Čistě cvičení s vlastní váhou - Přemík

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26, 27, 28  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Čistě cvičení s vlastní váhou - Přemík  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Čistě cvičení s vlastní váhou - Přemík
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Přemík

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2016 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne, to opravdu dělat nebudu :D nebudu dělat něco, když to bolí a nelíbí se mi ta bolest :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
classic

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2016 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposledy upravil classic dne út prosinec 06, 2016 10:30 pm, celkově upraveno 1 krát
ygg

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2016 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čistě technická k těm shybům ... já bych počet neubíral .... pokud to začíná jít už kua ztuha, tak bych protáhl pauzy. Pokud to samozřejmě čas dovolí.
classic

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2016 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposledy upravil classic dne út prosinec 06, 2016 10:29 pm, celkově upraveno 1 krát
ygg

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2016 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne, držet se toho, cos napsal .... pokud udělá aspoň jeden bez dopomoci, tak si stanovit nějaký počet shybů za trenál .... pro začátek těch tvých 10 .... a ty ať ... klidně po jednom ... udělá. Pokud je začne prasit, tak bych ale pro ten den rozhodně nekončil .... jak ty navrhuješ .... ale těch 10 bych v každém případě dojel, jen bych prodloužil pauzy. Ostatně .... pokud cvičí, tedy i shybuje, doma, tak na to má celý den:-).
PMKB5

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2016 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

10 singlů je k ničemu, zlepšení nula celá nic - trénink na hraně, celkový objem nula celá nic. Mnohem lepší jsou pětky s dopomocí.
chippie

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2016 4:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

classic napsal:
Přemíku vůbec nechápu proč se do tebe většina tak se#e...

Já to chápu. Dle mého názoru udělat technicky správně většinu cviků s vlastní vahou je mnohonásobně náročnější než jít do posilovny a zvolit jednodušší alternativy. Navíc možnosti jak lze zvyšovat či snižovat obtížnost jsou u takových cviků dost omezené. V případě zvedání závaží prostě akorát přihodíte kotouč a je to. Je možné měnit úhel náklonu (např. u kliku) nebo si nějak dopomoct, ale pak je to většinou už jiný cvik.

Mluvím z vlastní zkušenosti. Když jsem byl mladší, dělával jsem stovky kliků týdně a divil jsem se, proč mám stále problémy s bederní páteří. Od té doby, co jsem si našel fyzioterapeuta a trochu jsem se naučil hýbat je to v cajku. Neříkám, že kliky jsou špatné. To v žádném případě. Pokud jsou správně provedené, tak je to cvik k nezaplacení. Pokud někdo začíná, tak bych mu ale kliky a shyby nedoporučil.

Celkem mě překvapuje, že téma "cvičení s vlastní vahou" dokáže vyvolat tak bouřlivou debatu. Ale je to fajn, baví mě to číst.

Jenom přemýšlím, jestli Přemík opravdu stojí o zpětnou vazbu. I kdyby mu zde bylo předloženo tisíc argumentů proč je např. daný cvik/trénink/jídelníček ten správný. Tak by to asi skončilo větou: "Tohle nebudu dělat protože se mi to nelíbí."
Přemík

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2016 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám rád, když je tu zpětná vazba. A pokud mi někdo bude říkat, že obecně cvičení s vlastní váhou těla je zbytečné, budu ho zcela ignorovat. A proč? Protože si myslím, že člověk, který to tvrdí, to nezvládá.

Záleží však na cíli. Pokud má někdo zájem cvičit jen shyby a nic jen shyby. Bude obtížné mu říkat, že by měl cvičit kladku, protože je to snadnější.
A pokud někdo chce dělat kulturistika, tak ty činky jsou nutnost. To bez debat. Ale myslím si, že kliky, shyby jsou základ, který tam patří.
A ohledně silových sportů (trojboj a vzpírání)? Jak můžu zvedat velký váhy, pokud nezvednu ani své tělo.

Tím vším chci říct, že já neodsuzuju činky. To vůbec. Já si tu stanovil cíle, kterých chci dosáhnout a pak se chci vrhnout na vzpírání. Ale opravdu nechci vzpírat, když neudělám ani jeden shyb!
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2016 4:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Projeď si prosím velice pečlivě celý seriál a nauč se cvičit podle toho:

http://xman.idnes.cz/skola-sily-csh-/xman-adrenalin.aspx?klic=118031

Nic lepšího a funkčnějšího jednak neexistuje a jednak nikdo zřejmé ani nevymyslí, co se v začínání posilování s vlastním tělem týče. Byť si o tom můžeš myslet co chceš.

Hodně štěstí.

PS: Jestli chceš vzpírat ale nedřepuješ, protože se ti to nelíbí a není ti to příjemné, pak asi netušíš co vzpírání je.
Přemík

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2016 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ohledně dřepování :D z historie vím, že vždy šlo o něco, co zmizelo. Takže doufám, že až si koleno zvykne na pravidelnou námahu a zesílí, že se to zlepší. Nebo to jen dělám někde špatně
seeya

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2016 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

radsej 0 zhybov a par negativiek ako zhyby s dopomocou. Ani decka sa neucia svoj prvy zhyb tak ze im niekto dava dopomoc..S vahou vlastneho tela sa telo vysporiada najrychlejsie a najlahsie pretoze je to maximalne prirodzene..na rozdiel od nejakeho stroja alebo cinky
Přemík

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2016 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. 12. 2016

Dnes byl opět kruhový trénink po vzoru předešlého.

Přítahy TRX - 15
Dřepy - 15
dips - 15
plank - 30s

minuta volno, a to celé 8x

Zjistil jsem, že je těžké se zbavit sladkého :D
PMKB5

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2016 10:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas: Díky za sdílení a milá slova.
PMKB5

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2016 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
radsej 0 zhybov a par negativiek ako zhyby s dopomocou. Ani decka sa neucia svoj prvy zhyb tak ze im niekto dava dopomoc..S vahou vlastneho tela sa telo vysporiada najrychlejsie a najlahsie pretoze je to maximalne prirodzene..na rozdiel od nejakeho stroja alebo cinky

S dovolením nesouhlasím. Dopomoc (správná dopomoc!) je stokrát lepší než negativy, ověřeno stokrát z praxe - jsou na to mj. i seriózní vědecké studie (ACE metoda - artificial controled enviroment).

Vlastní váha - závisí jaká je ta valstní váha - obézní a slabý člověk se s vlastní vahou vypořádá nic moc, že?

Otázka není, co je lepší, jestli činka nebo cvičení s vlastní vahou. Obojí má své pro i proti. Cvičení vlastní váhy má např. jednu velkou díru v brnění - absence velkého spodního tahu. Stačí však přidat např. mrtvý tah s činkou či kettlebell swing, a cajk.
Přemík

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2016 11:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já se nepovažuji za obézního :D

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Čistě cvičení s vlastní váhou - Přemík Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26, 27, 28  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: