Jídelníček pro nabrání svalové hmoty (váhy) od 60kg +

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček pro nabrání svalové hmoty (váhy) od 60kg +  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Jídelníček pro nabrání svalové hmoty (váhy) od 60kg +
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
r.glogar

PříspěvekZaslal: po červenec 25, 2016 1:27 pm    Předmět: Jídelníček pro nabrání svalové hmoty (váhy) od 60kg + Odpovědět s citátem

Ahoj, chtěl bych zde nabrat nové informace ohledně jídelníčku a základu se správnou stravou, abych dokázal nabrat svalovou hmotu.

Všude možně na stránkách se uvádí ruzné druhy jídelníčku pro nabrání svalové hmoty (váhy).
Ovšem skoro každý jídelníček zde jde pro lidi, kteří váží více jak 70kg, pokud se nepletu.

Já se chci se zeptat, jestli by jste mi nemohli poradit jídelníček přímo pro mě, nebo weby kde je nejlepší si za něj zaplatit, znám teprve dva - posilka.cz a supertrener.cz

Jde o to, že očekávám jídelníček, který je pro každý den a co 2 hodiny trochu jiný a z více variant jídel, ať člověk nejí každý den to podobné.
Tak se bojím že když si to objednám, tak budu jíst pořád to stejné nebo podobné, tak bych potřeboval jen upřesnit info.

Zde Vám uvedu nějaké údaje, zřejmě patřím do skupiny Ektomorf, více se ale přikláním k variantě ženejím až tak pravidelně a často ale za to jím málo a jednoduše jím věci ze kterých ani nabrat nelze.

Výška: 178cm
Váha: 59 - 60kg
Věk: 25 let
Zaměstání: podnikani (mám takřka celý den čas se věnovat stravě i cvičení)

Vstávám průměrně v 6:00 - 6:30
Chodím spát: 22:30 - 23:00
Aktuálně necvičím ani neberu žádný protein apod.

Jsem schopen ho přesně dodržovat tak jak bude sestaven, akorát jediná věc co mě zajímá je ohledně proteinu, vubec tomu nerozumím, tak ten bych rád bral taky pokud je to nutné ale nevím který vybrat.
Další otázka, od mala jím k obědu polévky, nebude vadit když ke speciálnímu jídelníčku budu jíst navíc i polévku nebo je nutné ji omezit ?

Co se týká cvičení, nevím jestli je povinné cvičit během nabírání, nebo začít až ty určité kg přiberu, pro mě by bylo ideální cvičit až poté co bych váhu nabral, tedy myslím až bych viděl že váha opravdu stoupá třeba 65kg +. Mám doma klasické 2x činky se závažím do 15kg, + delší činku na bench se závažím.

Předem omluvte určité nesrovnalosti, jsem opravdu začátečník a potřebuji pouze informace abych se odrazil dále, aktuálně stojím na místě a nevím jaký jídelníček zvolit, dejme tomu abych mohl od 1.8. 2016 začít naplno.

Naposledy upravil r.glogar dne po červenec 25, 2016 8:35 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sk

PříspěvekZaslal: po červenec 25, 2016 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

muzes zacit tim, ze si proctes tu spoustu clanku, ktere jsou tady na webu o stravovani a cviceni k dispozici

myslim, ze ikdyz si jidelnicek upravis jen podle tech zakladu, ktere v tech clancich najdes, tak to pro tebe bude mit velke plus
JPS1

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 9:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

.. a omezit polévky!
vlk#

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 10:16 am    Předmět: Re: Jídelníček pro nabrání svalové hmoty (váhy) od 60kg + Odpovědět s citátem

r.glogar napsal:
Co se týká cvičení, nevím jestli je povinné cvičit během nabírání, nebo začít až ty určité kg přiberu, ...

nevím přesně, co chceš bez cvičení nabírat, ale když začneš cvičit, tak je velká šance, že to budou svaly 3x týdně full body, volná váha, vlastní váha, velkou činku i jednoručky máš, dřepy, tahy, benče, tlaky, když budeš zatěžovat velké svalové skupiny, přibereš více hmoty a pokud to budou poctivé tréninky, tak by měl přijít i patřičný apetit a úplně stačí pestrá strava, ve které budeš mít na svou váhu aspoň 80 g bílkovin denně, když se časem dostaneš na 100 g a budeš to dobře trávit, tak tím líp.

ale jak už bylo napsáno, článků zde na webu je dosti, jak cvičit a přibírat svalovou hmotu, tak s chutí do toho, jen to příliš nekomplikovat
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechapu proc, kdyz si to zrejme muzes dovolit, hledas rady po nejakych internetech a nezaplatis si radeji nekoho, kdo tomu rozumi, kdo si s tebou sedne, probere tvoje moznosti, treba udela i nejaky rozbor krve apod a podle toho ti to sestavi na miru?! Moje rada zni, nesetri a res to s odbornikem. Odbornikem nemyslim kdejakeho youtube vymrdance Tomase Lukase, Fredyho Krygla a podobne pice, ale cloveka, ktery ma ten obor alespon vystudovany a vi co je jidlo, jak jidlo funguje a co je potreba s ohledem na zvolene cile. Takhle z hlavy mě napadá třeba Tomáš Kejlík, Boris Orava, Jonáš Petřík, nebo třeba Milda Šádek.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 11:31 am    Předmět: Re: Jídelníček pro nabrání svalové hmoty (váhy) od 60kg + Odpovědět s citátem

r.glogar napsal:
Já se chci se zeptat, jestli by jste mi nemohli poradit jídelníček přímo pro mě, nebo weby kde je nejlepší si za něj zaplatit, znám teprve dva - posilka.cz a supertrener.cz

Jde o to, že očekávám jídelníček, který je pro každý den a co 2 hodiny trochu jiný a z více variant jídel, ať člověk nejí každý den to podobné.

Všechny jídelníčky na míru jsou OBECNÝMI příklady, které ti sepíšou jídlo jako NAPŘ. ukázkový týden.

To, co máš jíst a můžeš jíst si stejně postupem času musíš vychytat sám. Nastav si hodnoty makroživin (bílkoviny, sachry, tuky), výpočítej si bazální metabolismus, udělej si účet na www.kaloricketabulky.cz a tam si zapisuj co sníš, vypiješ a sleduj jak plníš svůj jídelní plán. Vyhoď všechno nejzdravý - prázdný kalorie, bílý cukr, bílá mouka, bílý pečivo, leštěná rýže, cukrovinky, smažený jídla, těžký oleje nahraď olivovým nebo kokosovým, necpi se knedlíkama, tučným masem, hambáčema apod. a ono to půjde.

r.glogar napsal:

Co se týká cvičení, nevím jestli je povinné cvičit během nabírání, nebo začít až ty určité kg přiberu, pro mě by bylo ideální cvičit až poté co bych váhu nabral, tedy myslím až bych viděl že váha opravdu stoupá třeba 65kg +. Mám doma klasické 2x činky se závažím do 15kg, + delší činku na bench se závažím.

Pokud chceš přibrat svaly, víc vážit a být větší, tak cvič. Pokud chceš přibrat jakkoliv, dej si večer sáček chipsů, spláchni to pivem a přibereš taky.
r.glogar

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JPS1: proč omezit polévky ? máš pro to alesoň nějaké důvody abych věděl proč ? :-)

Protože je jím vždy, bez polévky si neumím představit oběd, teda umím ale příjde mi že se dostatečně nenajím jako s polévkou. Vím že to hodně lidí tak praktikuje ale podle mě to je blbost. Teda jedině že to budu dělat stylem vynechat polevku ale dát si obrovský druhý chod.

Ale rád si poslechni důvody abych věděl proč je omezit. Zřejmě proto že to je pouze voda, ovšem když jíte třeba bramborovou, zeleninovou apod, tak to podle mě není na škodu ne ?
Je tam zelenina, brambory apod.
r.glogar

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas: Máš pravdu, já už jeden jídelníček mám, ale chci si nechat teď udělat ze stránky posilka.cz takže od F.Grznára. Druhá varianta je ze stránky supertrener.cz

Akorát netuším co mi do toho jídelníčku F.Grznár nahodí za věcí, pokud to budou nějaké věci které budu muset vyvařovat a strávit kvuli tomu pul dne v kuchyni tak to bude pěkně o ničem.

Ještě se vyjadřuješ k Tomás Lukás, hele pár videí jsem viděl, hlavne o strave, nepríjde mi jako uplny k.., vyjadrování má na urovni a lze to vse pochopit. Takze pokud to beru jako zacátecník tak mi jeho par videí dali alespon nejaké info.

To se zas naopak nemuzu ríct o Grznárovi, ten clovek mi je strasne nesympatický ve videích, vecne nadává, tezko ríct jestli to pak bude v reálu ten jeho jídelák fungovat, sice se chlubí ze to funguje kdyz se to presne dodrzuje, no uvidí se.

Ovsem chtel bych si nechat radit od cloveka který tomu vázne rozumí a má nejaké výsledky, takze prvne zkusím toho Grznára. Pak kdyztak vyzkousím udelat i jídelak od supertrener.
sk

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vykasli se na nejake ,,online,, reseni a domluv se na osobnim setkani, jinak to bude stat za H....a nekdy pekne drahe H, co jsem koukal.

(co se tyka polivek, tak si z tebe delal prdel :)
Mik90

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

r.glogar napsal:
Olejnas: Máš pravdu, já už jeden jídelníček mám, ale chci si nechat teď udělat ze stránky posilka.cz takže od F.Grznára. Druhá varianta je ze stránky supertrener.cz

Akorát netuším co mi do toho jídelníčku F.Grznár nahodí za věcí, pokud to budou nějaké věci které budu muset vyvařovat a strávit kvuli tomu pul dne v kuchyni tak to bude pěkně o ničem.

Ještě se vyjadřuješ k Tomás Lukás, hele pár videí jsem viděl, hlavne o strave, nepríjde mi jako uplny k.., vyjadrování má na urovni a lze to vse pochopit. Takze pokud to beru jako zacátecník tak mi jeho par videí dali alespon nejaké info.

To se zas naopak nemuzu ríct o Grznárovi, ten clovek mi je strasne nesympatický ve videích, vecne nadává, tezko ríct jestli to pak bude v reálu ten jeho jídelák fungovat, sice se chlubí ze to funguje kdyz se to presne dodrzuje, no uvidí se.

Ovsem chtel bych si nechat radit od cloveka který tomu vázne rozumí a má nejaké výsledky, takze prvne zkusím toho Grznára. Pak kdyztak vyzkousím udelat i jídelak od supertrener.

Na jidelnicky se vykasli a vytvor si to podle sebe.na.netu, vsudeas.kalkulacky kolik ceho apod. Pokud za to platit tak jedine Lukas Roubik a nebo si zaplat trenera ve meste a.on ti poradi. Supertrener, Grznar a bohuzel i Ales.Lamka to ma uplne o nicem, sam jsem za jejich treninky a.jidelnicky vyhodil spoustu penez...
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak si muzes nechat delat jidelnicek od nekoho kdo te v zivote nevidel, nezna te, nevi o tobe nic, jak cvicis, jake mas cile a podobne? Jidelnicky od Grznara, ktery obsahuje perly jako "centimetr a pul chleba" a podobne veci jsou jen pro hejly. Nebud pitomej. To, ze mas penize neznamena, ze je nacpes prvnimu supakovi, kterej si o ne rekne. Tomas Lukas je idiot, kteremu se smeje cely internet. Nemuzes si nechat radit od nekoho, kdo sam nevi o cem mluvi a je jen o neco malo lepsi nez ty. Napsal jsem ti tu jmena tří, čtyř lidí, kteří jsou uznávaní sportovci a ví o čem mluví. Supertrener, Posilka a podobny vymrdanosti nech mladejm klukum, co nemaji jeste svuj rozum. Ty uz jsi dostatecne starej na to, abys ho mel...
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když tak čtu glogarovi názory, nedivím se, že lidé z marketingu jsou placeni lépe než lidé ve výrobě. Jaké sračky dokáže prodat dobrý marketning je k neuvěření.

Pokud bych chtěl za jídelníčky utrácet peníze, našel bych si někoho kdo výživu vystudoval (bc. či mgr)
vlk#

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 2:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

r.glogar napsal:

... ... ... ale zase na druhou stranu, kdo chce kam... a možná to má být jenom reklama
r.glogar

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2016 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne není to reklama opravdu, i když to tak možná vypadá.

No dozvěděl jsem se to co jsem potřeboval, zkusím napsat i těm výž. poradcům to vypadá asi jako nejlepší možnost.

Dík

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jídelníček pro nabrání svalové hmoty (váhy) od 60kg +
Rychle na stránku:

Přejdi na: