|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
caukymnauky
|
Zaslal: po prosinec 09, 2024 10:21 am Předmět: Bitcoin |
|
|
Zabyvate se tim nekdo dlouhodobe? Mam na mysli studium ekonomickych fenomenu spojenych s vyuzitim BTC, rustem ceny nebo matematickym modelovanim cehokoliv, co s tim ma souvislost...?
Pozor, nejde o "vyrostlo to na 100k, tak uz se to zacina objevovat i na foru o posilovani"; spis je tu hodne, mam pocit, vzdelanych lidi, kteri by tomu mozna mohli rozumnet
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dante Flyshit
|
Zaslal: po prosinec 09, 2024 9:44 pm Předmět: |
|
|
Bitcoin je obecne považovaný za rizikovú investíciu. Asi sa mýlim, ale mne Bitcoin pride už strašne preflakly, akoze ste za zenitom ak sa o tom teraz bavíte a zbierate omrvinky. Mne Bitcoin vysvetľoval kamoš na Silvestra 2012, akurát že som nemal ani floka v peňaženke  Škoda
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: út prosinec 10, 2024 11:12 am Předmět: |
|
|
abych to upresnil... podivej, existuji ruzne modely popisujici chovani BTC, nejzajimavejsi treba popisuji cenu
tady jeden priklad: zluta linka je modelovana cena + barevne tecky skutecna cena (barva vyjadruje odchylky od modelu):
proste zde mame dlouhodoby trend, ktery je dan mocninou casu (fialova linka, cca kt^6) + se k tomu pricitaji bubliny, ktere se nafouknou/vyfouknou kazde 4 roky... ty jsou zase dane kombinaci urcitych promennych vcetne urcite metriky globalni likvidity, ktera je ale v exponentu (coz muze byt jeden z duvodu, proc to dela tak brutalni vykyvy)
jak videt, tak model predikuje podobne chovani i do budoucna, ale veci se meni, budou se pravdepodobne menit konstanty, ktere urcuji propisovani zmen jednotlivych faktoru (cas, likvidita, XYZ dalsich), protoze se meni realny svet, adopce kryptomen atd.
o toto mi cca slo, tak kdyby s tim mel nekdo zkusenosti nebo ho to zajimalo a vyznal se v ekonometrii, matematickem modelovani, studiu ekonomickych fundamentu, technickych vlastnostech kryptomen nebo cemkoliv jinem, tak se ozvete :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út prosinec 10, 2024 4:53 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2024 5:41 pm Předmět: |
|
|
| Dante Flyshit napsal: | | Asi sa mýlim, ale mne Bitcoin pride už strašne preflakly, akoze ste za zenitom ak sa o tom teraz bavíte a zbierate omrvinky. |
a co by ho mělo nahradit? po decentralizované digitální měně je rostoucí poptávka a nic lepšího, zvláště na investice, zatím na světě není a asi jen tak brzo nebude, je to pravé digitální zlato, které má velký náskok před ostatními kryptoměnami a vzhledem k omezenému množství může být do deseti let klidně na milionu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po prosinec 16, 2024 10:41 am Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | Dante Flyshit napsal: | | Asi sa mýlim, ale mne Bitcoin pride už strašne preflakly, akoze ste za zenitom ak sa o tom teraz bavíte a zbierate omrvinky. |
a co by ho mělo nahradit? po decentralizované digitální měně je rostoucí poptávka a nic lepšího, zvláště na investice, zatím na světě není a asi jen tak brzo nebude, je to pravé digitální zlato, které má velký náskok před ostatními kryptoměnami a vzhledem k omezenému množství může být do deseti let klidně na milionu. |
Momentálně stojí 1 btc 2,5 mio Kč, věřím, že to ještě poroste. Je to velice riziková investice, ale v našem nestabilním světě staré jistoty tak jako tak neplatí. Moje námitky vůči bitcoinu jsou spíš morální - z bitcoinu se stala hlavní měna obchodování mezi zločineckými státy a organizacemi, na čemž se vezou i spekulanti. A pak do toho vstupuje to obrovské množství elektřiny, často z fosilních zdrojů, která se spálí při jeho těžbě, to mi taky nedělá radost, i když tahle námitka ve srovnání se spotřebou datových center pro AI momentálně trochu ustupuje do pozadí.
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: po prosinec 16, 2024 3:46 pm Předmět: |
|
|
Panove, toto povazuju za vystizne nazory... a s BTC uvidime, ale podle me to nyni taky vypada s adpopci dobre, snad zadny velky problem na obzoru... minimalne jeste par mesicu by to mohlo rust :)
Jeste bych se chtel zeptat, Magumi,
"Vzdělání: postgraduální a více",
z jakeho oboru, pripadne pusobis jeste nekde na univerzite? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: po prosinec 16, 2024 5:36 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
|
| nahoru |
|
 |
Whiskentle
|
Zaslal: pá srpen 22, 2025 12:51 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|