Mno ja ako najvacsi problem okrem spomenuteho nevidim v tom, ze niekto nejako cvici, nataca a exhibuje, ale v tom, ze by to snad chcel niekoho ucit (a este zaciatocnikov, bozechran).
Rozmohl se nam tu takovy nesvat, ze si rozni ludia z jutjubov, instagramov a internetov (ok, obcas aj kniziek) napozeraju a nacitaju tu nieco o wim hof method, tam nieco o cinkach, hentam nieco o ido portal method, splacaju si to v gebulkach dokopy, nazvu si to "get whatever" a tvaria sa ako guru gururu, pripraveni odovzdavat svoje "vedomosti" dalej. Pricom netusia, preco funguje toto takto a posobi to na tamto dalsie, co je pripravou na hentamto tretie, stvrte, piate... Pretoze to si uz vyzaduje seriozne studium a znalosti, ktore vsak nie su tito samorasti ochotni ziskavat dlhodobo a cielavedome od kvalifikovanych ucitelov, ale uchyluju sa k dojmologii a buduju si splacaninu na urovni torty psika a macicky, kde nie su schopni sami odlisit kvalitne zdroje od nekvalitnych. Polovici z nich nerozumeju a tu druhu zle interpertuju.
Preto prva a zasadna otazka, ktoru musi kazdy cvicenec polozit kazdemu, u koho chce trenovat je: Kto je tvoj ucitel/trener? Kto ti odovzdaval vedomosti a v akom rozsahu?
Cojaviem pri chalanoch z ceskeho Strong first je crystal clear, ze Pavel Macek siel priamo za Tsatsoulinom a je zastiteny organizaciou s vymakanou metodologiou; pri Petrovi Ruzickovi z Pohyb je zivot vies, ze chodi vzdy ked sa da na campy s Idom Portalom a jeho ludmi, etc. Priznavaju sa k svojim ucitelom a ucitelia sa priznavaju k nim.
Takze Lukino, kto je tvoj ucitel? Kto sa k tebe prizna, ze ta ucil, trenoval, odovzdaval ti skusenosti? Najde sa niekto, alebo to dopadne tak, ze matkou tvojho "ucenia" je skola zivota a otec je neznamy typek z internetov?
Uprimne by ma potesilo keby to bolo inak, ako si myslim, ze to je.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Mno ja ako najvacsi problem okrem spomenuteho nevidim v tom, ze niekto nejako cvici, nataca a exhibuje, ale v tom, ze by to snad chcel niekoho ucit (a este zaciatocnikov, bozechran).
Rozmohl se nam tu takovy nesvat, ze si rozni ludia z jutjubov, instagramov a internetov (ok, obcas aj kniziek) napozeraju a nacitaju tu nieco o wim hof method, tam nieco o cinkach, hentam nieco o ido portal method, splacaju si to v gebulkach dokopy, nazvu si to "get whatever" a tvaria sa ako guru gururu, pripraveni odovzdavat svoje "vedomosti" dalej. Pricom netusia, preco funguje toto takto a posobi to na tamto dalsie, co je pripravou na hentamto tretie, stvrte, piate... Pretoze to si uz vyzaduje seriozne studium a znalosti, ktore vsak nie su tito samorasti ochotni ziskavat dlhodobo a cielavedome od kvalifikovanych ucitelov, ale uchyluju sa k dojmologii a buduju si splacaninu na urovni torty psika a macicky, kde nie su schopni sami odlisit kvalitne zdroje od nekvalitnych. Polovici z nich nerozumeju a tu druhu zle interpertuju.
Preto prva a zasadna otazka, ktoru musi kazdy cvicenec polozit kazdemu, u koho chce trenovat je: Kto je tvoj ucitel/trener? Kto ti odovzdaval vedomosti a v akom rozsahu?
Cojaviem pri chalanoch z ceskeho Strong first je crystal clear, ze Pavel Macek siel priamo za Tsatsoulinom a je zastiteny organizaciou s vymakanou metodologiou; pri Petrovi Ruzickovi z Pohyb je zivot vies, ze chodi vzdy ked sa da na campy s Idom Portalom a jeho ludmi, etc. Priznavaju sa k svojim ucitelom a ucitelia sa priznavaju k nim.
Takze Lukino, kto je tvoj ucitel? Kto sa k tebe prizna, ze ta ucil, trenoval, odovzdaval ti skusenosti? Najde sa niekto, alebo to dopadne tak, ze matkou tvojho "ucenia" je skola zivota a otec je neznamy typek z internetov?
Uprimne by ma potesilo keby to bolo inak, ako si myslim, ze to je.
Ano, rozhodně chci učit začátečníky jak začít cvičit a jak se začít stravovat. Je to můj dlouhodobý cíl a ROZHODNĚ NECHCI NIC MĚNIT A MĚNIT ANI NIC NEHODLÁM . To si řekněme narovinu. Pokud s tím máš problém, je to tvá věc , dávej mi hejty a komentáře pod mé videa a spoustu disliku na youtube , ALE I PŘESTO TO DĚLAT BUDU, PROTOŽE SÁM MOC DOBŘE VÍM, ŽE O TOM TO NENÍ A NEPOTŘEBUJI UZNÁNÍ. ¨
WHM jedu 3 ROKY, CO MI DÁLE CHCEŠ PSÁT? Já s tím vším začal , ještě když to nebylo skoro vůbec populární.
V pořádku, pokud se ti můj kontent nelíbí, jdi pryč a bude ti o mnoho lépe, le jelikož tě můj kontent velice ,,baví´´ až natolik, že s tím ,,ztrácíš´´ čas, tak nejspíše i TY SI Z NĚHO NĚCO ODNESEŠ, JAKO POŠRAMOCENÝ ČLOVĚK, KTERÝ MUSÍ URÁŽET DRUHÉ A SHAZOVAT JEJICH PRÁCI. MOŽNÁ I TY JSI CHTĚL TAKTO PŘEDÁVAT SVÉ KNOW HOW OSTATNÍM.. KAŽDOPÁDNĚ TO NEŽIJEŠ, TÍM PÁDEM , NEMÁŠ PRÁVO A NEMÁŠ TAM TEN DRIVE.. AŽ TO ZAČNEŠ ŽÍT, PŘÍJDE TO!
Znalosti jsou ti k ničemu, když jsi máš v sobě tunu strachu na to , aby jsi to vyjádřil a poslal VEN!!! Znám spoustu disciplinovných lidí, kteří mají top zkušenosti, ale BOJÍ SE ! Za mě, čím více lidem pomůžu , tím lépe a budu jenom rád já jsem moc vděčný , že už teď lidem pomáhám!!! Jsem za to vděčný. A přesně proto , NEMÁM ZAPOTŘEBÍ TĚ TU URÁŽET A SNIŽOVAT. COŽ O TOBĚ ZROVNA NEPLATÍ. PŘEJU TI, AŤ SE UZDRAVÍŠ.
Za mě, ČERPÁM POUZE Z KVALITNÍCH ZDROJŮ A PROTO SE CÍTÍM A ŽIJU TAK JAK ŽIJU !
NEBUDU SE UČIT OD LIDÍ JAKO JSI TY. SORRY.
NEMUSÍ TO TAK PLATIT, ŽESI STOJÍM ZA NĚKÝM.. JÁ UČÍM SÁM ZA SEBE A UČÍM SE POUZE OD LIDÍ, KTEŘÍ MI DÁVJÍ SMYSL A KÝŽENÝ EFEKT. ¨
NEPOTŘEBUJI JI BÝT DALŠÍ OVCE VE STÁDĚ. ¨Růžičku vím, vnímám ho, ale za mě, není to symbol dlouhověkosti.. nelíbí se mi jak vypadá a obecně jak ho vnímám já.. za mě pohyb je ok,, ale propleť to s psychologii, biohackem, mentálním nastavením, spánkem, neber drogy, neber lehké řešení, vnímej svět a zároveň pomáhej.. každý máme svoji cestu a já ji mám jasně danou a lidi jako ty, TU BUDOU VŽDY!!! PRÁZDNÝ DUŠE BEZ ELÁNU, KTERÉ POUZE UMÍ KRITIZOVAT A ČERPAT SÍLU Z OSTATNÍCH FORMOU TOHO, ŽE JE BUDOU URÁŽET.. SORY.. ALE NA MĚ TOHLE NEPLATÍ A PLATIT ANI NEBUDE.. KRÁSNÝ DEN.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Lukine ono je super, že si něco načteš a zajímá tě to, baví tě to - to je asi to hlavní a je fakt, že můžeš mít ostatní u zadku.
Ale přestaň s určováním psychologických diagnóz a s psychoanalýzou - nemáš školy, nemáš praxe a vůbec nemůžeš hodnotit lidi, na základě toho co ti píšou do logu na webu.
Píšeš jak neděláš nic pro ego - tak proč máš z výstupu v trenkách na hojně turisticky navštevovanou horu v ČR půl hodinové video ? Jak jsem psal výkon super, ale myslím, že podobné podmínky budou na X dalších kopcích v ČR a nebude tam zdaleka tolik lidí.
Ve videích vystupuješ příjemně, škoda že to nepřeneseš i do psané komunikace, bylo by to fajn.
A ty řeči o genetice ? Já si myslím, že spousta úspěšných kulturistů vypadalo ve 13-14 stejně. Sice tvrdíš, že ti je tam 16, ale na jiném fóru sis zapisoval od roku 2010 tuším? A v té době si vypadal úplně jinak - obtloustlý puberťák v objemu s pár kilo svalů - asi tak jak začínala vetšina z nás včetně mě. Pokud teda nejsi vyloženě starší, ale myslím, že by ti mělo být 26-28 ???
Lukine ono je super, že si něco načteš a zajímá tě to, baví tě to - to je asi to hlavní a je fakt, že můžeš mít ostatní u zadku.
Ale přestaň s určováním psychologických diagnóz a s psychoanalýzou - nemáš školy, nemáš praxe a vůbec nemůžeš hodnotit lidi, na základě toho co ti píšou do logu na webu.
Píšeš jak neděláš nic pro ego - tak proč máš z výstupu v trenkách na hojně turisticky navštevovanou horu v ČR půl hodinové video ? Jak jsem psal výkon super, ale myslím, že podobné podmínky budou na X dalších kopcích v ČR a nebude tam zdaleka tolik lidí.
Ve videích vystupuješ příjemně, škoda že to nepřeneseš i do psané komunikace, bylo by to fajn.
A ty řeči o genetice ? Já si myslím, že spousta úspěšných kulturistů vypadalo ve 13-14 stejně. Sice tvrdíš, že ti je tam 16, ale na jiném fóru sis zapisoval od roku 2010 tuším? A v té době si vypadal úplně jinak - obtloustlý puberťák v objemu s pár kilo svalů - asi tak jak začínala vetšina z nás včetně mě. Pokud teda nejsi vyloženě starší, ale myslím, že by ti mělo být 26-28 ???
Neustále žijeme v době , kdy má vzdělání přednost před praxí? Já tady nedělám žádné psychologické závěry. Každý ať si vezme z toho co chce.. to že moje odpovědí mají hloubku a něco se z nich dozvíte, to je věc druhá.
Půl hodinové video ze Sněžky mám kvůli tomu, že jsem si ten zážitek chtěl uchovat. A proč bych ho nemohl mít tak dlouhé? Bylo hodně materiálu. :) ¨
Já mám Sněžku rád, mám to jako svoji pocitovku.. a proč nejít na to nejvyšší co tu je?
Vystupuji pořád stejně, jak na text, tak osobně.. nevidím v tom rozdíl. Podívej se, jak tu vystupují ostatní a pak si sám odpověz, jestli to je normální. :) ¨
Ano popsal jsi to hezky, obtloustlý puberťák, který MĚL EGO A MYSLEL SI, ŽE MÁ SVALY.. :) Teď ego nemám a stejnak mi pořád každý hustí, že ho mám.. Asi je něco někde špatně.
Takže kolik ti je let prosímtě ? Tentokrát budu rád za odpověď, předem děkuju ;-)
27 let, věk je pouze číslo. Cítím se na 18-20 . Hormonálně to mám potvrzené krevním testem. Testosteron na úrovni 18 dospívajícího muže..
.... asi výsledky a činy místo slov.
Žádná uhaslá svíčka.. žádná uhaslá dušička..
Upřímný, pokorný a zároveň disciplinovaný Lukáš, který ví co chce a jde si za tím. .That´s all.. Jdu natáčet.
Tak v tom případě ti u fotky nesedí počty - v 16ti si něměl blonďaté fotky a vypadal si jinak - teda alespoň podle fóra co už neexistuje. Proč lhát ? :-)
Jenže ty nemáš ani rok praxe , nebo máš snad svou psychologickou ordinaci ? Pokud vím, psal si, že pracuješ ve strojírenství.
Myslím, že řezník si taky neodskočí k chirurgickému stolu. Lékaři se taky postupně musí systematicky vzdělávat a prokousávat od lehčího k težšímu aby mohli provádět složitejší výkony.
Tvé odpovědi jsou naopak plýtké a nepřemýšlíš nad tím co ti píšou ostatní.
Škoda, že si tak lehce ovlivnitelný a když ti někdo něco nakuká jdeš za tím jako pes za čubou :-)
Nicméně ať se daří, starší provedení Lukáše jsem měl radši (ikdyž to byl taky narcis).
Učitelů jsem měl desítky.Podívej se např. na Adam Raw a uvidíš co tam najdeš.
To je pro mě člověk, který ví co říká a dělá to co říká!
Preeesne som si myslel, ze to bude na sposob "Ja poznam Adama Raw-a, ale on mna nie."
185/82
Kdybys nepůsobil jako arogantní hovado, tak tu do tebe možná lidi tolik nešijou a mají tě tu rádi a uznávají, třeba za tu Sněžku. Ostatně pamatuju, že tu měli lidi větší úspěch za daleko méně 10+ let zpátky.
Možná bys pak měl na Youtube více shlédnutí než 45 lidí maximálně tak 570 nebo kolik měla Sněžka. To ti píšu jako marketér a především člověk.
A hlavně nepiš jak je ti to jedno a jsi nad věcí a bla bla bla. Není. Jsi ukázkový narcis, co si myslí že si z něj každý sedne na prdel. Nesedne, pokud se nezměníš.
Pozri, prečo chodia ľudia do panoptika alebo cirkusu?
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
No já nevím proč si tu vede log on, ale já když to dělal před lety, tak abych byl pod dohledem a kritikou. Člověk, který se uzavírá ve vlastních polopravdách, se nikam neposune.
A opravdu nesouhlasím s tím, že kdo s něčím nesouhlasí, ať to nečte. Je to diskuzní fórum, ať si každý reaguje na co chce a zrovna on tam měl už pár docela nebezpečných věcí an které si myslím, že je povinnost upozornit, kdyby si to přečetl někdo kdo tomu věří.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru