O víkendu jsem si vyzkoušel trojkovou Octu RS na dni testovacích jízd v Mariánkách a utvrdil se v tom, že ty Octavie mi prostě sedí (teď jezdím v jedničkové). A utvrdil jsem se taky v tom, že na tyhle testovací jízdy chodit jedině v době, kdy na to auto nemáte prachy, protože se může velmi lehce stát, že se vám rozklepe peněženka.
Jinak zdejší šetřílci ala "dneska jsem jel do práce za 0,4 l/100 km" poznají své šetření pak v servisu. Kort pokud se bavíme o TDI motorech, jejich majitelé pak krásně živí servisy zabývající se čištěním a repasí turbodmychadel aj. součástí. :)
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
U nás před barákem stojí OIII RS v kombíku...šedá... Musím říct, že kola jsou pěkný ale jinak na mě působí dost uhlazeně.... Co se týče jízdních vlastností nevím, nezkoušel jsem :)
Taky nechápu proč ji ten soused má, protože ani při vyjíždějí z vedlejší na hlavní u baráku jí nevyburcuje a jezdí s ní jak kdyby neuměl zařadit dvojku... Je to taková mladá rodinka s dvěma dětma, tak si říkám, jestli vůbec vědí, že mají oktávku v RSku (i když RS oktávka v kombíku je docela diagnóza :D)
Esko: dovoluju si ohradit se!
Viz treba moje cesta do Chorvatska: tempomat na 120 a spis predvidani, kdy potrebuju zrychlit, abych nejakeho loudu predjel, nez abych brzdil a znovu se rozjizdet
Ted v Honde uz to tak uspokojive nejde, prece jenom, je to 2,2litru
ale i tak je to klidnou jizdou kolem 5,5...
EDIT: Grimley: taky jsem pan opatrny, dokud se mi poradne neohreje motor, takze pri vyjizdeni od baraku to nechavam bublat do 2000
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Jinak zdejší šetřílci ala "dneska jsem jel do práce za 0,4 l/100 km" poznají své šetření pak v servisu. Kort pokud se bavíme o TDI motorech, jejich majitelé pak krásně živí servisy zabývající se čištěním a repasí turbodmychadel aj. součástí. :)
Určitě má šetření spotřeby v nízkých otáčkách a dušení motoru svůj podíl.....ale myslím si, že stejný podíl poruchovosti u TDI má v dnešní době bohužel už i kvalita tankované nafty a taky režim, na který se auto používá... za sebe bych si TDI např. na popojíždění do města prostě nepořídila.
Asi proto velkoryse živím 1.4 16V benzín.
_________________ Life begins at the end of your comfort zone.
---------------------------------------------------
https://www.facebook.com/fitdezerty/
Tak ona úplně závodní jízda taky není ono... Ale uhlazená jízda s neustálým bržděním motorem a absence vyšších otáček je smrt :)
Třeba kolega si ve stejnej čas co já focuse koupil Suzuki Vitaru. (Je to ten typ člověka co všechno ví, všude byl a co má on je nejlepší a zbytek jsou sračky). Koupil si diesel, ačkoliv když já měl ještě před rokem diesel a on benzin, byla nafta dobrá jedině do traktoru :))
Má tam nějakou 1.6 a asi 110koní... Protože já mám 150, neustále se snaží ukázat, jak mu to jede rychlejc a líp a na studenější motor to nehorázně vytáčí a jezdí všude jak blbec.... O tom, že ani nedochladí turbo a hned to chcípne, případně o neustálým vychvalování stop start systému nemluvě... To u ten motor taky dlouho nevydrží :)) hlavně že mi furt cpe studie jak jsou fordy sráče a Suzuki je nejbezpečnější a nejlepší auto
Noooo...tak jako bylo by to ke zvážení, ale ještě ne. Ještě vydržím. Zatím mi to nedovoluje zodpovědnost k dceři. Až mě dcera přesune do role trapné matky s absolutně ne-cool názorama, tak si jdu pro Triumpha Daytonu 675 a začnu zas jezdit.
rodinny sportak by som videl tak audi RS6, ale octavia...nevim ti Karle
Civic 2,2 - 150koni, 380Nm! Magic seats!
Definice rodinneho sportaku je pro me takova, ze se rychle a pohodlne prepravim z mista A do mista B, lhostejno, zda je to dalnice nebo okresky, a behem toho muzu posouchat v klidu svoji oblibenou hudbu bez toho, z by manzelka vrestela hruzou a deti vzadu zvracely....
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Noooo...tak jako bylo by to ke zvážení, ale ještě ne. Ještě vydržím. Zatím mi to nedovoluje zodpovědnost k dceři. Až mě dcera přesune do role trapné matky s absolutně ne-cool názorama, tak si jdu pro Triumpha Daytonu 675 a začnu zas jezdit.
Doufám že Rko :) Letos jsem si Daytonku chtěl pořídit, ale někdo mi ji vyfoukl před nosem : (
_________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
Doufám že Rko :) Letos jsem si Daytonku chtěl pořídit, ale někdo mi ji vyfoukl před nosem : (
Těžko říct. Nejsem si úplně jistá, jestli já jako baba poznám rozdíl mezi klasikou a ostrou Daytonou?? Sice ten Quickshifter se asi na okruhu hodí, ale jinak fakt nevím, jestli bych to já úplně poznala. Hlavně ať to nemá elektronický plyn.
Moje vysněná motorka to stejně není....tak to asi tolik neprožívám.
Jdu si takhle ráno na středisko k doktorce raději dříve. Ordinační hodiny začínají v 7, já tam jdu je 6:44 no nečekaně už tři lidi přede mnou na židlích v čekárně . U ostatních asi 15 ordinací nesedí nikdo, tak si sednu pospávám, no sešla se minuta s hodinou je 8:40 a já odcházím domů , teda do lékárny pro papání.
Jdu si takhle ráno na středisko k doktorce raději dříve. Ordinační hodiny začínají v 7, já tam jdu je 6:44 no nečekaně už tři lidi přede mnou na židlích v čekárně . U ostatních asi 15 ordinací nesedí nikdo, tak si sednu pospávám, no sešla se minuta s hodinou je 8:40 a já odcházím domů , teda do lékárny pro papání.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru