Trénink 6x týdně?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trénink 6x týdně?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Trénink 6x týdně?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Xethilos

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 7:02 pm    Předmět: Trénink 6x týdně? Odpovědět s citátem

Ahoj.
Většinou čtu, že se cvičí 3-4x týdně, tak mám z toho obavy jestli nedělám něco špatně.

Po: Prsa, biceps, triceps.
Út: Ramena, záda, břicho
St: Nohy, lýtka, předloktí
Čt: Pondělí
Pá: Úterý
So: Středa
Ne: volno

Ve výsledku cvičím jen 1 partii 2x týdně, regenerace trvá přibližně 62 hodin, beru suplementy.

Na tréninku se snažím cvičit max. 1 hodiny, cviky střídám. Rozehřívání první 2 série po 10, potom následují 4 série po 6-9 opakování, maximální závaží. Cvičím plynule, pomalu (bez švihání tělem) a snažím se technicky.

Jedu jenom objem.

Myslíte, že je to takhle v pořádku nebo byste něco změnili?

Díky za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co znamená jedu jenom objem?
Jaké suplementy bereš?
Těch 62 hod. pobavilo - to máš možná pauzu mezi procvičováním svalů, ale regenerace zcela jistě trvá jinak dlouho.

Pokud nevíme jak dlouho cvičíš. Jak jsi se za tu dobu změnil, jak jíš apod. - tak Ti na Tvoji otázku nikdo konkrétně neodpoví. Na první pohled je trénink 6x týdně po delší dobu kontraproduktivní.

Za sebe. Je jen málo lidí, kteří uregenerují tvrdý a náročný trénink 6x týdně. Pokud to jen tak šmrdláš, tak to asi lze, ale jinak to dle mě není dlouhodobě možné u drtivé většiny populace. To uregenerují cvičenci typu člověk - tedy Ti, kteří jsou "gifted". Ostatní jen na dopingu a ještě blbě.
Xethilos

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co znamená jedu jenom objem?
Maximální váha, málo opakování.

Jaké suplementy bereš?
Gainer, protein, hellnox, kreatin.

Začal jsem posilovat znova před 1 měsícem (tentokrát s cílem), trénink 6x týdně provozuji 2 týdnem (včetně tohoto).

Přibral jsem za tu dobu 4 Kg (určitě ne jen svaly a jsem hubený). Jím 6x denně (vločky, tvaroh, rýže, maso, ovoce, zelenina, sýry, šunka, celozrnné pečivo, semínka, rýžové chlebíčky apod.).[/b]
ryvaru

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podle mně je 6x moc... navíc když se ti tam dost krijou partie (např: kozy a triceps jeden den - ramena druhej) - to musíš mít ty ramena zničený z předešlého dne ne? a kozy a triceps musíš ve velký míře zapojovat i u ramen... takže defakto cvičíš partii i 4x týdně, což jestli uregeneruješ, tak jsi vážně borec když už bych to nějak dělil na 6x týdně (což z vlastní zkušenosti nedoporučuju), tak bych to aspoň rozvrhnul nějak aby se to krylo co nejmíň... pokud ti to co sem píšeš vyhovuje, zvládáš regenerovat a máš výsledky, tak u toho klidně zůstaň, to musíš vidět ty, jestli ti to funguje nebo ne... za mně nedoporučuju, ale každej je jinej
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 8:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Znovu po jak dlouhé době? Cvičit 6x týdně je dle mého názoru kontraproduktuvní.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Znovu po jak dlouhé době? Cvičit 6x týdně je dle mého názoru kontraproduktuvní.

Já jel 3+1 což je víceméně 6x týdně a nebylo to špatný - je to všechno o tom, jak si to nastavíš.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Znovu po jak dlouhé době? Cvičit 6x týdně je dle mého názoru kontraproduktivní. Obzvlášť po pauze. 4x týdně je takový zlatý střed. Tělo do dvou dnů např. na tlakové / tahové partie, základní cviky.

btw - objem neurčuje to kolik cvičíš opakování nebo zda cvičíš s vysokými zátěžemi, ale Tvůj kalorický příjem. Kdybys jel "dietu" , tak nemusíš na tréninku měnit nic, jen ubereš z jídelníčku nebo zvedneš výdej. To, že objem" je 6.8 opakování a "rýsuje se 10-15 opakováními je myšlenka z poloviny minulého století. Je to omyl.
ryvaru

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 9:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
Já jel 3+1 což je víceméně 6x týdně a nebylo to špatný - je to všechno o tom, jak si to nastavíš.

3+1 opravdu není víceméně 6x týdně máš to rozdíl 3+1 vs 6+1... to je docela hodně... celé 3 tréninky navíc bez pauzy - máš pravdu, špatný to být nemusí, ale musí se dobře rozdělit partie...
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ryvaru napsal:
DiamonD123 napsal:

3+1 opravdu není víceméně 6x týdně máš to rozdíl 3+1 vs 6+1... to je docela hodně... celé 3 tréninky navíc bez pauzy - máš pravdu, špatný to být nemusí, ale musí se dobře rozdělit partie...

Ajo, nekoukal jsem, že on tam má 6+1 - no to je asi pi*ovina
Draper

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doporucil bych neteorizovat a par tydnu si to zkusit
Budou-li vysledky a budes se citit dobre, zrejme to bude vhodny trenink pro tebe, alespon docasen (vse funguje, nic nefunguje vecne), v opacnem pripade pak bude treba to prekopal

Rozhodne bych tu nehlasal, ze 6x tydne neni produktivni a vede k pretrenovani, to je trochu vesteni z kristalove koule
člověk

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Rozhodne bych tu nehlasal, ze 6x tydne neni produktivni a vede k pretrenovani, to je trochu vesteni z kristalove koule

Přesně tak, dokonce i 40 + 1 může být produktivní a nemusí vést k přetrénování

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
Martin Pedain

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

6+1? Hodně štěstí a zdaru přeji. Zpočátku raději méně než více. Zkus a uvidíš.

Osobně mám vyzkoušeno 9+0 a z toho 7 dní po sobě dvoufázové treninky. Dopoledne vzpírání alá 6x2-1 a k večeru FB pumpička při op. 21, 16 a 9. Výsledky jsou zaručeny a přetrénování také. :D
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drapere - šance, že mu bude dlouhodobě fungovat tvrdý trénink 6+1 je prakticky nulová. Uregeneruješ to ty a člověk a tím bych to tak uzavřel:o)

Prostě ze sto lidí 6+1 uregeneruje dlouhodobě tak 5 lidí...můj tip.
Tj. proč řešit něco, co je zajímavé pro možná 5 % populace a to kdoví jestli.

Úplně blbě to je ale po pauze. Tam absolutně nevidím význam.

Vzhledem k tomu, že tazatel píše, že cvičí jen "objem" je zcela jisté, že si není úplně jistý v tom co dělá a proč to dělá (tedy, neměl by).

Tím to nechci nijak shazovat, ale vidím, že tady na foru každý rozporuje prakticky cokoliv. Tohle ale není cvičení z toho zda někdo dokáže při brutálním kalorockém příjmu (Drapere) nebo danostem od boha (člověk) něco takového vydržet, ale o om, aby z toho nějak rozumně profitoval. Kdyby si byl 100 % jistý, že je vše OK, tak by se neptal a ob měsíc kupoval o velikost větší oblečení:o)
Magumi

PříspěvekZaslal: út prosinec 15, 2015 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vybavilo se mi, že jsem taky takhle v pubertě cvičíval, šestkrát týdně nějaký split, v podstatě jen proto, že mně to bavilo; a měl jsem na tom i výsledky a nebyl přetrénovaný, i když jsem tenkrát do sebe místo gainerů po večerech cpal tvarohy s piškoty. :) Ale kdybych zpětně měl tu možnost, poradil bych svému tehdejšímu já, aby se nepytlíkovalo se splity, raději najelo na pořádný ověřený full body třikrát týdně, případně si do toho zašlo jednou týdně zaplavat, a získaný čas využilo na jiné koníčky, balení holek nebo třeba intošské klábosení s kámoši.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: st prosinec 16, 2015 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleží na objemu a intenzitě práce. Tréninky s malým objemem se dají cvičit každý den. Já teďka třeba zrovna cvičím 6x-7x týdně, každý den dřep, mrtvolu i bench, ale jelikož je to malý objem a přiměřená intenzita, tak v tom není problém.
"Normální" trénink 6x tejdně je ale přinejlepším cesta k přetrénování a měsíční pauze od cvičení. Přinejhorším cesta do nemocnice

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trénink 6x týdně? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: