|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mentzers boy

|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 7:49 pm Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | | A pri tom Mentzer zacinal medzi silovkarmi (vzpieracmi ci liftermi, uz sa nepamatam) a uz ako mladik mal poriadnu silu. Nakoniec skoncil pri cviceni na strojoch a pomalych opackach... |
Mentzer nikdy necvičil v pomalém tempu opakovaní,ale vždy kladl důraz na cvičení v perfektní formě,plném rozsahu pohybu,bez dynamických a balistických pohybů,vodítko 4/2/4 začal doporučovat až během své trenérské kariéry se svými klienty.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 7:56 pm Předmět: |
|
|
| mentzers boy napsal: | | AHOLA napsal: | | A pri tom Mentzer zacinal medzi silovkarmi (vzpieracmi ci liftermi, uz sa nepamatam) a uz ako mladik mal poriadnu silu. Nakoniec skoncil pri cviceni na strojoch a pomalych opackach... |
Mentzer nikdy necvičil v pomalém tempu opakovaní,ale vždy kladl důraz na cvičení v perfektní formě,plném rozsahu pohybu,bez dynamických a balistických pohybů,vodítko 4/2/4 začal doporučovat až během své trenérské kariéry se svými klienty. |
Mentzer ani necvičil jednu sérii, ani necvičil v tempu, užíval steroidy a až s tím skončil, vymyslel tuhle hovadinu a začal tvrdit, že díky tomu se vypracoval tak jak se vypracoval... dobrý ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 7:56 pm Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | Takže vlastně cíl byl za tři roky neudělat více méně žádnej progress, jen přijít v nepatrně lepší kvalitě při stejné TH - hmmm to je k zamyšlení. |
Přesně tak,to doložily i výsledky měření,já neusiluji o kulturistický vzhled,nesoutěžím,cvičím především pro zdraví,pro radost,pro sebe,proto že mě to baví.Prostě mě zajímalo jestli můžu stejné formy dosáhnout minimalistickým přístupem a to jen cca 10 minut týdně.Můj život se netočí jen kolem cvičení.Nepotřebuju abys mě chápal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 7:59 pm Předmět: |
|
|
ok, tak to sem ale nikomu netlač, tobôž nevychvaľuj, rovnaký výsledok by si urobil aj stravou a občasným futbalom, hokejom etc., pre väčšinu populácie, ktorú cvičenie aj reálne baví a vedia si naň vyhradiť čas, je toto akurát paškvil, ktorým si imho zabil tri roky heh _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 8:04 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: |
Mentzer ani necvičil jednu sérii, ani necvičil v tempu, užíval steroidy a až s tím skončil, vymyslel tuhle hovadinu a začal tvrdit, že díky tomu se vypracoval tak jak se vypracoval... dobrý ne? |
Já něco takového někdy tvrdil,že cvičil 1 set?Nevím kde jsi na to přišel že tímto vybudoval svou postavu,viděl si manuál ze 70. let a trénink HIT jak doporučoval?Asi ne.Dokonce psal deník jak se stravuje,jak trénuje a jak cvičí.
Tohle je vycuc z deníku MM z července 1979
snídaně 5:30 am
1/2 melounu
1 nektarinka
potom tam má trénink:
nautilus duo pullover 10 plates 4 reps
nautilus behind back torso plný stack závaží + 10 lb. 5 reps rest pause
pulldown plný stack + 5lb. 4 reps opět rest pause styl
one arm db row 150lb 6 reps
cable row 2 sety do selhání s plným stack-závažím
power clean 215lb 4 reps,250lb. 1 rep,215 lb 4 reps
stiff legged deadlift 335lb 4 reps,285lb 6 reps,235lb 10reps
shoulder shrugs plný stack 4 reps, - 30lb 6 reps a -60lb 8 reps
po tréninku
1/2 melounu
1 nektarinka
oběd
turkey (myslím kuřecí nebo krocan)
baked pot (brambora)
večeře ve 0400 odpoledne
turkey
meloun
jogurt
candy (nevím přesně co to je,ale asi myslí nějaká sladkost)
potom ještě něco jako druhá večeře
švestka
a to nemůžu přečíst,ale vypadá to jako bread chleba
celkově za ten den jen 1545 Kcal
V dalších zápiscích uváděl i kůru.Nevím co se dusíš....
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 8:07 pm Předmět: |
|
|
teda v preklade, trénoval blbo, jedol priemerne prinajlepšom, ale sypal kvalitne a genetiku mal schopnú, na chémiu reagoval dobre, nič nového pod slnkom _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 8:19 pm Předmět: |
|
|
| mentzers boy napsal: | | Hulkie napsal: |
Mentzer ani necvičil jednu sérii, ani necvičil v tempu, užíval steroidy a až s tím skončil, vymyslel tuhle hovadinu a začal tvrdit, že díky tomu se vypracoval tak jak se vypracoval... dobrý ne? |
Já něco takového někdy tvrdil,že cvičil 1 set? |
Já jsem někde tvrdil, že jsi tvrdil?
Mentzer doporučoval jako ultimátní tréninkovou metodu něco, co sám nikdy nepoužíval. Dává ti to smysl? Celou dobu se ním oháníš, dáváš tady jeho fotky, uvádíš ho jako svého učitele... tak je to trochu na hlavu, nemyslíš?
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 8:50 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | mentzers boy napsal: | | Hulkie napsal: |
Já něco takového někdy tvrdil,že cvičil 1 set? |
Já jsem někde tvrdil, že jsi tvrdil?
Mentzer doporučoval jako ultimátní tréninkovou metodu něco, co sám nikdy nepoužíval. Dává ti to smysl? Celou dobu se ním oháníš, dáváš tady jeho fotky, uvádíš ho jako svého učitele... tak je to trochu na hlavu, nemyslíš? |
Ohánět se s ním budu,proč taky ne,je to můj vzor,můj oblíbenec,přímý člověk tak jako Arthur Jones,proto byli neoblíbení u ''weiderovské mafie'' (zajimavý ohledně toho je rozhovor s Olivou který mluvil o setkání s Jonesem a tréninkem pod jeho vedením a mimo to i vyjadření k Weiderům),jeho spisy dávají smysl jak v teoretické části tak i v praktické a jeho trénink je právě vhodný pro nás ''smrtelníky''.Dlouho dobu jsem experiemntoval,1 set vs. 2 sety,1 set vs. 3 sety,trénink 1x týdně,2x týdně nebo 3 týdně,obden atd. a 100% si stojím za tím,že 1 set na cvik (podle zakl. pravidel HD),1x nebo 2x týdně,ať už celotělové nebo split rutiny,to záleží člověk od člověka,jeho zkušenosti apod. je vše co je třeba pro kvalitní stimulaci svalů většiny populace cvičenců.Mentzer dal nějakou šablonu jak se řídit,každý Hiter si později jak zbírá zkušenosti upravuje trénink sám podle svých potřeb a regenaračních a genetických možnosti.
Trénink 2x v týdnu je plně dostačující i pro soutěžní kulturisty.
|
|
| nahoru |
|
 |
ryvaru

|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 9:02 pm Předmět: |
|
|
schválně zkus na 8 týdnů nějakej pořádnej program s tréninkem 3-5x týdně  vsadím trenky, že tam bude větší posun jak za X měsíců toho co jedeš teď  nebo spíš let  nevím kde jsi vzal, že trénink 2x týdně je i pro soutěžní kulturisty... viděl jsi snad někoho kdo soutěžil (a nějak vypadal) a cvičil tak málo? pochybuju... a vhodný pro "smrtelníky" - pokud myslíš naturáli - je určitě trénovat častějc než 1x týdně... svaly rostou tím, že se přizpůsobujou zatěži a když budou mít stimul jendou za x dní, tak to je o hovně... pak zbývá už jenom vymlouvat se na genetiku a že vlastně si se ani nechtěl za těch x let cvičení někam posunout...  nemysli to špatně, snažíme se ti pomoct... prober es konečně a zamysli se nad tím...
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 9:28 pm Předmět: |
|
|
Jakýkoliv výkonnostní nebo vrcholový trénink je o tlaku na adaptaci přes regenerační procesy těla a to vyžaduje daleko vyšší objem a frekvenci zatížení. Tímto tréninkem jsi ale neustále v první tréninkové jednotce... proto taky žádná změna
|
|
| nahoru |
|
 |
deafslap
|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 9:49 pm Předmět: |
|
|
trénink 1x týdně který by mi udržel alespoň to co mám teď bych bral. Ale moje zkušenost je bohužel opačná, 1 trénink týdně je spíš taková první pomoc, aby se člověk úplně neroztek :) proto mě zaujalo, že s tím někdo vážně pracuje, nechtěl jsem vyprovokovat nějaký flame.
Já tu frekvenci tréninků hodně řeším, protože času je málo (dítě na starý kolena :) ) a nakonec jsem skončil u 3 x týdně full body a s tím že cviky se liší v každém tréninku. Chci i trochu síly,a když jsem skusil i jen split (partie 1 x týdně) s trochu kulturistickými technikami a počty opakováními, šel jsem silově dolů za dva týdny. Proto mám trochu pochybnosti, co by udělal trénink 10 minut týdně : ( . to si udělám v hotelu na služebce, 15 minut dřepů a kliků ale to mi nepřijde jako silový trénink. Že se tím člověk vyhne zranění, to je asi jednoznačný benefit, já se rozpadám slušně, ale zas je mi 40+. Asi po těch letech cvičení nejvíc tíhnu k názoru že sval zregeneruje do 48 hodin, takže 7 dní mi připadá jako šíleně moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seazer
|
Zaslal: ne listopad 29, 2015 10:52 pm Předmět: |
|
|
| mentzers boy napsal: | | DiamonD123 napsal: | | Takže vlastně cíl byl za tři roky neudělat více méně žádnej progress, jen přijít v nepatrně lepší kvalitě při stejné TH - hmmm to je k zamyšlení. |
Přesně tak,to doložily i výsledky měření,já neusiluji o kulturistický vzhled,nesoutěžím,cvičím především pro zdraví,pro radost,pro sebe,proto že mě to baví.Prostě mě zajímalo jestli můžu stejné formy dosáhnout minimalistickým přístupem a to jen cca 10 minut týdně.Můj život se netočí jen kolem cvičení.Nepotřebuju abys mě chápal. |
Jo a proto zakládáš FB skupinu, YT channel, celorepublikový sraz atd. :D
BTW. zkus se spojit s tím borcem tady Co_Je_V_Nutricni_Ketoze. Myslím, že spolu byste mohli vymyslet něco skutečně brutálně epického
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po listopad 30, 2015 10:16 am Předmět: |
|
|
| mentzers boy napsal: | | Zkus používat pomalou rychlost,bez dynamických pohybu která je náročnější i na regeneraci svalů,pěkně pomalým nájezdem a uvidíš jak se sval vyčerpá,navíc je tato forma tréninku bezpečná a nemusíš se bát zranění. |
Ale co fakt, že dynamické cviky zapojí výrazně víc motorických jednotek?
Podle tebe jsou cviky jako silové přemístění nebo třeba pushpress špatné a neefektivní?
| citace: | | Většina lidí v posilovně je neustálé přetrenována.Ono ne nadarmo se na spoustě webech o zdraví uvadí svalové zotavení od 14-30 dnů. |
Jak se takové přetrénování pozná?
Jak je možné, že spousta lidí jede vysokoobjemový trénink a stabilně se zlepšují? _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
marzochi
|
Zaslal: po listopad 30, 2015 12:15 pm Předmět: |
|
|
Kdo by náhodou nad tímhle pánem kroutil hlavou, stačí si dohledat starší příspěvky kde do všech tlačí všechny možné konspirační teorie (toho nejtěžšího kalibru). Hned vám dojde, že tady to je jasná diagnóza, kdy uvěří úplně všemu, hlavně aby to bylo proti proudu a co nejvíce fascinující.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: po listopad 30, 2015 3:55 pm Předmět: |
|
|
| citace: | Ale co fakt, že dynamické cviky zapojí výrazně víc motorických jednotek?
Podle tebe jsou cviky jako silové přemístění nebo třeba pushpress špatné a neefektivní? |
Pro mé účely jsou tyto cviky neefektivní,neproduktivní a hlavně nebezpečné.Pro maximalizovaní účinku cvičení a minimalizovaní rizika zranění by mělo být opakování v jeho celém průběhu tak dostatečně pomalé abychom hladce přecházeli z jedné fáze do druhé,udrřeli správnou polohu těla a aby docházelo k správné svalové kontrakci.Díky pomalému pohybu sval více procítím.
| citace: | Jak se takové přetrénování pozná?
Jak je možné, že spousta lidí jede vysokoobjemový trénink a stabilně se zlepšují?
|
Přetrénování je nepřítelem číslo 1 v tréninku. Mentzer ji definuje jako "provedením jakékoli cvičení, jak z hlediska objemu (sad) a frekvenci jen tak často než je právě potřeba." Přetrénování je primární příčinou ztráty síly a velikosti. Nicméně, pokud se přetrenování neřeší,tak může zanechat více závažných příznaků. Nejlepším způsobem, jak přistupovat k přetrénování, je vidět cvičení (stres), jako nemoc, emocionální trauma a zranění. Pokud nechcete, aby se vaše tělo zotavilo se ze stresu,vznikne mnoho problémů.
Mezi příznaky přetrénování jsou "pokles svalové hmoty a síly, delší než průměrná doba zotavení po tréninku, zvýšená tepové frekvence po probuzení, zvýšený ranní krevní tlak, bolesti hlavy,třes rukou, únava, apatie, nespavost, ztráta nebo snížení chuti k jídlu, zranění a nemoci.
Pro mě je ještě důležitá bolestivost svalů po tréninku,pokud mě svaly bolí z předchozího tréninku,tak necvičím,nejsem dostatečně zregenerovaný,tohle jsem si na sobě ověřil.
Ano spousta lidí se zlepšuje,nezlepšovali by se nizkoobjemovým tréninkem?Znám spoustu lidí co cvičí HVT stylem,každý den,ale co nepřiznají je ta nelegální podpora,díky které zregenerujou tak jak zregenerujou.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|