|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: po únor 13, 2017 9:14 am Předmět: "Stařec" v posilovně; jak se neodrovnat? |
|
|
| CIZO napsal: | - jak dlouho a jakým způsobem jste doposud trénovali
- jaké máte zdravotní omezení
- věk, hmotnost, hodně napoví i silové výkony
- jaké cviky hodláte používat, v kolika sériích a opakováních
- jaký je cíl tréninku |
Rád bych poprosil o radu jak trénovat a nezničit se při tom .
Moje anamnéza:
...
EDIT: tak pravdu jsem napsal, pár odpovědí jsem dostal, ale nemusí to tady bejt na věky věků
...
To vysedávání v knajpách mělo i další vedlejší efekt: lumbago (alias houser). Když jsem při třetim zablokování páteře polykal 4x denně 4x 800 Ibuprofen, řekl jsem si A DOST!
...
A k dotazu: jak mám nabrat s blížící se padesátkou na krku sílu, když necvičím např. mrtvé tahy? Respektive jinak: děsim se každého cviku kde hrozí problém s ploténkama a lumbago. Čím nabrat sílu a nedojebat si záda?
Cíl tréninku je zhubnout a vyměnit při tom pivní ozdobný tukový pás za svalovou hmotu.
Díky za rady.
Naposledy upravil Nikdy-není-pozdě dne st únor 22, 2017 1:13 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: po únor 13, 2017 9:25 am Předmět: Re: "Stařec" v posilovně; jak se neodrovnat? |
|
|
V tvém věku bys měl už jen krmit holuby a vystlávat si rakev
Ne, teď vážně. Vypadá to, že jídlo jsi si schopný jakž takž odkontrolovat, takže pohyb. Na silový trénink si určitě sežeň zatraceně schopného trenéra s referencema. Napiš odkud jsi a možná ti někdo poradí. Pro nejsou důležité silové výkony, ale funkční tělo. Nějaké svaly přijdou s funkčním tréninkem, ale už to nemůžeš rvát jako dvacetiletí. Tělo ti špatnou techniku neodpustí.
Mrtvé tahy nepotřebuješ. Sice je to jeden z nejlepších cviků, ale lze nabírat svaly aniž bys v životě udělal mrtvý tah či dřep s činkou.
Děláš něco mimo posilovnu? Předpokládám, že pohyb nulový. Nechceš zažít jezdit na kole, o víkednech turistiku na horách, ...? To by ti mohlo pomoct se dostat zpátky do kondičky.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po únor 13, 2017 9:51 am Předmět: |
|
|
1. nedělej ze sebe "starce", seš normální M1... teda ještě chvilku :)
2. po pěti letech takového prasení to zaseknout... hodně dobrý výkon na začátek, vypadá to slibně!
(3. na alkoholika bys ještě potřeboval přidat něco tvrdšího)
4. udržel sis velmi dobrou váhovku, s cvičením a dobrou stravou půjde tuk dolů
5. jak už bylo uvedeno... najdi si někoho, kdo s tím pomůže
|
|
| nahoru |
|
 |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: po únor 13, 2017 9:53 am Předmět: Re: "Stařec" v posilovně; jak se neodrovnat? |
|
|
| Mablung napsal: |
...
Děláš něco mimo posilovnu? Předpokládám, že pohyb nulový. Nechceš zažít jezdit na kole, o víkednech turistiku na horách, ...? To by ti mohlo pomoct se dostat zpátky do kondičky. |
Kdepak! Jasně že dělám, sport miluju. Sice to bylo krutý, přijít na hodinu badmintonu po večerní krabce a zbytkáčem z 12 piv, ale běhal jsem o106. Třeba na kole jezdim každej slunečnej víkendovej den.
Teď, co jsem shodil zpátky pod 90 kg, je kondička lepší.
Ale chci shodit 10 kg tuku a nabrat k tomu 2 - 4 kg svalů.
(jestli teda není takové očekávání nereálná hloupost. a nechytit zas lumbago!!!!!!)
Naposledy upravil Nikdy-není-pozdě dne po červen 12, 2017 1:23 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po únor 13, 2017 9:54 am Předmět: |
|
|
Jestli jsi z Prahy, tak si zajdi do Arény, tam se o tebe postarají. Za půl roku budeš dřepovat a tahat, ani ti to nepřijde.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po únor 13, 2017 10:19 am Předmět: Re: "Stařec" v posilovně; jak se neodrovnat? |
|
|
Je dobře že cvičíš. Našel jsem si co to znamená lumbago. Takže nemáš nic s ploténkama. Co chápu, tvůj problém je ochablé svalstvo kolem páteře, které způsobuje všechny možné problémy.
Být tebou, nejdříve bych si zašel za ortopedem ať ti udělá RTG páteře. Pokud je už máš, zaskoč si s nimi za schopným fyzioterapeutem, aby ti řekl tvá omezení. Pokud nebudou nějak vážná, mělo by podle stačit jen posilít svaly ovlivňující páteř.
Pokud jsi z Prahy, do Arény klidně můžeš.
Pokud se dost hýbeš a máš přesto nadváhu, pak je otázkou jídelníček. Napiš sem svůj typický
|
|
| nahoru |
|
 |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: po únor 13, 2017 10:52 am Předmět: Re: "Stařec" v posilovně; jak se neodrovnat? |
|
|
| Mablung napsal: | | Pokud se dost hýbeš a máš přesto nadváhu, pak je otázkou jídelníček. Napiš sem svůj typický |
Já se vážim skoro každej den...
Letos ke snídani 3 x týdně 0,5 L kefíru, zbývající dny bílej jogurt s nějakou dobrou marmeládou.
Oběd hotovka v restauraci, nebo vietnamská polívka v Sapě.
Večeře chleba z Esky a tvrdý sýr (nejčastěji olomoucký tvarůžky, ty jsou bez tuku).
Kvůli dně, já ji naštěstí nemám, a ani nepíšu zatím, protože jí nikdy nechci mít, zařazuju každej tejden vegetariánský den nebo dva za sebou.
Taky si zavařuju do sklenic domácí lečo, do toho teď dávám už 2 vejce na porci, abych zvýšil bílkoviny.
Úplně jsem zrušil bílý pečivo a nepiju vůbec nic ochucenýho, jenom vodu, pivo a BCAA.
Úplně jsem zrušil uzeniny, ale to kvůli zvýšený kyselině močivý v krvi. Btw. prevence proti dně je nejíst třeba mořský ryby a masa mláďat (třeba kuřecí), takže já dávám bacha i na tohle, mám ze dny hrůzu. Dna je prevít a překvapivě hodně známejch v mym věku zobe Milurit.
Ale přiznávám, že jinak žeru maso. V restauraci půl kila hovězího slupnu jak malinu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po únor 13, 2017 12:14 pm Předmět: |
|
|
Já teda mám jen poloviční věk, tak těžko můžu poskytnou vlastní zkušenost, ale...
Vůbec bych se toho nebál. Pokud nejsou funkční omezení těla, pak klidně dřepovat, tahat, cokoliv, vše s přiměřenou vahou a technikou.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po únor 13, 2017 1:26 pm Předmět: |
|
|
- cvič cviky na mobilitu - a mlže to být tak jednoduché, jako kroužení postupně všemy klouby těla
- pij hodně vody
- dostatečně spi
- jez něco masa a hodně zeleniny
- cvičení začni řešit od pohybu (třeba kyčelní ohyb alá DL, dřep, tlak alá klik a tlak ve stoje, tah alá shyb)
- vyber nástroj, a najeď na nějaký jednoduchý, 100x ověřený program
- strečuj
- splň si v daném programu nějaké minimální standardy
- pak zvol jiný, a opakuj _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 13, 2017 2:34 pm Předmět: |
|
|
Cvičit s činkama stačí 2x týdně celé tělo, podstatnější je v tvojem věku nějaké kardio 1-2x týdně. Mrtvý tah není priorita, ale cvičit spodní záda určitě nějakým způsobem musíš. Na chlast bych si vyhradil jeden trénink v týdnu. A dej si aspoň jeden suchý měsíc, abys měl jistotu, že se bez toho fakt obejdeš, protože jinak jsi alkoholik pořád:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: po únor 13, 2017 9:41 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Cvičit s činkama stačí 2x týdně celé tělo, podstatnější je v tvojem věku nějaké kardio 1-2x týdně. Mrtvý tah není priorita, ale cvičit spodní záda určitě nějakým způsobem musíš. Na chlast bych si vyhradil jeden trénink v týdnu. A dej si aspoň jeden suchý měsíc, abys měl jistotu, že se bez toho fakt obejdeš, protože jinak jsi alkoholik pořád:) |
Hodina badmintonu s dobrym soupeřem je hodně intenzivní kardio. Ale rotoped na 10, 15 minut bych mohl přidat, jen nevim jestli před cvičením nebo po.
Spodní záda si pokusim někde najít na netu a přidat do sestavy.
Já bych si sem mohl psát logbook na pivnice (jako vy sem píšete cvičení), ale udělám to přesně jak píšeš: suchej měsíc. Od zítra. A zítra večer jdeme na pracovní jednání do knajpy, tak doufám, že tam prodávaj karafu kohoutkový vody.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: po únor 13, 2017 11:11 pm Předmět: |
|
|
| Nikdy-není-pozdě napsal: |
Hodina badmintonu s dobrym soupeřem je hodně intenzivní kardio. Ale rotoped na 10, 15 minut bych mohl přidat, jen nevim jestli před cvičením nebo po.
|
Rotoped (či něco podobnýho) PŘED tréninkem slouží na rozehřátí a prokrvení, stačí 5 min.
PO tréninku to v rámci 10minut slouží max tak na vyplavení kys. mléčné, raději delší dobu. 30min PO tréninku je ideálka, tělo už ke konci tréninku přechází na oxidaci mastných kyselin a když si po tréninku na pět minut vydechneš a půjdeš na kolo, má to velmi pozitivní efekt na pálení špeku.
| Nikdy-není-pozdě napsal: |
Spodní záda si pokusim někde najít na netu a přidat do sestavy.
|
Doporučuji "good morning", resp. cvik na vzpřimovače zad (a hamstringy), není to sice na flexibilitu ale vzpřimovače to dobře posiluje, a ty jsou často v prdeli jako první, když taháš něco špatně. Typicky když po nějaké nárazové námaze vstáváš z postele, tak tě bolí ta fáze v mírným předklonu, než se narovnáš.
Zadej si do googlu "good morning excercise" a najeď na obrázky a uvidíš, jak na to, ze začátku si nakládat málo, na tu 20kg osu stačí 10kg kotouč na každou stranu
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: út únor 14, 2017 9:33 am Předmět: |
|
|
Vek mam stejnej a vysku temer take :)
Co se tyce treninku, prislo by mi vhodnejsi cvicit fullbody nez split.
Po skonceni soutezeni jsem prestal na delsi dobu cvicit mrtve tahy a zacaly mne pekne zlobit zada. Myslim, ze tenhle cvik je tezke plnohodnotne napravit.
Co jsem sam delal a co mi pomohlo se vyhrabat z nejhorsich problemu byly mrtve tahy z boxu (dotahy). Spalky cca 10-15 cm. Nehonit se za maximalkama, ale snazit se o precizni techniku a delat cca 3-5 opakovani. Stale kontrolovat zada, techniku. Zadne cukani a dynamika, soustredit se i na spousteni cinky. K tomu je taky dobre pouzivat trhacky, abys zamezil pripadne rotaci a nesoumernosti v zatizeni. Navic je potreba samozrejme cvicit bricho. Verim, ze pokud tohle dodrzis, zada se po par mesicich umoudri.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út únor 14, 2017 11:03 am Předmět: |
|
|
A taky máš za cíl vážit těch 82 kilo?
Jinak ty se odjakživa na nic jinýho než k tahu nehodíš:-) .... jenže NNP je v trochu hodně jiné situaci. Čímž bych jej rozhodně neodrazoval od MT (v jakékoli formě), ale primárně bych u něj skutečně začal návštěvou toho fyzioterapeuta (dobrého) a minimálně pro začátek dal na něj. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: út únor 14, 2017 1:56 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | A taky máš za cíl vážit těch 82 kilo?
Jinak ty se odjakživa na nic jinýho než k tahu nehodíš:-) .... jenže NNP je v trochu hodně jiné situaci. Čímž bych jej rozhodně neodrazoval od MT (v jakékoli formě), ale primárně bych u něj skutečně začal návštěvou toho fyzioterapeuta (dobrého) a minimálně pro začátek dal na něj. |
Ja mam cil 110kg, ale asi se mi to nepovede :D
Moc uz netaham (jen na tonus :) ), ale snazim se benchovat (samozrejme bez vysledku).
Hele, podle mne je 95% problemu se zadama v ochablem svalstvu, pripadne nejake svalove disbalanci. Doktor je prece az vzdycky ta uplne poslední moznost, kdyz uz se schyluje k tragedii :) Vzhledem k veku snad nehrozi, ze by to prepalil. V jeho pripade budou tahy urcite lekem ...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|