|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
xMichalx
|
Zaslal: st duben 27, 2016 7:54 am Předmět: |
|
|
25.4.2016 (pondělí) - posilovna , Hotel Relax Tábor, odpoledne
Bench-press 1x86kg PR , 5x5x70kg
protahování
Moc se mi nechtělo, ale když jsem to neodjel ráno, tak bylo třeba to dát odpoledne. Byl jsem s kámošem, takže jsem si zase po nějaké době vyzkoušel maxko. Popolezlo to o 2 kila, takže nic moc, ale zlepšení to je. A už jsem měl za sebou ten ranní trénink, takže spokojenost.
Peter Ustinov - dík za názor. Na střídavý úchop jsem prostě nějak zapomněl  Jinak když už to neudržím, tak to dělám jak píšeš - položím činku, protřepu ruce, otřu pot a jedu dál. Jenže u více opakování když to musím dělat víckrát, tak už mě to štve. Klasicky se snažím dávat cviky, kde zvedám největší váhu na první místo, tzn první dřep, pak tlaky dipy atd nebo první mrtvola, pak shyby atd. Ale když jsou zabrané osy, tak nečekám, ale prostě prohodím pořadí cviků. Aspoň to zas není vždy stejné...
27.4.2016 (středa) - posilovna , Fitness OC SLUNCE Tábor, 12. ranní trénink
Tlaky v sedě s jč 5x8x22kg
Dřep 5x10x90kg
Dipy 5x12
biceps ve stoje s jč 3x8x16kg, kladiva 3x6x16kg
Až dnes jsem si všiml, že ve fitku jsou dva páry jednoruček s napsanou vahou 22kg, ale každé tam mají jiné kotouče a přijde mi to jako nějaký fail. Nechtěl jsem je ale převažovat, tak jsem si prostě vzal ty, co mi přišly lehčí a příště to zkusím s těžšíma. Dřep už byl ze všech sil. I když to si už říkám několik tréninků, ale nakonec to vždy zvládnu. Ale vysílily mě dost, u dipů jsem se trošku trápil, ale dal jsem je. A na biceps už skoro nezbyla síla, tak jsem alespoň zopakoval série a opakování z minula.
- Zítra bude klasicky volno, v pátek posilka, v sobotu asi volno nebo nějaký lehčí běh a v neděli závody . Trať cca 3km . Chtěl bych ji dát pod 12 minut, což znamená 4:00/km. V tréninku (ale ze všech sil) jsem to šel za 12:06, tzn tempem 4:02/km. V ideálním případě bych byl hodně rád, kdyby se povedlo tempo 3:50/km, tedy 11:30. No uvidím... Asi poprvé zkusím použít nakopávač. Není to nějak extra důležitý závod, tak aspoň zjistím, jak bude moje tělo reagovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
xMichalx
|
Zaslal: pá duben 29, 2016 10:00 am Předmět: |
|
|
29.4.2016 (pátek) - posilovna , Fitness OC SLUNCE Tábor, 13. ranní trénink
MT 5x5x110kg
Shyby 5x8
Bench-press 5x5x70kg
Bench-press s jč incline 5x7x26kg
MT jsem dal 3 série nadhmatem, u posledních dvou střídavý úchop. Původně jsem chtěl jet shyby 5x9, ale jak jsem u MT přidal najednou 10kg, tak mě to dost vysílilo i když jsem ubral opakování, takže u shybů klasika 5x8. Bench dnes šel dobře, ale u jednoruček už jsem se trošku potrápil. Příště zkusím 5x8x26kg a pak nevím, protože další postupná váha je 30kg. No uvidím, ještě je na to čas.
Vzhledem k tomu nedělnímu běhu bych se chtěl jít dneska lehce vyklusat. Snad se odpoledne vykopu. Večer firemní večeře, tak zase ochutnám něco nového...
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: po květen 02, 2016 7:30 am Předmět: |
|
|
29.4.2016 (pátek) - běh
Odpoledne po práci lehký výklus.
Vzdálenost: 5,57km
Čas: 29:32
Šlo to nějak těžko, že jsem i začal mít obavy jak to v neděli na závodu bude. První kilometr tempem zhruba 5:00/km. Pocitově sice pomalé, že bych mohl zrychlovat, ale bylo to celé takové zatuhlé, tak jsem pak zvolnil na zhruba 5:30/km a snažil se to uvolnit.
Pak firemní večeře.
V sobotu volno, odpoledne jsem pomáhat u kamaráda postavit zahradní gril. Večer přijeli kamarádi-běžci, kteří přespávali do neděle na závod.
K závodu v dalším postu...
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: po květen 02, 2016 10:57 am Předmět: |
|
|
5. ročník Baťova běhu (1.5.2016)
Co mě čeká jsem věděl. Trať dlouhá 2,9km. Z toho první kilometr městem, pak asi kilometr po zpevněné cestě a zbytek lesem (po široké cestě). Start jsem měl asi 400m od domu, takže jsem na registraci vyrazil jak jen to šlo nejdříve ještě v civilu a pak jsem se vrátil domů, kde jsem se v klidu převlékl, uvázal si číslo a připravil vše potřebné. Asi 20 minut před startem jsem vyrazil na místo startu, kde jsem se rozcvičoval. Přeci jen je to krátký běh, tak je potřeba být důkladně zahřátý. K účasti jsem přemluvil i bráchu a další 3 kamarády, takže měl náš tým poměrně početné zastoupení. Celkový počet účastníků něco málo pod 100. Děcka na startovní čáře s výstřelem sprintem vyrazili, takže jsem je postupně předbíhal. Z našeho týmu jsem měl být papírově nejsilnější, ale jeden kamarád mohl překvapit, jeho výkony jsem přesně neznal, jen jsem věděl, že nedávno dal asi 10km v tempu 5:00/km. Měl jsem naplánováno v ideálním případě 3:50/km, což je už i na mě docela fofr. První kilometr byl za 3:45, takže jsem tušil, že budu muset mírně zvolnit nebo bych mohl před cílem vytuhnout. Nicméně jsem běžel v první skupince, která čítala i se mnou 5 běžců, takže mě to motivovalo makat. Druhý kilometr byl za cca 3:55 a to už jsme se začali trhat. Já na 5.místě, asi tak 20-30m předemnou kamarád co překvapil (no ono s necelými 65kg se běhá jinak než s 83kg :D). Těsně před ním jeden mladík (cca 25 let) a před ním dva pánové, jejichž věk jsem nevěděl, ale hrál velkou roli, protože pokud by patřili do kategorie 35-50 let, tak by i mé aktuální 5. místo znamenalo bronz. Nešlo se na to ale spoléhat, takže nezbývalo než se hecnout a makat až do cíle. Kámoš se mi nejdříve vzdálil asi na 40m, ale pak začal tuhnout. Do cíle bylo tak 300-400m, takže jsem mírně nasadil. Jednomu pronásledovateli jsem suverénně utekl (v tom dlouhém pozvolném kopci mě nejdříve nějak moc začal dohánět), najednou jsem byl u kámoše. V pohodě jsem ho předběhl a ještě s pěkným náskokem si pohlídal celkové 4. místo. Mladík, který předtím běžel před kámošem nakonec celkově vyhrál. V cíli jsem si zapomněl stopnout čas, takže stále čekám na oficiální výsledky, ale poslední kilometr v tempu 3:50 nebyl určitě. Teď jde jen o to, jak moc jsem zpomalil :D Nicméně dva borci předemnou nakonec patřili do starší kategorie, takže z mého výsledku bylo stříbro , kámoš bral bronz z kterého byl nadšený. Parádní výkon předvedl také již tradiční účastník, pak K.S., který trať zvládl uběhnout ve svém úctyhodném věku 84 let. Bylo super si s ním v cíli popovídat.
Na první fotce nahoře vlevo je k prostudování můj běžecký styl :D Na druhé fotce placák v cíli s bráchou a na třetí náš celý tým. Na druhé fotce pak vyhlášení. Já vlevo (druhé místo), kámoš vpravo (třetí). Na malé fotce je pak vyhlášení kategorie 50+, kde je vpravo vidět onen zmiňovaný 84 letý závodník, který jak jsem se pak od něj dozvěděl má za sebou několik set triatlonů a rekord v běhu na 1000m hluboko pod 3 minuty.
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: čt květen 05, 2016 1:12 pm Předmět: |
|
|
Doplnění předchozího postu:
Můj výsledný čas je: 11:13. Vítěz mé kategorie (muži 18-35) měl 11:07. Celkový vítěz 11:03. S odstupem času velká spokojenost a motivace pro příště.
2.5.2016 (pondělí) - posilovna , Hotel Relax Tábor, odpoledne
nejdříve hodina volejbal a pak posilka, ale po nedělních závodech se nějak nechtělo, takže jen:
Dřep 5x5x100kg
Tlaky na ramena 5x8x43kg
Pak asi 10 minut lehčí intervalový trénink
Bazén (jen asi 100m plavání) a pára
4.5.2016 (středa) - běh
Místo posilky jsem zařadil běh, protože VltavaRun se neodvratně blíží a nechci týmu pokazit výkon.
Vzdálenost: 14,38km
Čas: 1:17:27
tzn tempo: 5:23/km
Na to že to bylo v dešti a zařadil jsem dost kopců to je solidní tempo. Zejména po takové době neběhání.
Čtvrtek bude volno, v pátek ještě nevím jestli posilovna nebo běh, možná spíš běh. V sobotu asi volno nebo lehčí kondiční (běžecký) trénink na Šumavě a vyjde-li to, tak v neděli pořádný, náročný běžecký trénink (zase na Šumavě).
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: út květen 10, 2016 7:57 am Předmět: |
|
|
6.5.2016 (pátek) - běh
Vzdálenost: 9,65km
Čas: 51:39
Pohodovější tempo, více kopců, na závěr bez pauzy 30 angličáků, čas přesně nevím. Byly nějak za 2:17
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: út květen 10, 2016 8:02 am Předmět: |
|
|
8.5.2016 (neděle) - běh
Vzdálenost: 9,1km
Čas: ?? (není důležitý, cca 1:39h)
Běh z Kubovy Hutě na Boubín. Cesta nahoru 4,55km a 367 výškových metrů. Nahoře vyšlapat rozhlednu a běh dolů. Pozornému čtenáři jistě dojde, že ten čas nějak nehraje. Ano, nebyl to jen běh. Po každém kilometru (cestou nahoru i dolů) jsem zařadil 30 angličáků . Celkem jich tedy bylo 300 .
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: út květen 10, 2016 8:06 am Předmět: |
|
|
9.5.2016 (pondělí) - volejbal, posilovna , bazén
Pohodová hodinka volejbalu, pak lehce posilka, hlavně protahování a trénink mobility, potom bazén (100m plavání) a hlavně pára :-)
Usoudil jsem, že teď nemá cenu dřít silově, když bych do víkendu naopak potřeboval nějaké kilo dolů a hlavně se rozběhat a uvolnit. Přeci jen to bude nápor běžet 30km ve dvou dnech s nějakými 4h spánku v tempu 4:45/km.
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: čt květen 12, 2016 8:23 am Předmět: |
|
|
11.5.2016 (středa) - běh
Vzdálenost: 10,21km
Čas: 53:54
Nejdřív jsem si dal 5km sám v tempu 4:51/km, pak se připojil brácha, takže zvolnění na konverzační tempo 5:40/km. Celkově výsledné tempo 5:15/km.
V rámci přípravy na Vltava Run jsem opět vypustil posilovnu. Už se to rychle blíží a nervozita stoupá. Počasí se nějak kazí, tak to asi bude ještě zajímavé .
Bude-li nálada, baterka a internet, budu sdílet aktuální dění na svém Instagramu. Kdyby někdo stál o to sledovat náš tým Professional Dreamers, tak může na mém Instagramu https://www.instagram.com/urbanmichal/
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: po květen 16, 2016 10:03 am Předmět: |
|
|
Vltava Run 14. a 15. května 2016
Přežil jsem a navíc jsem si to úplně nejvíc užil!
13.5.2016 pátek - Plánovaný odjezd v 19:00 z Tábora vlakem do ČB. Vlak má samozřejmě zpoždění asi 30 minut. Mírně prší. Do vlaku nastupuji už s kámošem a hledáme kamarádku-kapitánku, která mě do toho namočila. Úspěšně jsme se potkali. ČD nikdy nezklamou, takže výluka a přestup na narvaný bus. Škoda, že jedeme autobusem, není taková možnost si popovídat jako ve vlaku. Prší a prší. V ČB jsme asi o 45 minut později než máme být. Tam už se potkáváme s dalšími běžci z týmu a společně se transporterem v 6ti lidech vydáváme směrem na Šumavu (Zadov). Hledáme již předem rezervované ubytování, kde na nás dokonce i počkali s jídlem (které stálo za... no zůstanu u pozitivního přístupu a nebudu to komentovat). Ještě vyřešit nějaké administrativní věci, rozdělit si trička, startovní čísla, trochu pokecat, pobavit se a okolo půlnoci už jdeme spát. Usnout se mi moc nedaří a navíc první týmy (ti pomalejší) vybíhají už v 5:30, takže vstávají proklatě brzy a já tak opravdu moc nespím.
14.5.2016 sobota - Před osmou už vstáváme i my, improvizovaná snídaně a ještě jako celý tým vyrážíme na start. Nutno podotknout, že náš tým má jen 11 lidí místo povolených 12. V 8:45 vyráží naše první běžkyně na trať, což znamená, že druhé auto má volno a my z 1. auta (karavan. Velké díky za něj!) vyrážíme na předávku dalšího úseku. Já běžím 4.úsek z 1.auta, což znamená že vybíhám okolo poledne. Kamarád, který běžel úsek předemnou dost překvapil, takže jsem na předávku ještě nebyl připraven, ale protahoval jsem se u auta asi 300m od předávky, když najednou proběhl okolo auta (směrem k předávce). Vše jsem zahodil, číslo už jsem naštěstí měl, takže jsem se za ním vydal, aby předávka proběhla dle pravidel. Povedlo se a já vyrážím na svůj 1.úsek .
Dle papírových předpokladů by jsme měli být tak v polovině startovního pole, ale složení běžců v týmech je různé, takže během mého prvního úseku předbíhám 6 běžců. Cíl, aby mě nikdo nepředběhl se mi podařilo zvládnout. Předávám štafetu, padám do trávy a užívám si vyčerpání. Skvělý běh. A hned na úvod osobáček na 10km . Ops! Asi jsem to trochu přepálil a možná jsem měl šetřit sílu na další úseky (čas, vzdálenost a tempo napíšu na konci). Během mého běhu bylo krásně. Sluníčko svítilo, běžel jsem v triku s dlouhým rukávem a bylo mi příjemně. Žádná zima, žádné vedro. Bezvadný běh! Jen trochu obavy jak budu zvládat další úseky. Není ale čas se strachovat, protože musíme cestovat k další předávce. Mezi tím se v autě otírám od potu a převlékám se. Na předávce máme vždy trochu času, takže se vyklusávám a protahuji (chci přežít další úseky). Počasí stále krásné. Předávka a to už vyráží poslední běžec z našeho auta a my cestujeme na velkou předávku, kde se střídají auta, takže potkáváme ještě odpočatý a čerstvý zbytek našeho týmu. Předáváme štafetu a tím začíná naše volno.
Volno trávíme přejezdem co možná nejblíže k předávce, kde zase bude začínat naše auto, ale ne úplně k předávce, ale do nedalekého kempu, kde se v klídku najíme a trochu odpočineme. Snažím se trochu usnout (na trávě ve spacáku), chvíli se mi to nedaří, pak se to povede a najednou začíná pršet. Stěhování pod přístřešek místního občerstvení, kde ve spacáku a opřený o stůl vypadám asi jako bezdomovec nebo někdo, kdo to minulou noc hodně přehnal, ale neřeším nic a odpočívám. Čas letí rychle. Druhé auto nám pravidelně hlásí jednotlivé předávky, takže dostatečně předem vyrážíme, aby jsme předávku dobře stihli. Podařilo se, potkáváme členy druhého auta čekající na svého posledního běžce a my připravujeme našeho prvního. Tma ještě není, ale od 18:00 do 6:00 je povinná noční výbava (reflexní prvky), a o dvě hodiny později už je nutné mít i čelovku. Aspoň myslím, že tak nějak to v pravidlech bylo... Předávka proběhla a naše auto už se rychle přesouvá k další předávce. Kromě blížící se tmy se navíc začínají honit mraky a u 2.běžce našeho úseku už spouští déšť. Druhý třetímu předává v Českém Krumlově, další předávka je ve Zlaté Koruně a to už běží 3.běžec a já se připravuji na svůj úsek. Tma už je definitivní.
Startuji něco před 22:00 v Boršově a mířím si to do Českých Budějovic. Po cestě předbíhám celkem 6 běžců . Mě nepředběhl nikdo, to mě potěšilo. Menší krize se dostavila, ale nic hrozného, celkem brzy jsem ji překonal a letěl jsem dál. Najednou jeden most, druhý most a už mi paní hlásila, že za mostem doprava pod most a to už si vybavuji mapu, že tam už bude předávka. Trochu ještě přidávám, těsně před předávkou hlásím číslo našeho týmu, aby nedošlo k omylu, ale kamarádka už čeká na GPS tracker, který ji předávám a jdu k zemi. S časem jsem byl spokojen. Papírový předpoklad jsem vylepšil o 1 minutu. Po chvíli se zvedám ze země a tým mě vede k autu. Podle Endomonda pak zjišťuji, že to byl čas opět na hranici osobáku na 10km , jen ta trasa neměla celých 10km, ale jen 9,5km, takže škoda, mohl jsem podruhé vylepšit osobák. Při cestě autem na další předávku už toho mám vážně dost. Tak nějak bezvládně sedím a koukám do blba. Jak je to jde, tlačím do sebe banán, nějaké sušenky a sladké pití. To mě trochu vzpružilo a já se postupně vzpamatovávám. Na Hluboké vysíláme posledního běžce našeho auta, to už je okolo půl noci...
15.5.2016 neděle - po doběhu našeho posledního běžce se vydáváme do Týna nad Vltavou, odkud je to poměrně blízko k místu, kde opět bude nastupovat naše auto a hlavně je tam domluvená sportovní hala, kde je možné se umýt a spát. Sprchy využíváme s radostí, ale se spaním už to tak veselé není. Hala je krapet narvaná, takže jeden náš běžec zůstává, my ostatní jdeme zpět do karavanu, kde se nás pět snaží nějak usnout. Mě osobně to moc nejde. Vstávání máme orientačně naplánováno asi na 5:00. Dohromady jsem mohl spát tak maximálně hodinu a to jsem ještě dostal jednu ošklivou křeč do hamstringu. Úplně se mi z toho udělalo zle a myslel jsem, že budu muset jít ven na vzduch, ale nechtěl jsem ostatní budit. Nějak jsem to rozdýchal a neúspěšně se snažil spát dál. Jak jsem později zjistil, kamarádka-kapitánka také moc nespala, protože ještě na rozdíl od nás ostatních dostávala průběžné info od druhého auta, takže hned přepočítávala aktuální časy a hlídala, abychom včas vyrazili. Vstáváme ještě za tmy (už vážně nevím kolik bylo hodin) a přejíždíme k naší předávce. Po cestě se postupně rozednívá, ale chladno ještě docela je. Naše první běžkyně vyráží na svůj poslední úsek, my ospale přejíždíme dál. I přes stále se hromadící únavu se snažím držet dobrou náladu. Kvůli sobě, ale i kvůli ostatním v týmu. Jedna předávka za druhou a já už se připravuji na svůj úsek.
Dávám si NOčko a postupně ožívám. V hlavě si to všechno rovnám, protože únava je už velká, ale teď už je potřeba to zvládnout, hlavně s úsměvem a bez zranění. Podařilo se mi namotivovat se, vybudit všechny zbylé síly, sluníčko vyšlo a trošku zahřálo, což mě také povzbudilo a navíc to jako tým máme skvěle rozběhnuté, tak to prostě nemohu pokazit! Předpokládaný čas, který je vypočítaný podle dopředu ohlášeného času na 10km se mi zdá docela nereálný vzhledem k tomu, že mě čeká můj nejkopcovitější úsek. Cíl mám jasný - oproti tomuto času ztratit co nejméně . Jsem varován týmem, že na tomto posledním úseku už nás dohánějí ti rychlíci, takže s některými ani moc nemá cenu závodit. Informaci přijímám, ale v sobě se nemohu srovnat s tím, že když jsem dva úseky zvládl bez toho, aniž by mě někdo předběhl, tak to tady vzdám bez boje, to tedy ne! Budu bojovat. I přes únavu, 20km v nohách, promočení deštěm i málo spánku jsem namotivovaný a vyhecovaný na svůj poslední běh a těším se až budu moct běžet.
Přibíhá kamarád, přebírám GPS tracker a vydávám se vstříc poslednímu úseku, poslední bolesti a zároveň radosti tohoto víkendu. Prvních pár metrů se mnou běží kamarádka s kamerou, pak se odpojuje, já si rovnám tracker na zápěstí a vyhlížím běžce, kterého bych mohl předběhnout. V dálce jednoho vidím a už se řítím za jeho zády. Okolo stojící vidí, že to není žádné vycházkové tempo a tak trochu zafandí, to mě povzbudí, letím dál a už předbíhám prvního běžce a vidím v dálce před sebou další dva. V tom mě předjíždí naše týmové auto a já bych nejraději sprintoval za ním. Tělo i hlava by strašně chtěly běžet, ale rozum velí šetřit síly na blížící se kopce. Ještě před prvním velkým stoupáním předbíhám ty dva běžce, ale mezi tím se okolo mě prohnala nějaká mašina. Musel běžet nejhůře 3:30/km, pomaleji určitě ne a mě dochází před čím mě tým varoval. Aktuální skóre posledního úseku je tedy 3:1. Běžím dál... Běžec, který mě předběhl už je dávno za horizontem a já za sebou slyším další funění. To už není tak ladný běh, jako ta ohnivá čára před chvílí. Stoupáme po asfaltce a běžec za mnou mě krok po kroku pomalu stahuje. Najednou je za mnou, předbíhá mě a poměrně rychle se vzdaluje. Zkouším se ho držet. Sice s odstupem pár metrů, ale chvíli to jde. Zřejmě se mu to nelíbí a tak trochu přidává. Vzdaluje se mi tak na 50m. Dál už mi ale neutíká v tomto odstupu běžíme několik kilometrů. Z kopce ho dobíhám, na rovince mi zase utíká. Blíží se poslední extrémní kopec. Běžec je předemnou tak 100m. A najednou vidím, že zastavuje a do kopce pokračuje chůzí. To je moje šance. Je to hodně bolestivý kopec, ale na jeho vrcholku mám běžce asi jen 20m před sebou. Jenže on "odpočatý" nasazuje své tempo a já hotový z toho kopce sotva stojím na nohou. Mezitím jsme předběhli dalšího závodníka, takže současné skóre posledního úseku je 4:2. Běžec předemnou se mi opět vzdálil, že jsem ho přes mírné kopečky a zatáčky ani neviděl. Zbývá poslední necelý kilometr. A já si uvědomuji, že to je můj poslední kilometr běhu z celého Vltava Runu a tak v sobě vyburcuji všechny síly, zařazuji režim nesmrtelnost a po téměř 30km běhu, bez spánku, promočení od deště, slabého jídla, běhání po asfaltu, což zrovna nemusím a zvládnutí X set metrů převýšení nasazuji tempo zhruba 4:00/km. Na rovince předbíhám nějakou slečnu, která si zřejmě musí myslet, že jsem asi právě vyběhl a nebo že nejsem normální, povzbuzuji ji pár slovy a uháním dál vstříc onomu běžci, kterého naháním posledních asi 8 kilometrů. Blíží se křižovatka, kde přibíhám z vedlejší silnice a přebíháme silnici 1. třídy. Naštěstí tam jsou hasiči a když vidí mé tempo zastavují provoz a nechávají mě proběhnout. A to už se blíží předávka. Ještě asi 300m. Téměř sprint. Předbíhám dalšího běžce i auta, která jedou ve vesnici pomalu na svou předávku. Předávám štafetu a vyčerpaný a šťastný se kácím na všechny čtyři. Zastavuji stopky, vypínám aplikaci a jdu zvracet.
Z toho nakonec nic nebylo... Jo a mimochodem, při předávce jsem toho borce předemnou stáhl na pár metrů. Skoro bezvládně jdu podpírán týmem k autu, ale jsem se sebou maximálně spokojen. Dal jsem do toho všechno a to byl cíl. Skóre na posledním úseku bylo 7:2 a toho jednoho co mě předběhl jsem nakonec doběhl. Možná právě díky spokojenosti se svým výkonem jsem se zotavil docela rychle. Dávám si zase sušenky, pití a to už míjíme kamarádku, která běží úsek po mě. Zafandíme a jedeme dál na předávku, kde si dávám další jídlo a pořizuji pár pěkných fotek. Cítím pravou achilovku, ale jinak jsem naprosto v pohodě. Ta psychika vážně dělá divy. Najednou bych klidně běžel i další úsek. Snažím se vyklusávat a protahovat se, docela se to daří a tak k mému velkému překvapení jsem vážně v pohodě a tak jdu naproti kamarádce, abych ji podpořil v posledních pár metrech jejího úseku, kde měla nejdřív dost náročný výběh a pak asi 200m seběh. Předává štafetu poslednímu běžci našeho auta. Ten svůj úsek zvládl také výborně a pak už míříme do Prahy, do cíle, kde čekáme až své poslední úseky zvládne posádka druhého auta. Stále to je ještě napínavé. Vytyčili jsme si jasný cíl . Zvládnout celou trasu (360km) do 30 hodin. Dle mých propočtů to těsně zvládneme, ale záleží na běžcích z druhého auta. Postupně nám posílají aktuální předávky a propočty jsou stále přesnější, ale také těsnější. Kluci to skvěle zvládli. Všichni se zmáčkli, náš finišmen ještě skvěle v cílové rovince předběhl jiného běžce. Posledních 100m jsme běželi společně a všichni si tak vychutnali proběhnutí cílem. Medaile, šampáňo, společná fotka na stupních vítězů, obrovská euforie a radost. Velké hodiny nám také jasně ukázaly, že jsme to DOKÁZALI. Splnili jsme si svůj cíl. Celou trasu jsme zvládli za 29h 56m 35s.
Shrnutí:
Pro mě to byla skvělá zkušenost. Výborný zážitek, který stojí na to. Aby to člověk ale pochopil, tak to musí zažít. Navíc to propočítávání časů a týmová strategie mi připomněla dětská léta a atletickou ligu, při které jsme během celého roku sbírali body za jednotlivé závody a dalo se krásně kalkulovat, kdy a jak se musím umístit, abych celkově uspěl. Za celý víkend jsem naspal možná pár hodin, ale rozhodně bych do toho šel znovu. Nutno ještě podotknout, že náš tým měl jen 11 běžců, takže 3 borci běželi o úsek navíc. Pak také všechna čest týmům, kteří to zvládli v menším počtu lidí. Byl minimálně jeden tým, který běžel v 6 lidech. Poklona také všem slečnám, holkám, ženám, které vlastně závodili společně bez rozdílu pohlaví, také pánům v letech, kteří běželi a v nepolední řadě týmu Nadace Leontinka, který trať zvládl za neuvěřitelných 36h 38m 53s. Všichni běžci z Nadace Leontinka jsou nevidomí a běželi s vodičem. A za zmínku stojí i vítězný tým, který trasu zvládl za 22h 57m 16s. Náš skvělý tým Professional Dreamers se umístil na výborném 37.místě z 240 týmů , kteří doběhli do cíle. Poděkování z mé strany patří pořadatelům, ale hlavně týmu s kterým jsem běžel a především kamarádce-kapitánce, která mě do toho uvrtala a díky ní jsem zažil něco neskutečného, na co budu dlouho vzpomínat. Zřejmě tak dlouho, než bude další ročník. Chvála a díky ne jen za to, že mě do toho namočila, ale také za to, jak dobře zvládla všechnu tu administraci okolo a věci spojené s kapitánstvím.
Moje výsledné skóre: 19:2 (já předběhl 19 lidí, mě předběhli 2). Ale to jsem si počítal jen pro zábavu. Ve skutečnosti to nehraje žádnou roli, šlo hlavně o čas. V každém případě to byl neuvěřitelný víkend, z kterého jsem neskutečně nadšený. Tak nadšený, že to ani nedokážu vyjádřit slovy.
Moje výsledky v dalším postu.
Naposledy upravil xMichalx dne čt květen 19, 2016 8:43 am, celkově upraveno 3 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: st květen 18, 2016 2:42 pm Předmět: |
|
|
Moje výkony:
1. úsek (podle propozic měl úsek mít 9,9km, tak jsem rád, že měl celých 10km, že mi platí PR)
Start: 12:05
Čas: 47:24
Vzdálenost: 10,0km
Tempo: 4:44/km
PR na 10km!
2. úsek (uvedené výkony - čas, vzdálenost a tempo jsou podle Endomonda, které ale ve chvílích, kdy jsem se díval na mapy neměřilo.)
Start: 21:49
Čas: 42:24
Vzdálenost: 8,93km
Tempo: 4:45/km
(Čas: 43:54 podle mých stopek)
(Vzdálenost: 9,5km podle propozic pořadatele)
(Tempo: 4:37/km vypočítáno podle času mých stopek a vzdálenosti uvedené pořadatelem)
- v tom tempu bych do 10km vydržel, takže by to zřejmě byl opět PR
3.úsek
Start: 8:15
Čas: 45:54
Vzdálenost: 9,6km
Tempo: 4:46/km
- a namotivovaný, že bych v tempu do 10km vydržel, takže na hranici PR a to byl nejvíce kopcovitý úsek
Výkony jsou orientační, ale v každém případě jsem plně spokojen.
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 8:36 am Předmět: |
|
|
Stále žiji ze vzpomínek na víkend, na Vltava Run . Nicméně bylo potřeba si trochu odpočinout a zregenerovat, takže jen tak zlehka...
16.5.2016 (pondělí) - volejbal, bazén
Bylo to takové zatuhlé, ale překvapivě to docela šlo, i když jsem moc míčů nedobíhal :D Aspoň se ostatní naučí hrát přesně :D A pak bazén s párou, na to jsem se těšil celý Vltava Run. Dal jsem si 200m plavání a páru s následnou ledovou koupelí. Super!
18.5.2016 (středa) - běh
Chtěl jsem zlehka na vyklusání, ale nedokázal jsem prostě běžet pomalu. První kilometr tak byl za 4:46, což jsem zrovna nechtěl, tak jsem raději zvolnil.
Vzdálenost: 10,48km
Čas: 54:35
Tempo: 5:13/km
Příjemný výběh v pěkném počasí na závěr pěkného dne. Potkal jsem dva běžce - dvě slečny. První byla tak soustředěná na svůj výkon, že si pozdravu ani nevšimla a druhá byla tak překvapená, že ho opětovala, ale přál bych jí se v tu chvíli vidět :D
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: pá květen 20, 2016 2:36 pm Předmět: |
|
|
Vltava Run za mnou, takže je potřeba zase srovnat nové běžecké priority. Další velká událost na kterou už jsem přihlášený je Spartan Race Ultra Beast , takže přípravu budu směřovat k září, abych to vůbec přežil.
Nejbližší termínovka vypadá asi takto:
28.5.2016 - Spartan Race Super v Koutech nad Desnou
4.6.2016 - Spartan Race Sprint v Nitře (SK)
11.6.2016 - Vlašimská pětka/desítka ; ještě se musím rozhodnout na kterou trať půjdu, ale desítek mám teď naběháno dost, takže si asi zkusím něco rychlejšího (pětku).
To je z toho nejbližšího asi vše. A rád bych někdy na konci června nebo začátkem července dal nějaký půlmaraton. Vltava mě docela nalákala na delší běhy a zajímá mě, jak bych ho zvládnul, protože čas z Blaníku je neprůkazný vzhledem k ročnímu období a terénu. Ještě ale nemám vybráno kam se za závodem vydat. V úvahu připadá Příbram, kterou nemám tak daleko a je to 18.6.
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: po květen 23, 2016 12:05 pm Předmět: |
|
|
20.5.2016 (pátek) - běh
1km rozběhní
15x sprint do kopce (resp 5x sprint do jednoho kopce, 500m přeběhnutí, 5x sprint do jiného kopce, 500m přeběhnutí a 5x sprint do největšího kopce)
1km vyklusání
trocha blbnutí na workoutovém hřišti:
3x (5x shyb, 5x dip, 5x dřep s výskokem), nějaké ručkování atd
1km výklus
|
|
| nahoru |
|
 |
xMichalx
|
Zaslal: po květen 23, 2016 12:12 pm Předmět: |
|
|
21.5.2016 (sobota) - běh
Vzdálenost: 20km
Čas: 1:47:28
Tempo: 5:22
Cíl bylo 1/2 maraton (tzn 21km) v tempu 5:30. Už jsem ale ten poslední kilometr nechtěl nahánět po městě, tak jsem to zabalil. Výsledné tempo příjemně překvapilo, takže spokojenost. Teď už bych si na půlmaraton v tempu 5:30 věřil. Jen mi pak nebylo úplně nejlépe, ale to bylo tím smažákem k obědu :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|