|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MilanT
|
Zaslal: pá květen 03, 2024 7:23 pm Předmět: |
|
|
Zadni a predni by mel byt stejne silny?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
seeya

|
Zaslal: pá květen 03, 2024 7:50 pm Předmět: |
|
|
nie, predny a zadny drep nemusia byt rovnake ale ani by nemali byt od saba prilis daleko.
Existuje cosi ako "strukturalny balans"
alebo inak idealny pomer medzi jednotlivymi liftami (svalovymi skupinami). Poliquinova verzia vyzera takto:
UPPER BODY RATIOS
Close Grip Bench Press: 100%
Incline Bench Press: 91%
Parallel Bar Dip: 117% (bodyweight plus addition weight)
6RM 1-Arm Dumbbell Press: 30% per arm
Lying Triceps Extension: 40%
Supinated Chin-ups: 87%
Scott Barbell Curls: 46%
Standing Reverse Curls: 40%
8RM Flat Powel Raise: 10.6%
8RM Bent-over Dumbbell Trap-3 Raise: 10.6%
8RM Seated Dumbbell External Rotation: 9.8%
LOWER BODY RATIOS
High Bar Back Squat: 100%
Front Squat: 85%
Deadlift: 1.25%
Power Clean: 66%
Power Snatch: 51%
8RM Peterson Step-up: 46%
Triple Jumpers Step-up 8RM: 30%
Full Snatch: 66%
Close Grip Bench Press: 66%
*All done with a 4010 tempo and strict form, except the Peterson Step-up, which can be done with a 2010 tempo, and the Olympic lifts, which don’t require any unusual tempo prescriptions. Just perform them as normal. _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá květen 03, 2024 7:58 pm Předmět: |
|
|
až na ten deadlift ;)
ten FSQ u mně sedí, dlouho jsem si držel cca -20 kg proti HB a když jsem obojí vymaxoval, tak to vycházelo skoro ideálně na těch 85 %
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: pá květen 03, 2024 8:03 pm Předmět: |
|
|
netreba to brat uplne ako pismo svate, ludia maju roznu vysku, stavbu, pakove pomery, svalove predispozicia atd... ale neni asi zle obcas pozret ci to niekde neustrelilo az prilis... _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: po květen 06, 2024 6:51 pm Předmět: |
|
|
kajak 2.5h wow som vyflusnuty uplne.. ale velmi dobre to bolo _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: út květen 07, 2024 9:03 am Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | Cohen, opatrne si zacinam myslet ze to tak moze byt.. za 3 tyzdne idem na vysetrenie, mozno mam nejaku traviacu galibu typu IBS, snad mi nieco povedia.
Tepy aj hrv stale pozeram ako zabavnu disciplinu, uz zacinam mat aj relevantnu vzorku dat. Ked spim blbo alebo vobec tak su tepy vzdy vyssie cca o 5 a a hrv je nizsie kludne az pod 20 to moze padnut. Treningy s tym tiez dobre zamavaju. Dobre viditelny je hlavne trend jak som zacal spavat pravidelnejsie par dni po sebe tak hodinky si to vsimaju a davaju vysoke recovery score. Baseline mam hrv teraz ~55. Resting heart rate mam ~52 ale samozrejme to osciluje hodne hore aj dole |
Ok, tak to vyzera dost nadejne. Ak vysledky merani zodpovedaju objektivnym vplyvom ako tazky trening, alkohol a pod., tak by mali byt do velkej miery relevantne. Drzim palce a podriemkavaj v pokoji! _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út květen 07, 2024 12:25 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | až na ten deadlift ;)
ten FSQ u mně sedí, dlouho jsem si držel cca -20 kg proti HB a když jsem obojí vymaxoval, tak to vycházelo skoro ideálně na těch 85 % |
Mě zase zaujal poměr trhu a dřepu - trhnout 66% maximálky na zadní dřep vyžaduje vynikající techniku a výbušnost, takovou efektivitu nemá ani většina olympioniků.
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: út květen 07, 2024 7:14 pm Předmět: |
|
|
"takovou efektivitu nemá ani většina olympioniků" - a prekvapivo ani ja :D
Zasa 1x130 by som v ten den asi dako vypucil. To sme hned niekde na 58% (130 vs 75)
Na druhej strane do full snatchu mi este "kusok" chyba takze to potrebujem vyhodit vyssie. Moja najnizsia catch pozicia vid foto. Je to sice zo zaznamu so 60 ale 75 je uplne to iste.
Tiez uz ale pocitujem ze by sa hodilo boostnut drep aspon o 20 kil to je proste fakt.
asi tolko k vynikajucej technike..
(nie, neviem dat tie nohy viac spolu hehe) _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st květen 08, 2024 12:01 pm Předmět: |
|
|
Když se podívám na nejlepší vzpěrače v mé váhovce (89), tak trhají kolem 180 a všichni mají dřep kolem 300, což odpovídá těm 60 procentům. Většina "normálních" lidí s dobrou technikou potřebují dřepnout tak 180 kg na trh 100, což je tak 55 procent. Holky většinou bývají pohyblivější, tak tam jsou možná ty poměry trošku lepší.
U trhu je trochu zrádné, že většina chlapů těch 70 až 80 kilo po roce tréninku nějak urve, ale pak se zastaví, protože nemají techniku na víc. Přesně to byl i můj případ, nejsem v tomhle žádná výjimka, a to jsem měl super vedení. A rozhýbat se a naučit techniku správně bohužel dlouho trvá, zvlášť pokud člověk nezačíná ještě na prvním stupni základky, jako profíci.
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: st květen 08, 2024 3:09 pm Předmět: |
|
|
trhy:
muscle do 50
pas do 70
zem do 3x1x70
jc sikma
do 10x38
7x38
drepy
2x5x120
pistols
2x8 kazda
Dnes hladka tyc a na pocudovanie sa mi to drzi lepsie jak vrubkovana. Je fajn ze pri 70 je to niekedy lepsie niekedy horsie ale nikdy nemissujem
Drepy dnes lepsia konstelacia hviezd, komfortnejsie jak minule.
Magumi, existuje aj iny prepocet. Medzi powercleanom a powersnatchom - 70%-75% Toto je mozno relevantnejsie jak porovnanie s drepom. Vacsina ludi sa zasekne podla mna skor preto ze nema proste drep 300 imho :D Pre mna osobne je holy grail trhnut vlastnu vahu. To uz sa asi neda bez aspon trochu slusnej technike. _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne květen 12, 2024 7:12 pm Předmět: |
|
|
trhy:
muscle do 50
pas do 70
zem do 60 - snazim sa skor o co najlepsiu akceleraciu a aby to bolo pocitovo co najlahsie.
premiestnenia pas:
do 2x90
1x100
jc sikma
do 2x8x40
celnaky
do 2x100
1x110
dips
2x15
1x10
Super trenal. Trochu som sa bal ze to bude stat za houno lebo posledne 2 dni sme naslapali 25km v okoli hradu beckov, piestan, haluzickej tiesnavy a tematinskeho hradu ale zaroven strava aj spanok boli ok.
premiestnenie 100 od pasa bolo dnes velmi presvedcive
trhy stale cakam na magicke precitnutie ked si poviem - AHAAAAAAA!!!!!!! - toto sa dnes nestalo ale misia splnena.
sikme tlaky som spoko
dips.. tretia seria dosla baterka, ale super pumpa, spoko. _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: po květen 13, 2024 7:30 pm Předmět: |
|
|
kajak kanal, 2.5h - 1550kcal :)) e.g. skoro kazdy den som 3000kcal+ celkovy vydaj a zaroven jemne priberam takze prijem este vacsi.
solidny masaker zasa.. necitim si ramena _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: čt květen 16, 2024 6:00 pm Předmět: |
|
|
nadhody:
do stoja do 3x70
vyrazy do 3x75
technicke pas
do 70
technicke zem
pozdvihy nadhodove
drepy
do 5x110
pritahy vc
strecing
Cely trening prijemne lahky. Skusal som pri premiestneni ist dole tak ako pri prednom drepe, je to dost narocne pre mna trafit do balance pointu.
Vyrazy stale blbe ale uz ma aspon tak strasne nebolia ramena z nich, pokusam tam ten rozsah jak sa len da. _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: so květen 18, 2024 6:15 pm Předmět: |
|
|
preliezky, prijemne _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne květen 19, 2024 3:20 pm Předmět: |
|
|
kajak, 4 hodiny, som uplne kaput _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|