Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 355, 356, 357 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ygg

PříspěvekZaslal: so červen 25, 2016 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
O té vojenské službě ...

Jo, a ten politik, kterého lidi zvolí, má aparát, výbory, komise atd. a může si nechat vyhotovit odborné analýzy ke konkrétním problémům, ale obyčejný člověk v referendu se nemá podle čeho rozumně rozhodovat.

Hlavně že jsem psal, že je to s tou "ZVS" PŘÍKLAD ... kua, já už chápu, že se někteří referenda bojí, protože je to na ně moc složité.

Jinak díky za školení, s ohledem na to, že jsem skončil jako soudruh poručík v záloze:-))) mi to opravdu rozšířilo obzory.

Úžasný argument .... ale to má KAŽDÝ politik ... pokud teda o to stojí, peněz na to od nás dostává dost a dost. Ale jak to souvisí s tím, že TY, jako občan a volič, si prostě musíš toho správného politika vybrat. A obyčejný člověk se ve volbách nemá podle čeho rozhodovat.

I když kobliha je kobliha, to zase jo.

Já beru, že má prostě někdo POCIT, že referendum je špatně, ale v tom případě ať to řekne na rovinu ... a pokud možno vynechá nářky nad voliči pod vlivem emocí:-). A nebo by to chtělo se zamyslet a hodit do placu nějaké skutečné argumenty.
mikex2

PříspěvekZaslal: so červen 25, 2016 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proboha, žádnej "správnej" politik neexistuje, každý volí jiného podle svých preferencí a ti rozumní podle programu strany.

Ano, jsem proti referendu jako takovému.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: so červen 25, 2016 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

LaFontaine napsal:
citace:
Přímá demokracie není demokracie? Ale no tak.
Kde jsem psal, že není?

Na tom, že se odborníci neshodnou je něco špatnýho? Většinou je spíš nebezpečný, když někdo ví hned všechno úplně jasně.

A kteří odborníci? Já tu nelíčím nějakej hypotetickej model, co by mohl být, mluvím o zastupitelské demokracii , tak jak je to teď. A je to podle mě lepší, než přímá demokracie. Ale záleží, v jaké podobě. Jak říkám, tak referendum o hymně je super.

O znovuzavedení vojenské služby? Dobrej nápad. Všichni chlapi 40+ jsou pro, většina ženskejch budou pro, důchodci komplet, kluci 18-20, kterejch se to jedinejch týká asi tolik ne. Myslíš, že by výsledek tohohle referenda nějak odrážel, jestli skutečně jako země potřebujeme znovuzavedení vojenské služby?

Jinak v zastupitelské demokracii lidi nevolí odborníky, ale politiky. Zpravidla ty, kteří nějak reprezentujou jejich názory. Názory zvolenejch politiků jsou pak konfrontovány s ostatníma ve vládě, přičemž všichni mají svoje odborníky na danou oblast. Z toho potom vzejde směřování země. To se mi zdá o dost sofistikovanější, než že se zeptáš lidí na zastávce, jestli máme odejít, ze EU, pak to sečteš a zachováš se podle toho.

Přečti si ten svůj první post.

Ty chceš aby stát byl řízen odborníky .... já jen skromně podotýkám, že s ohledem na jejich často protichůdné názory, je to rada hezká, ale na pytel. Protože neřeší problém výběru konkrétních názorů.

Opět, stavět proti sobě antagonisticky přímou a zastupitelskou demokracii je nesmysl, není proto důvod ... jiný, než osobní preference konkrétního soudruha.-).

Z okruhu mých známých je nás +40 docela dost, a ZVS by nezaváděl skoro nikdo. To jen tak na okraj. Co potřebujeme jako země je úplně jedno, důležité je, co potřebujeme jako občané ... a jako občané bychom se měli mít například právo rozhodnout, zda hodláme promrdat x měsíců svého života hraním si na vojáky.

Díky za vysvětlení, co je to zastupitelská demokracie, fakt mi to otevřelo oči. Jinak, pokud si to po sobě přečteš, tak mi jistě snadno odpovíš na otázku, proč by měli politici ... a že je to tedy nejen u nás fakt často materiál ... rozhodovat za občany něco, co si tito mohou rozhodnout sami. Pokud jsi fakt názoru, že prostě proto, že politici jsou ti chytří, čestní, moudří, vzdělaní, inteligentní, zatímco řadový občan je prostě polomyslící hovado, tak by mne zajímalo, zda stejně kriticky nahlížíš i na sebe, jako na běžného voliče. A pokud ti z toho vyjde, že holt za tebe VŽDY musí někdo chytřejší rozhodovat, tak fajn. Prostě se někoho zeptej a vol podle jeho doporučení. Nás ostatní nech laskavě volit podle našeho vlastního názoru.
ygg

PříspěvekZaslal: so červen 25, 2016 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
Proboha, žádnej "správnej" politik neexistuje, každý volí jiného podle svých preferencí a ti rozumní podle programu strany.

Ano, jsem proti referendu jako takovému.

Tohle jsem si myslel pár let po listopadu taky, bohužel jsem naznal, že volnost mezi volebním programem a fungování té které strany je taková, že je to úplně ... Takže ano, jako teoretické východisko dobré, v reálu se tak ale děje zcela minimálně. Takže představa, že v referendu lidé volí na základě něčeho jiného, než v "běžných" volbách, je zcela mimo.

Paradoxně v referendu je na tom člověk lépe, protože jeho volba je jednoznačná .... a je jedno, co jej k té volbě přimělo .... zatímco v běžných volbách volič nikdy netuší, co jím zvolený poslanec (i) budou ty čtyři roky předvádět, bez ohledu na to, jaké bulíky věšeli svým voličům před volbami.

To ti nikdo nebere. Ani smykem ... na druhé straně zde v diskuzi nepadl jediný relevantní argument, který by takový názor podpořil. Takže jako čistě iracionální subjektivní pocit je to samozřejmě v pořádku, ale to je tak vše.
Bombay

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 5:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ad program volebni. Tady me bavi to tunelove videni nekterych volicu. Strana X slibuje neco. Nejlepe formou prosadime neco. A volic je voli, bo to ma za hotovou vec. To, ze strana o dane veci vetsinou nerozhoduje sama, ale podili se na tom potom cela vlada, to jim uz moc nedochazi.
mikex2

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 7:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Ad program volebni. Tady me bavi to tunelove videni nekterych volicu. Strana X slibuje neco. Nejlepe formou prosadime neco. A volic je voli, bo to ma za hotovou vec. To, ze strana o dane veci vetsinou nerozhoduje sama, ale podili se na tom potom cela vlada, to jim uz moc nedochazi.

A podle čeho chceš volit, když ne podle programu ?
mikex2

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 8:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Třetí den po brexitu a už se sypou z důsledků vlastního rozhodnutí.
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
Třetí den po brexitu a už se sypou z důsledků vlastního rozhodnutí.

Přání otcem myšlenky?
No a i kdyby, daleko lepší je sypat se z důsledků vlastních rozhodnutí než z důsledků cizích rozhodnutí.
No ale pokud chce být někdo nesvéprávnou ovcí, budiž. Ale ať to aspoň nepovažuje za ctnost.
mikex2

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 10:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta cizí rozhodnutí na ně teď dopadnou víc než předtím. Mysleli si, že si zvolili větší svobodu, ale ve skutečnosti to je jen falešný pocit větší svobody.
GB už dávno není imperiální mocnost, která si vystačí sama, je to jen ostrov s vysokou životní úrovní, tak ji vidí celý svět.
o.g.

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposledy upravil o.g. dne pá červenec 01, 2016 10:26 pm, celkově upraveno 1 krát
mikex2

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A kde na světě je teda ten ráj podle tebe ? A proč se odevšud utíká do Evropy a ne z Evropy ?
o.g.

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 11:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposledy upravil o.g. dne pá červenec 01, 2016 10:25 pm, celkově upraveno 1 krát
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak je to jasné ... brzo bude další světová válka no.
sk

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

o.g. napsal:
Dluhy se musí splácet, nelze žít na úkor jiných lidí.... Amerika si zubynehty brání svůj "americký sen" okupováním jiných uzemí, aby půlka amerického národa, což jsou obézní liná prasata, mohli dál strkat rypáky do koryt....

p.s. neodpověděl jsem na otázku proč se utíká do evropy a ne z evropy.... na pochopení a vysvětlení zde není prostor, Evropa uprchlíky příjímá s otevřenou náručí, jinde na světě není možné, aby se lidé bez omezení pohybovali po celém kontinentu....

promin, ale to jsou strasne kecy :D Koho Amerika okupuje ? Americani jsou obezni lina prasata ? No tak nastesti jeste k tomu vsemu nejsou i ,,blba,,...protoze naprosta vetsina novych technologii je prave z ameriky. Btw Amerika kazdy rok prijme cca 1M legalnich pristehovalcu...kolik nelegalnich, nikdo nevi. Do evropy prijde par stovek tisic uprchliku a uz jsou z toho vsichni na vetvi...

Kazdopadne lide z vyspelych zemi maji tu moznost, ze se muzou sebrat a jet kam chteji...pokud je nekdo tak znechuceny komercni spolecnosti jaka je v evrope nebo americe...sup, muze se sbalit a vyrazit do destnych pralesu.
o.g.

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposledy upravil o.g. dne pá červenec 01, 2016 10:25 pm, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 355, 356, 357 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: