Haha , no přes hrudník mi bude, sice svaly rostou, ale jiné partie se zase ztrácí že jo , spíše ramena tam nenarvu....Nicméně mám úplně ten základní dres Fury, pučenej z oddílu, přes 5 let starej, takže nějakou novou katanou bych nepohrdla ...
Magumi napsal:
Tomuhle tématu se hodně....
Jééé, mockrát děkuji, zkoušela jsem hledat nějaké odborné studie či názory, ale nic jsem nenašla...
Hele a tu techniku na benč jsem chytla doslova ze dne na den, kdy jsem se koukala na letošní ME na ženský v nízkých váhovkách, kdy měly tu techniku fakt excelentní, a najednou mě osvítilo a ten benč začal dávat smysl a trénink od tréninku to šlo nahoru, nikdy mě nezabolelo rameno, i když benčuju na maximální povolenej úchop - čili ukazováčkama na rysce, nebo jsem neměla přetažený prsa apod... ...No prostě technika no ...
Dneska jsem byla za mimoňa, nějak jsem se nemohla dostat do tempa, jsem se ani nezadýchala skoro ... Budu muset zase pořídit nějakej nakopávač abych u benču na lavce neusínala ... Probrala jsem se až u druhých mrtvol, kde se mi podařilo špatně naložit na poslední série , měla jsem jet se 105 kg, ale až po druhé sérce mi sparing řekl že tam mám 110, tak jsem to s tím už dojela ...ale nakonci jsem vyřízená byla řádně ...
Tlaky na prsa v leže JČ
10x12kg
10x14kg
10x16kg
2x10x18kg
Dřep
5x50kg
5x60kg
4x70kg
3x4x75kg
10x75kg
Zvedání nohou ve visu
3x10
Streč
Děckááá, dneska to bylo úžasné ... Normálně mě na tréninku osvítilo, jak dřepovat a najednou váhy, pod kterýma jsem se nedávno lámala, se zdály, jako bych tam měla o polovinu míň ... Znáte to, vždycky, když někdo někoho učí dřepovat tak "narovnej se, zpevni celý tělo, hlava nahoru"... Člověk to tak pak nějak dělá automaticky a ani nad tím nepřemýšlí, stoupne si, vypne hruď a dřepne... Ale dneska jsem se na to moc soustředila, snažila jsem se zaktivovat kvadráky a gluteály ještě před tím, než jsem šla do dřepu - prakticky to pak vypadalo tak, že jsem podsadila zadek, zatla kvadricepsy, jako když člověk pózuje a pak až jsem šla do dřepu, a celou dobu v hlavě myslela na ty svaly co pracujou...No a já jsem byla normálně jak pružinka, váhu jsem na zádech skoro necítila, celou dráhu jsem měla naprosto pod kontrolou a ten dřep byl hrozně příjemnej, kolena mi nikam neujížděla, spodní záda jsem vůbec, ale VŮBEC necítila....No prostě jsem z toho vůbec nechápala , asi to někomu může přjít jako normální věc, ale já fakt objevila Ameriku ....Přitom na benči to tak dělám normálně, podsadím ramena a celá se napružím oproti čince a pohyb začínám pod maximálním svalovým napětím...ale u toho dřepu jsem nad tím nikdy takto nepřemýšlela ...
A pak jsem z toho byla tak nadšená, že u druhých dřepů jsem v poslední sérii místo 4 opak se 75kg udělala 10, a kdyby za mnou někdo stál a já se nebála že mi vypnou nohy, tak dřepuju a dřepujuuuuu, protože to bylo tak uuužasné a příjemnéééé ...
No, člověk se má neustále čemu učit ...
Na videjku poslední sérka s 95 kg, točeno z úrovně kolenou, a nechtěla se mi tam dávat hudba, takže bez komentářů k zvukovému záznamu (my si prostě rádi hrajem na mašinky )
Takový ten stav, kdy jedeš ve "flow" a všechno, na co sáhneš se prostě daří a jde a v hlavě už dopředu víš, že to bude fajn, to je paráda :)
Jenže pak jsou i dny, kdy ti vadí i člověk na druhém konci gymu, nemůžeš se srovnat, jedna noha zabírá víc, přijde ti, že na benchi ležíš nakřivo a že dáváš o 50% míň než bys mohla
Takový ten stav, kdy jedeš ve "flow" a všechno, na co sáhneš se prostě daří a jde a v hlavě už dopředu víš, že to bude fajn, to je paráda :)
Jenže pak jsou i dny, kdy ti vadí i člověk na druhém konci gymu, nemůžeš se srovnat, jedna noha zabírá víc, přijde ti, že na benchi ležíš nakřivo a že dáváš o 50% míň než bys mohla
No neboj, i takové stavy znám a mívám, viz 1 stránka logu dozadu ;)..
Přítahy horní kladky s 2 sec podržením na hrudníku
5x10x?
Rozpažky na ramena JČ
5x7x6kg
Obrácený peckdeck na mezilopatky
5x10x?
Dneska jsem si nahrazovala včerejší trénink, kterej jsem nestihla, páč jsem byla v Praze na školení celý den... Takové spíše jenom protažení a prokrvení, udělala jsem si z toho jednu velkou supersérku, pouze přestávky na pití, takže za necelých 40 min hotovo ... Docela jsem to aji uvítala ten lehký pumpovací trénink, páč jsem z pondělí na úterý spala tak 3 hodiny a ještě jsem to nestihla dohnat. Navíc mě od pondělí docela rozbolela zápěstí, už je mám unavené, tak jsem tomu aspoň dala trochu odpočinout... zrovna jak se o tom Vlk zmiňoval, tak just jsem je začla cítit ... Snad to bude na zítřejší dřepy cajk .
Dneska to šlo fajne ...až na to zápěstí, trochu to pobolívá i přes bandáže, ale nic co by se nedalo vydržet ... Dřepíky dobré, furt s rezervou, ale daly mi zabrat teda ...Jsem úplně vyřízená
Na zápěstí pozor. :) Protahuješ je pravidelně? To trochu pomáhá.
No snažím se dávat pozor, jenom už toho je hodně a jsou unavené, když jedu každej trénink 1-2x benče, skoro každej trénink 1-2x dřepy...U těch dřepů mě to bolí nejvíc, držím činku skoro nejvíc naúzko jak to jde, když bych rozšířila úchop, tak mám problém udržet činku na svým místě...
A protahovat zápěstí mě nikdy nenapadlo, až se trochu zklidní tak vyzkouším na začátek tréninku při rozhejbávání
Na zápěstí pozor. :) Protahuješ je pravidelně? To trochu pomáhá.
No snažím se dávat pozor, jenom už toho je hodně a jsou unavené, když jedu každej trénink 1-2x benče, skoro každej trénink 1-2x dřepy...U těch dřepů mě to bolí nejvíc, držím činku skoro nejvíc naúzko jak to jde, když bych rozšířila úchop, tak mám problém udržet činku na svým místě...
A protahovat zápěstí mě nikdy nenapadlo, až se trochu zklidní tak vyzkouším na začátek tréninku při rozhejbávání
Zkus tohle, já to dělám v rámci mobility před každým tréninkem:
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru