|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st prosinec 21, 2016 2:07 pm Předmět: |
|
|
Zuby jim vypadnou, ale nezkazí se. Kolik let člověku vydrží nevrtaný druhý zub? Někomu pár roků, někomu možná 30, ale i tak je to málo. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: st prosinec 21, 2016 2:14 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Zuby jim vypadnou, ale nezkazí se. Kolik let člověku vydrží nevrtaný druhý zub? Někomu pár roků, někomu možná 30, ale i tak je to málo. |
Já bych to tak nedramatizoval :), mám ve svém věku dva vrtané druhé zuby a zbytek je naprosto v pořádku. Řekl bych, že záleží dost na genetice.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maziarit
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st prosinec 21, 2016 3:10 pm Předmět: |
|
|
| Maziarit napsal: | Mě je 25 a mám zatím vrtanej jeden zub, zbytku se zubař zatím nedotknul, musím říct že jsem se o zuby v dětství a pubertě skoro nestaral, až tak po 17 roku života co přišli do života nějaké slečny tak jsem to začal pucovat 2x denně.
Takže s tou genetikou souhlasím, Otec ma v 65 stále dost zdravých zubů a to je kuřák co konzumuje pravidelně alkohol a kdo ví jestli si zuby čistí. |
Je to otázka jednak genetiky, jednak stravy. Co jsi jedl? Měl jsi cukrovinky či ovoce?
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st prosinec 21, 2016 3:56 pm Předmět: |
|
|
Ok, zase kvalifikovaná debata. Uvědomte si, že ke všemu je možné najít nějaký příklad, který dokládá jeden nebo druhý názor. To ovšem pak není debata, která má smysl. Tak zdar. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Trubens
|
Zaslal: st prosinec 21, 2016 3:57 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Jediný, co ve stravě fakt děláme z mého pohledu jako lidi špatně je to, že se nám kazí zuby. Jsme jediní tvorové na zemi, kteří si čistí zuby. Zvířata mají zuby až do smrti a funkční. Otázka je teda, co jíst, aby zuby vydržely. To je pro mě důkaz mládí. Pokud budu mít po šedesátce zuby, budu mladý. |
Dostatok fosforu, nedegradovaného (pasterizáciou mliečnych výrobkov) vápniku, aliminácia kyseliny fytovej, dostatok vitamínu D (ideálne zo Slnka, nie je podmienka) a ďalších v tukoch rozpustných vitamínoch, ako aj už niekym spomenutý vitamín K2 pochádzajúci z mlieka a mliečnych výrobkov od kráv, oviec, kôz, pasúcich sa na lúkach.
Čím viac sacharidov, tým horšie zuby.
|
|
| nahoru |
|
 |
Trubens
|
Zaslal: st prosinec 21, 2016 3:58 pm Předmět: |
|
|
| xien napsal: | | daymoon napsal: | | Jediný, co ve stravě fakt děláme z mého pohledu jako lidi špatně je to, že se nám kazí zuby. Jsme jediní tvorové na zemi, kteří si čistí zuby. Zvířata mají zuby až do smrti a funkční. Otázka je teda, co jíst, aby zuby vydržely. To je pro mě důkaz mládí. Pokud budu mít po šedesátce zuby, budu mladý. |
otázka je kolik se na tom podepisuje i délka dožití lidí - nemyslím si že některé 80 leté zvíře má zuby. Pes po 13 letech věku, kůň po 20 roku apod jsou bezzubý, hluší, slepý, šmatlavý úplně jako starý člověk |
Len tie žijúce v zajatí.... konzumujúce nevhodnú stravu (granule, konzervy...)...
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st prosinec 21, 2016 4:01 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Ok, zase kvalifikovaná debata. Uvědomte si, že ke všemu je možné najít nějaký příklad, který dokládá jeden nebo druhý názor. To ovšem pak není debata, která má smysl. Tak zdar. |
Na kvalifikovanou debatu bys potřeboval statistiky a studie. ;) Tipnul bych si ale, že do toho vstupuje spousta faktorů a že přímé srovnání mezi člověkem a jinými savci nebude nic triviálního.
|
|
| nahoru |
|
 |
EOS
|
Zaslal: st leden 25, 2017 5:02 am Předmět: |
|
|
Ahojte,
ako je to s fastingom v pripade, ze cvicim rano ? Ide mi hlavne o to ako sa spravaju hormony.
V jednej knihe k IF, ale aj v inych zdrojoch sa uvadza, ze pocas tvrdeho treningu telo zvysuje produkciu TST a GH ktoru nasledne prerusim vylucovanim inzulinu v dosledku post-treningoveho jedla. To nie je nic hrozne, ale co ak sa snazim v istom obdobi zamerat viac na chudnutie ?
IF by mal byt prave o tom, ze ta zvysena produkcia TST a GH sa deje aj po treningu a to mi umoznuje spalovat tuk. Sucasne by malo platit, ze svaly nestratim, ak moj celkovy denne kaloricky prijem bude adekvatny vydaju.
Na druhej strane, stretol som sa aj s teoriou ktora hovori, ze trening naopak stimuluje kortizol, cim potlaca ine hormony a tento proces dokazem opat stopnut inzulinom. Tu by bol efekt pravdepodobne opacny. Mozno to velmi riesim, ale teoria ma zaujima takmer rovnako ako vysledky a rad by som v tom mal jasno. Mate s tymto niekto skusenosti, pripadne aj nejake zdroje ?
Dakujem
|
|
| nahoru |
|
 |
Trubens
|
Zaslal: st leden 25, 2017 7:40 am Předmět: |
|
|
EOS : Ak máš možnosť cvičiť nalačno, CVIČ. V prvom rade budeš katabolizovať odpad (choré bunky, atď) a tuk, až potom svalovinu. K svalovine (ak budeš mať dostatočný denný príjem kcal) sa ani nedostane...
|
|
| nahoru |
|
 |
EOS
|
Zaslal: st leden 25, 2017 7:50 am Předmět: |
|
|
Nepochopili sme sa. Ja nalacno cvicim, ide mi skor o to co po treningu. Nejest este cca 3-4 hodiny, alebo je v tomto pripade IF hlupost ? (Posledne jedlo mam o 19:00)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st leden 25, 2017 10:18 am Předmět: |
|
|
| EOS napsal: | | Nepochopili sme sa. Ja nalacno cvicim, ide mi skor o to co po treningu. Nejest este cca 3-4 hodiny, alebo je v tomto pripade IF hlupost ? (Posledne jedlo mam o 19:00) |
Hormony neřeš, krátkodobové výkyvy nic neznamenají.
Pokud ti jde o budování svalů, nestane se nic dramatického, když se po cvičení hned nenajíš, ale myslím, že to není optimální. Já v tomhle režimu zkoušel všechny varianty, co tě napadnou, a nejlíp jsem se cítil, když jsem si po cvičení dal proteinový šejk. Druhá nejlepší varianta byly hned po cvičení bcaačka a cca tři hodiny po jídlo. Když jsem se nenajedl vůbec a dal si po třech hodinách sacharidové jídlo, měl jsem problém s tím, že se mi vyplavilo tolik inzulinu, že se mi z těch návalů horka motala hlava a bylo mi na omdlení.
|
|
| nahoru |
|
 |
Trubens
|
Zaslal: st leden 25, 2017 11:17 am Předmět: |
|
|
IF je najlepsie na nizkosacharidovej ( do priblizne 150g sacharidov sacharidov denne) strave. Ja mam teraz okolo 115-120g sacharidov denne, tukov som zvysil na 300g. Bielkovin nejakych 1,2 - 1,3g/kg telesnej vahy. A ano, uz 2 jedla denne, nie len jedno. IF mam 18/6 na jedlo a 12/12 na vodu. Toto sa da udrzat dlhodobo... (hoci aj iedno jedlo denne - ale s horsou muskulaturou...), a aj lepsie vyzeram, natiahol som trochu vody. A pridal do stravy (sacharidy) klicenu kvasenu obilninu (ovos, ryza natural, pohanka) ktoru po naklicenim dokladne rozmixujem, kvasim, potom varim, a vykvasene dobre dozrete banany (rozmixovane s hotovym surovim kefirom a ponechane 12 hodin pri izbovej teplote) denne vacsinou 2 kusy (niekedy jeden). Jedno vyzivne jedlo denne mozno zaisti o nieco dlhsi zivot, ale...bez fakt velkej porcie (prezratie) sa na tom dostatocne dobra muskulatura asi fakt neda urobit... Resp. aspon nie v pripade takmer ektomorfa, so 190cm vysky....
|
|
| nahoru |
|
 |
EOS
|
Zaslal: st leden 25, 2017 4:05 pm Předmět: |
|
|
Ja som na low-carb aktualne, ale nechcem v tom ostat, pretoze som dost padol na sile a som aj trosicku mensi.
V podstate cely januar fungujem s minimom sacharidov (do 100g), ale vaha mi prilis nepadla. Premyslam, ze prejdem docasne na keto, pretoze s tym mam podstatne lepsie skusenosti.
No a mozno len nieco robim zle.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|