|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt únor 27, 2025 12:43 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Peter Ustinov napsal: | Libi se mi ty trhy
Az skoncim s pwl, rad bych s tomu zase povenoval, jenom mi cink konci na 42kg |
Mně to taky baví mnohem víc než pwl, každý trénink je dobrodružství. :) S tím programem, co mám teď, jsem moc spokojený, není to lehké, ale mám pocit, že to někam směřuje. |
Me by stačilo, kdyby me to zase bavilo
Ale spása je na dosah, tak pak zase bude legrace _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: so březen 01, 2025 3:58 pm Předmět: |
|
|
Druhý týden, třetí trénink
V pátek jsem nemohl kvůli práci, takže jsem nahrazoval dneska. Carmelita přišla taky, vzali jsme sebou synka, který si dal s Carmelitou její doplňky.
Trh
do 16 x 2 x 65
Dlouho mi trvalo, než jsem se rozhýbal, jsem nějaký bolavý a ztuhlý, ale jak jsem se dostal na pracovní váhu, docela to odsýpalo. Do sedmé série jsem se nějak nemohl najít, pak to začalo být lepší.
Zadní dřep
do 10 x 4 x 135
Byl jsem po těch trzích trochu unavený, ale nechtěl jsem zdržovat, tak jsem držel krátké přestávky. Jsem rád, že tam je deset sérií po čtyřech místo čtyř sérií po desíti, objem je stejný, ale při menším počtu opakování v sérii ty dřepy můžou být rychlejší a dynamičtější.
French press vstoje + barbell curl
6 x 8 x 20+ 6 x 8 x 20
Rozvrhl jsem si to na dvě supersérie místo tří, jako posledně.
Starfish side plank + hollow rock
6 x 10 sekund každá strana + 6 x 12
Zítra další trénink.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne březen 02, 2025 2:11 pm Předmět: |
|
|
Druhý týden, čtvrtý trénink
S Carmelitu v Extrifitu. Vstával jsem ráno brzo, kvůli práci, a byl jsem ze včerejška dost unavený, takže to byl dneska boj, vydal jsem se ze všech sil. Dokonce jsem si musel po tréninku na chvíli lehnout. Carmelita si krásně odcvičila to svoje a ještě měla energii mě povzbuzovat, byl jsem moc rád, že ji tam mám, i když už jsem potom ani nemluvil.
Trh se stopkou od kolen
do 6 x 3 x 55
Tělo bylo po včerejšku hodně ztuhlé a cítil jsem, že nemám jak zabrat silou, takže o to víc jsem se musel soustředit na techniku. Je zajímavé, jak velký rozdíl udělá, jestli stopku podržím těsně pod koleny, přímo na kolenech nebo těsně na nimi.
Přemístění + přední dřep + výraz + přední dřep + výraz
do 10 x 1+1+1+1+1 x 85
Minulý týden mě to bavilo, dneska to byl větší fuška, i když to nebylo o moc těžší. Jsem ale rád, že jsem zvládl všech deset sérií.
Pauzovaný přední dřep + přední dřep
do 6 x 2+3 x 117.5
O jedno opakování míň, ale jak jsem byl vyšťavený po tom komplexu, stálo mě to hodně sil. Stopky jsem nezkracoval, počkal jsem si vždycky dvě vteřiny, ale potřeboval jsem po každé sérii delší pauzu.
Bulharské dřepy
4 x 10 x 25
Pumpování na závěr.
Další trénink naštěstí až v úterý, mám dost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út březen 04, 2025 1:06 pm Předmět: |
|
|
Třetí týden, první trénink
Dneska solo, Carmelita je zavalená prací.
Trh
do 20 x 3 x 55
V plánu bylo 5x3, ale trochu jsem si přidal.
Trhový vtah z nízkého visu + výtah z visu u kolen
6 x 3 + 3 x 70
Dneska to šlo líp, ale musel jsem se soustředit, abych po těch trzích udržet pozice; vždycky jsem si počkal aspoň tři vteřiny v poloze, takže ta série je pak pocitově dlouhá.
Tempovaný dřep (5 sekund dolů) + 2 sekundy stopka
do 5 x 5 x 115
Už jsem musel dělat delší přestávky, po každé sérii jsem funěl jak lokomotiva. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt březen 06, 2025 3:11 pm Předmět: |
|
|
Třetí týden, druhý trénink
Začiná mě trochu dohánět únava z toho, jak zdvojnásobuju počet sérií na hlavním cviku, málo spím a hodně pracuju, zvlášť, když to teď začíná těžknout. Ale chtěl bych vydržet. Dlouho jsem se dneska rozhýbával, abych se kvůli té únavě nedostával kvůli nějaké technické chybě do poloh, kde bych se zranil.
Přemístění silou z nízkého visu, s kontaktem + výrazy
6 x 3 + 2 x 50
Snažil jsem se dál pracovat na kvalitě provedení, pořád to není ono.
Přemístění bez kontaktu + přemístění od boků + výrazy
2 x 2+2 + 2 x 60
Opáčko techniky a zahřátí
Přemístění + výraz
3 + 1 x 60
1 + 1 x 70
1 + 1 x 80
9 x 3+1 x 90
V plánu bylo 4 x 3, dal jsem devět. Únava je cítit, technicky byla nejlepší čtvrta až sedmá série, pak už to byl trochu boj s hlavou, tělo už nemohlo. Do desáté jsem nešel, i když mi zbývala na počítadle jen jedna kulička, měl jsem pocit, že už by to nebylo technicky dobře.
Nadhozové výtahy z visu od kolen + z nízkého visu
6 x 3 + 3 x 105
Dneska dřina. Zlobil mě obratel v hrudní páteři, taky mi tam atrofuje plotýnka, a jak všechno dělám v hyperextenzi, je to dost nápor.
Vysoké trhové výtahy od boků + reverse nordic
4 x 10 x 30 + 4 x 10 x 5
Na reverse nordic jsem si vzal malý kotouček. V plánu mám napsáno, že bych to měl dělat s 32.5 kilo, ale to ani nezkouším, s takovou váhou bych se nezvedl. Raději se soustředím na rozsah pohybu a čistotu provedení.
Další trénink zítra, snad to zvládnu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá březen 07, 2025 1:14 pm Předmět: |
|
|
Třetí týden, třetí trénink
Strašně unavený a rozbitý, ale dneska se mnou šla Carmelita, tak mi bylo blbý fňukat.
Trh
do 16 x 2 x 67.5
V plánu bylo 6x2, ale zdálo se mi to málo, tak jsem přidal deset sérií.
Zadní dřep
do 10 x 4 x 135
Stejně jako posledně. Poslední série už byla nějaká pomalá.
5 x 8 x 25 + 5 x 8 x 25
O sérii míň, o pět kilo víc, podle plánu.
Na doplňky na střed těla už jsem neměl morál, dám si je zítra.
Carmelita do toho dneska po prací vynucené přestávce vlítla jak dračice, krásně jí to lítalo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po březen 10, 2025 11:03 am Předmět: |
|
|
Nestihl jsem v neděli zapsat, tak ještě rychle teď, než mě povinnosti odvanou jinam.
Třetí týden, čtvrtý trénink
Solo v Karlíně, Vlk se necítil dobře po dlouhém pracovním týdnu v Milanu a po všem to cestování.
Trh se stopkou od kolen
do 6 x 3 x 60
Těch pět kilo navíc nebylo silově tolik cítit, ale musel jsem se víc soustředit na rychlost a hloubku.
Přemístění + přední dřep + výraz
do 12 x 1+1+2 x 90
Jeden přední dřep ubyl, ale zase to je na oplátku těžší. Měl jsem předepsáno 5 sérií, tak jsem to zdvojnásobil, jako obvykle a přidal dvě do foroty.
Pauzovaný přední dřep + přední dřep
do 6 x 1 +3 x 127.5
Grrr, nějak to ztěžklo, musel jsem bojovat.
Bulharské dřepy
4 x 10 x 30
Jednoručky, rychlá práce, ale nožky z toho pálí.
Pořád bojuju s únavou, nezvládám to dospat a plotýnka v horní hrudní páteři pořád nepovolila. Před a v průběhu tréninku to zvládám nějak rozhýbat a cvičit s tím, ale v normálním životě mě to omezuje. Další trénink zítra, čekají mě relativně lehčí trhy, pak to ale ztěžkne, bojím, bojím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út březen 11, 2025 12:28 pm Předmět: |
|
|
Čtvrtý týden, první trénink
Dneska s Carmelitou v Extrifitu.
Trh
do 6 x 3 x 60
V plánu byly 4 série, dal jsem šest.
Trhový výtah z nízkého visu + výtah z visu u kolen
6 x 3 + 3 x 72.5
Tady jsem to ukončil; i přes všechnu snahu mě ta únava dohnala, po poslední sérii výtahů jsem málem omdlel. Samozřejmě všechno těžký jak barák.
Naposledy upravil Magumi dne pá březen 21, 2025 1:42 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st březen 12, 2025 8:10 am Předmět: |
|
|
| caukymnauky napsal: | Uff, to uz pracujes na te univerzite? |
To není práce, to je zábava. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: st březen 12, 2025 10:48 am Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | caukymnauky napsal: | Uff, to uz pracujes na te univerzite? |
To není práce, to je zábava. :) |
nelze nez souhlasit, nicmene to pak dopada, jak to dopada (na omdleni - mam s tim spoustu vlastnich zkusenosti) takze to jsem tim myslel - otazka, jestli je to tou praci nebo ciste treninkem :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st březen 12, 2025 2:17 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Tady jsem to ukončil; i přes všechnu snahu mě ta únava dohnala, po poslední sérii výtahů jsem málem omdlel. Samozřejmě všechno těžký jak barák. |
potřebuješ hlídače spánku a regenerace... k čemu všechny ty tréninky a všechno to úsilí, když to sice "urveš", většinou, ale výsledek může být kontraproduktivní (já teda nehážu kamenem, protože mám své vlastní boje, třeba s kalorickým deficitem, jenom bych tu tvou pyramidu priorit trochu přeskládal, už nejsi nejmladší, táhne ti na padesát, chronická únava, asi stres, až půjdeš k praktikovi, tak si nech zkontrolovat všechno, na co máš nárok, cholesterol, tlak, atd., víš, že plánujeme zvedat do osmdesáti ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá březen 14, 2025 1:28 pm Předmět: |
|
|
Čtvrtý týden, druhý trénink
Strávil jsem úterní odpoledne v sauně, vynechal čtvrteční trénink, dneska dám zase saunu a vynechám i nedělní - ne, že bych nějaký trénink vypustil, ale posouvám to. Máte všichni pravdu, že ten život mimo cvičení a ten věk nepomáhají při regeneraci, tak to zkusím pořešit takhle. Sice se mi ten plán trochu protáhne, ale teď to fakt potřebuju. V úterý pak zkusím naskočit do obvyklé frekvence.
Přemístění silou z nízkého visu, s kontaktem + výrazy
6 x 3 + 2 x 60
Měl jsem tam mít 57.5, ale nebylo těch malých kotoučků dost, tak jsem to navýšil.
Přemístění bez kontaktu + přemístění od boků + výrazy
2 x 2+2 + 2 x 60
Opáčko techniky a zahřátí, jako posledně.
Přemístění + výraz
2 + 1 x 60
2 + 1 x 80
1 + 1 x 90
6 x 2+1 x 95
V plánu bylo 3 x 2+1, konzervativně jsem přidal jen na dvojnásobek objemu. U přemístění bylo cítit, že to bylo těžší, ale možná to bylo i tím, že jsem vynechal ten trénink. U vzpírání je blbý, že na rozdíl od čistě silových věcí, je třeba zachovat vysokou frekvenci, aby člověk udržel čerstvou techniku (nebo aspoň já to tak mám). Proto mívám i relativně krátké pauzy mezí vzpíracími sériemi, hlavně u trhu - když odpočívám dýl, mám pocit, že mi technika vadne. Na druhou stranu, technika začne odcházet i když je tělo unavené, takže pak je to boj s hlavou, nenechat se ukecat tělem, že něco bolí nebo nemůže a udržet ty správné polohy.
Nadhozové výtahy z visu od kolen + z nízkého visu
6 x 3 + 3 x 110
Cítil jsem u toho dneska dolní záda. Opět výtahy místo předepsaných deadliftů.
Vysoké trhové výtahy od boků + reverse nordic
6 x 10 x 30 + 6 x 10 x 5
Jako posledně, je víc sérií.
Carmelitě to dneska šlo krásně, dřepy pěkně rychlé a dynamické, na benči přišla na to, jak líp zatáhnout lopatky, takže jí to pak hezky lítalo. :)
Naposledy upravil Magumi dne pá březen 21, 2025 1:42 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út březen 18, 2025 2:12 pm Předmět: |
|
|
Čtvrtý týden, třetí trénink
V sobotu jsem s rodinou oslavil padesátiny, bylo to fajn, Vlk mně a Carmelitě udělal velkou radost, že přišel.
Trh
do 15 x 2 x 72.5
Dneska to vůbec nešlo, jak jsem měl delší pauzu od posledních trhů, technika nestála za nic, i když jsem přidával pomalu a postupně a před pracovní váhou si dal spoustu zahřívacích a přípravných sérií. Nějak jsem to urval, ale nejsem vůbec spokojený, i když jsem dal 15 sérií místo 5.
Zadní dřep
do 6 x 5 x 135
Pětky místo čtyřek; raději jsem nepřidával série.
6 x 8 x 25 + 6 x 8 x 25
Rychle. Už jsem měl dost po těch trzích a dřepech. Když ty trhy rvu silou, bere to hodně sil.
Plank ve hvězdě + kolíbka
4 x 10 sek + 4 x 15
Carmelita cvičila krásně, dřepovala úžasně čistě a dynamicky, benče jí taky šly moc pěkně. Na závěr jsem jí dal místo přítahů dvě pracovní série tahů, v neděli jsme museli vypustit trénink kvůli házené, tak jsem chtěl, ať si ty tahy aspoň trochu osahá.
Naposledy upravil Magumi dne pá březen 21, 2025 1:41 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út březen 18, 2025 2:22 pm Předmět: |
|
|
Všetko najlepšie! _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|