Brát či nebrát glutamin?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Brát či nebrát glutamin?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Brát či nebrát glutamin?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Black Mamba

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 7:57 am    Předmět: Brát či nebrát glutamin? Odpovědět s citátem

Ahoj,
jelikož nemám dostatek zkušeností, jdu si pro radu od zkušenějších :-)
Cvičím pravidelně cca 4x týdně a to již spoustu let (samozřejmě někdy tam přestávky byly, zkoušky, moc práce atd). Teď se to však snažím dodržovat. Jím poměrně zdravě (vločky, vejce, tuňák a jiné ryby, kuřecí a další maso). Ovšem nic z toho není nijak striktní ani nalajnované. Nemám přesný jídelníček ani si nepočítám kalorie. Cvičení bývá většinou náročné, objemové. Mám 193 cm, 95 Kg. Třicet min. po cvičení dávám protein, popřípadě někdy s maltou ihned. Žádné jiné doplňky neberu. Nerýsuji, ale nabírám.
Jak jsem říkal, zatím to dělám pouze jen tak rekreačně a nic si nepočítám ani neměřím.

Teď jsem si však koupil glutamin od Prominu a tak jsem chvíli uvažoval, jestli se spíš nehodí až k těm pokročilejším fázím, jelikož co jsem se tak doslechl, bere se často s kreatinem a i stejně se tak dávkuje. Kreatin co vím se používá spíše až při stagnaci, kdy už svaly tolik nerostou, aby je znovu nakopnul. Opravte mě, pokud se pletu.

Čili otázka je jednoduchá - je pro mě glutamin v této době vhodný? Dávkuji jej správně?
Ohledně dávkování je to všude různě. Já to zvolil následovně: 2.5 g ihned po tréninku, 2.5 g 30 min. po tréninku s proteinem. 5 g na noc. A braní v cyklu - první 3 dny dokupy 10 g za den, další tři dny 5 g za den. Dalších 6 dní nic. Je to takto pro mě vhodné? Osobně nevím, jak se to počítá, viděl jsem i nějaké poměrně šílené počty, kde vycházelo několik desítek g na den. Což nevím nevím.

Pokud jste se dostali až sem, díky za váš čas :-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 10:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to fuk, ten progres stojí na jinejch věcech.
Black Mamba

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže je to zbytečnost?
balbi

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud ho už máš koupený a chceš ho dávat, tak bych dával 10g po tréninku (můžeš například v proteinu pokud používáš), ale rozhodně nemá žádný smysl nějaké 2,5g rozvržené do před-při-po tréninku.
Základ stojí na stravě, ale glutamin ti může pomoci lepší regeneraci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
sk

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

myslim, ze uzivanim glutaminu se ti nezvedne progres ani o pul procenta
ShDW

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Určitě ti neuškodí .... Klidně ho ber po cvičení a/nebo před spaním. A nevím proč bys ho měl cyklovat, můžeš to žrát non-stop. Ale je to jenom taková třešnička, osobně mu nepřikládám extra důležitost.
vlk#

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na objem si pořiď kreatin, glutamin pomáhá s regenerací a pokud 10 gramů, tak jak píše Balbi, jinak ho můžeš brát ráno večer před a po to tréninku, pořád. pokud stíháš regenerovat, tak investuj jinam.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Black Mamba napsal:
Takže je to zbytečnost?

Tak zbytečnost to není, někdo mluví i o dobrým vlivu na imunitu, ale že by to dělalo nějakej velkej rozdíl, to ne.
JPS1

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V případě doplňků bych neodsuzoval ani placebo efekt.
Black Mamba

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za připomínky. Koupil jsem jej celkem výhodně - je to můj první, navíc i osvědčená značka, tak jsem si říkal, proč to nezkusit. Navíc, jak bude sychravo, i na tu imunitu se to hodí.
S tím dávkováním je to, jak říkám všude stejně. Dokonce i na pixle píší, že 5 g za trenál. Na jiných webech zas třeba 40 g za den.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt září 29, 2016 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Black Mamba napsal:
Díky za připomínky. Koupil jsem jej celkem výhodně - je to můj první, navíc i osvědčená značka, tak jsem si říkal, proč to nezkusit. Navíc, jak bude sychravo, i na tu imunitu se to hodí.
S tím dávkováním je to, jak říkám všude stejně. Dokonce i na pixle píší, že 5 g za trenál. Na jiných webech zas třeba 40 g za den.

Hele, když už, tak tam to dávkování pořádně osol.
dogeatdog

PříspěvekZaslal: po říjen 03, 2016 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak ja jsem rad, ze podobny obdobi mam za sebou... doma dvacet ruznych pixli, zrat podle hodinek, zaborenej v hledani jaky suplementy a kdesi cosi...
Po case clovek zjisti, ze nejlepsi suplement je poradny jidlo, dobry spanek a klid v hlave, ze ke shozeni tuku staci se vyhnout srackam a po treninku si dat aerobku, ze efektivni trenal se prakticky ctyricet let nezmenil, ze nejhorsi je stresovat sam sebe tim, co do sebe nahrnout a co ne...
Sice OT, vim ze ti to nepomuze, ale driv nebo pozdeji proste zjistis, ze to je festival projebanejch penez a opravdovy smysl to dava az u lidi, kteri maji nabeh na podium (tedy tem, kteri tomuhle sportu podridi uplne vse).

Cvicim s prestavkami dvacet let, je mi ctyricet, mam 105 kilo, ctyri treninky tydne a snad nikdy jsem se necitil tak fajn jako ted - a coby suplement mam doma jedinou pikslu obycejnyho whey proteinu, ktery (kdyz nezapomenu) vypiju jednou za odpoledne.

Rychle na stránku:

Přejdi na: