Zaslal: so leden 28, 2017 8:48 pm Předmět: Re: 25.1
Olafekk napsal:
Peter Ustinov napsal:
Olafekk napsal:
Neskutečně dlouhej tréning...
...a nahouby!
Ramena, prsa a triceps v jednom treningu jsou dobry napad
ale zacit by jsi mel tim, na ktery se chces zamerit nejvic, tomu dat poradne zabrat a zbytek jen tak "kondicne"
Tezke tlaky na ramena OK, (zada???), ale proc pak druhy, prakticky totozny cvik na predni delty? Zadni ramena budiz, ale kde mas stredy?
Triceps tezce: OK, bradla i uzky bench jsou zaklady, dopumpvat na kladne..no proc ne
Ale po tomhle vsem zkouset nejakou dynamiku na benchi???????? to je totalni kravovina
No ten tréning není z mé hlavy, jak sem psal v prvním příspěvku používám tréning od Toma K., snažím se aby byl co nejpřesnější tak jak jej napsal.
Pravdu máš ohledně těch ramen, rozhodně to na příště změním, bohužel se snažím (také dle toho Tomova plánu) měnit doplňky každý trénink a nějak mi dochází zásobárna cviků :/
EDIToval jsem to trochu...
Promin, ale tramena bych nejel tak tezce a pak az na triceps, ten byl dobre udelany, ale zbytecne jsi u nej prisel o silu...doplnek je doplnek
osobne mam radsi presne napane treningy o minimu cviku, ale to uz je na tobe
doplnky jsou doplnky, maji byt lehke (a neni nutne jich mit tolik v jendom treningu)
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Zaslal: so leden 28, 2017 10:05 pm Předmět: Re: 25.1
Peter Ustinov napsal:
Olafekk napsal:
Peter Ustinov napsal:
Olafekk napsal:
Neskutečně dlouhej tréning...
...a nahouby!
Ramena, prsa a triceps v jednom treningu jsou dobry napad
ale zacit by jsi mel tim, na ktery se chces zamerit nejvic, tomu dat poradne zabrat a zbytek jen tak "kondicne"
Tezke tlaky na ramena OK, (zada???), ale proc pak druhy, prakticky totozny cvik na predni delty? Zadni ramena budiz, ale kde mas stredy?
Triceps tezce: OK, bradla i uzky bench jsou zaklady, dopumpvat na kladne..no proc ne
Ale po tomhle vsem zkouset nejakou dynamiku na benchi???????? to je totalni kravovina
No ten tréning není z mé hlavy, jak sem psal v prvním příspěvku používám tréning od Toma K., snažím se aby byl co nejpřesnější tak jak jej napsal.
Pravdu máš ohledně těch ramen, rozhodně to na příště změním, bohužel se snažím (také dle toho Tomova plánu) měnit doplňky každý trénink a nějak mi dochází zásobárna cviků :/
EDIToval jsem to trochu...
Promin, ale tramena bych nejel tak tezce a pak az na triceps, ten byl dobre udelany, ale zbytecne jsi u nej prisel o silu...doplnek je doplnek
osobne mam radsi presne napane treningy o minimu cviku, ale to uz je na tobe
doplnky jsou doplnky, maji byt lehke (a neni nutne jich mit tolik v jendom treningu)
Neomlouvej se, já sem rád za každou radu.. :)
Každopádně - zkoušel sem Falejeva před tímhle tréningem, ten je osekaný na krev a ten mi nevyhovoval vůbec, nezvedla se mi u něj síla skoro vůbec takže sem dospěl k názoru, že doplňkových cviků je třeba.
Máš, ale pravdu v tom, že v těch doplňkách trochu plavu, na ramena dám příště military press, rozpažky, na triceps vypustím kladku a pak půjdu na bench, nebudu to s doplňkama přehánět :)
Bylo by fajn kdyby mi samotný autor tréningu k tomu napsal svoje, ale nějak se mi ho nedaří tady dohnat :/
Jinak ano, skutečně mi jde o sílu, ale jak říkám, doplňkové cviky nejsou úplně moje gusto takže jsem rád za každou radu kterou mohu implementovat do tréningu.. :)
pokud ti jde primarne o silu, a hlavnim bidem programu ma byt triceps, tak bych zacal bud tim uzkym benchem neb bradlama, to prvni jel 5x3, to druhe 5x 5
a co se tyce ramen, az jako druhe auz pouze upazovaci cviky v sede nebo predklonu o vyssich poctech 10+
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Priorita v tomhle tréninku jsou ramena, poté triceps, lehký benč na konci formou dynamiky je pouze signálem pro tělo pro pamatování si pohybového vzorce a proto je až na konci.
Každopádně začnu tím, že absolutně nechápu cos tam dělal 3 hodiny??? Pročetl jsem si to důkladně několikrát a tohle cos jel, bych zvládl tak za hodku 20-30 minut. To tam jen kecáš? :)
Druhá věc je, že ty doplnky máš poskládaný hodně nelogicky a jedeš toho šííííleně moc.
Nechce se mi teď pročítat ten plán co jsem tu psal, ale myslím, že jsem tam rozepisoval, jakým způsobem nastavit dopňkové cviky. Pokud to tam chybí, omlouvám se, moje chyba, ale na 99% jsem přesvědčenej, že to tam je, protože správné nastavení doplnků je stejně důležité jako u hlavních cviků a pochybuju, že bych na to zapoměl.
Na malé svalové partie jako právě ramena, triceps, biceps max 9 sérií celkem. Tzn že bohatě stačí vybrat 3 cviky a odjet vše po 3 sériích a nebo pouze 2 po 4 sériích. Ty máš jen na ramenou nějakých, pokud správně počítám, snad 18 sériííí???? Chlape to bych neuregeneroval ani nastřelenej nevím čim. :)
Doplnkovej trénink ramen a tricepsů by měl vypadat například takhle:
Před tréninkem dělám cca 10 minut strečinku a pak cca během 5 minut rozehřeju ramena s koštětem a jednoručkama cca 2-3 kg.
Ramena
1 tlakový cvik (tlaky s JČ, tlaky s VČ v sedě nebo ve stoje, tlaky v multipresu, to vše před nebo za hlavou)
1 zahřívací série
3 pracovní
3 série upažování a 3 série zapažování. Hotovo fertig. Variant je zase mnoho, upažování střídám s jednoručkama ve stoje, v sedě, střídavě nebo obouruč, na kladkách, to samé zapažování.
Ramena odjety za 20 minut
Triceps
Nikdy nechodit v tomhle tréninku doplňků úzký benč. Ten zařadit normálně v pondělním tréninku. Jednou do měsíce jdu o cca dlaň a půl užší.
Co se týká doplňků na triceps v tomhle dni, měl bys využít cviky jako bradla (osobně využívám víc stroj než vlastní váhu, z toho mi nepříjemně tahají úpony v levém rameni), francouzký tlak, tlak s činkou nad hlavou, kladky.
Opět stejným způsobem jako ramena, tedy 3 cviky x 3 série nebo 2 cviky x 4 série. U tricepsu už nikde nechodím ,,zahřívací" série, po ramenou je prohřátej dost. Když Ti opět spočtu Tvůj poslední trénink tak tam máš opět 13 sérií. Hrozný.
Po správně nastaveném a odjetém tréninku musíš mít vždy dostatek sil na dynamickej benč, kterej je tu z důvodu jak jsem psal výš.
Co se týká časové náročnosti, v tomhle dopňkovém dni nedělám delší pauzy jak minutu, spíš i ta minuta je extrémně dlouhá, bude to spíš kolem 30-40 vteřin a s celým tréninkem se vejdu do cca 45 minut. Ani nejdelší trénink těžkých dřepů a benčů a k tomu doplnky na prsa nejedu snad dýl jak 2 hodiny. Opravdu nechápu co bych musel dělat, nebo teda chápu, čumět do mobilu, krafat s každým druhým, abych tam byl 3 hodiny. :) Proto se mnou málokdo vydrží trénovat pravidelně, protože v tomhle jsem opravdu striktní a i v lehký den si váhy nahradím intenzitou ve smyslu krátkých pauz.
To je asi tak všechno co mě k tomu napadá a ještě jednou se omlouvám, za neodpovězení včas.
Nene nekecal jsem tam, chodíme s přítelkyní do neveřejného fitka, bavíme se pouze spolu, ale nejsem si vědom, že by sme si nějak výrazně povídali, spíše jsem si nebyl jist délkou pauz a volil jsem raději delší, klidně 3 minuty občas, nyní už budu mezi doplňky pauzovat pouze půl minuty, nemám s tím problém, jen jsem to nevěděl
Dále ještě doplním, že mezi hlavními cviky mám pauzy z pravidla 5 minut, pokud je to příliš dlouho nebo krátce raději mi to hned opravte ať tu chybu neopakuji
A na závěr, k těm uvedeným sériím jsem započítával navíc série rozehřívací bez ohledu na jejich počet, ve výsledku bylo tedy na jeden cvik sérií 6 nebo 7. Cviky 4 a hle, samotná ramena vyšly skoro na hodinu.
Chtěl jsem si ten první měsíc odjet testovací, zapsat si co mi není jasný a pak se na to najednou nebo průběžně ptát, taky si zkusit jestli mi ten tréning vůbec vyhovuje takže i přes větší množství chyb jsem spokojený neboť chybami se člověk učí
Dřep 5x5 (chtěl sem to jít bez opasku, ale ještě nejsem takovej hrdina, tak sem ho vzal)
pauzy 5 minut
8x 20kg
5x 60kg
5x 5 x 100kg
Oly Dřepy
Pauzy 3 minuty
6x 60kg
2x 6 x 70kg
Bench press 5x10
Pauzy cca 3 minuty
6x 20kg
3x 50kg
5x 10 x 70kg
Doplňky na prsa
A tady začíná šílenej crossfit, dle instrukcí jsem se snažil dodržet pauzy 30 vteřin a co nejlepší techniku se stopkou dole což se vše podařilo, ale na úkor vah, ty sem teda musel skoro o polovinu podseknout než co sem zvyklej, to se prostě nedalo :D
Tlaky na rovné lavici s J.Č.
15x 20kg (tohle ještě šlo)
12x 20kg (tohle už teda nešlo)
2x 15x 15kg (napumpovanej k prasknutí )
Tlaky na horní prsa, lavice horní, (incline press)
4x 12 x 15kg
Rozpažky s J.Č. na rovné lavici
4x 12 x 10kg
Triceps
Francouzský tlak v leže s V.Č.
4x 15 x 30kg
Stahování horní kladky
4 x 20 x 15kg
Ego lift se dnes opravdu nekonal, pálilo mě to jak blázen, ale celý tréning sem odjel za hodinu čtyřicet cca, nejsem zvyklý na tak krátké pauzy, ale musím uznat, že mi to vůbec nevadí, snad mě to zítra nebude moc pálit
Dneska další crossfitovej tréning s 30ti vteřinovejma pauzama kdy mě všechno pálilo a byl sem napumpovanej k prasknutí, celý tréning trval asi půl hodiny :)
Doplňky na Záda
Stahování horní kladky
15x 30kg
3x 15 x 50kg
Přítahy V.Č. v předklonu
3x 15 x 40kg
Stahování horní kladky na křídla
17x 15kg
16x 15kg
15x 15kg
13x 15kg
(tady je krásně vidět jak i tenhle lehkej cvik může zničit..:D)
Biceps
Tlaky s J.Č. ve stoje
3x 17 x 10kg
Scottova lavička s kladkou na biceps
3x 15 x 10kg
Přítahy provazů na spodní kladce
17x 10kg
2x 15 x 15kg
Závěrem, vše bylo ultramaximálně technicky, u zad jsem dělal dole pauzy a snažil se vše maximálně procítit, biceps štípal jak blázen, bolel mě i brachialis, ale precizní techniku jsem zachoval, napumpoval a domu..
Zpět k mrtvolám, to je pro mě největší problém, nevím co dělám špatně, ale na dotahy jsem nebyl schopen zvednou pak už ani 170, cítil sem jakoby střed těla a trochu v křídlech když sem to chtěl zatáhnout, no raději jsem to nepokoušel a nechal jsem tam 160. Sem z nich už úplně zoufalej, taky trochu proto, že moje maximálka je stejná už tak půl roku.
Dnes jsem se u toho nechal natočit a pokusím se zjistit jestli třeba někdo z Vás neuvidí důvod proč ještě netahám 500 jako edie hall
Na videu cvičím s nějakýma 140kg, 5 opakování. Když to srovnám s dřepem kdy je moje maximum cca 130, tak ještě 110 se mi cvičí relativně lehce, jdu to hezky hluboko a nemám s tím nijak zvlášť problém, u mrtvoly mám max 170, ale už těch 140 mi jde dost z těžka, pochopitelně hlavně ve spodních pozicích. Cítím určitě, že mám prostě slabé nohy, ale nevím jak to prostě zlepšit, zase to nechci tahat jako "dřep s činkou v ruce" s torsem takřka rovně a jenom propnout nohy.
Dále můžete vidět techniku "polosumo", nejradši bych tahal klasiku, ale na youtube jsem si našel, že tohle je nejlepší technika pro vysokého cvičence (měřím 194) takže mám ruce vně nohou, ale nohy né úplně ke kotoučům, víceméně mi to vyhovuje trochu víc než běžné sumo a zdá se mi, že to vypadá technicky lépe než conventional.
Jakoukoliv radu mimo sypky vedoucí k té zmiňované pětistovce ocením
Dále můžete vidět techniku "polosumo", nejradši bych tahal klasiku, ale na youtube jsem si našel, že tohle je nejlepší technika pro vysokého cvičence (měřím 194)...
mrtvola je docela dobrá, drž záda a techniku, najeď na nějakou rutinu a půjde to nahoru.
styl nezáleží na výšce, ale na proporcích a mobilitě, pokud se dokážeš na sumo srovnat, klidně to tahej a není důvod zanedbávat klasiku. jsou tady případy - viz log Olejňase, který je taky vysoký, ale na sumo se zatím pořádně nesrovnal a i s tou klasikou teda bojuje, ale čím dál líp ;) každý tahá, jak mu to jde líp, sumo umožňuje větší objem a často i větší maximálku borcům, kterým to sedne.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru