Čistě cvičení s vlastní váhou - Přemík

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 26, 27, 28  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Čistě cvičení s vlastní váhou - Přemík  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Čistě cvičení s vlastní váhou - Přemík
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Přemík

PříspěvekZaslal: po prosinec 19, 2016 10:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to dycky hodnotím zpětně :D teď můžu třeba říct že sem se málo protáh předtím
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cohen999

PříspěvekZaslal: po prosinec 19, 2016 11:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přemík napsal:
Já to dycky hodnotím zpětně :D teď můžu třeba říct že sem se málo protáh předtím
Nechapem co myslis tym "protahnutim". Snad tym nemyslis strecing. Zahriat - ano, strecing az po treningu.
Bosi

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 2:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přemík napsal:
Mé cíle (došlo k úpravě)

Shyby - 15
Dips - 15
Pistol - 10
A rozšiřovat cviky s KB

Promin, ale prestoze ti celkem schvaluju cestu (cviceni doma) tak tohle je bohuzel ukazka toho, ze nevis co chces. Je potreba mit dlouhodoby cil ( treba vypadat jako Arnold, podobne jak to ma hozeny gesag ...).
A pokud tvym dlouhodobym cilem skutecne je mit fitness postavu jako treba zavodnici physique, tak na to skutecne jdes spatne.
Pokud naopak chces byt fit, mit takovou tu slusnou sportovni postavu a univerzalni dovednosti tak, aby ses neposral z toho, kdyz te kamaradi vytahnou na fotbal, kolo, horolezeni atd, ci kdyz pomahas cely vikend pri stehovani. Take to lze popsat tak, ze je clovek v mnohem lepsi kondici a je silnejsi nez vypada. To vse za minimalni casove a financni investice. KB v tomhle muze slouzit pekelne dlouho. Paradoxne cviky jako TGU pomuzou se poprat s jakoukoiv nesymetrickou zatezi v beznem zivote, zlepsi rovnovaho a stabilitu.

To co jsi napsal je v tom lepsim pripade kratkodoby cil. Zamysli se na chvili a zjisti co vlastne chces a sepis si to (klidni i sem). Musi to mit hlavu a patu ...

Naposledy upravil Bosi dne út prosinec 20, 2016 3:18 am, celkově upraveno 1 krát
Bosi

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 3:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Přemík napsal:
A viděl někdo to video? :D

jo
nelibi se mi provedeni, ale nedokazu rict proc, a ani vlastne, jestli je spatne, to musi posoudit jini

Odpoved na otazku "Jsem schopny se stejnou technikou swingovat se 48kg?" zni: V zadnem pripade ne!

Takze abych to pro tebe shrnul. Dostal si doporuceni kde hledat informace, odkaz na clanek (sice v Aj, ale videa s Pavlovou anglictinou nejsou snad tak nezrozumitelna) a radu, ze mas pracovat na technice.
Rikam si co se ti asi honilo hlavou, kdyz si uploadovat to video. Bylo to neco ve stylu: "Prece nebudu ztracet cas ctenim clanku a cekani na ebook, ktery z nejakeho trapneho duvodu chodi v tydennich intervalech, radci se natocim ted, on mi to nekdo urcite vysvetli"

Bud tak laskav, nastuduj materialy, natrenuj ten kycelni ohyb a swing na "sucho", zapracuj na dynamice a pak se natoc.

Podivej se na tohle video

Predstav si, ze potom, co konecne rozbijes prasatko nebo se odhodlas zainvestovat do trenera/pravidelnych lekci te ten swing konecne nekdo nauci a v ten okamzik prozreni ti v hlave pobezi jedna myslenka: Aha, tak ty tisice swingu co jsem v poslednim pul roce udelal byly vsechny spatne : (.

A musis se natocit tak, aby ti byla videt kolena.

Budu hodnej a dam ti presto jednu radu.
Swing neni plynuly pohyb! Ja bych to popsal tak, ze je "sekany".
Pro me osobne radikalnim zpusobem zafungovala jedna informace ohledne dychani. Dulezite je si pri swingovani pocitat opakovani (alespon pro zacatek - prvnich nekolik mesicu). Protoze musis po vydechu rict cislo, donuti te to vydechnout prave v cas pri nejdynamictejsi casti pohybu kycli vpred. To bude okamzik, kdy mas pronute nohy, zatle hyzde a bricho a ruce s KB stale jen kousek od urovne nohou. Zbytek pohybu koule vzhuru je uvolneny a tezi jen ze setrvacnosti.

Zastavil jsem si video v momente kdy mas prople nohy (a panev naklonenou dopredu - zatle hyzde) a podobne u typka pod dohledem Pavla Tsasoulina (oba cestou nahoru) ...
cohen999

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 8:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Premik: presne ako pise Bosi a ako som ti to pisal uz x stran dopredu: najdi. si. ciel. Ok, chapem, chces urobit 10 pistoli, v pohode. To chce kazdy, aj ja. A urobim tak maximalne 5, ked mam dobry den. Alebo jeden so 16kg. Ale nejako som sa k nim prepracoval. Cez get up, cez rozne drepy. Drepuj, idealne goblet squat. Rob get up. Cvic swing. Chces zhybovat? Ok, najdi si dva dni v tyzdni a zhybuj. Ten zbytok rob get up, swinguj a drepuj. Co mi to len pripomina... Simple & sinister! Kup si pod stromcek spolu s 16kg bell, precitaj a nasleduj instrukcie.

Ad stravovanie. Napriklad ja zjem takmer cokolvek, kedykolvek, a nemam vycitky, ked mi vaha docasne vyskoci kilo - dve hore dolu. Riadim sa mudrou vetou, ze clovek nie je tym, co je, ale tym, co dokaze stravit. ;) Ty chces idealne zopar kil zhodit a chudne sa v kuchyni. Skus nasledovne: stravuj sa ako doteraz, vynechaj sladkosti, sladke napoje, menej chlastaj v ramci studentskeho zivota. Som si isty, ze vaha pojde dole. A ked sa niekde zastavi, potom sa k tomu vrat.
Hulkie

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 10:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přemíku, když ti řeknu, že pro nabrání svalů a síly je swing ten nejvícnejpitomější cvik, bude ti to k něčemu? Dejme tomu, že je to dobrý cvik pro procvičení svalů středu těla, ale já jsem neměl problémy se zádama už pár let a to jenom kvůli tomu, že jsem vynechal cvičení s páskem. A to úplně stačilo k tomu, abych měl "zdravé jádro". Nemusel jsem chodit na pilates, na swing, ani na swingers.
Pusť si nějaké video se strongmanama, kulturistama, vzpěračema. Skoro nikoho z nich neuvidíš se pohupovat. Možná tak v rámci nějaké rehabilitace.
cohen999

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neuvěřitelná demagogie...když sem postnu video liftera co se protahuje, tak přemíkovi k získání síly bude stačit protahování?.... to gró je v tréninku v posilce... s činkama... to, že si doplnkově zacvičí s koulí je pak třeba i fajn... ale jestli se přemík rozhodl cestou swingů "spasit svět"...tak je to cesta do nikam :)

EDIT: už tu zase chybí jen agitace a lákání do kurzu "jak správně běhat", jelikož 90% populace běhá špatně a v jedné nejmenované škole je shodou okolností sleva na tento "must have" kurz :)
gesag
(ban)

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 10:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:

s kb's sa da urobit aj sila aj vytrvalost,

tak preco ju neurobis?
PMKB5

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moje výsledky cvičení jen swingů a get-upů, věk 40 let:

- swinguju pohodlně každý den jednoruč 44-48 kg, 100 swingů
- get-upuju 40-44 kg, 10 get-upů
- v rámci testů jsem dal (bez cvičení těchto cviků) deadlift s 160 kg, bent press 48 kg, 16 striktních shybů, striktní military press s 36 kg, 14 kliků ve stojce, snatch test (100 snatchů s 24 kg za 5 minut)
- přenos do atletických dovedností (v mém případě bojová umění) parádní
- nic mě nebolí
- +bonus v podobě vysekané postavy - záda, břišáky, ramena

Kettlebell, velká činka, jednoručky, kruhy, cvičení s vlasntí váhou, běhání - všechno fajn .
Dobrý program, dobrá technika, vytrvalost, trpělivost, dobrá strava a čas na regeneraci = výsledky.
Hádky, co je lepší, jsou naprosto zbytečné.

gesag
(ban)

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 11:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
jen swingů a get-upů

takze ty shyby par stranek zpatky nic? Nejak se nam do toho guru Jara...pardon, Pavel, zamotava.
Moocha

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

gesag napsal:
PMKB5 napsal:
jen swingů a get-upů

takze ty shyby par stranek zpatky nic? Nejak se nam do toho guru Jara...pardon, Pavel, zamotava.

Píše "v rámci testů", ne? :) Osobně by mě trénink ala jen get-up + swing nebavil, ale šlapat to musí skvěle.
gesag
(ban)

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takze shyby uci, ale nedela je? Tak pak ok, thumbs up.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
gesag napsal:
PMKB5 napsal:
jen swingů a get-upů

Píše "v rámci testů", ne? :) Osobně by mě trénink ala jen get-up + swing nebavil, ale šlapat to musí skvěle.

Ak po roku necvičenia prídem otestovať 1RM na mŕtvole a dám 160kg, znamená to že ak cheš dať 160kg na mŕtvolu tak musíš rok necvičiť?
Hulkie

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:
Tak tak, nenajdes liftera, co by swingoval...
target="_blank" class="postlink">

"Skoro neuvidíš" jsi přeložil jako "nenajdes liftera"?
a ještě ses u toho zapotil
edit: myslíš, že svého výkonu v mrtvém tahu dosáhnul swingama?

Naposledy upravil Hulkie dne út prosinec 20, 2016 11:43 am, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Čistě cvičení s vlastní váhou - Přemík Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 26, 27, 28  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: