Chudnutie

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Chudnutie  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Chudnutie
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Miki112

PříspěvekZaslal: po březen 15, 2021 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasné.
Dobre posnažím sa .. čiže normálne odvážiť aj na vahe koľko tojo bolo atď..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Miki112

PříspěvekZaslal: út březen 16, 2021 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak napríklad dnes:

Raňajky 7:30 - praženica - 3 vajíčka + krajec chleba

Desiata 10:40 - rožok + šunka (36g) - taká ručne krájaná :D

Obed 13:30 - kuracie stehná dusené (234g) + zemiaky (246g) - Neviem či som to troška neprehnal či môže byť ? :D

Večera - 2x žemľa biela + šunka (30g)

Tak nejak to dnes vypadalo... V podstate podobne to vypadalo aj doteraz len to som vždy ešte aj medzi tým čosi jedol.. Tak teraz som to skúsil tak znormalizovať a nejesť stále.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út březen 16, 2021 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neni to nejhorší, ale k idealu to ma taky daleko
Ale zkus to takhle.poctive udrzet aspoň měsíc, podle.me.by jsi tri ctyri kila sundat mohl
Zakladem budiz pravidelne a nic.mezitim
Miki112

PříspěvekZaslal: čt březen 18, 2021 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chápem. Pokúsim sa. Snád to dám :D

A čomu takemu by som sa mal este tak viac vyhýbať ?
Nejaký syr, jogurt, mliecne výrobky to by nebol problem ? Alebo aj to obmedziť ?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt březen 18, 2021 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatim o tom nepremyslej tolik, a poctive zapisuj aspoň tyden
Treba sam uvidis, kde pachas největší zlo
Turakam

PříspěvekZaslal: čt březen 18, 2021 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Heh, prečo skoro ku všetkému ješ pečivo? Keby si ho bol vyradil alebo mal tak raz denne, hneď by to bolo o inom, navar si na viac dní a máš pokoj a len pomôže, keď bude viacero jedál dňa typu mäso a príloha, nie pečivo a trošku dákej šunky, to je akože čo?
Miki112

PříspěvekZaslal: čt březen 18, 2021 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No aj som nad tým pečivom rozmýšľal...

A čím ho nahradiť ? Celozrnné pečivo je lepšie ? Alebo siahnúť po tých rôznych plátkových "chlebíčkoch" ak sa rozumieme :D Alebo si k praženici radšej dať len nejakú zeleninu a bez pečiva napr :D

Teoreticky večer by som si mohol dať nejaké mäso+príloha ? alebo by to bolo moc na večer ? Alebo takto nemám rozmýšľať ?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt březen 18, 2021 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vyhod pecivo a k.prazenici zeleninu
Turakam

PříspěvekZaslal: čt březen 18, 2021 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pečivo ozaj jesť nutne v ďalších jedlách nemusíš. Sem-tam si ho ale zaraď v poho, ale gro stravy tvoriť určite nemôže. Štyri jedlá denne sú úplne v poho aj na udržanie/navýšenie výkonnosti i redukciu, vždy bude závisieť od ich zloženia a zároveň, či bude tvoj kal. výdaj vyšší ako príjem. Takže nezabudni na tréning a kardio. A medzi jedlami nesnackuj, nepi sladené vody a hlúposti.

Čo takto:

1. kaša z ovsených vločiek, proteín, banán
2. morčacie/kuracie/ryba, zemiaky/ryža/bataty/šošovicové/tekvicové pyré a pod.
3. kval. šunka, syr
4. hovädzie, zeleninová príloha

a rôzne obmieňať

1. praženica (3-4) vajcia, kval. slanina, zelenina
2. morčacie/kuracie/ryba, zemiaky/ryža/bataty/šošovicové/tekvicové pyré a pod.
3. cottage
4. tuniak, syrovo-zeleninový šalát

alebo
1. rožky s kval. šunkou, zelenina
2. morčacie/kuracie/ryba/hovädzie, zemiaky/ryža/bataty/šošovicové/tekvicové pyré a pod.
3. proteín
4. morčacie/kuracie/ryba/hovädzie, zeleninová príloha
bolgi

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2021 9:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No mne to neda - vsetci to dobre myslite, ale skrz les nevidite stromy. Chalan nema paru o cviceni a strave a uz mu davame maso+zeleninu na veceru a pritom vravime nesnackuj. Po tych rokoch tohto zivotneho stylu sme uplne zabudli ako ziju normalni ludia. Takyto pristup nema sancu pokial nie je v partii ludi, ktori takto ziju a budu ho tahat a motivovat. O com pochybujem kedze to by nehladal rady na fore plnom cudzich ludi.

Aby bolo jasne - ano takyto jedalnicek je super, ale ruku na srdce, kolko ho budes dodrziavat? Ja cvicim a ako tak sa stravujem mozno 10-15 rokov a sam nedokazem zjest na veceru len zeleninu, lebo by mi asi drblo potrebujem sacharidy aby som bol v pohode a vyspal sa. Co myslite, ze ked je zvyknuty mat 2 zemlicky, tak to nahradi uhorkou? Kolko to asi vydrzi?

Hlavne je to nekomplikovat a ist na vsetko postupne. To co sa tebe zda ako prekliatie, ze si zaciatocnik, by bolo pre nas stastim - len si to predstav, mozes sa kazdy den posuvat, zlepsovat, uvidis zmeny prakticky z tyzdna na tyzden a budes robit rekordy (skoro) kazdym treningom. K treningu nemam co dodat - vlastna vaha je super, treba si najst ako robit progres od uplnych zaciatkov k pokrocilejsim a neni mozne, aby si sa nezlepsoval.

K jedlu -
Raňajky 7:30 - praženica - 3 vajíčka + krajec chleba - pohoda ked ti to takto vyhovuje

Desiata 10:40 - rožok + šunka (36g) - taká ručne krájaná :D - pridaj sunku (aspon 100g, vsak mas 100 kilo boha), pripadne kvalitny syr, zeleninu

Obed 13:30 - kuracie stehná dusené (234g) + zemiaky (246g) - Neviem či som to troška neprehnal či môže byť ? :D - pridaj nejaku zeleninu, kyslu kapustu, calamadu, nieco co ta zaplacne. ale kombinacia maso (vacsinou na prirodno, nevyprazane) + priloha (zemiaky, ryza, cestoviny, quinoa, atd) nikdy nic nepokazi

Večera - 2x žemľa biela + šunka (30g) - no pojdem proti prudu, ale vsak pohoda ked ti to tak vyhovuje, akurat skus napriklad ubrat polku zemly (budes mat 1,5) a pridat na sunke (100g+), syr (leerdamer light a podobne alternativy). mozno rychlo zistis, ze nepotrebujes ani 1,5 zemly, ale staci ti jedna. Skus vymenit obcas za ine pecivo, celozrnne, atd.

Mne sa dlhodobo osvedcilo pravidlo, ze radsej sa poriadne najem v tych jedlach, ktore mam naplanovane, aj ked to znamena, ze si pridam o pol zemle viac, ci trochu ryze alebo zemiakov. Pripaden sa dotlacim po jedle jablkom, hruskou, bananom. Ale potom nemam vykyvy a nevyzieram chladnicku pomimo.

K tomu skusaj nove veci, nove jedla. Pozeraj jedalnicky a inspiruj sa (nekopiruj slepo!!!) Tie vlocky s protakom a bananom (jahodami, malinami,) su super, vyskusaj niekedy miesto ineho jedla. Len ked na to nie si zvyknuty, tak na tom nestavaj jedalnicek ak ti to nebude pasovat.
Miki112

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2021 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ďakujem..

No zatiaľ to je dosť ťažké lebo v podstate pár krát cez týždeň som mával niečo sladké nejaké chipsy a pod. A teraz tento týždeň sa zatiaľ držím ale tá chuť dať si niečo poriadne sladké a pod. je celkom silná Dúfam že vydržím

Tak pomaličky sa do toho jedálnička hádam dostanem.

K tomu cvičeniu by ste mi ešte mohli poradiť ? Tak robil som respektíve skúšal som zatiaľ cez týždeň nejaké tie angličáky, kliky, drepy a pod. Ale nejak neviem ako by som to mohol skombinovať nejaký systém, plán :D
Turakam

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2021 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Môžeš urobiť aj to, že keď ozaj chceš niečo sladké a pod., načo si dlhodobo zvyknutý, tak si to daj s jedným z jedál dňa, nie medzi. Napríklad po obede si daj tri štvorčeky čokolády a vybavené.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Chudnutie Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: