|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Petey

|
Zaslal: út říjen 20, 2015 7:40 pm Předmět: |
|
|
tiez som s deadliftom, borec sa snazi trollovat _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daraness
|
Zaslal: út říjen 20, 2015 7:48 pm Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | 1400 kcal denne? to mam na jedno jidlo
zacni si delat jidlo sam, bez toho se proste nikam nepohnes.. navic si prece (strasne vytizenej :D) student, takze by te melo zajimat, ze ty sracky co si kupujes (mimochodem jo, jsou to sracky, ikdyz si myslis ze vybiras kvalitne) das treba 2-3x tolik penez nez za suroviny, ze kterych si to udelas sam.. a minimalne tohle za zamysleni stoji |
Je mi jasný, že sám si udělam kvalitnější jídlo a za méně peněz. Mě ale prostě vyhovuje kupovat balený jídla, bez toho bych se na dietě ani neudržel. Všechno muset počítat, vážit a připravovat sám bych upřímně dlouho nevydržel. Takhle mi to vyhovuje.
| Petey napsal: | | tiez som s deadliftom, borec sa snazi trollovat |
Dobře, když si to myslíš tak fajn. Já ale píšu znova, že NETROLLUJU. Vážně ne. Nepřišel jsem sem dělat ze sebe debila nebo bavit ostatní. To, co tu píšu, je pravda.
Prosim ostatní co majiá nějakej slušnej názor, aby přispěli, rada se vždycky hodí. Ty co si chtěj rejpnout nebo myslej, že si dělam srandu si to můžou nechat pro sebe.
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st říjen 21, 2015 9:47 am Předmět: |
|
|
No každopádně na fitness fóru ti hotovky ze supermarketu asi nikdo neposvětí  Jestli to je to, o co ti jde.
Ale tak zase na druhou stranu lepší hovězí na žampionech s rýží hotovka, než si koupit balíček chipsů, 20dkg vlašáku a kolu
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 11:09 am Předmět: |
|
|
ještě jeden dotaz , proč musíš všechno vážit ? přece když přibírám a nechci tak uberu jídlo , nevim proč by lidi co cvičí pro "sebe" měli něco vazit
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st říjen 21, 2015 11:40 am Předmět: |
|
|
Já jsem z toho teď taky zmatenej - chceš teda hubnout, přibírat nebo co vlastně? Protože 65 kg je vážně málo, to když jsem měl já, tak jsem měl slušnou podváhu. Jinak vážit OPRAVDU nic nemusíš. Stačí vědět, kolik má bílkovin půl kila kuřete, vepřovýho a nějaký ryby, sacharidů pytlík rýže, těstovin a pár brambor. Hotovo, na to žádnou vejšku nepotřebuješ. Když jsem chtěl mírně upravit váhu jako ty, tak jsem jen ubíral/přidával sacharidy a nikdy jsem nic nevážil ani neměřil.
|
|
| nahoru |
|
 |
daraness
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 3:49 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | No každopádně na fitness fóru ti hotovky ze supermarketu asi nikdo neposvětí Jestli to je to, o co ti jde.
Ale tak zase na druhou stranu lepší hovězí na žampionech s rýží hotovka, než si koupit balíček chipsů, 20dkg vlašáku a kolu |
No je mi jasný, že to neni žádná sláva. Kvalitou ty hotovky nejsou asi uplně nejlepší, ale pokud to dobře chutná a má slušný nutriční hodnoty, tak by neměl bejt problem
| Maerlyn0 napsal: | | Já jsem z toho teď taky zmatenej - chceš teda hubnout, přibírat nebo co vlastně? Protože 65 kg je vážně málo, to když jsem měl já, tak jsem měl slušnou podváhu. Jinak vážit OPRAVDU nic nemusíš. Stačí vědět, kolik má bílkovin půl kila kuřete, vepřovýho a nějaký ryby, sacharidů pytlík rýže, těstovin a pár brambor. Hotovo, na to žádnou vejšku nepotřebuješ. Když jsem chtěl mírně upravit váhu jako ty, tak jsem jen ubíral/přidával sacharidy a nikdy jsem nic nevážil ani neměřil. |
Trochu si se v tom zamotal, omlouvam se, jestli jsem to napsal nějak nesrozumitelně. Já jsem právě byl dlouho na dietě a shodil jsem skoro 20kg. Teď to chci jen udržet s tím, že chci pomalu navýšit příjem, ale pořád si to budu hlídat. Řiká se tomu reverse dieting.
Některý lidi to dělaj jen tak od oka, nic nevážej nepočítaj a spíš tak odhadujou. Je mi jasný, že nějakej gram sem a tam nedělá až takový rozdíly. Člověk se ale může splést o hodně, pokud jenom odhaduje a to už pak rozdíly udělá, hlavně když má člověk celkově nízkej příjem.
Já jsem vždycky počítal kalorie, bílkoviny, sachry a tuky. Jednak v tom mam rád system, proto jedu podle jídelníčku co si napíšu. A pak mam jistotu, že opravdu jim tolik, kolik mam naplánováno. Ty balený jídla maji obrovskou výhodu v tom, že je všechno už hotový, nic nevážim, nepřipravuju, nevařim a ani nepočítam. Jenom to otevřu a snim a nutriční hodnoty lehko vezmu z etikety. Ono to sice vyjde na víc peněz, ale člověk to má daleko jednodušší, navíc se daji vybrat celkem kvalitní a chutný potraviny. Ono někomu to přijde divný jíst pořád toasty s krůtí šunkou, hrach, fazole a tunaky z konzervy, tvarohy a podobně. Mě to ale celkem vyhovuje. Neplánuju takhle samozřejmě jíst celej život, nechci ale hned nabrat zpátky to, co jsem shodil, tak dělam zatim jenom pomalý změny.
Jsem vděčnej za všechny rady, teď se v tom trochu ztrácim, tak se rady od zkušenějších hodí
|
|
| nahoru |
|
 |
Seazer
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 5:43 pm Předmět: |
|
|
Proč prostě nenapíšeš že se ti nechce (nebo spíš neumíš) vařit a meleš tady hovadiny o výhodách balených jídel?
A s tím tvým studováním, nebud směšný. Nevím, co studuješ, já medicínu, do toho mám několik mimoškolních aktivit a posilování stíhám i s vařením. A to není nic proti lidem, co pracují a starají se o rodinu :) Jsi fakt směšný
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 5:44 pm Předmět: |
|
|
| Seazer napsal: | Proč prostě nenapíšeš že se ti nechce (nebo spíš neumíš) vařit a meleš tady hovadiny o výhodách balených jídel?
A s tím tvým studováním, nebud směšný. Nevím, co studuješ, já medicínu, do toho mám několik mimoškolních aktivit a posilování stíhám i s vařením. A to není nic proti lidem, co pracují a starají se o rodinu :) Jsi fakt směšný |
100 % souhlas....jsou to jen výmluvy.
|
|
| nahoru |
|
 |
daraness
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 7:06 pm Předmět: |
|
|
| Seazer napsal: | Proč prostě nenapíšeš že se ti nechce (nebo spíš neumíš) vařit a meleš tady hovadiny o výhodách balených jídel?
A s tím tvým studováním, nebud směšný. Nevím, co studuješ, já medicínu, do toho mám několik mimoškolních aktivit a posilování stíhám i s vařením. A to není nic proti lidem, co pracují a starají se o rodinu :) Jsi fakt směšný |
Ano, vařit moc neumim a ani se mi nechce, nehledam výmluvy. Výhoda balených jídel pro mě je v tom, že to nemusim vařit, nic připravovat, znam přesnou váhu i nutriční hodnoty. Má to pro mě hodně výhod a prostě mi to tak vyhovuje. To jsem ale psal už předtim, na nic se nevymlouvam. Píšu všechno na rovinu tak, jak to je.
Že si vaříš sám a spousta lidí to tak dělá je v pohodě, mě to ale prostě vyhovuje takhle. Já jsem prostě ujetej na přesnost a vážit každou surovinu zvlášť na váze a počítat hodnoty, to by mi z toho za chvíli jeblo. Pak to ještě připravovat a vařit.
Jestli tomu řikáš pouhá lenost a výmluvy, tak v pohodě. Prostě každej máme svoje praktiky a někomu to vyhovuje tak, jinýmu zase jinak. Jsem rád za rady a doufam, že můžeme konečně začít diskutovat normálně, místo toho, aby tu každej druhej psal věci typu "lenost a výmluvy".
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 7:11 pm Předmět: |
|
|
Tak pak rezignuj na teplý oběd a kupuj plechovky tuňáka, tvaroh, šunku, cottage, žitný chleba balený, pij proteiny, jez proteinové tyčinky, ale tomu se moc nedá říkat oběd.
Nějak se to cyklí - ohřát plechovku fazolí není problém, ale hodit rybu na pánev za stejný čas už problém je, nehledě k tomu, že i na té rybě je napsané kolik váží.
Prostě je vidět, že nemusíš řešit nic podstatného, tak se vytěžuješ tímto. Někam si to ulož a za pět let si to přečti. Přijde Ti to pošetilé a absolutně bezvýznamné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st říjen 21, 2015 7:35 pm Předmět: |
|
|
Nějak se v tom cyklíme.
Ale pojďmě zpět na začátek.
Můžeš v max třech větách popsat, v čem potřebuješ teda poradit?
My ti pak zase v max třech větách zkusíme odpovědět.
Pak tu můžem zhasnout, zamknout a zahodit klíče od téhle místnosti. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
daraness
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 7:44 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Tak pak rezignuj na teplý oběd a kupuj plechovky tuňáka, tvaroh, šunku, cottage, žitný chleba balený, pij proteiny, jez proteinové tyčinky, ale tomu se moc nedá říkat oběd.
Nějak se to cyklí - ohřát plechovku fazolí není problém, ale hodit rybu na pánev za stejný čas už problém je, nehledě k tomu, že i na té rybě je napsané kolik váží.
Prostě je vidět, že nemusíš řešit nic podstatného, tak se vytěžuješ tímto. Někam si to ulož a za pět let si to přečti. Přijde Ti to pošetilé a absolutně bezvýznamné. |
Takhle to v podstatě dělam už asi 3 měsíce. Přesně tak, jak jsi to napsal. Kupuju a jim jenom věci tohohle typu. Takhle mam svojí stravu pod kontrolou a vyhovuje mi to.
Dřív jsem ale aspoň míval ten teplej oběd, kupoval jsem hotovky typu luštěniny/maso s rýží a podobně. Jenže u nás už přestali prodávat značku Heli Food, která měla skvělý produkty. A jak jsem teď ke konci ubíral sacharidy a snižoval kalorie, tak jsem přestal jíst tyhle hotovky uplně. Jenže už dál nepotřebuju hubnout, chci si váhu prostě udržet, takže jsem chtěl pomalu zvolnit a zastesklo se mi po teplym obědě, když se pozdě vrátim ze školy. Skoro celej den jsem ve škole a to si vystačim s toastama se šunkou/sýrem, k večeři si dam tvaroh nebo tuňáka z plechovky. Ale prostě dát si pořádnej oběd mi celkem začíná chybět. Najít chutnou hotovku neni problém, já se ale snažim najít něco, co má taky slušnější nutriční hodnoty. Tak jsem chtěl nějakej tip.
Asi máš pravdu, když se na tohle podívam zpětně po 5ti letech, tak se asi jenom zasměju. Teď se ale prostě chci udržet "ve formě", aspoň než dokončim studium Když už jsem tolik shodil, tak nabrat hned to zpátky by byla škoda.
|
|
| nahoru |
|
 |
daraness
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 7:51 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Nějak se v tom cyklíme.
Ale pojďmě zpět na začátek.
Můžeš v max třech větách popsat, v čem potřebuješ teda poradit?
My ti pak zase v max třech větách zkusíme odpovědět.
Pak tu můžem zhasnout, zamknout a zahodit klíče od téhle místnosti. |
No, abych to tak nějak popsal. Původně jsem přišel vyloženě jenom pro radu, co si dát rychlýho a teplýho k obědu, ideálně nějakou hotovku.
Jenže jak jste mě tu dusili, tak jste ze mě vytahali různý věci a pár lidí se tu smálo mýmu nízkýmu příjmu energie a sacharidů, bílkovin mam naopak až dost (160g+). No tak jsem napsal, že pokud máte nějakej návrh, tak co s tim. Protože je pravda, že muj příjem je opravdu docela nízkej, mě ale už teď jenom stačí si váhu udržet. Tak nějakej tip od zkušenějších by se hodil. Kolik může bejt moje maintenance, kolik můžu teoreticky jíst sacharidů a podobně, abych prostě zase nenabral váhu zpátky. Jdu na to pomalu pomocí reverse dieting, prostě přidávam 100kcal po týdnu. Hodil by se mi ale nějakej hrubej odhad, nebo nějaký tipy jak udržovat váhu po shození, protože tady s takovýma věcma má určitě hodně lidí zkušenosti.
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 8:12 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: st říjen 21, 2015 8:55 pm Předmět: |
|
|
Muzes dat aktualku? Protoze porad tu mluvis o nejake forme co si chces udrzet.. ono udrzet hubenoura bez svalu neni prece az takovej problem, jakej z toho delas.. pokud chces i cvicit a nejak vypadat a hlavne pribrat na normalni vahu, pak uz bych to pochopil.
Jinak moc se nediv reakcim lidi, protoze tady je pro 99% lidi slovo hotovka sprosty slovo  tak se tu moc diskutovat o tomhle nechce.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|