|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: ne duben 17, 2016 8:25 pm Předmět: Ramena - vynechání trapezů |
|
|
Nadpis asi říká vše. Ale rozvedu to
Kvůli mým zdravotním dispozicím bych měl minimálně zatěžovat trapézy. Nechávat je co nejzrelaxovanější a moc je necvičit. Účelem je, aby mi "netahaly" ramena vzhůru.
Také mi nevyhovují cviky s činkou nad hlavou. Nebudu vysvětlovat, ale jsou k tomu důvody.
Asi jediný cvik na střed ramen co znám, který mi nezatěžuje trapézy, je upažování. Ramena dolů, ruce nezvedat přlíš vysoko, ... . Celkem to jde, ale pokud má někdo další tip jak ještě lépe izolovat ramena a vynechat trapéz při tomto cviku, sem s ním.
Zadek cvičím rozpažováním v předklonu. Pohyb o nějakých 20 cm, abych cítil napětí, ale nezatínal nic dalšího (odkoukal jsem to od nějakého trenéra). Ale tady vysloveně cítím napětí v krku a i když ho necítím v trapézech, je mi jasné, že se tam přenáší. Otázka je tudíž jasná. Jak to izolovat a nebo, jakým cvikem to nahradit?
Předek necvičím, věřím, že to se zatíží při jiných cvicích.
Napadají někoho další cviky na ramena, které nezatěžují trapézy?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: ne duben 17, 2016 8:27 pm Předmět: |
|
|
Trapéz je obrovskej sval a ramena bez toho, aniž by při tom částečně trapéz nepracoval cvičit nejdou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: ne duben 17, 2016 8:47 pm Předmět: |
|
|
Řešení je podle mě takové se naučit správnou techniku tohoto cviku, zrovna u tohoto cviku je v posilovně k vidění mnoho rostodivných technik a středy nemá nikdo.
Já třeba u tohoto cviku lehce roztahuju široký sval zádový, abych ramena dostal dále od osy těla, tím sice zvednu ještě méně, ale o něco více vypojím trapéz.
Dále cvičím každou ruku zvlášť, mám menší tendenci tahat trapézem
V dolní fázi nejdu uplně dolů, aby byl sval stále v napětí
Kontroluju pohyb dolů a nahoře se snažím podržet
Používám relativně malé váhy - 5-12,5kg
Občas jezdím těžké váhy kolem 20-25kg, ale pouze spodní 1/3-1/2 pohybu a následně přejdu na lehoučkou váhu 5-7,5kg a jedu horní polovinu pohybu až do selhání
Cvik dělám s jednoručkami i na kladce a vzdáleností od věže kladky si můžu regulovat, v jakém méstě středního deltu vytvořím největší napětí.
Dost dobrá videa má o tomto Ben Pakulski, rozhodně stojí za shlédnutí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po duben 18, 2016 5:29 pm Předmět: |
|
|
Díky, čumnu na Pakulskiho
|
|
| nahoru |
|
 |
Bok
|
Zaslal: st duben 20, 2016 8:37 pm Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | Trapéz je obrovskej sval a ramena bez toho, aniž by při tom částečně trapéz nepracoval cvičit nejdou. |
Naprosto souhlasím, trapéz nelze 100% odizolovat při cvičení ramen.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st duben 20, 2016 9:35 pm Předmět: |
|
|
| Bok napsal: | | DiamonD123 napsal: | | Trapéz je obrovskej sval a ramena bez toho, aniž by při tom částečně trapéz nepracoval cvičit nejdou. |
Naprosto souhlasím, trapéz nelze 100% odizolovat při cvičení ramen. |
Hmmmmmmm, ne.
Jde to. Je to o určitých omezeních a fíglech, které se snažím schrastit.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st duben 20, 2016 9:50 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Bok napsal: | | DiamonD123 napsal: | | Trapéz je obrovskej sval a ramena bez toho, aniž by při tom částečně trapéz nepracoval cvičit nejdou. |
Naprosto souhlasím, trapéz nelze 100% odizolovat při cvičení ramen. |
Hmmmmmmm, ne.
Jde to. Je to o určitých omezeních a fíglech, které se snažím schrastit. |
Možná tu tvojí odpověď myslíš dobře, ale ještě k tomu cituješ ty naše a ty jsou zrovna dost jasně daný, takže prostě ať chceš nebo ne, tak nemáš pravdu :D
Edit: Ale abych ti ušetřil reakci na tenhle post, tak přiznávám, že ten můj původní příspěvek byl lehce mimo mísu i když samozřejmě pravdivej.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|