vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 257, 258, 259 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2025 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

12. března 2025, středa
"MiB V" W6 D1/6, dřepy+benče, osmičky, ranní trénink, Form Factory Václavák

fáze I - kardio, nízká intenzita

Chůze 3.4 km, do fitka, z kopce

fáze II - silový trénink

Dřepy: (high-bar, NO SBD, no belt)
4x 8x 125 kg, rpe 9.5-9, pauzy 4-5-5 min., od prvního opakování tortura, kolena bez návleků nefungují, naštěstí každá další série lepší

Bench-press: (stopky)
4x 8x 92.5 kg, rpe 8, pauzy 3 min., sice delší pauzy, ale vše s rezervou

Shyby: (naširoko, nadhmat)
4x 4x BW, pauzy 2 min., čtvrté slabší, ale lepší čtyřky, než trojky, a ještě lepší, až zvládnu pětky

čas 1:05 h, dnes u všeho delší pauzy, měl jsem dost

váhovka 101.8 kg (+0.6 kg)

fáze III - kardio, vysoká intenzita

Rotoped: (křeslo)
3 min. zátěž 8, rpm 80 (190 W), vytažení tepovky až na 160
intervaly 3x (2 min. zátěž 6, rpm 80 (140 W) + 1 min. zátěž 8, rpm 80-90 (190-210 W))
3 min. zátěž 6, rpm 80-85 (140-150 W), cool down

celkem 15 min., 6.74 km, prům. tep 157 (!), max 168, spokojenost, slušná zátěž

dneska jsem si dal... začátek 6. týdne, dřepy, a já si zapomenu návleky nebylo to poprvé, tak už jsem věděl, že mám mít strach, jenom jsem ještě nevěděl, jak velký mám mít strach. mít tam 140 jako v neděli, tak to snad i zabalím. nebo budu v horším případě zabalen. zahřívacích 4x 100 kg ještě vypadalo nadějně, ale pak...

1. série, 1. opakování - nějak jsem se zvednul, ale pak jsem nevěděl, jestli se smát nebo plakat, kolena vůbec nepružila, nahoru šla pomalu, žádná dynamika, tak jsem to prodýchal a udělal další, totéž, říkal jsem si, že tímhle stylem se do osmi nedostanu, ale pokračoval jsem, pořád něco mezi 98 % úsilím a selháním, ale v hlavě bylo osm, tak tělo vyplo až po osmém
2. série, pauza 4 min., obava, že už to nezopakuji, trochu širší postoj a šlo to lépe, sice jsem to prodýchával, ale alespoň začátek byl lepší
3. série, pauza 5 min., byla potřeba, dobře jsem odebral a první čtyři opáčka dal v sérii, další už jsem věděl, že nějak vytluču
4. série, opět pauza 5 min., selhání už nebyla volba, opět jsem se dobře postavil a prvních šest opakování, s prodýchnutím nahoře, šlo v celkem dobré tempu, zbývající dvě už byly povinnost

shrnuto, bez návleků potřebují kolena mnohem déle, než se promažou, chybí tam fixace a support v té kompresi, to nakopnutí dole je důležité pro rozjezd celého pohybu, co bylo pozitivní, že každá série byla lepší a lepší, až mě to překvapilo, obával jsem se opačného.

benče by šly dobře nebýt toho opětovně zrušeného levého ramene z nedělních bicepsových zdvihů s velkou činkou - tuším, že si to zapomínám zapsat, ale už žádné pumpování bicáků! dokud se rameno nezhojí. vždycky na to zapomenu, říkám si, co dám po dřepech, benčích a shybech... bicáčky! a pak si nadávám, když se to rozleží a nedokážu si sundat košili ani bundu.

a ještě pro pobavení, vedle klece na dřepy byl takový dětský opasek, tak jsem se usmál a protože šel kolem trenér Honza, tak mu říkám, jestli je to na bicáky nebo stehna? a on říká, že to používají "fysíci" :D a že prý jsou "fitko pro všechny"! tak to jsem si nedokázal představit, že to někdo zapne, to mělo snad 50 cm, to bych asi ani kolem toho stehna nedal... a ejhle, když jsem pak končil, tak tam jeden kluk dřepoval a měl to kolem pasu :D :D jenže to byla nějaká veltrová váha.

Turakam napsal:
Sranda, robíš mrte kardia, aj to začína vyzerať a nakoniec to týždeň prežerieš a si späť, no, veľa šťastia na páse.

je to tak, ten týden se mi špatně hlídal, Itálie, pizza, Peroni... ale snad to zase tolik kalorií navíc nebylo a brzo to doženu, během února jsem získal docela dobré návyky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cohen999

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2025 8:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
Turakam napsal:
Sranda, robíš mrte kardia, aj to začína vyzerať a nakoniec to týždeň prežerieš a si späť, no, veľa šťastia na páse.
je to tak, ten týden se mi špatně hlídal, Itálie, pizza, Peroni... ale snad to zase tolik kalorií navíc nebylo a brzo to doženu, během února jsem získal docela dobré návyky
Kardio je trosku zradne, pretoze je dost energeticky narocne a ja osobne po intenzivnejsom intervalovom alebo objemovom treningu zozeriem naozaj vsetko a vela a ak mi chyba cukor, co proste chyba, tak sa este dotlacim sladkym. Vcera cela cokolada zaliata birellom. S kardiom sa da aj chudnut, ale treba mat pevnu volu pri strave.
decarabas

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2025 8:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Aááále, no, načo také sebabičovanie Bol si mimo domu, mimo svojich klasických podmienok, to sa ťažšie dodržiava akýkoľvek režim.
Okrem toho, bol si v Itálii, sakra, ani ja by som tam nežral nič iné ako pizzu a cestoviny a pil víno To je normálka.

Nabehneš do režimu, a o chvíľku to je zas dole. No problem, sme v prvom rade ľudia.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
seeya

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2025 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jj, carabas ma pravdu, nechces byt predsa jak ten chudak z citatu „Kdo vino ma a nepije, kdo hrozny ma a neji je, kdo zenu ma a neliba, kdo zabave se vyhyba, na toho vemte bic a hul, to neni clovek, to je vul.“
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2025 8:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:
vlk# napsal:
Turakam napsal:
Kardio je trosku zradne, pretoze je dost energeticky narocne a ja osobne po intenzivnejsom intervalovom alebo objemovom treningu zozeriem naozaj vsetko a vela a ak mi chyba cukor, co proste chyba, tak sa este dotlacim sladkym. Vcera cela cokolada zaliata birellom. S kardiom sa da aj chudnut, ale treba mat pevnu volu pri strave.
Mám to úplně stejně. Nejtlustší jsem byl, když jsem dělal pravidelně hodně kardia. Prostě jsem pak měl hlad jako magor a nedokázal jsem to ukočírovat...Pro mě byl klíč najít akorát tu intenzitu a objem. Nebo dělat jujitsu a jeden den v týdnu se zničit totálním způsobem.
PS: V italii bych taky dietu nedržel. Nežral bych jak prase, ale dopřál bych si...
caukymnauky

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2025 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a ja bych taky jeste dodal argument, proc se tak neomezovat (mimo to, ze samozrejme drzet dietu v Italii, pokud se tam podivas jenom jednou za cas, neni normalni)

myslim, ze kdyz clovek dava hodne posilky a hodne kardia, tak je lepsi jist nejdriv hodne a vahu si cca drzet, nez to napalit vsechno naraz: posilka + kardio + dieta

jednak se to cloveku nezhnusi a nezhrouti se to cele, ale i je lepsi nejdriv kondici opravdu vybudovat, rozjet metabolismus + regeneraci a pak az po nejake dobe staci na chvili stahnout jidlo a jde to krasne samo dolu (a po diete se clovek tak moc nezprasi, protoze uz bude pokracovat ve svem normalnim kardio rezimu)
Turakam

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2025 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To súhlas a aj s dovčou, len neviem, či Vlk nezačal práve tak, ako píšete, že hrr-hrr mega kardio a strava rovnaká, pritom by pokojne stacili tri kvalitné jedlá denne, žiadne blbiny a nejesť po 18.00.
caukymnauky

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2025 11:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chapu, ze pro Tebe je tento pristup lehce predstavitelny, ale co se tyce tech dietnich rezimu, tak to ma kazdy dost jinak. A to ne, ze by neslo vydrzet 3 jidla denne nejakou dobu, ale nekdo to proste dlouhodobe neda... a nastavit si to tak, aby to fungovalo a byl to minimalni pain, je podle me ten klic k uspechu.

Takze postupne najit individualni pristup, i kdyz bude vypadat treba zvlastne, je imho ta cesta... kardio je pro nekoho super na psychiku, i kdyz pak vic ji (a i to pak dal pomaha hlave). U Tebe treba zase ta dieta vypada tak, jestli jsem to dobre pochopil, ze by to nedala ani moje zena, ktera ma (pokud nepocitam tehotenstvi atd.) stabilne pod 50 kg Ale to je uplne jedno, protoze to mas tak skvele vyladene pro Tebe, mas formu, liftujes, co vic si prat (i zavidim)... mozna taky trosku kardia pro komplexni kondici/zdravi?
Turakam

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2025 7:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám cez 10k krokov denne, a to sú len tie, keď kráčam s mobilom vo vačku - stačí.

Priklad včerajšieho dňa:

- 7.00 kakao 15g (extra top kvalita), 5ml mct olej
- 11.00 250g tvaroh, 150g grécky jogurt, med 10g, skorica, čokoláda tmavá (extra kvalita) 10g, 2xkiwi
17.00 250g krevety, 200g výber údenín, chlieb s oliv. olejom, olivy

To nie je nič hrozné, všetko max. chutné.
cohen999

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2025 8:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejest po 18:00 je napriklad pre mna uplne scifi. Vcera ranajky: 6:45 banan. Obed normalna porcia restikova o 12:00, preferujem kombinaciu maso - ryza - salat. Vecera o 18:45 s celou rodinou (po treningu) - fasirky, olivy, zeleninka... vela. Poznam dva typy ludi, ranajkovy a vecerovy. Jeden sa potrebuje nafutrovat rano, druhy vecer. Ja som ten vecerny typ, rano sa len zlahka rozbehnem ovocim, obed by mal byt idealne lahsi, ale vecer to potom musim dobehnut. A dava to aj zmysel, lebo kalorie vydavam cez den a doplnam ich logicky po vykone nejake tri - styri hodinky pred spankom.
Takze zaver je pomerne jasny, ako hovoril stary Cicero: De gustibus non est disputandum. Vsetci sme rozdielni a plati to aj (povedal by som najma!) v stravovani a suvisi s tym aj nacasovanie jedal. Chcel by som vidiet toho, co ma bude nutit jest vtedy, ked mi nechuti, alebo ma zastavit, ked mam najvacsi hlad.
caukymnauky

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2025 10:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Mám cez 10k krokov denne, a to sú len tie, keď kráčam s mobilom vo vačku - stačí.

Priklad včerajšieho dňa:

- 7.00 kakao 15g (extra top kvalita), 5ml mct olej
- 11.00 250g tvaroh, 150g grécky jogurt, med 10g, skorica, čokoláda tmavá (extra kvalita) 10g, 2xkiwi
17.00 250g krevety, 200g výber údenín, chlieb s oliv. olejom, olivy

To nie je nič hrozné, všetko max. chutné.

Jj, chuze je nejlepsi a objem chuze mas hezky, ale je dobre take aspon trosku pokryt i jine aerobni zony (treba airbike na vysokou tepovku).
S tim jidlem - samozrejme, kvalitka, to jsem ani nechtel rict, ze je to spatne z pohledu skladby, ale to celkove mnozstvi kalorii... nemas tam uvedena teda u vseho mnozsti, ale dal jsem to trem AI modelum, aby spocitaly priblicne kcal, a vsem to vyslo pod 2000, to je masakr (i kdyby to bylo tech 2000 kcal... pro zajimavost u me v plnem treninku s chuzi atd. je 3200 kcal udrzeni vahy, 3000 kcal uz velmi mirne hubnuti), ale jak rikam - nasel sis optimalni styl, co vic si prat
Turakam

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2025 11:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vyhovuje mi to, že telo má vždy dostatok času na využitie množstva živín, príjem okolo 100-120g bielkovín je viac než dostatočný takmer pte kohokoľvek (aj pre 90+kilového chlapa) a ak chcem, k tomu jedlo si môžem doplniť prakticky čokoľvek, ak je chuť, len je to v rámci toho času jedla a áno určite to bežne nepresahuje 2000kcal, ale zas niekedy je jedno jedlo aj cez 1500kcal, heh, lenže máš čas to stráviť-využiť (4-6 hodín, žiadne snackovanie) a nie si nafúknutý. Samozrejme, nevnycujem, len tip na uvažovanie, možnú inšpiráciu, sám si mi raz písal, ako sa vraj opät sprasím, hehe.
caukymnauky

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2025 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud beres prumerneho chlapa, ktery ma 90+ kg a cvici systematicky s cinkami, tak 100 az 120 g bilkovin dostatecne urcite neni... nerikam, ze pro vsechny, ale aspon tak 90 % lidi to imho bude. Je zajimave, ze Ty to tak nemas, ale podivej se na jidelnicky lidi, podivej se, co se vsude doporucuje...
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2025 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Vyhovuje mi to, že telo má vždy dostatok času na využitie množstva živín, príjem okolo 100-120g bielkovín je viac než dostatočný takmer pte kohokoľvek (aj pre 90+kilového chlapa) a ak chcem, k tomu jedlo si môžem doplniť prakticky čokoľvek, ak je chuť, len je to v rámci toho času jedla a áno určite to bežne nepresahuje 2000kcal, ale zas niekedy je jedno jedlo aj cez 1500kcal, heh, lenže máš čas to stráviť-využiť (4-6 hodín, žiadne snackovanie) a nie si nafúknutý. Samozrejme, nevnycujem, len tip na uvažovanie, možnú inšpiráciu, sám si mi raz písal, ako sa vraj opät sprasím, hehe.
Nechci to zasírat vlkovi, ale 120g opravdu není dostatečné pro 90kg muže. a sníš tolik co můj 2,5 letý syn. Sorry to jsem musel napsat .o))
Ale jinak, to neměl být hate. Fandím, zvedáš dobře, jsi silný, pravděpodobně i fit vzhledem k váze, takže super .o)
vlk#

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2025 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

14. března 2025, pátek
"MiB V" W6 D2/6, tahy+tlaky, osmičky, odpolední trénink, Form Factory Václavák

Mrtvý tah:
4x 8x 145 kg, trhačky, rpe 7, pauzy 3 min., speed reps, ani tak těžké jako pracné

Military press: (stopky na hrudi)
4x 8x 52.5 kg, rpe 8, pauzy 2 min., speed reps, nenechával jsem si větší rezervu

čas 35 min.

váhovka 101.3 kg (-0.5 kg)

fáze II - kardio, vysoká intenzita

Rotoped: (křeslo)
3 min. zátěž 8, rpm 80 (190 W), vytažení tepovky na 160+
intervaly 3x (2 min. zátěž 6, rpm 80 (140 W) + 1 min. zátěž 8, rpm 80-90 (190-210 W))
3 min. zátěž 6, rpm 80-90 (140-160 W)

celkem 15 min., 6.77 km, prům. tep 161 PR , max 173, luxus, hezky jsem se rozjel, ale překonávat už to nechci :D

včerejší volný den před tahama se ukázal jako dobrý nápad, poslouchal jsem své tělo a hodinky :D činka sice nebyla úplně lehká, že bych ji přemístil, ale nahoru se jí vyloženě chtělo, tak jsem si neschovával nic do foroty a pěkně od podlahy tam těch osm opáček, samozřejmě s pokládáním, nasypal tak, že přidat tím tempem ještě dvě, tak bych se asi sesypal :D

citace:
RPE 8 - zátěž je těžká k udržení rychlosti pohybu, ale není to boj, 2-4 op. zbývají
RPE 7 - zátěž se pohybuje rychle, pokud se snažíme o dynamické provedení , 5+ op. zbývá

totéž rotoped, sice jsem tam skoro pořád hrnul kyslík s klapkou otevřenou naplno, ale i při nižší intenzitě jsem se tam snažil udržet 80 otáček a ještě ty nohy trochu zregenerovat na další nášup, a vyplatilo se, více než 12 min. tepovky 160+, to je na mé poměry obrovský pokrok, když jsem před dvěma měsíci začínal, tak jem byl na průměru 130 :D

a teď už k té plodné a inspirativní diskuzi pod mým předchozím příspěvkem...

ad) kardio, vysoká intenzita aneb "vysoká aerobka" - nemám to primárně na hubnutí, ale jednoduše proto, že:
1. je to zdraví prospěšné, zlepšuje to laktátový práh a zvyšuje VO2max,
2. nikdy jsem to nedělal,
3. mám teď hodinky, které mi to měří a motivují mě :D
chápu, že ten třetí důvod se zdá býti trochu zcestný, každopádně u mě (a zřejmě nejen) funguje.

přidávám aktuální stav tréninkové zátěže, jak je vidět, dnešním zápisem jsem téměř nadosah optimálního rozmezí i u "vysoké aerobky"!

nízká aerobka trochu kvůli tomu týdennímu výpadku a nemoci padla, ale tam není žádný problém se dostat i hodně přes optimum.

ad) strava, hubnutí, atd. - už jsem to tady několikrát různě formuloval, nepostupuji striktně ani čistě, ale doufám, že postupuji, a tak holt ještě dlouhou dobu budu vděčným terčem Turakamových rýpnutí, ale tak každej jsme ňákej a musíme s tím žít :D ostatním díky za podporu, je fajn vědět, že podobné názory mají i další ;)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 257, 258, 259 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: