|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Maňuška
|
Zaslal: po říjen 21, 2019 8:46 am Předmět: Hodina svižnej chôdze (5km/hod) denne - vplyv na svaly nôh ? |
|
|
Prajem pekný deň.
Mala by som jednu otázku ohľadom svižnej chôdze.
Mám 28 rokov, štíhla športová postava, rada jem, ale zdravo, nebojím sa masla, vajíčok. Cvičím už niekoľko rokov systémom 2+1. Jeden deň cvičím spodok tela, druhý deň vrch tela, tretí deň voľno. Zistila som však, že zanedbávam chôdzu, hlavne svižnú chôdzu na čerstvom vzduchu, napríklad v parku, v lese. Na jednej českej stránke venovanej zdravej chôdzi som sa dočítala, že dať si denne 6000 krokov bez prestávky v svižnom tempe aby sa to stihlo do hodiny, je veľmi zdravé a svojim spôsobom nenahraditeľné. Zaujíma ma, či má hodina svižnej chôdze o rýchlosti asi 5km/hod nejaký vplyv na objem svalov na nohách, pretože uvažujem, že by som potom zmenila svoj tréningový plán na 2+2 miesto 2+1, a to s tým, že hodinu spomínanej svižnej chôdze by som robila na dennej báze.
Má niekto s niečim takým skúsenosti ? Ďakujem
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
decarabas

|
Zaslal: po říjen 21, 2019 8:54 am Předmět: |
|
|
Hodina chôdze by ti nemala nijak nabúrať tréning ani regeneráciu a už vôbec nie objem nôh. Nepíšeš o špecifickom tréningu/športe, takže cvičíš asi hlavne pre zdravie a estetiku, v takom prípade proste zaraď chôdzu a si v pohode, nemalo by ťa to nijako negatívne ovplyvniť, skôr naopak. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Maňuška
|
Zaslal: po říjen 21, 2019 9:43 am Předmět: |
|
|
Tým objemom som myslela to, či mi hodina svižnej chôdze po rovine, z kopca, do kopca, nepridá na objeme nôh. Práve z toho dôvodu uvažujem o zmene 2+1 na 2+2, pretože hodina svižnej chôdze nie je žiadna prechádzka s kočíkom, alebo s partnerom
Včera som si tú hodinku dala, a pocítila som to. Po príchode domov som mala trochu napumpované stehná, čo sa u mňa nikdy pri chôdzi nestalo, pretože nepamätám sa, kedy som chodila svižne celú hodinu. To napumpovanie nôh by malo mať aspoň čiastočný vplyv na rast svalov na stehnách a lýtka zo svižnej chôdze, alebo sa mýlim ?
Cvičím pre estetiku a zdravie. Nikdy necvičím do vyčerpania. Mám však pevne stanovené pauzy, série, a dodržujem to. Vo fitku sa nevykecávam.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po říjen 21, 2019 10:01 am Předmět: |
|
|
Akorát teda 5kmh není žádná svižná chůze s prominutím _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po říjen 21, 2019 10:29 am Předmět: |
|
|
| Maňuška napsal: | To napumpovanie nôh by malo mať aspoň čiastočný vplyv na rast svalov na stehnách a lýtka zo svižnej chôdze, alebo sa mýlim ?
|
Nemôžem hodnotiť tvoju kondíciu, svalový rozvoj a podobne, na to si tu neposkytla dosť údajov, ale vo všeobecnosti - nie
Je to len chôdza. Vídam dosť často kadejaké ženy v rôznych váhovkách a vekových kategóriách, čo si to šliapu celkom zvostra v štýle nordic walk a žiadna z nich nemala nikdy nabité nohy, len dobrú kondíciu. Čo je super, samozrejme, ale od chôdze by som nečakal žiadne zázraky, čo sa týka svalového rozvoja, aspoň kým nešliapeš s batohom po horách, to by bol hneď iný príbeh.
No a pokiaľ chodíš pravidelne do fitka a hodina chôdze ťa aj tak takto zaskočí, tuším by si mala pridať v tom fitku
Jo ešte k samotnému napumpovaniu - keď moja mama umýva okná, tiež ju pália svaly na ramenách a má ich podľa jej slov napumpované, ale žiadne veľké ramená nemá _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po říjen 21, 2019 1:06 pm Předmět: |
|
|
Keď tak teraz premýšľam nad tým dotazom a celkovo tou témou... Napadá mi jediné.
Vitaj s5, Rando _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po říjen 21, 2019 1:37 pm Předmět: |
|
|
Cvičím pre estetiku a zdravie. Nikdy necvičím do vyčerpania.
ehm ehm...rando, ty kluku usata _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po říjen 21, 2019 1:50 pm Předmět: |
|
|
Chybí zásadní údaj o pitném režimu a vztahu k matce _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po říjen 21, 2019 3:18 pm Předmět: |
|
|
Já teda nevím ... fakt Rando? Mi se to nějak nezdá. S takovýmhle nickem a typem dotazu?
Jako že se přemění na babu a ještě se ptá na radu, místo aby nám vysvětlil jak všichni víme hovno a jak je on úžasný? To si to svoje působení tady přece prd užije:-))).
Navíc jsem znal dívčinu, co zcela vážně tvrdila, že nechodí plavat, bo ji z toho pak strááášně rostou ramena. Pěkná byla, vo tom žádná, ale rozměrově tak 165/50 max. A znám docela dost slečen paní i vdov:-), jejichž první starost při zmínce o jakékoli fyzické aktivitě je ta, aby nebyly příliš svalnaté. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: po říjen 21, 2019 3:31 pm Předmět: |
|
|
Chodenie je fajn pretoze podporuje velmi prirodzeny ludsky pohybovy vzor a zakladnu kondiciu. Pokial sa ale bavime o svaloch, sile, ci chudnuti tak to bude nudza s biedou.. (neplati ked ma niekto >150kg) _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
Maňuška
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po říjen 21, 2019 6:30 pm Předmět: |
|
|
| Maňuška napsal: | Nejak som nepochopila vaše posledné správy, chalani. Niečo mi ušlo ?
|
Ze ta chuze, v takovem rozsahu a v tvem pripade, neudela vubec nic, krome snad prijemne straveneho casu a lepsi nalady
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po říjen 21, 2019 7:11 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Já teda nevím ... fakt Rando? Mi se to nějak nezdá. S takovýmhle nickem a typem dotazu?
|
No, vzhľadom na to, že dnes Rando na inom fóre položil túto otázku:
"Ahojte.
Venuje sa tu niekto dlhodobo svižnej chôdzi o trvaní hodina neprerušovanej chôdze (samozrejme nie na páse v posilňovni) denne ?
Plánujem to zaradiť 6-7x týždenne.
Avšak okrem toho 2x týždenne cvičím nohy (samozrejme aj vršok, len to je iná téma) formou drepy s výskokom, izometrický drep, zakopávanie, výpony na lýtka... Nikdy síce nie do vyčerpania, ale predsa len. A neviem, či z dlhodobého hľadiska to budem aj s tou hodinou svižnej chôdze denne (aj v deň tréningu nôh) zvládať... :D Neviem, či mi budú dve (hoci pomerne veľké) jedlá denne na to stačiť...
Asi tu nie je nik, kto kombinuje hodinu svižnej chôdze denne aj s "fitness" cvičením nôh (napríklad 2x týždenne), že ?"
Považoval by som za brutálnu náhodu, keby nejaká reálna borka prišla v rovnaký deň s tým istým _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|