jsem jí kopřivový čaj. Po nějakém čase jsem se s ní opět náhodně setkala. Byla přešťastná a vyprávěla mi, jak jí kopřiva rychle pomohla. Celá její rodina používá tuto léčivku.
Při otocích a vodnatelnosti kopřiva pomáhá silným odváděním vody. Svými účinnými látkami napomáhá tvorbě krve při chudokrevnosti, anémii a při jiných těžkých chorobách krve. Kopřiva ve směsi s jinými léčivými rostlinami se s úspěchem uplatňuje i při leukémii. Trpíme-li na nějaký druh
alergie (k tomu patří i senná rýma), doporučuji pít čaj z kopřivy, a to delší dobu.
Jednou za mnou přišel s nářkem starší muž. Před třemi roky onemocněl chřipkou. Od té doby měl moč tmavohnědou a trpěl nesnesitelnými bolestmi hlavy. Nepomohlo množství různých tabletek, které mu předepisovali, ani injekce (naposledy do hlavy). Naopak, bolesti hlavy byly vždy horší, byl blízek sebevraždy. Dodala jsem mu odvahy a poradila jsem mu čerstvou kopřivu. Měl vypít během dne 2,5 litru čaje. Po čtyřech dnech mi zatelefonoval, že bolesti hlavy vcelku zmizely. Později mi po jedné ženě vzkázal, že se cítí teď zdravější než před chřipkou. Využijte tedy i vy čerstvé, mladé výhony kopřivy, zvláště na jaře, a proveďte si jednu odhleňovací kúru na odstranění odpadových látek. Budete se divit, jaký je její blahodárný účinek.

Jedna řádová sestra z Klagenfurtu se též řídí mými radami a s údivem pozorovala úspěch. Měla skvrny na břiše a v kříži, doprovázené silným svrběním. Skvrny se nechtěly hojit, ale v krátké době zmizely po jaterní dietě a kopřivovém čaji. I v jiném podobném případě čaj z kopřivy rychle pomohl.

Z jednoho dopisu z tisku v Dellachu v Korutansku vybírám následující stať: „Srdečné ‚Pán Bůh zaplať za neocenitelnou pomoc, kterou jste mi poskytla svými radami. S mou 19 let trvající nemocí jsem prochodil mnoho nervových klinik v celém Rakousku. Ani jeden lékař mi nedovedl říci, co mi vlastně je, a tím méně pomoci. Pil jsem týden čaj z kopřivy a choroba odešla jako zázrakem, jako bych ji nebyl nikdy měl. “ Z uvedených skutečností je patrno, jak rychle dovedou pomoci naše léčivé byliny. Tu, přirozeně, nepomůže jen jeden šálek přes den, neboť při těžkých onemocněních je třeba vypít po doušcích během dne nejméně 2 litry čaje.

Jedna obchodnice mi vyprávěla, že si bere s sebou na výlety, na dovolenou a služební cesty čaj z kopřivy v termosce. Přísahá, že jí dobře pomáhá. Nejenže nejlépe hasí žízeň, ale současně občerstvuje a odstraňuje únavu.

Ještě jedno důležité upozorněni: při ischiasu, bolestech kříže (lumbago) a zánětu nervů v rukou a na nohách bolavé místo zlehka potřeme čerstvou kopřivou. Například při ischiasu lehce přejíždíme čerstvou rostlinou pomalu od kotníku po vnější straně nohy až k boku a odtud zpět po vnitřní straně až po patu. To opakujeme dvakrát a nakonec táhneme kopřivu od boku, směrem dolů přes hýždě. Podobně postupujeme i na jiných chorých místech. Nakonec pokožku zapudrujeme. Nemusíme právě proto děkovat Bohu za takovou zázračnou rostlinu? V naší uspěchané době lidé okolo ní procházejí bez povšimnutí, raději sáhnou po utišujících prášcích a berou je v nadměrných dávkách. Ale ve skutečnosti mohou často pomoci jen naše dobré bylinky, které bohužel upadly do zapomenutí.
Nakonec bych ráda připomněla zážitek, který ve mně zanechal silný dojem. V našem malém městečku jsem se seznámila se starší ženou, která mi vyprávěla, že lékař u ní zjistil silné bujení rakoviny žaludku. Pro vysoký věk se již nemohla rozhodnout pro operaci. Tehdy jí kdosi poradil, aby pila čaj z kopřiv. Šla tedy každý den do zahrady, kde kopřivy rostly u plotu jako plevel a natrhala si vždy hrst. Když po čase navštívila lékaře, zeptal se jí překvapeně: „Ach, vy jste se dala operovat? Není však vidět žádnou jizvu. “ Bujení zcela zmizelo a žena ještě užila spokojené stáří. Není však třeba připustit, aby situace došla tak daleko. Často by nemusela vzniknout zhoubná nemoc, kdybychom si vážili naší dobré kopřivy a využívali její obdivuhodnou moc pravidelným pitím čaje.

A ještě jednu dobrou radu: začněte s kopřivovou kúrou ještě dnes. Sušenou nať dostanete v každé lékárně anebo v obchodě s bylinkami nebo si můžete sami kopřivu natrhat. Dovolte našim léčivkám opět vstoupit do domu. Na jaře se vyzbrojte rukavicemi a nůžkami a vyjděte do přírody: Je to velká radost, můžete-li sbírat kopřivu pod volným božím nebem. Čím čerstvější ji požíváme, tím větší je její léčivý účinek. Dokazuje to zkušenost. Myslete při tom i na zásobu pro zimu. Nejlépe je sbírat kopřivu v květnu. Ať se pro vás stane potěšením myšlenka, že sami můžete něco učinit pro své zdraví!
arkan

PříspěvekZaslal: st červenec 22, 2015 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Potvrdil se mi vliv posilování na snížení krevního tlaku ,zvětšením krevního řečiště hlavně kapilár.

Došlo ke snížení léků na "tlak" v jednom případě o 1/2 a ve dvou o 2/3 ,sice je to malá ale empirická zkušenost.

Dlouhá desetiletí se chybně považovalo cvičení se zátěžemi za nevhodné, ba dokonce za jednu z příčin vzniku hypertenze. Dnešní poznatky jasně prokázaly, že posilování vede k nižší resistenci periférie těla a tím přispívá k udržení tlaku krve v normě. Máme k dispozici i publikace, v nichž je posilování jasně definováno jako prostředek ke snížení tlaku krve, zvláště diastolického (Graves. Franklin, 2001). Na základě více jak 35 let praxe můžeme zodpovědně prohlásit, že posilování (cvičení ve fitcentru s činkami, kladkami a na přístrojích) je účinný nástroj celoživotní kontroly hladiny krevního tlaku. Kdo chce zabránit vzniku prehypertenze a hypertenze, měl by pravidelně posilovat.

PaedDr. Vladimír Kolouch, Ph.D.

Flushing systém – systém překrvení. Podstatou flushingu je dokonalé a opakované procvičení určité svalové skupiny.
(SUPERSÉRIE) Cílem tohoto způsobu je maximální, dlouhotrvající prokrvení cév pracujícího svalu, které přináší velké množství kyslíku, energetických a stavebních látek do svalu.. Výsledkem je zvýšení počtu vlásečnic zhruba o 45% oproti netrénovanému svalu (pro představu – 1 mm je zhruba 2000 vlásečnic a tedy toto zvýšení znamená přírůstek téměř o 1000 vlásečnic na 1 mm), což vede rovněž k nárůstu objemu svalu. Podstatou flushingu je tedy co nejvíce krve do svalu přivézt. Tím se vytvářejí optimální předpoklady k nárůstu svalové hmoty, ale i k vytvarování a vyrýsování svalstva. Sportovní kulturisté používají téměř výlučně tento typ tréninku vzhledem k jeho podstatně vyšší efektivitě nárůstu svalové hmoty. (Smejkal a kol.,1992)

Z rozhovoru z Ivanem Pavlovičem Neumyvakinem

V jakém smyslu?
Mám na mysli kapiláry. Pokud kapiláry nepracují dobře a srdce není schopné pumpovat zahuštěnou krev, tak se hromadí ve velkých cévách a krevní tlak stoupá a to je ta vaše hypertronie.
A co způsobuje, že kapiláry nefungují dobře?
Kapiláry se nacházejí ve svalech. Kvůli tomu je potřeba praktikovat ten tělocvik, gymnastiku, mnoho pohybu. Gymnastika je nutná každý den. Pokud dnes nevyčleníte alespoň půl hodinky na gymnastiku, tak je ten den pro vás ztracený. V tomto případě nehraje věk žádnou roli. Pro starší lidi je to obzvláště důležité. Samozřejmě, že můžete udělat i výjimku v případě nějakých oslav, událostí nebo cestování. Ale poté opět musíte obnovit svůj systém. V současné době se všechno člení na jednotlivé části (orgány), ale pokud se díváte na člověka jako na celistvý organismus, tak výsledkem je, že žádné nemoci prostě neexistují. Například nemoc jako vitiligo je možné vyléčit za 2-3 měsíce společně s jinými nemocemi. Prostě očistou organismu.
Mablung

PříspěvekZaslal: st červenec 22, 2015 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono platí, že nejzdravější jsou babky kořenářky. Lítání po léčivkách a jejich sbírání je vždy udrželo v kondici a zdraví mnohem lépe než jakékoliv čajíčky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
arkan

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2015 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pozitiva posilování stále platí.

1 kg svalů spotřebuje denně kolem 40 kcal, avšak 1 kg tuku spotřebuje pouze 4 kcal.Svaly mají také větší váhu, takže i při zachování stejné tělesné hmotnosti a zvětšení podílu svalové hmoty se zmenšují tělesné míry.

Pokud tedy změníme posilováním složení těla tak, že při naší stejné hmotnosti nabereme 5 kg svalů a ztratíme 5 kg tuku, tak budeme vypadat štíhleji a denně budeme spalovat o cca 200 kcal denně více, ANIŽ BYCHOM POHNULI PRDELÍ.

Co všechno má vliv na náš metabolismus:
INTENZITA METABOLISMU
1. Tělesná práce (v průběhu i během zotavení - kompenzace kyslíkového dluhu)
Po anaerobním tréninku (těžký silový trénink, sprinty apod. až 36hod.)
2. Specificko-dynamický účinek potravy (asimilace živin v těle)- trvá několik hodin.
A) Množství proteinu, které poskytuje 100 kcal,
zvyšuje rychlost metabolismu o 30 kcal.
B) Množství sacharidu, které poskytuje 100 kcal,
zvyšuje rychlost metabolismu o 6 kcal.
C) Množství tuku, které poskytuje 100 kcal,
zvyšuje rychlost metabolismu o 4 kcal.
3. Vnější teplota -
a) nižší než tělesná teplota - aktivace mechanismů pro udržení tepla (např. třes)
- intenzita metabolismu vzrůstá
b) vyšší než tělesná teplota - zvyšuje se teplota těla a vzrůstá metabolismus
4. Výška, váha a povrch těla (čím větší - tím větší)
5. Pohlaví (muži vyšší)
6. Věk (čím vyšší, tím menší)
7. Emoce (vzrušení zvyšuje metabolismus - adrenalin zvyšuje svalové napětí v klidu, apatie a deprese snižují metabolismus)
8. Tělesná teplota (vzestup o 1o C, vzestup o 14%)
9. Hladina hormonů štítné žlázy v krvi (T4, T3)
10. Hladina adrenalinu a noradrenalinu v krvi
11.Celkové množství aktivní tělesné hmotnosti větší-zvyšuje BMR metabolismus.

zdroj, přednášky Doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc.
pavouk

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2015 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

arkan napsal:
...
Pokud tedy změníme posilováním složení těla tak, že při naší stejné hmotnosti nabereme 5 kg svalů a ztratíme 5 kg tuku, tak budeme vypadat štíhleji a denně budeme spalovat o cca 200 kcal denně více, ANIŽ BYCHOM POHNULI PRDELÍ ...

S tou prdelí bych to neviděl tak jednoduše:
Jednak musíš nejdříve posilovat, abys nabral 5 kg svalů a shodil 5 kg tuku.
Druhak musíš následně posilovat, abys neshodil 5 kg svalů a nenabral 5 kg tuku.
A Tretiak byl ruský brankář.

A jaká jsou tedy pozitiva pálení o cca 200 kcal denně více oproti např. ubrání jídla o těch cca 200 kcal denně? Je časově a finančně náročnější. A to ani nemluvím o tom, že bych pak při své váze rozhodně nechtěl vypadat štíhleji.

Jen taková úvaha, nic proti posilování.
arkan

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2015 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pavouk napsal:
arkan napsal:
...
Pokud tedy změníme posilováním složení těla tak, že při naší stejné hmotnosti nabereme 5 kg svalů a ztratíme 5 kg tuku, tak budeme vypadat štíhleji a denně budeme spalovat o cca 200 kcal denně více, ANIŽ BYCHOM POHNULI PRDELÍ ...

S tou prdelí bych to neviděl tak jednoduše:
Jednak musíš nejdříve posilovat, abys nabral 5 kg svalů a shodil 5 kg tuku.
Druhak musíš následně posilovat, abys neshodil 5 kg svalů a nenabral 5 kg tuku.
A Tretiak byl ruský brankář.

A jaká jsou tedy pozitiva pálení o cca 200 kcal denně více oproti např. ubrání jídla o těch cca 200 kcal denně? Je časově a finančně náročnější. A to ani nemluvím o tom, že bych pak při své váze rozhodně nechtěl vypadat štíhleji.

Jen taková úvaha, nic proti posilování.

Samozřejmě že musíš posilovat jednak při nabrání svaloviny a potom při jejím udržení,které už není tak náročné udržovací trénink stačí 1-2 x týdně (zase záleží na výkonnosti ,nebude to závodní forma)
Vždycky, když se něco buduje tak je potřeba větší úsilí než jenom při udržování.
Potom z toho můžeš dlouhé roky těžit, celkem bez větší námahy.Já to praktikuji už víc jak 30 let.

Samotné ubírání jídla nic neřeší.
arkan

PříspěvekZaslal: so srpen 29, 2015 3:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kaše proto, že se ovesné vločky zalijí spec.fitness "gulášem" vyrobeným bez éček a jednoduše s obsahem tuku 3% ,1 dcl guláše má cca 45kcal.

ingredience:

1/2 kg kuřecích prs
1 dcl olivového oleje extra panenský např. Minerva
60 g mleté papriky
2 velké cibule
1 zelená paprika
1 palička česneku, je potřeba rozetřít
1 lžička chilli
3 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
3 lžíce majoránky
2 větší brambory (najemno nastrouhat)

Nakrájenou cibuli a zelenou papriku zlehka smažíme na oleji cca 10 min, potom přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a pokračujeme dalších 10 minut ve smažení.
Potom hrnec doplníme vodou do 3 litrů a zamícháme směs koření a vaříme 30 minut, nakonec zahustíme bramborami.
Kastrol s gulášem vydrží v lednici celý týden.
Ráno si ohřeju přiměřené množství guláše a zaliju s ním svých 120 g ovesných vloček.
Další varianty jsou s menším % tuku , namísto ov. vloček, pšeničné , nebo pohanka od Šmajstrli.

arkan

PříspěvekZaslal: st září 16, 2015 7:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kondiční posilování ve starším věku v praxi Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Rychle na stránku:

Přejdi na: