Dieta - síla

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dieta - síla  Úvodní stránka -> Trénink -> Dieta - síla
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ondra89

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2018 11:49 am    Předmět: Dieta - síla Odpovědět s citátem

Zdar,potřebuju poradit. Jedu asi 3/4 roku "objem" prostě malý surplus, moc tuku sem nenabíral, ale nějaký přece jen. Chci se ho zbavit a jít do deficitu cca 400 kcal. Chci se zeptat, jak je to s tréninkem , v objemu jsem se snažil každým tréninkem zvedat víc, přidávat větší váhu a neustálu se zlepšoval. V dietě to asi možné nebude, tak mě zajímá, jak bych měl jet trénink, aby mi v té dietě neubyla síla , jestli jet více opakování malých vah, nebo můžu pokračovat v tom tréninku co mám doteď, ale menší pauzy ?

Jedu 3x týdně fullbody
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frybis

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2018 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Malý váhy jsou k ničemu, na sílu je fajn 5x5 a těžký váhy, pořád tam musí být impuls, snižovat celkově váhy nemá smysl dle mě
IronAndrew

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2018 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, je tam upřímně hrozně moc variací. K tvému dotazu: Ano dá se sílit i v dietě,ale... záleží na spoustě věcí. Dám příklad ze sebe stáhnul jsem 14kg. Co se týká maximálek dřep zůstal stejný, Benchpress 5kg nahoru a mrtvola 15kg. Co se týká sílení. Větší síla čili víc zvednout na cvik je o metodice tréninku nastavení intezity objemu technice a regeneraci (což zahrnuje strečink,mobilitu,spánek,regenerační procedury jako sauna,kryosauna,masáže,teplé/studené sprchy atd). Pokud jde o dietu připravíš se o jednu ze složek regenerace a to je energie z jídla, pokud ubereš markantně sacharidy, přidáš trošku bílkovin, tuků. Tak se ti prostě bude hůř trénovat zvlášt více objemové tréninky. Nicméně co se týká třeba pomalého hubnutí stylem 2-3kg měsíčně. Je možnost tam sílit a zároveň hubnout. Každopádně psal si, že jedeš 3/4 roku objem. Takže tipuji, že tak dlouho teprve cvičíš? Pokud tomu tak je tak si myslím, že jako začátečník se budeš posouvat i v dietě, na závody v kulturistice asi nejdeš takže si myslím, že s tím úbytkem síly to nebude.

Takže být tebou bych se držel nějakého rozumného rozdělení na základních cvikách těžký série po 3-5 opakování s "delšími" pauzami. Občas to prohodit tréninkem na vyšší objem 8-12 opakování (což lépe zafixuje a zlepší techniku= posune se váha na čínce) a na doplňkách bych to pálil na 6-12 opáček. A je prostě velká šance, že síla zůstane pro většinu lidí co cvičí... nejsme profesionální lifteři co mají svojí sílu na hranici kde se posouvají za rok v totálu o 10-20kg, aby jim úbytek váhy způsobil markantní pokles vah na čínce.

Nakonec si to klidně udělej podle sebe.. síla je super, ale tu můžeš pilovat kdykoliv, nikam bych se za váhama nehonil, ač tě chápu je super vidět za měsíc se posunout o kilo támhle a támhle což značí, že se zlepšuješ než se koukat 3 měsíce do zrcadla a říkat si, že člověk vypadá furt stejně.
maciak

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2018 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Urcite by som siel dalej silovo ale trocha skresal objem, nov ahu by som sa snazil udrzat.
ak pojdes do vacsieho deficitu tak by som uplne vyhodil doplnky, mozno nechal kazdy trening tak max dva tri po par seriach.
Mozes sa ti totiz stat ze nebudes mat dost energie regenerovat a potom pojde sila aj svaly dole.
V diete sa mi osvedcil minimalisticky trening.

Rychle na stránku:

Přejdi na: