Intermittent fasting - dotaz

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Intermittent fasting - dotaz  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Intermittent fasting - dotaz
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st prosinec 21, 2016 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zuby jim vypadnou, ale nezkazí se. Kolik let člověku vydrží nevrtaný druhý zub? Někomu pár roků, někomu možná 30, ale i tak je to málo.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: st prosinec 21, 2016 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Zuby jim vypadnou, ale nezkazí se. Kolik let člověku vydrží nevrtaný druhý zub? Někomu pár roků, někomu možná 30, ale i tak je to málo.

Já bych to tak nedramatizoval :), mám ve svém věku dva vrtané druhé zuby a zbytek je naprosto v pořádku. Řekl bych, že záleží dost na genetice.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Maziarit

PříspěvekZaslal: st prosinec 21, 2016 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě je 25 a mám zatím vrtanej jeden zub, zbytku se zubař zatím nedotknul, musím říct že jsem se o zuby v dětství a pubertě skoro nestaral, až tak po 17 roku života co přišli do života nějaké slečny tak jsem to začal pucovat 2x denně.

Takže s tou genetikou souhlasím, Otec ma v 65 stále dost zdravých zubů a to je kuřák co konzumuje pravidelně alkohol a kdo ví jestli si zuby čistí.
Mablung

PříspěvekZaslal: st prosinec 21, 2016 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maziarit napsal:
Mě je 25 a mám zatím vrtanej jeden zub, zbytku se zubař zatím nedotknul, musím říct že jsem se o zuby v dětství a pubertě skoro nestaral, až tak po 17 roku života co přišli do života nějaké slečny tak jsem to začal pucovat 2x denně.

Takže s tou genetikou souhlasím, Otec ma v 65 stále dost zdravých zubů a to je kuřák co konzumuje pravidelně alkohol a kdo ví jestli si zuby čistí.

Je to otázka jednak genetiky, jednak stravy. Co jsi jedl? Měl jsi cukrovinky či ovoce?
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st prosinec 21, 2016 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, zase kvalifikovaná debata. Uvědomte si, že ke všemu je možné najít nějaký příklad, který dokládá jeden nebo druhý názor. To ovšem pak není debata, která má smysl. Tak zdar.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Trubens

PříspěvekZaslal: st prosinec 21, 2016 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Jediný, co ve stravě fakt děláme z mého pohledu jako lidi špatně je to, že se nám kazí zuby. Jsme jediní tvorové na zemi, kteří si čistí zuby. Zvířata mají zuby až do smrti a funkční. Otázka je teda, co jíst, aby zuby vydržely. To je pro mě důkaz mládí. Pokud budu mít po šedesátce zuby, budu mladý.

Dostatok fosforu, nedegradovaného (pasterizáciou mliečnych výrobkov) vápniku, aliminácia kyseliny fytovej, dostatok vitamínu D (ideálne zo Slnka, nie je podmienka) a ďalších v tukoch rozpustných vitamínoch, ako aj už niekym spomenutý vitamín K2 pochádzajúci z mlieka a mliečnych výrobkov od kráv, oviec, kôz, pasúcich sa na lúkach.
Čím viac sacharidov, tým horšie zuby.
Trubens

PříspěvekZaslal: st prosinec 21, 2016 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xien napsal:
daymoon napsal:
Jediný, co ve stravě fakt děláme z mého pohledu jako lidi špatně je to, že se nám kazí zuby. Jsme jediní tvorové na zemi, kteří si čistí zuby. Zvířata mají zuby až do smrti a funkční. Otázka je teda, co jíst, aby zuby vydržely. To je pro mě důkaz mládí. Pokud budu mít po šedesátce zuby, budu mladý.

otázka je kolik se na tom podepisuje i délka dožití lidí - nemyslím si že některé 80 leté zvíře má zuby. Pes po 13 letech věku, kůň po 20 roku apod jsou bezzubý, hluší, slepý, šmatlavý úplně jako starý člověk

Len tie žijúce v zajatí.... konzumujúce nevhodnú stravu (granule, konzervy...)...
Magumi

PříspěvekZaslal: st prosinec 21, 2016 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Ok, zase kvalifikovaná debata. Uvědomte si, že ke všemu je možné najít nějaký příklad, který dokládá jeden nebo druhý názor. To ovšem pak není debata, která má smysl. Tak zdar.

Na kvalifikovanou debatu bys potřeboval statistiky a studie. ;) Tipnul bych si ale, že do toho vstupuje spousta faktorů a že přímé srovnání mezi člověkem a jinými savci nebude nic triviálního.

EOS

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2017 5:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahojte,

ako je to s fastingom v pripade, ze cvicim rano ? Ide mi hlavne o to ako sa spravaju hormony.

V jednej knihe k IF, ale aj v inych zdrojoch sa uvadza, ze pocas tvrdeho treningu telo zvysuje produkciu TST a GH ktoru nasledne prerusim vylucovanim inzulinu v dosledku post-treningoveho jedla. To nie je nic hrozne, ale co ak sa snazim v istom obdobi zamerat viac na chudnutie ?

IF by mal byt prave o tom, ze ta zvysena produkcia TST a GH sa deje aj po treningu a to mi umoznuje spalovat tuk. Sucasne by malo platit, ze svaly nestratim, ak moj celkovy denne kaloricky prijem bude adekvatny vydaju.

Na druhej strane, stretol som sa aj s teoriou ktora hovori, ze trening naopak stimuluje kortizol, cim potlaca ine hormony a tento proces dokazem opat stopnut inzulinom. Tu by bol efekt pravdepodobne opacny. Mozno to velmi riesim, ale teoria ma zaujima takmer rovnako ako vysledky a rad by som v tom mal jasno. Mate s tymto niekto skusenosti, pripadne aj nejake zdroje ?

Dakujem
Trubens

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2017 7:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

EOS : Ak máš možnosť cvičiť nalačno, CVIČ. V prvom rade budeš katabolizovať odpad (choré bunky, atď) a tuk, až potom svalovinu. K svalovine (ak budeš mať dostatočný denný príjem kcal) sa ani nedostane...
EOS

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2017 7:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nepochopili sme sa. Ja nalacno cvicim, ide mi skor o to co po treningu. Nejest este cca 3-4 hodiny, alebo je v tomto pripade IF hlupost ? (Posledne jedlo mam o 19:00)
Magumi

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2017 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

EOS napsal:
Nepochopili sme sa. Ja nalacno cvicim, ide mi skor o to co po treningu. Nejest este cca 3-4 hodiny, alebo je v tomto pripade IF hlupost ? (Posledne jedlo mam o 19:00)

Hormony neřeš, krátkodobové výkyvy nic neznamenají.

Pokud ti jde o budování svalů, nestane se nic dramatického, když se po cvičení hned nenajíš, ale myslím, že to není optimální. Já v tomhle režimu zkoušel všechny varianty, co tě napadnou, a nejlíp jsem se cítil, když jsem si po cvičení dal proteinový šejk. Druhá nejlepší varianta byly hned po cvičení bcaačka a cca tři hodiny po jídlo. Když jsem se nenajedl vůbec a dal si po třech hodinách sacharidové jídlo, měl jsem problém s tím, že se mi vyplavilo tolik inzulinu, že se mi z těch návalů horka motala hlava a bylo mi na omdlení.

Trubens

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2017 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

IF je najlepsie na nizkosacharidovej ( do priblizne 150g sacharidov sacharidov denne) strave. Ja mam teraz okolo 115-120g sacharidov denne, tukov som zvysil na 300g. Bielkovin nejakych 1,2 - 1,3g/kg telesnej vahy. A ano, uz 2 jedla denne, nie len jedno. IF mam 18/6 na jedlo a 12/12 na vodu. Toto sa da udrzat dlhodobo... (hoci aj iedno jedlo denne - ale s horsou muskulaturou...), a aj lepsie vyzeram, natiahol som trochu vody. A pridal do stravy (sacharidy) klicenu kvasenu obilninu (ovos, ryza natural, pohanka) ktoru po naklicenim dokladne rozmixujem, kvasim, potom varim, a vykvasene dobre dozrete banany (rozmixovane s hotovym surovim kefirom a ponechane 12 hodin pri izbovej teplote) denne vacsinou 2 kusy (niekedy jeden). Jedno vyzivne jedlo denne mozno zaisti o nieco dlhsi zivot, ale...bez fakt velkej porcie (prezratie) sa na tom dostatocne dobra muskulatura asi fakt neda urobit... Resp. aspon nie v pripade takmer ektomorfa, so 190cm vysky....
EOS

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2017 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja som na low-carb aktualne, ale nechcem v tom ostat, pretoze som dost padol na sile a som aj trosicku mensi.

V podstate cely januar fungujem s minimom sacharidov (do 100g), ale vaha mi prilis nepadla. Premyslam, ze prejdem docasne na keto, pretoze s tym mam podstatne lepsie skusenosti.

No a mozno len nieco robim zle.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Intermittent fasting - dotaz Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Rychle na stránku:

Přejdi na: