Hned úvodem musím říct, že nakonec sešlo z účasti na první lize v Sokolově, kvůli špatné domluvě (jak už to tak bývá zvykem v našem oddíle...), takže mi to pěkně pokazilo plány, co se týče peakování a lazení. Měl jsem to přesně spočítané a takhle to musím zas upravit. Další týden bude velmi lehce, pak dva týdny těžce a pak II. liga. Co už.
trh (zápěstí mě bolelo jak hovado)
do 2x100 (do dřepu, nevstával jsem to, nešlo to s tím zápěstím)
pak konec, nemělo to cenu
dřepy vpředu
4/150-160-160-160-160
dobrý, s páskem podle mě pude 4x170 (dosavadní PR)
přemístění silou do stoje + tlak
do 1+2/90 (vyrovnání PR)
přemístění silou do stoje
do 1/105 PR možná dodám video
tlak
3/70-70
hspu z deficitu (bedny)
1x5 PR
po tlacích ale těžký, hodím možná video
výtahy trhové od stehen
3/110-110-110-110-110-110
Strečink... už zas dám skoro provaz, dávám tomu tak 2 týdny. ;)
Špatný trénink. Nešlo trhat, tak jsem si musel udělat radost na silových disciplínách. Zítra easy trénink a v neděli v Semilech se pokusím asi o nějakou těžkou trhovou jedničku + těžké dřepy vzadu. Uvidíme, jak bude forma a chuť.
Předvedl jsem nějaký trh do 120 všechno na pohodu, dál jsem nešel, nechtěl jsem riskovat zápěstí. Akce to byla parádní! Projeli jsme snatche a jeho variace, pully, cj a jeho variace, pully, formy jerků, front squat, snatch balance, atd. Nějaká teorie, jak periodizovat trénink, jak používat trhačky,...
Měl jsem příslibenou vyšší účast, ale co. I ve 4 to šlo.
Najíždím na novej trenál, což znamená 11 tréninků týdně, z toho asi 2 budou akrobatického rázu a zařadím víc strečinku + vzpírání bude na 2 fáze (+ doplňky). Na 3 fáze denně se dostanu jen málokdy, když bude chuť a energie.
Pokud můžete, fázujte.
I. fáze - bohemka
přemko od stehen + výraz - no belt
2+1/130-130-140-140-140
easy, dobrý na to, že to bylo bez pásku, rezerva tak 10kg
přemko + výraz
2+1/130-130-140-140-140
gut...
shyby + dipy v supersérii (15kg kotouček)
5+8-5+8-5+8
Dobrý, cítil jsem sílu.
II. fáze
dřepy vzadu - no belt
4/140-160-180-190-190-190- 200 dobrej hec, bez pásku jsem nikdy dvoukilo nešel, paráda! Radost jako prase!
výtahy n. ze země
3/140-140-140
hrozně to lítalo, nádherný pocit
výtahy n. od stehen
3/140-140-140
+6x140 zvedání ramen
Supr supr. Dnešní trénink se opravdu vydařil. Nejspíš za to může 3 denní, pauza. Jinak chci teď jezdit spíš vyšší váhy častěji, ale s tím, že nebude takový objem každý den, abych dal zas tělu nový stimul a vyzkoušel nové metody. Uvidíme, jak to pude. Zítra 2 fáze vzpírání a snad nějaká gymnastika.
nějaké kotouly, přemety stranou s oporou o ruce, pak nácvik tzv. makaka (přemet stranou přes ruku dozadu, jednodušší než přemet dozadu). Naučil jsem se to asi za 5 minut (je to koukatelné a nevypadá to úplně amatérsky, ještě tomu chybí lehkost a ladnější pohyb, ale to se dotrénuje.
II. fáze
trh do polo od stehen
nešlo to, hrozně mě bolelo zápěstí, tak jsem na 80 skončil
dřepy vpředu
4/100-120-120-120-120
dobrý
výtahy t. od stehen
3/80-80-80-80-80-80
břicho
6s
Dneska jsem se hrozně špatně vyspal. Spánek tak 4h, hnus po včerejším tréninku. Dneska jsem to chtěl zabalit hned po ranní lekci, ale překonal jsem to. Dám chvíli lehárko a pak 3. fáze. Ještě nevím, jestli v xfitness nebo na bohemce, ale nechci chodit nic těžkýho, tak možná xfitness.
Z toho "makaka" mám velkou radost. Až to budu mít více vypilované a budu umět i přemet apod. tak to natočím.
technika trhu a nadhozu do 40kg, jen na projetí, protažení
akrobacie
makak na obě strany, přemety stranou obě ruce, jedna ruka, druhá ruka, pokusy o araba (marné), pak znova makak (vůbec to už nešlo) a pokus o přemet vzad na duchně (skok na ruce). Špatně se to vysvětluje. Video bude lepší. Každopádně jsem nedal ani první krok kvůli psych. bloku. Musím si to napřed více představovat a pak se odhodlat
Dnes jen jedna fáze místo plánovaných dvou, takže jsem to nacpal všechno do jednoho tréninku a přidal věci na oživení a pobavení + hecovačka s kamarády. :lol: Bohemka je bohemka. :twisted:
nadhoz
2+1/110-130-140
2/150 PR pro opáčka bez opasku, velmi hodnotný výkon, protože to bylo lehčí než minulých 2x150 s páskem! Co se týče výrazu, tak ten byl o hodně lepší než minule. Zdá se mi, že cviky na otevření ramen pěkně zabírají!
přemístění od pasu + výraz
2+1/110-110-120-120
dřepy vpředu + výraz
2+1/110-120-120-130
výraz z dřepovacích stojanů
2/130
přemístění + dřepy vpředu
1+3/110-110
tlak silou vpředu 3/90 PR hecovačka, kamarádi říkali, že to nedám ani jednou, che che... bez rozcvičení..
výraz za hlavou z beden
3/90-110-110-110
snažil jsem se hlídat techniku, docela dobrý, ale velký nezvyk
výtahy nadhozové od stehen
3/130-150-150-150-150
jen lehce, na projetí správného pohybu
Dneska to byl docela easy trénink viz ten malý objem. Necítím žádnou unavenost. Zítra bych chtěl dát těžší trhy (uvidíme, co zápěstí) a těžší dřepy vpředu.
trh od stehen
2/70-90-90-100- 110 PR chtěl bych to ale pěkněji
trh
2/90-90-110
2+0/120 ááá, třetí jsem zas posral...
0/120
1+0/120 technické chyby, nedotahoval jsem to...
dřepy vpředu
3/130-150-160-130
hodně těžké, asi jsem unaven ze včera a z dnešních trhů... 170 po 3 bych dnes nedal
výtahy trhové z deficitu
3/90-110-110-110-110
výrazový tlak (push press)
3/100-120-120-120 třetí jsem skoro nevytlačil :D :D
8/120 PR jako kráva, všech osm bylo absolutně stejných, až pak deváté op. jsem nedal, jak jsem se zalil laktátem :D a vytuhl jsem, opět hecovačka, chtěl jsem dát 6x120 (poslední max je 6x110), takže progres velmi pěkný, dnešní nejhodnotnější výkon
Pár věcí, na které jsem přišel/pozměnil/zařadil/zaměřil se: jedu co nejvíc věcí bez pásku, stejně mi přijde, že mě akorát omezuje v pohybu a často se mi s ním motá hlava u nadhozu, trhačky už při trhu nepoužívám, bolavé zápěstí stále bandážuji, více protahuji ramena a kyčle (což se projevilo výrazným zlepšením techniky hlavně u výrazu), dále pak jsem se rozhodl, že jedničky budu jezdit, co možná nejméně, protože se mi zdá, že na mě fungují spíše vyšší počty opakování. Jsem schopný relativně brzy zregenerovat velký objem, ale jak jdu do těžké jedničky 2x do týdne, tak jsem hned odpálený a CNS se z toho dlouho hrabe. Když maximálky, tak svátečně a nebo na závodech, případně se je budu snažit moc nekombinovat s objemem.
Co se týče jídla a suplementů (někdo mě žádal, abych se o tom nějak rozepsal), tak jsem ubral maso, přidal dost cheat mealů (brambůrky, nesquik, čokolády, sprite, colu), dost mlíka :D a nepřijde mi, že bych byl tlustší + váha se drží pod 90kg, což je dobré. Přijde mi, že když jsem do toho jídla přidal víc "cheat" věcí, tak se najednou zvedla psychika a jde to všechno lépe + jídlo až tak moc neřeším a snažím se akorát, aby bylo dost bílkovin a tuky + sachry jedu tak od oka... spálím to a nejsem kultík, tak je mi to fuk. Jsem ve figuře, takže pohoda. :D
Ze suplementů jsem už asi 2 měsíce bez BCAA (2:1:1 a necítím absolutně žádný rozdíl..), takže aktuálně beru před tréninkem 200mg kofeinu + kreatin (sice se to asi bije, ale šlape to...) a po trenu kreatin a protein s maltou (1:2 pro mě ideální poměr, po 1:3 mi bylo často na zvracení). Občas vit C (teď ho bude třeba víc, nedávno jsem cítil, že na mě něco leze) a kompex vápník+fosfor+hořčík.
...kreatin a protein s maltou (1:2 pro mě ideální poměr, po 1:3 mi bylo často na zvracení)...
To nebude ideální poměr jen pro tebe, ale pro většinu nebo spíš pro všechny, protože u maltodextrinu by se měly dělat roztoky do cca 12%, což na 700ml shaker vychází na nějakých 84g. Navíc je tam protein, takže pokud člověk nechce zatěžovat žaludek, což hned po tréninku většinou nechce, tak ty dvě odměrky malt. + jedna proteinu budou dobrá volba. Z vlastní zkušenosti se mi to taky takhle osvědčilo nejlíp.
Jinak hezkej pokrok pwl/cf/etome od začátků na IFku.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
...kreatin a protein s maltou (1:2 pro mě ideální poměr, po 1:3 mi bylo často na zvracení)...
To nebude ideální poměr jen pro tebe, ale pro většinu nebo spíš pro všechny, protože u maltodextrinu by se měly dělat roztoky do cca 12%, což na 700ml shaker vychází na nějakých 84g. Navíc je tam protein, takže pokud člověk nechce zatěžovat žaludek, což hned po tréninku většinou nechce, tak ty dvě odměrky malt. + jedna proteinu budou dobrá volba. Z vlastní zkušenosti se mi to taky takhle osvědčilo nejlíp.
Jinak hezkej pokrok pwl/cf/etome od začátků na IFku.
Asi ano. Nejlepší je zkoušet, co člověku sedne nejlíp. :)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru