|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 2:02 pm Předmět: |
|
|
ano - pokud piju např. colu, jím citrusy ve velkém, džusy apod. s docela velkou pravděpodobností po několika dnech pití např. coly (2 l / den) ten ekzém vyskočí.
Takže asi najedu na alkalickou Plze%n a bude:o)....nebo zeleninu, to už ale není chuťově úplně srovnatelné s pivem:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
xnewstedx

|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 2:28 pm Předmět: |
|
|
Mno som prekvapeny pocut to od cloveka, ktory pracuje v zdravotnictve.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 2:47 pm Předmět: |
|
|
Co?...že kys. fosforečná citronová apod. mi tohle spolehlivě působí?
Taky některá barviva. Víno - ve větším množství po delší dobu. Káva atd. Prostě nápoje řekněme s pH pod 3 jako je třeba právě cola. Málo nevadí...ani 2 l nevadí...2 l týden po sobě už ale ano. Pokud se to kombinuje např. s několika espressy denně a lahví vína večer.
Máš k tomu něco?...nebo to byl jen výstřel do tmy?
Já bych byl překvapený, kdybys studoval nebo praktikoval medicínu a nevěděl to - to by byla teprve ostuda:o)....spouštěčem atopického ekzemu může být milion přícin a každý to má jinak. já to mám takto - někomu spustí atopický ekzém jen blbá nízká vlhkost v místnosti v které spí.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 3:02 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 3:13 pm Předmět: |
|
|
Pardon...jsem bez cukrů nějaký upřímnější:o)
Podívej, já vím co tvrdí studie. Taky si můžeme udělat pokus - až ta atopie pomine, tak do sebe budu denně lít 2 l coly, top topic, fantu, pít kávu a víno po lahvích a garantuji Ti, že do tří dnů mám ekzém jak vyšitý. Pokud to neudělám, tak naopak problém nebude.
Je mi 35 a poprvé se objevil v 18ti. Tj. 17 let vlastních pozorování z nichž jasně plyne , že na mě působí zrovna tohle. Každý alergolog s kterým jsem mluvil jen kýval hlavou a říkal...to je možné...aha, to je zajímavé. To je veškerý přínos medicíny k mojí osobě (proto jsem lehce alergický na většinu doktorů jako ygg na policajty - protože tohle ehm to je zajímavé umím taky a ani nehovořím o tom jaká je úroveň studia biochemie na medicíně...pardon, ale je to fakt - měl jsem tu čest skládat zkoušky z biochemie na PřFMU a LFMU a rozdíl vidí i slepý...je to dané prostým nižším počtem hodin výuky v kterých se musí stihnout stejný sylabus-tj. je to tak nějak po povrchu)
...takže tak - chápu Tě, ale věř mi, že věc se má jinak:o)
edit - mrkni na food to avoid - i když je to jinak shit...tak s tím odstavcem mám podobné zkušenosti.
http://www.rostoplasc.com/skin-problems/eczema/
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 3:28 pm Předmět: |
|
|
Jop, citam, vdaka za odkaz aj ked nie je celkom kosher, kedze je to predajca.
Nechcel som sa hadat, vacsinou tvoje prispevky na fore citam a drzim hubu, kedze si fachman, ale toto mi nedalo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Broken

|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 3:55 pm Předmět: |
|
|
Obávám se, že každý mluvíte trochu o něčem jiném. To že ti spouští alergii cokoliv z jídla nebo pití, co jsi zmínil, nemá nic společného s tím, že bys měl překyselený organismus ve smyslu sníženého Ph krve a ani si to předpokládám, tvrdit nechtěl.
xnewstedx narážel na oblíbený mýtus alternativců, že téměř za každou chorobou v medicíně stojí právě trvalá permanentní acidóza u člověka (hlavně nádory, alergie) _________________ Kdyz jsem byl mlady,byl jsem namysleny.Ale ted uz nemam chybu...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 4:46 pm Předmět: |
|
|
Ygg na policajty alergický není. Akorát jej sere jak se někteří ... bohužel někteří mnozí ... chovají. Navíc ani moc alergický být nemůže, protože jich za život osobně znal celkem dost a s řadou se i kamarádil. To třeba s doktorama se oproti tomu nekamarádil vůbec. Jen s doktorkama.
Ale že vylemtat 2l koly za den je prasárna, z toho se Deadlifte nevykecáš! _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
to je on
|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 4:52 pm Předmět: |
|
|
deadlifte, odpověděl sis sám, a k vyřešení problému tě postrčil i cizopasnik... za většinou problémů hledej špatnou stravu. zeleninovýma šťávama, omezením nezdravých věcí, což je i káva, i cola, i víno a občasnými půsty lze vyřešit spoustu věcí. léky jsou jen okamžitá ale především dočasná úleva.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 5:09 pm Předmět: |
|
|
Začal mě poprvé v životě citelněji bolet zub.
Pohotovost zítra ani v neděli nestihnu. Můj zubař je do úterka ve špitálu. Zástupný zubař bude v pondělí v obležení svých pacientů, kteří o víkendu nešli na pohotobost, tak nevím, kdy a zda mě vezme.
Super. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
to je on
|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 5:29 pm Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | | Já ti ho vyndám. |
ok
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 5:48 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Začal mě poprvé v životě citelněji bolet zub.
Pohotovost zítra ani v neděli nestihnu. Můj zubař je do úterka ve špitálu. Zástupný zubař bude v pondělí v obležení svých pacientů, kteří o víkendu nešli na pohotobost, tak nevím, kdy a zda mě vezme.
Super. |
Jak to ze nestihnes pohotovost ?
Zubni pohotovost neni 24h denne o weekednu ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 7:36 pm Předmět: |
|
|
| Broken napsal: | Obávám se, že každý mluvíte trochu o něčem jiném. To že ti spouští alergii cokoliv z jídla nebo pití, co jsi zmínil, nemá nic společného s tím, že bys měl překyselený organismus ve smyslu sníženého Ph krve a ani si to předpokládám, tvrdit nechtěl.
xnewstedx narážel na oblíbený mýtus alternativců, že téměř za každou chorobou v medicíně stojí právě trvalá permanentní acidóza u člověka (hlavně nádory, alergie) |
Však jasně.
Nesleduji alternativní směry, tj. nevím o tom, že by někdo hledal za zdravotními problémy acidosu.
Já jen u sebe vidím, že nejen cola, top topic, káva, čokoláda (kvalitní- z milky to nemám:o))) ale i některá barviva (řekněme éčka...ale taky jen některá) mi způsobí společně s tím, že třeba kašlu na promazávání kůže, začíná se topit a spím v suchém panelákovém bytě, začal jsem cvičit a pot jako iritant pro některé atopiky, žiju v Ostravě, kde to není s prachovými částicemi kdovíjaké.....a..a...a....a tak bych mohl pokračovat. Když se na to podívám zpětně, skoro vždycky vím, kde byla chyba. Ono to svádí na to kašlat, když jsou dobré časy. Velmi rychle si ale připomenu, že něco není v pořádky při projevech atopického ekzému - zrovna teď je to dost silné.
Prostě souvislost mezi např. astmatem a atopickým ekzémem tu je. Je mezi námi více astmatiků oproti "zdravé" populaci.
No, každopádně mažu jak o dušu locoidem a pojídám zyrtec apod. Není to úplně ono, ale doufám, že do týdne to bude OK.
Kouba: o půstu přemýšlím - jedu příští týden na dovču, tak možná ten jeden den co nebudu cvičit by mohl být takový očistný. V Praze někde v Ugu koupím na "oběd: nějakou mixlou řepu s okurkou nebo něčím takovým a hotovo:o) Pořád lepší než si kazit výsledek, když už tedy po letech nějak pravidelněji cvičím a hlavně držím stravu. Neuškodí mi to a třeba shodím nějaký ten gram tuku navíc:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Royi

|
Zaslal: so říjen 24, 2015 10:42 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|