Ruce
Stahování kladky nadhmatem 3x15 (9kg)
Stahování kladky podhmatem 3x15 (9kg)
Kick back 3x15 (5kg)
Bicepsový zdvih spodní kladky 3x15 (9kg)
Bicepsový zdvih jednoručky v sedu o koleno 3x15 (3,5kg)
Bicepsový zdvih kladivový 3x15 (3,5kg)
Břicho
Stahování kladky 3xmax (30,35,40kg)
Přitahování kolen vsedě 3xmax
Zavěšení na hrazdě za háky na nohou 3x10
Odcvičeno za 1h 40min.
Je neskutečně znát rozdíl mezi pravou (silnější) a levou (slabší) rukou - pravá s váhami naprosto na pohodu a levou to občas tahám až z paty, ale nedá se svítit - musí se dorovnat.
Záda
Stahování kladky 3x15 (21kg)
Přítahy kladky v sedu 3x15 (21kg)
Přítahy jednoručky v předklonu 3x15 (7,5kg)
Ramena
Rozpažování s jednoručkami vleže na rovné lavici na břiše (náhrada delt deck) 3x15 (1kg)
Upažování ve stoje 3x15 (3,5kg)
Předpažování ve stoje 2x12 (3,5kg)
Tlaky s jednoručkami vsedě 3x15 (7,5kg)
Prsa
Jednoručky na šikmé lavici 3x15 (5kg)
Rozpažování s jednoručkami na rovné lavici 2x15 (3,5kg)
Peck deck 2x15 (10kg)
Břicho
Stahování kladky 3xmax (30,35,40kg)
Přítahy kolen vleže na zemi 4xmax
Úterý, středa volno, čtvrtek strečing horních partií (pokud to čas a stěhování dovolí) tzn. záda, ramena, v pátek v plánu HIIT a Tabata trénink, o víkendu stěhování = posilku nestíhám, v neděli lekce na tyči.
Podzim je období viróz, nemocí a bacilů, takže válčím jak se dá....chtěla jsem střídat posilovnu s tyčí a flexi tréninkem....nu ale člověk míní a osud mění.
8.října 2015 přichází nová challenge....první přihláška do oficiální pole dance soutěže.
Týden jsem váhala a pak se nechala ukecat, takže cíl je momentálně jasný: natočit přihlašovací video do soutěže Pole Me - Express Yourself.
Styl, hudba, choreografie....všechno si můžeme vymyslet dle libosti - přihlašuje se tak, že porotě se posílá soutěžní video a popis vystoupení. Ze všech přihlášených pak porota vybere 16 nejlepších do Finále, které se uskuteční 31. ledna 2016 v Pražském klubu Lávka.
Vstupuju tedy do soutěžního světa - pro mě zcela nová zkušenost a proto si moc šancí nedávám, nicméně zkusit se má všechno a potřebuju si na první soutěži otestovat, jaké je vlastně zpětné hodnocení - o to mi jde momentálně asi nejvíc. Mít zpětný feedback, na čem makat. Podle toho už se pak dá zapracovat na případných dalších přihláškách do jiných soutěží. (uvidíme jak to půjde).
Vymýšlím tedy hudbu a za velkého přispění mého tanečně velmi zdatného přítele vymýšlíme choreografii pro úvod vystoupení. Vystoupení musí mít silovou část (silové prvky) a flexibilní část (hodně bolavé prvky). (hudba byla vybraná téměř okamžitě - ovšem choreografie už je horší - no ale času dooooost....za 2,5 týdne to prostě musím zmáknout - AUUU - tohle bude bolet).
Po desítkách pokusů, hodnocení fyzické kondice i možných kombinací prvků docházíme k celkové délce vystoupení 3:30min - do přihlášky budu posílat první 1:30. Vystoupení bude ze tří částí na tyčích a dvou druzích tyče - jedna statická a druhá tzv. spinová (v otáčecím režimu). První část silová statika, druhá část spinová, třetí část flexibilní statika.
Bohužel zjišťuju první úskalí soutěžního světa pole dance - prakticky nic nesmím prozradit ven dokud přihlášku neodešlu - kombinace prvků, inspirace hudbou i choreografií se prý často kradou. (kam ten svět spěje).
Další částečné info tedy posléze a video až po odeslání přihlášky.
Zatím mi držte palce, protože teď bych potřebovala den o 36hodinách a regeneraci rychlosti světla.
Trénuju úvod vystoupení - střídavě na dlažbě a linoleu. Začínají se objevovat první modřiny na kolenech, otlačeniny loktů, kyčlí apod., ale jedu dál. Pořád to není ono - pořád mi to nesedí do hudby....pořád to chce pořádně vychytat.
V neděli trénuju na tyči - zkouším si asi nejtěžší prvek první části, ale jen tak opatrně a s jištěním lektorkou.
Středa 14.10.
Podle sepsaného nástřelu první kombinace na statické tyči (silová část) trénuju ve studiu, poprvé zkouším na hudbu, páchám si nové modřiny a zjišťuju, že jsem si na přihlášku na sebe naložila jak kráva. Ale já to nevzdám. V pátek mě čeká soukromá lekce s majitelkou našeho studia a budeme ladit dál. Z nejtěžšího prvku silové části si vyrábím úžasné naraženiny a modřiny, ale podpora je velká.
Celkově mě do natáčení videa čekají dvě soukromé lekce, dva tréninky sama na tyči a jedna klasická lekce pole dance - zneužiju jí k pilování vystupka. To je prostě brutáááálnííí!!! Plus v mezičasu musím akutně flexovat - potřebuju do úvodu perfektní flexibilitu nohou. BUT NO PAIN, NO GAIN - uzávěrka přihlášek je 24.10. 23:59
Bože kdybych náhodou postoupila, tak tyče na finále budou vysoké 4 metry!!!! OMG. Ale nedělám si iluze - soutěžím proti celé ČR - přihlásit se může kdokoliv od amatérek, lektorek, reprezentantek až po aktuální mistry a mistryně ČR - btw. mistryně ČR v pole dance je dokonce aktuální mistryně světa....iluze jsou na nule, ale chci to odborné hodnocení.
V soukromé lekci s majitelkou studia, za které se budu přihlašovat, jí předvádím svou základní představu úvodu vystoupení, načež z jejího vyjádření zjistím, že je to slabý jak čaj, nemastný neslaný a prostě málo akční = přes víkend natrénovat úvod nový.
Dál pilujeme silové kombinace....není to pořád ono, pořád tomu něco chybí.
Na konci domlouváme nějaký závěr odesílané části vystoupení.....chybí v tom někde točka, což po silové kombinaci na tyči vypadá jako dost špatný nápad - tyč je zahřátá, nenamazaná a tak šíleně klouže, což v točkách znamená pád na zem - jakmile ujede ruka, za kterou se v točce držím, letím dolů - tohle budu muset nějak domyslet.
Neděle 18.10. - do uzávěrky zbývá 6 dní
Odpoledne se vydávám na choreografický trénink, válím se po zemi, choreograf vymýšlí, ztěžuje a v závěru po mě chce téměř nemožné, ale co už. Nový úvod máme za dvě hodiny jakž takž hotový, zbývá doladit jeho perfektní provedení a detaily.
Navečer absolvuju klasickou lekci pole dance a využívám ji k tomu, abych si znovu prozkoušela jeden těžký silový prvek z kombinace. Následně po lekci navazuju s majitelkou studia na rychlé projetí nového úvodu včetně celé první kombinace a zkoušíme to celé na hudbu. UUUFFF - za nový úvod mě majitelka studia a zkušená závodnice chválí, tak snad to bude stačit. Silové kombo je víceméně v pohodě....zkoušíme vymyslet na jeho závěru tu točku.....na klouzavé tyči střídáme toček asi 8 a žádnám tam nesedí a všechny kloužou!!!! - nutno doladit na středečním tréninku.
Jsem dobitá jak kůň, narůstají mi nádherné modřiny a spáleniny, ale co už. Pondělí a úterý mám na regeneraci, středa trénink, čtvrtek strečing, pátek natáčení na ostro.
A protože zatím nemůžu nic moc odhalit, tady je jen orientační fotka jak to vypadá na choreografických lekcích.
Do uzávěrky přihlášek zbývají 4 dny - můžou se odesílat do soboty 24.10. do půlnoci, nicméně mě čeká natáčení v pátek 23.10. na soukromé lekci s majitelkou studia.
Bohužel...nějak se díky pracovním povinnostem zapomínám se stravou a tak do sebe ve 14h nahážu oběd, v 15:30 banán a když se chci od 16h na tréninku věšet hlavou dolů, dělá se mi šoufl. Můj poslední trénink mi to tedy vůbec neusnadńuje - tělo protestuje, únava je značná a díky žaludku nechuť cvičit ještě větší.
Zkouším tedy dvakrát silovou část, párkrát hodím provaz a kotoul a pak to vzdávám - trénink naprosto marný.
Rozhodnu se tedy trénink ukončit - tělo hlásí únavu, bolest všeho možného i nemožného a nádherně fialovím, takže se večer nakládám do vany.
I takhle nějak vypadá pole dance.
A protože teď už to prozradit můžu, takhle vypadala moje maska pro vystoupení, pro které jsem si vybrala příběh Fantoma Opery.
A takhle vypadal původní (majitelkou studia zavrhnutý) úvod:
Přichází den den - do uzávěrky přihlášek zbývá 24hodin. Na soukromé lekci s majitelkou studia po zahřátí projedeme tréninkově úvod, trošku dopilujeme závěr a vrháme se na natáčení.
První pokus - nevychází mi silové kombo, takže sestavu nedokončím (nezahřátá tyč holt klouže).
Druhý pokus - vystoupení sjíždím celé, ale netrefím se do hudby.
Třetí pokus je dobrý, ovšem totálně podělám závěr, protože místo toho, abych v závěrečné póze vydržela aspoň vteřinu sedět, aby bylo možné zastavit kameru, vydržím v závěrečné póze asi tak nanosekundu a vstávám se slovy "Dobrý ne??" Takže další video k ničemu.
Čtvrtý a pátý pokus už se daří i se závěrečnou pózou - ani jeden není dokonalý, v jednom vyjdou silové prvky, ale nevyjde práce na zemi - v druhém nevyjdou tak úplně silové prvky, ale vychází floorwork.
Večer tedy asi 150x pouštím obě videa, rozesílám je známým, aby mi řekli názor a nakonec jako přihlášku posílám tuto verzi.
Tak uvidíme co na to porota (sakra já se na to nemůžu dívat - mohla jsem to zatančit mnohem líp, ale ten čas....ten ČAS!!!! Možná jsem s tou přihláškou do první soutěže měla počkat. )
Zaslal: út říjen 27, 2015 11:33 pm Předmět: pole dance
Tleskám mě se to jako laikovi líbilo. Je vidět, že jsi na tom fakt makala a je vidět, že je to na amatérské úrovni. Ale klobouk dolů, na to kolik si měla málo času, tak super. Držím pěsti, ať to dopadne co nejlíp.
_________________ dřep-245,- mrtvola-235,- bench-160,- nechlubím se, jen konstatuji. (a to bylo v dietě)
Judsone to naprosto chápu, ale ve videu je jen první třetina vystoupení, která stačila pro odeslání přihlášky.
Celé vystoupení má 3:35min a má 3 tyčové části (tu, co je na videu, pak na otáčecí tyči a pak znovu na té, co je ve videu, ale v jiné kombinaci prvků). Ale to bych prostě za tak krátkou dobu natrénovat nestihla.
Tohle má porotu rádoby "navnadit" a když postoupím, ukážu jim zbytek vystoupení. Ovšem nedělám si iluze, že by to tak mělo dopadnout.
Tak už máme výsledky - mezi postupujícími nejsem, ale beru to sportovně. Porazily mě kočky, co dělají pole dance na profi úrovni lektorek 5 a víc let a ty jsou prostě mega boží. Od takových se člověk nechá porazit i rád.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru