ryvaru.. obecně vzato i jen z pohledu fyziky se sumem musí tahat více... takže sumem se tahá více... "obecně"
ale musí se to umět to hlavně žejo
zadruhý je to individualni, jde o délku končetin, pak ti vyhovuje něco jinyho, jináč
když vytuníš všechny varianty na max... tak podle jirky tkadlcika cituju
na trap bar das nejvic
pak je sumo
a pak klasika
ale jde o vsecko mozny, nejde rict jednoznacne ze jesi chces tahat nejvic tak je nejlepsi tahat sumem atd.. blbost..
(jen nazor sem ti pridal)
sám jirka říkal, že si myslel, že sumem se nedá tahat více, ale jde
jinak k tvým zápisům: ty se zkurvíš uz jen cekam kdy se zkurvis na necem
no je to individuální... právě proto sem psal, že třeba já tahám klasikou o dost víc... a když se podíváš, tak ty nejlepší tahači taky přes 400kg na dl potáhlo co já vím pár desítek lidí a jenom jeden z nich sumem (green) -neříkám že jich nebylo víc, jenom říkám, že vím jenom o greenovy a to to docela sleduju ale tím neříkám, že každej klasikou potáhne víc a že jednou nebudu třeba i já dávat víc sumem... a co se týče jirky tkadlčíka, tak myslím, že tam jde hlavně o to, že u suma líp využiješ dres, jelikož ho víc roztáhneš a tudíž ti i víc pomůže... ale taky to nějak netvrdím, neslyšel sem jak to říkal, nebo tak, takže je to jenom moje doměnka, že to myslel v souvislosti s dresem... každopádně se ale sumem jezdí líp na počet opakování
a jinak se možná jednou zkurvím, ale snad ne brzo... zatím nemám nějakej důvod proč (nebo aspoň doufám...) sice zapisuju, že třeba ta technika byla na hovno nebo tak, ale když vidím videa z deadliftů ostatních tady na foru, nebo obecně lidí ve videích, tak ta moje technika bývá většinou lepší... hlavně u toho suma, u klasiky to fakt bývá mizerný když tahám něco těžšího, ale právě proto teď tahám sumem nikdy za poslední 2 měsíce to nebylo technicky nějak vyloženě zlý... občas prostě trochu prohnu záda, ale nic dramatickýho... kdyby technika byla vyloženě špatná, tak bych se na to vysral...
a i kdybych se nějak nečekaně zkurvil, tak mi to teda nepřijde moc vtipný... takže doufám, že to tak nebylo myšlený, vzhledem k těm smajlíkum...
S tim dresem, me to ani nenapadlo..rad vymenim názory.. Neco na tom je.
Preji ti jen dobree ! Ale když sem viděl video tvé mrtvoly tak celkem sraci pes. Proto když píšeš vyssi váhy tak to musí byt brutální nebo když píšeš ze technika nic moc.. Říkám si proč to tedy zvedas spatne, proč to nesnizos.. Ale pohoda, jen cvic, ja bych to nezvedl.. To co zvedas ty.
no to video co jsem dával, je tak ta špatná technika, co jsem měl třeba teď na mysli, u toho suma na posledním tréninku... nic tak hroznýho, ale je tam to prohnutí... když nic ohledně techniky nepíšu, tak záda jsou pěkně rovný nechápu, že mi ta technika jde tak na hovno... klasikou s rovnejma zádama tahám tak ke 150kg, sracím psem přes 200... to je prostě strašnej rozdíl, vůbec to nechápu... asi jak sem tahal od začátku špatně, tak se mi neposílili ty svaly co držej záda rovně, nebo tak něco hlavně to ale záleží jak jsou ty záda zregenerovaný.... nedávno jsem dal sumem 4x170 s celkem pěknou technikou
jsem laik
ale když začne prdeli a pak da teprv ty kolena doředu tak to je v pohodě uhel pro koleno, četl sem to někde v nakym clanku od typka, co zvedá v arene pavly kladivové (mytus kolen pred špičkama)
ale pak v tom videu jsou pohyby při zvedání jak dává kolena k sobě a divně se mu hýbou dopředu a dozadu a všemožně... to asi zdravý neni
ale jak to je by vedel nekdo kdo vi neco o drepu, treba cizopasnik atd..
tez by mně to zajimalo
No ja som tiez laik, ale myslim, ze v spodnej faze to vytlacanie kolien dopredu nie je najstastnejsie... To uz skor ich tlacit do stran.
Co s tymi kolenami robi cestou hore + rvanie chrbtom nebude tiez uplne najlepsie... Na druhu stranu, na chrbte ma taky balik, ze dzubkat ho za techniku mi pride asi ako ked airsfotak jebe vysluzilca z Afganistanu.
A vyzera ako Harry Potter na steroidoch
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
no mně přijde, že vzpěrači obecně maj tu techniku dobrou... všichni dávaj nejdřív prdel dozadu a pak kolena do předu a jakoby se z tý spodní fáze odrážejí kdyby to bylo špatně, tak by to nedělalo tolik lidí (obzvlášť ti co dřepujou bez pásku přes 300 ) strašně moc bych se chtěl naučit jak to dělaj, ale nějak mi to furt nejde... asi budu muset trénovat víc kdyby někde blízko byl nějakej oddíl nebo tak něco vzpírání, tak bych tam určitě chodil, protože mi přijde, že vzpírání je dobrej základ úplně do všeho a technika se tam piluje do maxima... škoda že bydlím v takový prdeli
tady jsou třeba orságovy dřepy...taky se dole odráží a dává kolena dopředu (i když ne tolik jako třeba jiný vzpěrači), díky tomu taky nemá problém ve spodní fázy toho dřepu
pátek 20.11. -totálně rozsekanej zejtra to nejspíš nepůjde zrovna dobře... záda úplně na sračku, nohy taky...zkusím zabojovat jak to jenom půjde
tady trocha motivace strašnej šílenec...
Clarence Kennedy je dobrej střelec.. Myslím, že ta technika je top, vzhledem k tomu, co má na zádech (jo, jsou tam nedostatky, ale jděte mu to to někdo říct do očí.. akorát vás vysměje ). 90% návštěvníku fitka nemá takovou techniku ani s prázdnou osou. Co se týče kolen před špičku, tak podle mého je to docela mýtus.. Dřep musí začínat prdelí dozadu a pokud chcete kvalitní hloubku, tak ty kolena prostě před špičky jdou.
já sleduju hlavně jeho videa, taky už nějakej ten pátek na svůj věk a váhu fakt šílený co zvedá... doufám, že ho brzo uvidím na nějaký soutěži zase... jeho technika je fakt pěkná a to asi u všech cviků, nejenom u dřepů díky za ten odkaz, jdu se na to mrknout
V tomto videu okolo 13tej minuty vzpieraci vysvetluju, preco tie kolena tak padaju dopredu.
Na margo tejto techniky ten nemecky vzpieracsky trener hovori (prepisem titulky z YT):
"...if we want to prepare maximum power, we will definitely take a few risks "
"That means competetive sport cannot be compared with fitness sport to which I say OK I want to achieve a high and long-term quality of life "
Takze zavery si urob sam, ja strasit nikoho nemienim a navyse sam tiez nie som vzorom zdraveho cvicenia Ale zas ani zlahcovat lietanie kolien pri drepe, lebo to tak robia vzpieraci nie je asi spravna cesta. Pokial nesutazis a necaka ta sportovy dochodok v 25 - 30 rokoch, asi bude lepsie trochu postrazit techniku.
Ale inak to video je fajn, je tam par dobrych tipov a zaujimave prelinanie dvoch silovych sportov.
A aj ked sa to z mojho prispevku mozno nezda - vzpieranie rad sledujem a respektujem tych borcov.
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
sobota 21.11. -záda z dopolední práce na zahradě totálně na sra*ku... tak moc, že jsem chtěl odložit trénink, ale nakonec přijeli kámoši, tak jsem se odhodlal
dřep -pásek
-rozcvičení (20x osa,8x55,6x95,3x125)
4x2x150
-nebylo to sice zrovna lehký, ale šlo to... původně jsem to chtěl bez pásku, ale s těma zádama to nepřipadalo v úvahu... technika bych řekl že lepší než normálně, ale určitě ne dobrá... ještě je tam hodně práce
přední dřep -pásek
-rozcvičení (5x95)
3x3x125 -do teď jsem měl 1RM 120kg šlo to parádně... ještě byla rezerva - jako první cvik bych to viděl i na 5x5, ale to je jenom odhad
mrtvola -trhačky (tlustá osa), bez pásku -sumo (nebo spíš polosumo)
-rozcvičení (5x95)
5x5x130
-bez problému a musím se pochválit... technika byla přinejmenším uspokojující
benchpress -bez pomůcek, stopky
-rozcvičení (8x55)
5x5x80
-papír pauzy kolem 1-1:30...lítalo to tam samo, bez žádných problémů poslední serka stopky 4-5 sekund a stejně úplně na pohodu...
naprosto nečekaně celkem pěknej trénink dřepy sice mohly jít líp (hlavně technicky), ale rezerva tam taky byla... všechno ostatní už šlo krásně asi teď omezím všechny aktivity krom cvičení (nebo aspoň všechno co budu moct... dělat debilní práce doma budu muset furt ), protože ty dolní záda fakt nestíhám regenerovat a je to dost nahovno s tím dřepovat nebo tahat... akorát to vede k mizerný technice
váha po večeři necelých 79kg... na lačno bude furt okolo 78 i když mi přijde, že to jde lehce nahoru
přídávám aktuální formu
dělám si prdel... je to ze začátku roku 2014, to jsem měl za sebou několik měsíců nepravidelnýho cvičení s vlastní vahou při hrozný stravě... no musím uznat že jsem za tu dobu udělal docela kus práce váha na fotce nějakých 55-60kg
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru