Pokud chceš jezdit tlak po přemístění ze země, tak by si měl zvýšit rozsah pohybu i u toho tlaku ze stojanu.. tzn. pokládej činku na ramena/klíční kosti a tlač to tady odsud, protože jestli se chceš naučit přemístění ať silou nebo do polo (ang. clean, muscle clean, power clean - youtube.. ), tak to přemisťuješ právě na ramena/klíční kosti..
A já už asi začínám tušit, kde by mohl být problém. Teď když sleduji na videu jak zvedám 80 kg ze země, tak zjišťuji, že já osu vůbec neumisťuji na klíční kosti, ale ten pohyb je jakoby plynulej a nepřerušenej, vůbec jí nepoložím. A nepoložím jí proto, že mám po komplikované zlomenině lokte v pravé ruce trochu omezenej pohyb u různých cviků (bench, triceps a právě i tlak na ramena), a ve chvíli, kdy činku položím na klíční kosti, se loket dostane do takové polohy, že tam přeskočí a bolí to jako svině. Tak teď abych začal hledat způsob, jak tenhle deficit obejít. Nějaký nápad?
Promiň, ale to přemístění bylo dost špatný a myslím, že tohle pásek nezachrání... raději ani nechci vidět, jak vypadá mrtvý tah, který je takovým základem pro přemístění. Zapracoval bych už na něm (hlavně ta záda!). Co se týče toho zranění.. nevím, jak na tom jsi, ale z vlastní zkušenosti vím, že je dobrém se snažit dostat zpět na mobilitu a funkčnost, jako před zraněním (a třeba to i zlepšit) . Může to trvat klidně i pár měsíců, ale doporučuji to místo nějakého obcházení..
Ten tlak je pěkný, sílu máš, ale měl by opravdu začínat z položení na klíční kosti. Co se týče přemístění, připojil bych se k Blackoffovi, takhle to vypadat nemá. Mohl bych ti najít videa a obrázky, ale sám to doma nenacvičíš, na přemístění potřebuješ trenéra - vzpěrače.
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
tlaková síla pěkná! a pokud nepoložíš činku na klíční kosti a není to mobilitou, ale tím starším zraněním, se kterým toho moc neuděláš... tak se prostě na cviky jako military, přemístění nebo čelní dřepy vybodni a najdi si alternativy - jak už tady psali kluci - tlaky jednoručkama, trh, hacken dřepy (doma asi ne). hlavně už nedělej taková přemístění... to je o zdraví a nic to nedá.
ps: taky si nedokážu položit osu na klíční kosti, ale... když je tam 60+, tak už to při military i čelňácích stačí, aby se tam "položila sama", ovšem základ je, že nic nebolí a tudíž musím pracovat na mobilitě.
Tak jsem trochu zaspal s přidáváním, tak sem hodím dva poslední tréninky najednou. Jinak něco se začíná dít, zvýšil jsem bílkoviny a váha, objem i síla letí po pár trénincích šíleně nahoru. Dnes váha 97,5 kg, ráno jsem se vzbudil napumpovanej, ožílenej a nastartovanej tak, že jsem musel hned po snídani běžet do fitka. Asi 8 dní teď dávám cca. 5x30g proteinu denně + bílkoviny ze stravy, vše strávím, nepřichází žádné nadýmání ani nic podobného, takže předpokládám, že tělo si s tím asi poradí.
Takže včerejší nohy
Dřep
8x30 kg
8x50 kg
8x90 kg
8x120 kg
8x140 kg
8x150 kg
2x180 kg
10x120 kg
10x120 kg
Výpady s velkou osou
12x50 kg
10x70 kg
10x70 kg
Legpress
12x200 kg
10x220 kg
8x200 kg
Výpony na lýtka
15x140 kg
15x140 kg
15x140 kg
A dnešní ruce (po tréninku naměřeno 47 cm přes ruku):
Bicepsový zdvih s olympijskou osou
10x40 kg
12x50 kg
12x60 kg
12x60 kg
12x60 kg
12x60 kg
Bicepsový zdvih s EZ
15x40 kg
15x40 kg
15x40 kg
Kladiva s jednoručkami
12x 18kg + 18kg
12x 18kg + 18kg
12x 18kg + 18kg
Stahování rovné kladky na triceps
12x60 kg
15x60 kg
15x60 kg
15x60 kg
Stahování provazů na triceps
10x60 kg
10x60 kg
12x60 kg
Tlak s EZ za hlavou na triceps
12x50 kg
12x50 kg
12x50 kg
Bradla s vlastní vahou v mírném předklonu (zabíraly i spodky prsou)
Díky. Snažím se z toho vytěžit maximum. Každopádně mám pocit, že za vším stojí jen to, že jsem začal konečně dřít dřepy a mrtvolu, jestli to nějak nastartovalo hormony či co... Každopádně od doby co dřepuju, začal růst biceps, záda a kozy :D
Tak teď jsem měl 14 dní pauzu během vánoc, takže začnu zase bušit. Přes Vánoce jsem se rozežral, tuna cukroví, salát, řízky, brambůrky :D a ani kilo nahoře, takže si s tím tělo naštěstí nějak poradilo, ale nyní se vracím zpět na kvalitní stravu.
Během ledna teď udělám takový experiment, dostal jsem seriózní referenci na kombinaci Ecdysterone+Tribulus od vemoherb ve vyšších dávkách, takže jsem nakoupil a v kombinaci s velkými dávkami proteinu to tam zkusím během ledna poslat, tak po skončení dám vědět, jestli to mělo smysl :)
Tak aktuálně přidávám ještě synephrine + caffein. Hned napoprvé jsem tam poslal 600mg kofeinu před tréninkem a prakticky můžu říct, že krom snížení únavy při tréninku jsem žádné super nakopnutí nezaznamenal (možná jsem měl moc velká očekávání), jen v noci jsem měl trochu horší spánek a blbé sny, ale dost mě bolela hlava (možná dehydratace?), takže dnes zkusím dát základní dávku 200mg a zjistím, jestli vedlejší účinky budou nižší.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru