Bitcoin

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bitcoin  Úvodní stránka -> Ostatní -> Bitcoin
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
caukymnauky

PříspěvekZaslal: po prosinec 09, 2024 10:21 am    Předmět: Bitcoin Odpovědět s citátem

Zabyvate se tim nekdo dlouhodobe? Mam na mysli studium ekonomickych fenomenu spojenych s vyuzitim BTC, rustem ceny nebo matematickym modelovanim cehokoliv, co s tim ma souvislost...?

Pozor, nejde o "vyrostlo to na 100k, tak uz se to zacina objevovat i na foru o posilovani"; spis je tu hodne, mam pocit, vzdelanych lidi, kteri by tomu mozna mohli rozumnet
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: po prosinec 09, 2024 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bitcoin je obecne považovaný za rizikovú investíciu. Asi sa mýlim, ale mne Bitcoin pride už strašne preflakly, akoze ste za zenitom ak sa o tom teraz bavíte a zbierate omrvinky. Mne Bitcoin vysvetľoval kamoš na Silvestra 2012, akurát že som nemal ani floka v peňaženke Škoda
caukymnauky

PříspěvekZaslal: út prosinec 10, 2024 11:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

abych to upresnil... podivej, existuji ruzne modely popisujici chovani BTC, nejzajimavejsi treba popisuji cenu

tady jeden priklad: zluta linka je modelovana cena + barevne tecky skutecna cena (barva vyjadruje odchylky od modelu):

proste zde mame dlouhodoby trend, ktery je dan mocninou casu (fialova linka, cca kt^6) + se k tomu pricitaji bubliny, ktere se nafouknou/vyfouknou kazde 4 roky... ty jsou zase dane kombinaci urcitych promennych vcetne urcite metriky globalni likvidity, ktera je ale v exponentu (coz muze byt jeden z duvodu, proc to dela tak brutalni vykyvy)

jak videt, tak model predikuje podobne chovani i do budoucna, ale veci se meni, budou se pravdepodobne menit konstanty, ktere urcuji propisovani zmen jednotlivych faktoru (cas, likvidita, XYZ dalsich), protoze se meni realny svet, adopce kryptomen atd.

o toto mi cca slo, tak kdyby s tim mel nekdo zkusenosti nebo ho to zajimalo a vyznal se v ekonometrii, matematickem modelovani, studiu ekonomickych fundamentu, technickych vlastnostech kryptomen nebo cemkoliv jinem, tak se ozvete :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út prosinec 10, 2024 4:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

caukymnauky

PříspěvekZaslal: st prosinec 11, 2024 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

diky, ale hoaxy z novinek... to jsem uplne nemyslel
vlk#

PříspěvekZaslal: ne prosinec 15, 2024 5:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dante Flyshit napsal:
Asi sa mýlim, ale mne Bitcoin pride už strašne preflakly, akoze ste za zenitom ak sa o tom teraz bavíte a zbierate omrvinky.

a co by ho mělo nahradit? po decentralizované digitální měně je rostoucí poptávka a nic lepšího, zvláště na investice, zatím na světě není a asi jen tak brzo nebude, je to pravé digitální zlato, které má velký náskok před ostatními kryptoměnami a vzhledem k omezenému množství může být do deseti let klidně na milionu.
Magumi

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2024 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
Dante Flyshit napsal:
Asi sa mýlim, ale mne Bitcoin pride už strašne preflakly, akoze ste za zenitom ak sa o tom teraz bavíte a zbierate omrvinky.

a co by ho mělo nahradit? po decentralizované digitální měně je rostoucí poptávka a nic lepšího, zvláště na investice, zatím na světě není a asi jen tak brzo nebude, je to pravé digitální zlato, které má velký náskok před ostatními kryptoměnami a vzhledem k omezenému množství může být do deseti let klidně na milionu.

Momentálně stojí 1 btc 2,5 mio Kč, věřím, že to ještě poroste. Je to velice riziková investice, ale v našem nestabilním světě staré jistoty tak jako tak neplatí. Moje námitky vůči bitcoinu jsou spíš morální - z bitcoinu se stala hlavní měna obchodování mezi zločineckými státy a organizacemi, na čemž se vezou i spekulanti. A pak do toho vstupuje to obrovské množství elektřiny, často z fosilních zdrojů, která se spálí při jeho těžbě, to mi taky nedělá radost, i když tahle námitka ve srovnání se spotřebou datových center pro AI momentálně trochu ustupuje do pozadí.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
caukymnauky

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2024 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Panove, toto povazuju za vystizne nazory... a s BTC uvidime, ale podle me to nyni taky vypada s adpopci dobre, snad zadny velky problem na obzoru... minimalne jeste par mesicu by to mohlo rust :)

Jeste bych se chtel zeptat, Magumi,

"Vzdělání: postgraduální a více",

z jakeho oboru, pripadne pusobis jeste nekde na univerzite? :)
Idontevenlift

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2024 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Obchoduju shitcoiny na decentralizovaných burzách, na mě nemáte
caukymnauky

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2024 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nj, jenze ty jsi antivaxer (jestli se nepletu)
Whiskentle

PříspěvekZaslal: pá srpen 22, 2025 12:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ahoj

Rychle na stránku:

Přejdi na: