Frekvence tréninků

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Frekvence tréninků  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Frekvence tréninků
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Maerlyn0 napsal:
A to já bych klidně zaspekuloval, protože narovinu, většina trénérů, co jsem zatím ve fitkách poznal, byli dementi

V základních záležitostech ti rozhodně lidi, co tomu rozumí, nedají 10 různých odpovědí. Ty základní principy se dají vztáhnout obecně.

1) 3x týdně stačí pokud je to fullbody, pokud je to split, je lépe častěji (za předpokladu, že se chceš někam posunovat)
2) pro začátečníka stačí ze suplementů protein
3) že se ti chce po tréninku zvracet dobře není

Protein samozrejme nepotrebuje. Zacatecnik nepotrebuje zadne suplementy, zadne fullbody a nesmysly co tu tem lidem hustite do hlavy. Zacatecnik potrebuje naucit se hybat a naucit se jist, naucit se spat, poznat svoje telo. Zacatecnik potrebuje zaklady na kterych bude stavet dal. Tyhlety fitness dogmata ala musis cvicit 3x tydne, zrat bcaa nebo umres na katabolizaci svalu, do toho alespon 6x denne jist, kure, rejze, tvaroh, jsou tak hozne mimo, ze nejlepsi, co muze zacatecnik udeat je neptat se na nic, nikde nic necist a jen poslouchat sveho trenera, jak ty rikas dementa. Ve vysledku ten clovek udela mnohem vetsi pokrok, nez kdyz mu tu ob den budou radit anonymni znalci, co sice nikdy zrejme nikoho netrenovali, dotycneho nevideli, ale vsechno znaji, vsechno videli alespon trikrat a na vsechno maji nejaky nazor...

Jaký fitness dogmata? Je zcela jasný a prokázaný, jak dlouho roste sval a proto je ideální kombinace buď fullbody 3x týdně nebo dobře sestavený split, který ale musí být častější. Protein samozřejmě není nutnost, ale proč si to neulehčit, aby právě člověk nemusel žrát 3x denně kuře s rýží. Není třeba vymýšlet nic novýho, základy se vztahují na všechny začátečníky. Ať si klidně každej dělá, co chce podle sebe nebo trenéra, těžko ale pak na otázku, jestli je to ideální dostane jako odpověď ano.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olejnas

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Precti si znovu co pisi. Ja o voze ty o koze. Ja tvrdim, ze zacatecnik potrebuje jine veci, nez pises ty. Ja netvrdim, ze to co pises ty nedava smysl. O tomhle se muzeme bavit dokola a nepovede to nikam. Pak se do tehle diskuse pripoji jeste radobyklaun gesag a je to uplne v jinem vesmiru. I z toho duvodu bych doporucoval zacatecnikum neptat se na nic na netu a poslouchat trenera, ktereho si plati. Ahoj.
Hulkie

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Maerlyn0 napsal:
A to já bych klidně zaspekuloval, protože narovinu, většina trénérů, co jsem zatím ve fitkách poznal, byli dementi

V základních záležitostech ti rozhodně lidi, co tomu rozumí, nedají 10 různých odpovědí. Ty základní principy se dají vztáhnout obecně.

1) 3x týdně stačí pokud je to fullbody, pokud je to split, je lépe častěji (za předpokladu, že se chceš někam posunovat)
2) pro začátečníka stačí ze suplementů protein
3) že se ti chce po tréninku zvracet dobře není

Protein samozrejme nepotrebuje. Zacatecnik nepotrebuje zadne suplementy, zadne fullbody a nesmysly co tu tem lidem hustite do hlavy. Zacatecnik potrebuje naucit se hybat a naucit se jist, naucit se spat, poznat svoje telo. Zacatecnik potrebuje zaklady na kterych bude stavet dal. Tyhlety fitness dogmata ala musis cvicit 3x tydne, zrat bcaa nebo umres na katabolizaci svalu, do toho alespon 6x denne jist, kure, rejze, tvaroh, jsou tak hozne mimo, ze nejlepsi, co muze zacatecnik udeat je neptat se na nic, nikde nic necist a jen poslouchat sveho trenera, jak ty rikas dementa. Ve vysledku ten clovek udela mnohem vetsi pokrok, nez kdyz mu tu ob den budou radit anonymni znalci, co sice nikdy zrejme nikoho netrenovali, dotycneho nevideli, ale vsechno znaji, vsechno videli alespon trikrat a na vsechno maji nejaky nazor...

Napsal, že ze suplementů stačí protein. Nepsal, že ho potřebuje. Apropos před časem jsi tu postoval seznam suplementů, bez kterých se neobejdeš a bylo to jak na Mr. Olympia. A to tvoje výkonnost není zrovna oslňující. Jinak jsem si žádných dogmat nevšimnul. A pro začátečníka je třikrát týdně cvičit asi ta nejlepší volba /a pro koho není, že:) Zkrátka, nenapsal nic špatnýho...
Magumi

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
... bych doporucoval zacatecnikum neptat se na nic na netu a poslouchat trenera, ktereho si plati.

To neřeší otázku, jak má začátečník poznat, jestli trenér za něco stojí. To by ale vydalo na samostatný článek. :)

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Roper
(ban)

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Od klasickýho fitness trenéra bych si nenechal poradit ani cestu do posilovny.
gesag
(ban)

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Napsal, že ze suplementů stačí protein. Nepsal, že ho potřebuje. Apropos před časem jsi tu postoval seznam suplementů, bez kterých se neobejdeš a bylo to jak na Mr. Olympia. A to tvoje výkonnost není zrovna oslňující. Jinak jsem si žádných dogmat nevšimnul. A pro začátečníka je třikrát týdně cvičit asi ta nejlepší volba /a pro koho není, že:) Zkrátka, nenapsal nic špatnýho...

On si Ladinek zase trochu nakakal do pusy. Stava se mu to casto, ale je to hodnej kluk.
Olejnas

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
To neřeší otázku, jak má začátečník poznat, jestli trenér za něco stojí. To by ale vydalo na samostatný článek. :)

Promin, ale ja zastavam nazor, ze i sebeblbejsi trener, ackoliv tu nikdo ani netusi, kdo danou slecnu trenuje, ktery ma fyzicky moznost pracovat s naprostym zacatecnikem udela mnohem vice prace, nez imaginarni vseznalek, ktery vsude byl petkrat a ani daneho cloveka nevidel ani z vlaku.

Kdyz jsem zacinal ja, tak muj trener nebyl sice zadny top super profik fejmar, ale stejne me na cviceni dokazal pripravit velmi dobre. Na zelezo jsem si minimalne tri mesice ani nehrab, delal jsem veci, kterym se dnes vicemene smeji jako trx, bosu a gumovy mice a presto mi ten clovek dal zaklady, naucil me mit disciplinu a mit cviceni rad, coz je duvod proc cvicim dodnes.

To, ze jsem se pak podvedome chtel posunout dal je vec prirozeneho vyvoje.

Na radobyklauny jako gesag nema smysl reagovat, nechapu, proc si ho tady moderatori drzi...
Olejnas

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 4:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Ahoj, pokud me chces srovnavat se slecnou, ktera dlouho jezdila na kole, ale nikdy moc necvicila, tak se bojim, ze se nemame o cem bavit. Moje suplementy najdes u me v logu, neni tam nic extra. Muzes mi prosim rict, co konkretne tam je jako na Mr.Olympia? Rad se necham poucit. Zrejme na to v Brne mate nejaky tabulky ci co. Moje vykonnost odpovida tomu jak cvicim, jak dlouho cvicim a za jakych podminek. Ja jsem spokojeny...
gesag
(ban)

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:

Na radobyklauny jako gesag nema smysl reagovat, nechapu, proc si ho tady moderatori drzi...

Taky ne.
Hulkie

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 4:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Hulkie napsal:

Ahoj, pokud me chces srovnavat se slecnou, ktera dlouho jezdila na kole, ale nikdy moc necvicila, tak se bojim, ze se nemame o cem bavit. Moje suplementy najdes u me v logu, neni tam nic extra. Muzes mi prosim rict, co konkretne tam je jako na Mr.Olympia? Rad se necham poucit. Zrejme na to v Brne mate nejaky tabulky ci co. Moje vykonnost odpovida tomu jak cvicim, jak dlouho cvicim a za jakych podminek. Ja jsem spokojeny...

On napsal, že pro ni stačí protein . Což u slečny není určitě špatné doporučení, protože její jídelníček masem a vejci zrovna přecpaný nebude.
Celkový dojem je prostě ten, že tam nebylo proč ho okřikovat, nenapsal nic špatného. A rozhodně žádný dogmata, jak ses mu snažil podsouvat...
V Brně máme tabulku, je v ní vitamín C a tím to hasne:)
Olejnas

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nectes mezi radky. Slecna nepsala nic o tom jak ji, ale uz se ji cpe protein jako doporuceni, protoze bez proteinu zemre hlady, coz je asi nejvic top fitness zakladni pilir pravdy o vsem, protoze kdyz nejis protein v prasku, tvoje telo umira. Na coz bohuzel ona reagovala:

"Nicméně protein používám už dlouho, takže ten si nechám. S jídlem problém není, spíš se musím naopak hlídat abych těch bílkovin necpala víc než je třeba, mám dost rychlý metabolismus a hodně jím."

Coz mi dava jedine, ze kdyz nema problem s bilkovinami z jidla, pro pomalejsi pasaz "spíš se musím naopak hlídat abych těch bílkovin necpala víc než je třeba" , tak vlastne ani nema duvod do sebe ten protein cpat. Akorat ma pak lepsi kakani. No. Nevadi. Kdyz nemate protein, tak tam dejte BCAA.

Ja se vazne nechci hadat. Ono neni ani o cem...

PS: Bydlet na Lesne jako pred lety, tak dnes asi nemarodim. To mnohe vysvetluje. Chybi mi Cecko z Brna. Dik
gesag
(ban)

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jezismarja.

citace:
- Jaké základní suplementy koupit, aby to trochu rostlo? Protein používám už dlouho, ale v ostatním se nějak nevyznám ( BCAA atd.)

a jako odpoved:

citace:
pro začátečníka stačí ze suplementů protein

citace:
Pises, ze jsi zacatecnik takze klasicky zacit kvalitni stravou, navysenou porci bilkovin v jidle.

a do toho prijde Lada, chrabry ochrance zacatecniku a posledni strazce pravdy

citace:
zacatecnik nepotrebuje zadne suplementy, zadne fullbody a nesmysly co tu tem lidem hustite do hlavy

tak ses idiot?
Spazik

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 5:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 5:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady se to začíná rozjíždět  Já myslím, že kdo si pozorně přečte můj příspěvek, pochopí, jak to bylo myšleno.
Rozhodně nikomu nic necpu.
Vico

PříspěvekZaslal: st březen 01, 2017 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Autorka by sem mela vlozit fotku, aby nasledne doporuceni zda brat ci nebrat protein bylo spravne.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Frekvence tréninků Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: