|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Turakam

|
Zaslal: ne listopad 17, 2024 6:25 pm Předmět: |
|
|
Magumi, si zviera - súhlas! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: út listopad 19, 2024 11:51 am Předmět: |
|
|
Jste hodní. Já si jako zvíře nepřipadám, spíš takové zviřáko. :)
Dneska první trénink třetího týdne.
Trh
2 x 3 x 40
3 x 3 x 50
3 x 3 x 55
9 x 3 x 60
Měl jsem ráno ta stehna nějaká nateklá, nemohl jsem si sednout na paty. Beru to jako indicii, že by snad ten objem na nohy mohl stačit i na těch lehčích vahách, abych ty svaly aspoň trochu udržel. Normálně bych to rozbouchal masážní pistolí, ale je v opravě, tak jsem holt musel zatnout zuby a protáhnout to v mostě.
Před samotnými trhy jsem si dal svou obvyklou trhovou rozcvičku, tzn. trhy silou z různých poloh, trhy od boků, výtahy a podobně, nejdřív s osou a pak se 40. V plánu bylo 3 x 3 x 50. tak jsem to dal, abych měl splněno, a pak jsem si dal tři série s padesáti pěti, a potom ještě devět sérií s šedesáti. Bylo tam pár opakování, které nebyly úplně nejhorší, ale pořád to není ono.
Trhové výtahy
9 x 4 x 80
V programu bylo 5 x 4 x 55. ale přidal jsem si. Technicky se to postupně zlepšovalo a i poslední série šla docela vysoko, takže asi okey.
Pauzovaný zadní dřep + zadní dřep
9 x 4 + 4 x 112.5
Tady jsem si přidal z plánovaných 4 x 4+4 x 102.5, ale jen deset kilo, už jsem byl po těch vzpíracích cviků trochu unavený. Z nějakého důvodu se mi z té stopky vstávalo líp než z klasického dřepu - asi, jak jsem si tam dole mohl posedět a odpočinout si.
Shyby + dipy
4 x 8+16
Dneska jen čtyři série, minulý týden jsem to trochu přehnal a cítil jsem to v loktech a ramenou. Nedaří se mi na těch shybech přidávat, ale asi se tím teď nechci trápit, není to v tuhle chvíli priorita.
Lu raises
4 série s pětikilovkami na protažení.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt listopad 21, 2024 1:23 pm Předmět: |
|
|
Druhý trénink třetího týdne. Dneska jsme si s Carmelitou zašli to nové posilky Extrifit. Mají to tam moc prima, super osy i kotoučky, hezký prostor na zahazovaní, klece, spousta strojů. Carmelita byla nadšená. Mně se tam taky líbilo, ale bál jsem se trochu, co mě čeká - pravé koleno trochu oteklo, cítím levé rameno.
Přemístění silou + přemístění od boků + přemístění bez kontaktu + výrazy
osa
2 x (1 + 1 + 3 + 2) x 40
2 x (1 + 1 + 3 + 2) X 50
4 x (1 + 1 + 3 + 2) x 60
V plánu bylo přemístění bez kontaktu 4 x 3 x 55. přidal jsem pár kilo a udělal z toho malý crossfit; potřeboval jsem se rozhýbat a prohřát, což tenhle cvik splnil.
Přemístění a výraz (nadhoz)
2 + 2 x 60
1 + 1 x 70
1 + 1 x 80
8 x 2+2 x 90
O sedm a půl kila víc než posledně, o dvě a půl kila víc než v plánu (a o čtyři série víc než v plánu). Byla to fuška. Mám pocit, že s každým kilem navíc se znovu přeučuju techniku, dvě série mi to trvalo, než jsem ta přemístění začal trefovat, ale i tak to nebylo úplně přesné, mám pořád co zlepšoval. A když je to přemístění těžké, projeví se to na výrazu, že na to není tolik síly a dynamiky. Ale byl jsem rád, že si tělo vzpomnělo, jak zapojit horní záda a lopatky, abych to netahal rukama.
Pozved nadhozový + pozved nadhozový bez položení zpod kolen
5 x 2+3 x 120
Stejné polohy jako při přemístění, přidal jsem oproti plánu 17 kilo, ale nepřidával jsem série.
Pendley row + striktní tlak za hlavou
6 x 10 x 82.5 + 6 x 10 x 42.5
Ty supersérie jsou trošku kardio. :) Mám ty kotouče naskládané tak, abych jen rychle shodil a neměl tam dlouhé prodlevy. V plánu byly 4 série a lehčí váhy, ale tohle bylo tak akorát.
Další doplňky nad plán jsem dnes nepřidával, zítra ráno mám trhy, dřepy a doplňky a potřebuju trochu zregenerovat.
Musím dneska hrozně moc pochválit Carmelitu, úžasně se do toho opřela. Asi jí ale budu muset dát příští nebo spíš přespříští týden nějaký ten deload, aby trochu zregenerovala, nešetřím ji a ona poslušně udělá všechno, co ji řeknu, a už se to začiná projevovat různými bolistkami.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá listopad 22, 2024 2:53 pm Předmět: |
|
|
Třetí týden, třetí trénink
Dneska znovu s Carmelitou v Extrifitu.
Trh
3 x 2 x 50
3 x 2 x 55
2 x 2 x 60
2 x 65
6 x 2 x 60
8 x 2 62.5
Dneska jsem se hrozně trápil, vůbec jsem se do toho nemohl dostat; nešlo mi to nakopnout, neuměl jsem se pod to vtáhnout, všechno na houby. Začal jsem nějakým tím blbnutím s osou a pak se 40, ale hned od začátku to bylo na prd. Podle programu jsem měl mít 4 x 2 x 60, a doufal jsem, že půjde 65, ale jako bych úplně zapomněl techniku. Pravda, byl jsem zvyklý ze Suncity, že počáteční poloha je trochu výš kvůli těm gumám, kterými se musím obkládat, aby mě nevyhodili, ale na to se nebudu vymlouvat. Postupně jsem si vyjel na 60, ale nebyl jsem spokojený, pak jsem zkusil těch 65, ale bylo to hrozně ošklivý, tak jsem si kopnul do bedny, shodil na 60 a začal to zkoušet znova. Po nějakých těch sériích s 60 jsem ještě trochu přihodil a pokračoval, ke konci už to bylo maličko lepší, ale pořád ne dost dobré. Bylo to velmi frustrující. Naštěstí Carmelita byla skvělá a nenechala se mým vztekáním rozhodit a krásně si odpracovala všechny ty své dřepy.
Zadní dřep
6x 60
6 x 90
6 x 110
3 x 6 x 130
V plánu bylo 3 x 6 x 102.5, vyjel jsem si trochu výš, ale počet sérií jsem nezvyšoval. Pravé koleno mám parádně oteklé, nemůžu ho pořádně ohnout a tak jsem to nechtěl pokoušet sériemi navíc.
Bottom-up kettlebell press + shyby
6 x 10 x 12 + 6 x 8
Podle plánu, taky žádné série navíc, shyby šly lehce.
Back extension + side plank
4 x 10 + 4 x 30 sekund
Taky podle plánu. Rád bych tomu dával víc, ale musím trochu ubrat, než mi to koleno splaskne a navíc bych měl příští týden zkoušek tréninkové maximálky, tak to tělo musím nechat trochu zahojit. I když po té dnešní bídě to na kvalitní čísla moc nevidím.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá listopad 22, 2024 5:12 pm Předmět: |
|
|
takhle to nezregeneruješ, když si místo 4 předepsaných sérií dáš 20, ale je vidět, že více zahřívacích ti prospívá, teď už jen dostat se na pracovní váhu ve správný okamžik nebo klidně i o chvíli později
na zadní dřepy sis vyběhnul hezky na to, že to prakticky necvičíš
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: so listopad 23, 2024 10:00 am Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | takhle to nezregeneruješ, když si místo 4 předepsaných sérií dáš 20, ale je vidět, že více zahřívacích ti prospívá, teď už jen dostat se na pracovní váhu ve správný okamžik nebo klidně i o chvíli později
na zadní dřepy sis vyběhnul hezky na to, že to prakticky necvičíš |
Myslím, že se mi v tom pravém koleni tvoří víc synoviální tekutiny, protože jinak to koleno nebolí, jen nejde ohnout. Asi toho bylo pro ty kolena trochu moc najednou. Máš pravdu, že bych měl být trpělivější.
Dřepy byly těžší, než jsem myslel, šel jsem do nich kvůli zádům hodně opatrně. Posledně mi páteř vystavila stopku, když jsem se dostal na 160, ale to už je pár let. Snad teď budou držet pohromadě líp, když jsem strávil víc než rok trénováním středu těla na předních dřepech a RDL a trhových deadliftech a nechal si kvůli tomu narůst břicho tak, že teď vypadám jak těhotný slon.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne listopad 24, 2024 1:08 pm Předmět: |
|
|
Třetí týden, čtvrtý trénink
Dneska s Vlkem v Karlině. O tréninku nemám co psát; koleno jsem sice rozhýbal, ale jak jsem začal zvedat, tak odešlo definitivně; zkoušel jsem aspoň úvodní trhy, ale kvůli velké bolesti pod kolenem jsem toho musel nechat.
Zatímco jsem rozdýchával tu bolest a vztek a frustraci, odcvičil si Vlk svůj trénink, šlo mu to parádně.
Wellness bylo moc fajn.
Teď mám se zvedáním asi nějakou dobu utrum. Zatím nemám pocit, že to je úplně na doktora, utržené tam nejspíš nic není, ale budu to muset nechat přebolet. Voda z kolene odešla, ale bolí to až do poloviny stehna, takže to bude asi něco s úponem hamstringu nebo něco takového. Zkusím zajít v pátek, pokud se do té doby trochu vzpamatuju fyzicky i psychicky, a vymyslím, co budu moct dělat, než se to budu moc zase začít zatěžovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá listopad 29, 2024 1:16 pm Předmět: |
|
|
Vynechal jsem dva tréninky a misto toho každý den protahoval a masíroval a procvičoval nohu a koleno. Do toho se mi zablokovalo žebro, takže legrace veliká.
Dneska jsem šel povzbudit Carmelitu a abych na ni jen nekoukal, hrál jsem si s osou a pak i zkusil nějaké trhy - je to technicky nejtěžší a silově nejlehčí z toho, co dělám, takže teoreticky by to měla být na ty nohy nejmenší zátěž. Moc mi to nešlo, ale postupně jsem se dostal do poloh, tak to asi budu příští týden zkoušet a pak, jestli tělo dovolí, se vrátím v plánu o dva týdny zpátky a najedu na něj znovu.
Carmelitě to šlo moc pěkně, nastavili jsme si na dřep a benč váhy, se kterými budeme pokračovat v objemové fázi po osmi opakováních.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá listopad 29, 2024 3:49 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | Magumi napsal: | Vynechal jsem dva tréninky a misto toho každý den protahoval a masíroval a procvičoval nohu a koleno. Do toho se mi zablokovalo žebro, takže legrace veliká.
|
To je mrzuté, ale verím, že sa z toho rýchlo dostaneš. Nie je to prvé takéto zranenie. A čo si budeme klamať, určite ani posledné Držím palce, nech sa to rýchlo zlepší. Nepíšem neklesaj na duchu, lebo viem, že určite neklesáš |
Děkuju. :) Snažím se to brát s nadhledem, vím, že bolístky byly, jsou a budou, ale občas mě taky dožene vztek nebo chmury, když si začnu připadat neschopný a když to nejde, jak bych si představoval. Ale stesky nepomůžou, musím jít dál.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po prosinec 02, 2024 9:22 am Předmět: |
|
|
Včera jsme strávili celý den s dětmi, ale našli jsme si i tak s Carmelitou čas na kratší odpolední trénink.
Vyjel jsem si na trzích na 8 x 2 x 65, je to pro mě momentálně váha, na které se mi láme technika; ne kvůli síle, ale kvůli hlavě, bojím se pod to skočit. A nepotřebuju urvat osmdesát na prasáka do polo, potřebuju se to znovu naučit dělat čistě a technicky.
Jinak, koleno je trochu lepší, ale pořád bolí, do toho na mě leze nějaká viróza..., už mi bylo líp. Program v apce mě ale pořád ponouká, abych pokračoval, tak na něj asi v úterý znovu naskočím, i když se kvůli koleni bojím dřepů a přemístění. Půjdu ale jen to, co tam mám napsané, ne trojnásobek, jako dosud, a budu doufat, že se to zdraví postupně spraví, abych mohl přidat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út prosinec 03, 2024 3:05 pm Předmět: |
|
|
Dneska s Carmelitou v Suncity.
Vracím se dneska zpátky k programu podle kluků ze Sika Strength. Koleno, respektive natažený harmstring zlobí a bolí, takže jsem se rozhodl pokorně dodržovat program a nedávat tam trojnásobek předepsaných sérií a opáček ani vyšší váhy, než se to zase trochu srovná, i když je to lehké.
Trh
3 x 2 40
3 x 2 x 50
4 x 2 x 52.5
Věnoval jsem dost času zahřívání a rozcvičování s osou a pak se čtyřícítkou a soustředil se na rychlost a hlavně přesnost.
Výtah trhový
5 x 4 x 60
Ja vím, je to směšně málo...
Pauzovaný zadní dřep + zadní dřep
5 +5 x +60
5 + 5 x 80
3 x 5+5 x 97.5
Nevím, co bych k tomu napsal, nemám pocit, že to je cvičení, ale hlava mi říká, že se musím držet zpátky.
KB bottom-up press + shyby
4 x 8 x 12 + 4 x 8
Ty tlaky kettlebellu se zvonem nahoru je prima cvik na úchop i na protažení ramen, dělám to pomalu a nahoře se do toho opřu a protlačím tu ruku tak, aby to propnul celé od latisimu až po lopatku.
Carmelita si v neděli vyjela na tazích a trochu si přitom pohmoždila záda; asi se jí naakumulovala únava a bolístky z té velké frekvence a objemů tahů v posledních měsících. Raději jí ty tahy na čas vytáhnu z programu, aby se dala do pořádku. Ale dneska statečně šla, krásně dřepoval a benčovala. Ještě si to zapíše.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út prosinec 03, 2024 3:36 pm Předmět: |
|
|
hurá, konečně dostáváš rozum, nedobrovolně :D, u trhů se vyblbni s technikou a ostatního si užívej tu pocitovou radost z cvičení, jak tady někteří zmiňují ;) dáš tak svalům čas na regeneraci a zároveň je protáhneš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út prosinec 03, 2024 5:07 pm Předmět: |
|
|
Já vím, že jsem to trošku s tím objem přepísk, ale bavilo mě to a hlava chtěla. :) Ale máš pravdu, že musím tělo víc poslouchat. Ve čtvrtek v garáži to bude těžší, nastavil jsem si na začátku trh nižší, než jsem měl a nadhozy možná zase zbytečně těžké. No, uvidíme, ale teď ten objem dodržím podle rozpisu, koleno bolí i tak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt prosinec 05, 2024 12:27 pm Předmět: |
|
|
Čtvrtý týden, druhý trénink
Přemístění silou + přemístění od boků + přemístění bez kontaktu + výrazy
osa
2 x (1 + 1 + 3 + 2) x 40
2 x (1 + 1 + 3 + 2) X 50
Přemístění bez kontaktu + výrazy
4 x 3 + 2 x 60
Dneska podle plánu. Ta šedesátka byla těžší, než jsem čekal, i jsem se u toho docela zadýchal.
Přemístění a výraz (nadhoz)
2 + 2 x 60
2 + 2 x 70
2 + 2 x 80
1 + 1 x 90
4 x 2+2 x 92.5
Zase podle plánu. Docela se mi dařilo trefit počáteční polohu, dneska jsem se u přemístění soustředil na vytažení loktů nahoru. Bylo to ale těžký, pod činku jsem se dostal dobře, ale vstával jsem z toho pomalu. Musím se do budoucna snažit víc myslet na pružné a dynamické přistání a využití přirozené odpružení při vstávání z dolní polohy, abych se tolik nenadřel. Výrazy byly kvůli tomu slabší, neměl jsem tu dynamiku a rychlost, i když se to s každou sérií zlepšovalo - hodně záleží na hlavě, musím překonat, jak se u toho cítím a soustředit se víc na to, jak to udělat správně a nespěchat. Lákalo mě dát si víc sérií, ale rozhodl jsem se, že musím mít rozum - noha pořád bolí.
Pozved nadhozový + pozved nadhozový bez položení zpod kolen
5 x 2+ 2 x 105
Podle plánu, tzn. o dost lehčí. Abych se ujistil, že trefuju polohy stejně jako u přemístění, přidal jsem si nakopnutí a vytažení.
Pendley row + striktní tlak za hlavou
6 x 10 x 67.5 + 6 x 8 x 47.5
V plánu bylo na pendley 57.5 a tlaky s 45% 1RM, ale nevím, kolik mám maxko na striktní tlak za hlavou, tak jsem si naložil 47.5 a pendley si naložil tak, aby se mi to dobře sundávalo.
Odcházel jsem dneska dost unavený a s bolavou nohou. Uvidíme, jak to půjde dál.
Mmch, byli jsme včera s Carmelitou zkusit nového fyzioterapeuta na doporučení jednoho šikovného trenéra ze Suncity. Líbil se mi, i když to byla jen diagnostika a první praktické cvičení bude až příští týden. Potvrdil, že mám natažený harmstring, i zjistil kde přesně a přeměřil o kolik je slabší a poradil cvičení na regeneraci. A prý mi zvládne i ulevit od bolesti zad - našel mi, kterou část středu těla nezapojuju dobře při dynamických pohybech, což mi částečně způsobuje ty mé bolístky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|