Benchpress (wide grip)
20 kg
60 kg
5x80 kg
3x90 kg
3x110 kg
3x110 kg
2x120 kg
3x120 kg
6x100 kg
-po delší době bench, širokým úchopem zatím nejvyšší váha a jde to docela dobře - začínám si zvykat
Shyby (rovná hrazda)
8xJá
8xJá
8xJá
-bolely úpony bicepsu, tak jen lehce
Dřepy ATG
20 kg
8x60 kg
8x60 kg
8x60 kg
HSPU
6xJá
3xJá + 10 kg
3xJá + 10 kg
4xJá + 10 kg PR
-super !
-ještě malá rezerva tam byla, ale bál jsem se, že mi to spadne na hlavu (kotouč jsem měl protáhnutej za opasek a nebylo to moc stabilní )
Výrazy s JČ
3x28 kg
3x34 kg
1x40 kg
1x45 kg
0x50 kg
1x50 kg (odtud už jen na pravou ruku)
1x50 kg
0x55 kg
0x55 kg
0x55 kg
0x55 kg
1x50 kg
1x52,5 kg PR
1x52,5 kg
1x55 kg PR
0x60 kg
-
Nesmysl trénink. HSPU potěšily, byly docela ještě s rezervou, bench taky ušel. Výrazy nakonec mě totálně rozbily, pravou rukou teď skoro neudžím telefon, rameno mám taky hrozně zničený a pohmožděný. Ale řekl jsem si, že dokud nedám těch 55 kg na výraz, tak neodejdu domu.
Jinak pořád mě bolí trapézy od disciplín a docela mě tahaj úpony bicepsů, tak snad se nerozpadnu .
Tire flip 300 kg
10x
5x
-střídali jsme se s kámošem, takže pauzy tak 10s, druhá serie snaha o kopnutí nebo rovnou o přetočení bez nohy (občas to šlo)
Tire flip 400 kg
0x
0x
0x
-na tu ještě nemam
Kufry 85 kg
24 m
24 m
24 m
-snaha o co největší rychlost, docela jsem byl rychlej, ale v tom vedru mě to strašně vypínalo a dlouho jsem to rozdýchával
Log lift
1x81 kg
1x81 kg
6x81 kg/min PR
1x91 kg
1x91 kg
Atlas stones
1x110 kg
1x110 kg
Kladivo
-jen pár bouchnutí, nebavilo mě to
Muscle up
1x
Tire flip 300 kg
3x
Hrozně mě ty disciplíny vyčerpávaj, navíc na tom sluníčku je to peklo, ale musím si na to zvyknout - čím těžší příprava, tím lehčí závody. Byl jsem tam s borcema jako Jirka Tkadlčík nebo Lukáš Žikmund. Jiří potáhl 300 kg z velkýho deficitu...navíc se mi zdá, že je největší, co kdy byl. Závidím mu jak může disciplíny trénovat každej den, ještě většinou cvičí dvoufázově. Já se z toho vždy dávám dohromady týden. Jinak bylo i hodně kecání, dělali jsme kraviny a byla sranda :).
Jinak další strongman trénink je v plánu v sobotu (s Mravencem, snad mě moc neutahá) a snad to naturálně zregeneruju do tý doby. Možná dám mezi tím jeden pumpovací lehkej trenink, uvidíme.
Zítra jdu s borcema na disciplíny do Žlutých lázní. Kdo by se chtěl přidat, tak ve 13:00 je sraz před hlavní branou. Vstup je free nebo 80 Kč (60 Kč studenti) - nevím jak zítra, ale ještě jsem nic neplatil.
17.6. BBC
Benchpress
6x50 kg
3x70 kg
3x90 kg
5x90 kg
3x90 kg
Tlaky na stroji v leže
8x25 kg
6x35 kg
6x50 kg
6x50 kg
Superserie Biceps + Triceps kladka
15x
Sauna
4 kola
Chtěl jsem si dát bench a protáhnout prsa, ale nešlo to. Brutálně bolí úpony bicepsu a tricepsu (hlavně u levý ruky). Zítra dám trénink, snad to půjde a pak pár dní rest. Disciplíny mě strašně dávaj. Jak se to říká ? "Cvičit naturálně je jako jet Tour de France na vozíku." U strongmanů to platí dvojnásob .
Log lift
1x81 kg
2x81 kg
1x81 kg
1x91 kg
1x91 kg
0x101 kg
0x101 kg
0x101 kg
1x101 kg PR
-bomba, ani nevím jak jsem to dal!
Super yoke
24m x 150 kg
24m x 200 kg
24m x 250 kg
12m x 250 kg
24m x 150 kg
24m x 150 kg
1x340 kg (zvednul jsem to)
1m x 340 kg
12m x 280 kg
12m x 280 kg
Medley říční kámen + 2 pytle
1x
1x
Potom ještě guma 300kg, nějaký vis na hrazdě na protažení a 81 kg log na závěr.
Super trenink, ale jel jsem už z posledních sil. 101 kg log mě hrozně potěšil, navíc jsem to dal i s odpálenýma úponama, který už bolej fakt brutálně...musím dát pauzu. Po dlouhý době jsem dnes jel super yoke a je tam taky vidět zlepšení, docela jsem byl rychlej a skoro každá serie byla PR jak už ve váze, tak i v rychlosti. Těch 340 kg bylo v živé váze a už to bylo dost nebo byl yoke špatně vyvážený, protože jsem s tím nedokázal jít dál než metr (holt Mravenec je těžkej :D). Naopak 280 kg docela šlo, taky to bylo asi tím, že jsem měl na každý straně jednu holku.
Jinak díky klukům za trénink, Mravenec makal a dal si i jeho první Atlas. Výborná atmosféra byla, že jsem se i přes totální rozbitost hecnul. Žlutý lázně jsou česká Muscle beach !!!
Dřepy ATG
20 kg
60 kg
3x80 kg
3x100 kg
3x110 kg
3x110 kg
2x120 kg
2x120 kg
8x80 kg
8x80 kg
-kratší pauzy, lehce mě bolely spodní záda, tak jsem to nepřeháněl
Lat pulldown stroj (http://www.panattasport.com/resources/products/1xpl002/pic-1xpl002.jpg)
12x
12x
8x
8x
HSPU
2xJá
6xJá
6xJá
6xJá
2xJá (deficit jeden kotouč)
2xJá + 10 kg
1xJá + 15 kg PR
-v BBC není jedna pořádná rovná zeď, musel jsem se nohama opírat o takovou gumovou věc pro boxery, což mi cvik ještě stížilo
-těch 15 kg už byla docela prasárna, málem mi to spadlo na hlavu a nejtěžší bylo do tý stojky vyskočit, povedlo se mi to až na 6. pokus a na víc opáček už pak nezbyla síla (s normální oporou bych dal myslím víc)
Floorpress (užší úchop)
8x60 kg
6x80 kg
6x80 kg
8x80 kg
10x80 kg
Sauna
3 kola
Trénink takovej průměr. U floorpressu pro změnu bolely úpony na pravé ruce, ale není to nic hroznýho. Do příštího tréninku to bude snad v pohodě. Musím to ještě vydržet 2 týdny a po závodech dám rest. Teď nevím, jak se dostanu do fitka, protože toho mám hodně, ale v plánu jsou zas Žluté lázně v sobotu. Chci dát trénink zaměřenej na techniku, protože je pár věcí, co dělám u disciplín špatně.
Loglift benchpress
6x81 kg
6x81 kg
8x81 kg
8x81 kg
Jen lehkej pump mezi opalovánim. Předtím jsem byl ještě jezdit s kámošem na longboardu. Musel jsem v jednu chvíli vyskočit v plný rychlosti a docela nepříjemně mě zabolel kotník. Jinak poprvé jsem zkoušel benchovat s logem a není to špatný, přijde mi to dokonce i jednodušší.
25.6. Žluté lázně
Super yoke 24 m
150 kg
150 kg
150 kg ("conan wheel grip")
200 kg
200 kg
12m 280 kg
Loglift
1x81 kg
1x81 kg
2x81 kg (2. opáčko čistým tlakem)
1x81 kg
1x81 kg
1x81 kg
-pohodička, šel jsem spíš technický jedničky
Farmers walk v dešti 24 m
35 kg
55 kg
55 kg
85 kg
85 kg
Atlas stones 110 kg
1x
1x
1x
1x
Guma 300 kg
1x
1x
Dnes poslední trenink disciplín před závodama. Poladil jsem techniku u koulí i logliftu. S kládou už nemám žádný problém s přemístěním do vhodné pozice pro tlak, 110 kouli dávám už taky docela stabilně. Kotník lehce bolel u kufrů a yoku, ale nic hroznýho. Jinak mezi cvikama proběhlo ještě pár blbostí jako tahání přítelkyně na gumě atd. Super trénink a super atmosféra. Akorát to vedro bylo nepříjemný, začínali jsme kolem 13:00 a teploměr v autě mi ukazoval 35°, občas jsem si taky musel po sérii sednout, protože to dávalo.
Byli jsme se pak podívat na Panthery, jak hrajou AFL a po zápase jsme si chvíli házeli míčem, ale zas mě docela chytly úpony na pravý ruce, tak snad to bude do závodů ok. Ještě je v plánu jeden dva pumpovací tréninky.
Medley 85 kg T rex stone + 300 kg tire flip/min
úspěšně odneseno + 2 přetočení gumy
Farmers walk 20 m 2x93 kg
cca 14s
Atlas stones 90 kg/min
8 opakování
Car pull
První disciplína bylo tahání tří tunového Chevroleta na širokejch kolech a do mírnýho kopce s protilanem. Šel jsem to poprvé, nevěděl jsem, co od toho čekat. Na disciplínu jsem si obul boty na běhání, který jsem si myslel, že nebudou klouzat, ale docela klouzaly. Připadalo mi, že celou dobu s autem stojím na místě, ale povedlo se mi z těch dvaceti metrů ukrojit aspoň necelých pět.
Když jsem zpomalil, auto začalo couvat a stahovat mě za sebou, lehce mě i přiškrtilo. Nejvíc jsem z toho měl odpálený bicáky. Chevroleta nakonec nikdo do cíle z žádné kategorie nedotáh.
Loglift
Moje silná disciplína. Kláda byla relativně lehká, ale zas to bylo ztížený s tím, že jsme stáli dolů z kopce a ještě naklonění lehce dozadu. Ramena mohli v pohodě, ale hrozně času mi ubralo hledání stability. Nakonec z toho bylo 8 opakování za minutu, cože byl myslím 4. nejlepší výsledek, ale na moje poměry těžký podprůměr. Jsem si jistej, že bych na rovným povrchu dal stejně opakování i s o deset kilo těžší kládou (6x81 kg/min jsem už dokonce tréninkově a s rezervou dal).
Kufry
Zase jen 93 kg do každý ruky, ale byly hodně široký a jako bonus jsem šel těch 20 m do kopce. Čas jsem neměl špatný (cca 14s), ale polovina startovního pole měla výhodu, protože s kufry běhali dolů z kopce, což se mi zdá jako velká výhoda.
Medley T rex stone + Tire flip
T-rex stone jsem měl v ruce poprvé, ale nesl se celkem v pohodě, sevřel jsem ho mezi předloktí. Guma vážila "jen" 300 kg, ale byla to nejtěžší třístovka, kterou jsem kdy zvedal. Pocitově byla na úrovni 420 kg gumy z Jonasu, možná jen o trochu lehčí. Přetočil jsem ji do časového limitu dvakrát.
Koule
Nikdy jsem nezvedal lehčí kouli než 110 kg, tahle měla devadesát. Podařilo se mi ji přes laťku přehodit 8x v časovém limitu jedné minuty. Mezi sedmým a osmým opakováním se mi mezi prst a kouli dostala tkanička od boty :D, což mě trochu zdrželo a potom pár sekund před koncem jsem jen o málo kouli nepřehodil a nedal tak 9. opakování - uspěchal jsem to.
Na rovinu řeknu, že jsem zklamanej ze svýho výkonu. Nevím, jestli to bylo nedostatkem spánku (4,5 hod), stresem nebo tím, že dopolední tréninky/závody mi nesedí, ale bylo mi hrozně. Mezi disciplínama jsem si myslel, že si půjdu odflusnout a cejtil jsem se strašně slabě. Ani jsem si kromě lehkýho logliftu nic nezkusil a moc se nerozcvičoval. Za celej závod jsem do sebe nedostal ani banán. Asi prostě nejsem závodní typ nebo se potřebuju jen "vyzávodit".
Umístění: 6. místo z 11 závodníků v kat. příchozí
Celkové hodnocení akce:
V první řadě bych chtěl poděkovat rodičům, přítelkyni a dalším kamarádům, kteří se přijeli na závody podívat a podpořit mě (měl jsem v publiku asi nejvíc lidí). Dále taky Mravencovi, kterej mě skoro u každé disciplíny podporoval a hecoval, maj s klukama super partu.
Na moje první strongman závody jsem se hrozně těšil, ale neužil jsem si je bohužel tak, jak bych si představoval. Asi za to mohlo i moje celkový rozpoložení, ale nelíbili se mi. Přišlo mi hrozně nefér běhat s kuframa dolů z kopce, když je někdo musel nést do kopce, což je docela podstatný rozdíl a výsledný čas to hodně ovlivní. Na loglift by se podle mě taky dalo najít lepší místo, aby závodníci nestáli z kopce dolů, ale aspoň tu měli všichni stejné podmínky. Další věc je počítání opakování. Po atlasech jsem zjistil, že jediný, kdo mi počítal opakování byla moje mamka a kolik jsem dal jsem musel dokazovat z videa, protože prostě rozhodčí koukala okolo. Mamka pak říkala, že u slečny rozhodčí to nebyl první případ a na logliftu prý mamka někomu napočítala 9 opakování a slečna hlásila/tipovala 11. Když jsem se já byl podívat do papíru na svoje výsledky, bylo tam dost škrtanců, což je taky zvláštní. Ale chápu, že chyba se může stát. Snad to nebylo úmyslně např. k upřednostnění domácího závodníka - jsem zvědavý jestli zveřejní ofiko výsledky jednotlivých disciplín.
Přemýšlím, že bych příště zvolil kategorii do 100 nebo 105 kg i přesto, že by mi na ostatní pár kilo chybělo (cca 20 ). Sedí mi spíš vyšší váhy. Např. u Atlasů jsem o moc víc opakování s mojí technikou ani nemoh za minutu dát, ale pak tam přišel týpek, co to bral rovnou ze země na předloktí a házel to tam nebo různě kroutil ruce - naštěstí by tohle třeba se 115 kg kamenem nikdy nedal.
Abych to jen nehanil, tak jsem rád, že jsem si zkusil nové disciplíny a nabral zas trochu zkušeností. Pořadatel závodu byl taky hrozně super. Hecoval, podporoval, radil a na začátku se mi dokonce přišel představit a znal moje jméno. Poznal jsem nový lidi jako např. Puni mana a taky jsem rád, že jsem stihnul odzávodit za celkem dobrýho počasí, protože pak začalo pršet a následující dvě kategorie závodily v dešti, což vzhledem k disciplínám není žádnej šlágr - taky např. 115 kg atlas přehodil jen jeden člověk. Navíc mám super fotky, takže vlastně paráda .
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru