vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 259, 260, 261 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Magumi

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2025 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsi borec, kamaráde. Vůbec si neumím představit, že bych po silovém tréninku ještě hodinu a půl kardioval, to by mě kleplo. :) A to k tomu ještě zvedáš pořádné váhy.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2025 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

24. března 2025, pondělí

chůze 3.3 km, 33 min., večerní

byly v plánu nějaké lehké tréninky, možná kolo, možná pak plavčo, ale jak ráno brzo nevstanu, tak už se k tomu těžko dostávám

taky mi ta neděle komplet rozbourala regeneraci, hodinky se z toho ještě dnes (úterý) nedokážou vzpamatovat a já asi taky ne, pokud je srdce sval a může mít svalovku, tak ji asi po té neděli mám, při té chůzi mi nebylo vůbec lehko, ale pak mi došlo, že příčina tady je a tohle asi bude důsledek, tep, tlak, ekg v pořádku, tak to snad brzo zregeneruju

caukymnauky napsal:
jsou nejake faktory, krome genetiky, ktere tam sehraly roli? Tj. neco, co bys treba ostatnim doporucil, aby se temto problemum vyhnuli...

tam těch faktorů je, že si skoro každý vybere :) já jsem si tam mohl odškrtnout tu dispozici, věk, nadváhu, cholesterol... pak je tam tlak, kouření, dehydratace, dlouhá nehybnost, cukrovka, hormony atd., prostě to nevyřešíš a tak je potřeba rychle reagovat na příznaky, např. otok lýtka, dušnost

já měl bohužel první fázi bezpříznakovou, takže mě to sundalo pěkně a ještě jsem vlastně ani nevěděl, co to bylo, nejvíc to vypadalo jako post-covid, který jsem předtím na jaře prodělal - vidíš, možná další faktor, a ve druhé fázi jsem několik dnů čekal, jestli mi ten otok lýtka splaskne, místo abych okamžitě letěl někam, kde mi píchnou něco na ředění

holt nevědomost a přitom vzhledem k dispozici bych měl být připravený, jenže jak se mi to padesát let vyhýbalo, tak jsem nabyl dojmu, že se mě to netýká, že to jsou jenom geny a že jsem na takové problémy ještě mladý

Magumi napsal:
Vůbec si neumím představit, že bych po silovém tréninku ještě hodinu a půl kardioval, to by mě kleplo. :) A to k tomu ještě zvedáš pořádné váhy.

jo, kdyby hodinu a půl... skoro dvě a půl, taky že mě pak málem kleplo :D ale já zase nemám silový trénink tak náročný jako ty a na nějakou aerobku tam ještě šťáva zbývá
vlk#

PříspěvekZaslal: so březen 29, 2025 9:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

29. března 2025, sobota
kardio, nízká intenzita, Form Factory Hostivař, odpolední

Rotoped: (křeslo)
60 km, 2:18 h, 26 km/h, zátěž 4, rpm 80, 91 W, v závěru rpm 90+, 100+ W, prům. tep 119

minutové pauzy: 20, 30, 35, 40, 45, 50, 55 km, to sedátko je tak na hodinu, pak je to teror na zadnici

váhovka: 102.4 kg

nepíšu, necvičím, občas měřená venkovní půlhodinová chůze, dnes též, když jsem vyzvedával dcerku po Noci s Andersenem :), začátkem týdne jsem někde nastyd nebo něco chytil, takže bolest v krku, kašel, rýma, aktivity jsem omezil na práci a odpočinek.

ani dnes to ještě na silový trénink nebylo, ale už jsem se chtěl trochu protáhnout a končila mi jedna cyklo výzva, kde mi chybělo 60 km, tak jsem si řekl, že to zkusím, i když jsem to odhadnul, že budu 2,5 h točit šlapkama,

přibývalo to teda pomalu a v půlce přišla sedlová krize, tak jsem si řekl, že to nebudu lámat přes koleno a každých 5 km, cca 12 min., se na necelou minutku protáhnu a i když mi to připadalo málo, tak to stačilo a zvládal jsem pak další úsek.

výhled jsem měl na běhací pásy, kde se střídaly různé srnky a dále pak přes prosklenou stěnu ven, ze 3. patra OC Hostivař, jenom jak se pak ke konci už začalo stmívat, tak se z toho stalo zrcadlo. k tomu oblíbená hudba do uší... jenom ta doznívající rýma byla otravná.

na wellness už pak nedošlo, i když jsem ho zpočátku plánoval, mají tady venku na terase takový srub a v něm saunu, ale byl jsem pak už unavený a necítil se moc zdravě, tak jsem radši nešel.
Carmelita

PříspěvekZaslal: ne březen 30, 2025 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Brzo se uzdrav, Vlku.

https://forum.ronnie.cz/carmelita-grace-in-strength-t39323.html
vlk#

PříspěvekZaslal: ne březen 30, 2025 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

30. března 2025, neděle
kardio, vysoká intenzita, odpolední, Form Factory Hostivař

Chůze:
5.8 km, 1:06 h, procházka do fitka, příjemné jarní počasí, 12 stupínků

Běhací pás: (indiánský běh)
intervaly 3 min. běh 7.5 km/h + 1 min. chůze 5 km/h, celkem 11x, z toho 2x jsem zkusil 8 km/h, ale zatím to není udržitelné
5 km, 44 min. PR , tempo 8:42, tep 144, kadence 151

sauna 2x 15 min., pěkná, vyhřátá

váhovka 100.8 kg (-1.6 kg), po včerejším šlapání jsem asi povzbudil peristaltiku a taky odpařil dost vody, jak teď neberu kreoš

příjemný nedělní trénink a ještě se mi podařilo splnit víkendovku 5 km běh, i když to zatím nedávám v kuse, ale effort do toho dávám stejný, jako bych běžel :)

Carmelita napsal:
Brzo se uzdrav, Vlku.

díky, letos ten začátek roku stojí za to, a tobě přeji totéž! jaro, sluníčko, hezké počasí a nemoci pryč ;)
vlk#

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2025 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

1. dubna/apríla 2025, úterý
kardio nízká/střední intenzita, večerní, Form Factory Václavák

Rotoped: (sedlo)
30 min., 13 km, 134 W, zátěž 6, rpm 80, prům. tep 130, max 148

Běh na pásu: (indiánský)
3 min. běh 7.5 km/h + 1 min. chůze 5 km/h
10 min., 1.15 km, prům. tep 140, max 152

nešlo to, neměl jsem boty a začala mě bolet lýtka, ale dobrých deset minut

večer chodí do fitka pouze lidé, kteří nemají jinou možnost a nebo to musí být masochisté... počítal jsem s tím a tak mě nepřekvapilo, že není kde dřepovat, benčovat, tahat ani tlakovat a stroje nebyly v plánu, ostatně ani žádný velký silový trénink, moribundus se mě drží jako klíště a hezky se zabydlel na průduškách, takže počítám ještě tak týden až dva, ale krom kašle, který tak poeticky popsal Carabas, a rýmy, kterou je potřeba obsluhovat, mě to zase tolik neomezuje.

tak jsem se vydal do kardio zóny, kde mě nepřekvapilo, že bylo ze 3/4 plno, doufal jsem, že při tom množství bude nějaký rotoped či pás volný, ale nepočítal jsem s tím, že tam nebude kyslík :D jak člověk není zvyklý, tak ho to nenapadne. teď už budu vědět, dokud zase nezapomenu, což je rychle ;) ale neodradilo mě to, bral jsem to jako vyšší level, vysokohorský trénink s menším množstvím kyslík, ovšem bez toho vysokohorského vzduchu :/

sedlo bylo tvrdé, ale ta půlhoďka v kuse se dala, budu si zvykat, na pásu by to asi ještě nějakou dobu šlo, ale bez bot, které alespoň trochu tlumí dopad a šetří lýtka, jsem tam dusal jako slon a tlumením přes špičky mi to nedávaly achilovky.
cohen999

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2025 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nooo, pozor na ten beh cez spicky, aby si si neprivodil zapal z pretazenia. Ja som davno pradavno zvykol behavat cez patu a ked ma z toho zacali boliet kolena, zmenil som postupne (!) bezecky styl. Cize som najprv bezal cez spicky 100 metrov z kazdeho kilometra, dalsi beh 200 a takto pomerne nenasilne som sa dostal az k stopercentnej zmene stylu v priebehu mesiaca.
vlk#

PříspěvekZaslal: čt duben 03, 2025 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

3. dubna 2025, čtvrtek
plavání, polední, Form Factory Vršovická

Bazén:
prsa 1.12 km, 40 min., tempo 3:36, prům. tep 121, tempo mělo být lepší, ale to chce trénink, taky ještě nejsem úplně zdravý, abych pořádně zabral

sauna 25 min., prohřívárna, až po 16 minutách jsem cítil, že to saunuje, tak jsem to musel natáhnout

sprcha studená - to je tak, když si pípnete vstup a až cestou do šatny vidíte omluvnou ceduli, že zrovna neteče teplá voda :D ale i s touhle informací se dá pracovat, naplánoval jsem si saunu a rázem byla i studená osvěžující ;)

kašel a rýma se pořád nevzdávají, ale už to snad mají spočítané a příští týden se do toho zase budu moci opřít.
vlk#

PříspěvekZaslal: pá duben 04, 2025 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

4. dubna 2025, pátek
"MiB V" W7 D1/6, dřepy+benče, osmičky, podvečerní, Form Factory Václavák

Chůze:
3.4 km, 36 min., do fitka, z kopce

Dřepy: (high-bar, sbd)
4x 8x 130 kg, rpe 9, pauzy 3-4-4 min., od šestého opáčka boj

Bench-press: (stopky)
4x 8x 95 kg, rpe 8-9.5, pauzy 3 min. dynamika, čtvrtá série už mě utavila

čas 50 min.

váhovka 101.6 kg, lítá to plus mínus kilo, ale pas se lepší, tak dobrý

Běhací pás: (indiánský)
5 km, 45 min., tempo 9:00, prům. tep 150, max 169
intervaly 4 min. běh 7.5 km/h + 2 min. chůze 5 km/h, 8x

sice je tam poměrově více chůze než když jsem měl 3+1, ale zase ty 4 minuty běhu byla větší výzva a jsem rád, že jsem to prubnul, i když tepovka stoupala, takže na furt to nebylo

15 km, 34 min., zátěž 4, rpm 80, 93 W, prům. tep 143, max 153

po tom běhu už jsem byl chcíplej, tak úplně stačila zátěž 4

Sauna:
10 min., sice hřála hezky, ale už jsem byl kaput, jak komár, který vylítne z vinného sklípku :D

parádní páteční podvečerně večerní trénink, rodina byla v čudu, tak jsem nemusel řešit čas a postupoval směrem k sebedestrukci :) hodinky naměřily mimořádnou zátěž a odměnily mě zvýšením vo2max ze 41 na 42, což je první posun po třech měsících a i když se to nedá srovnávat s lidma, kteří běhají, tak pro mě je to motivace, že se něco děje ;)

silový trénink jsem jako obvykle nevymyslel, tak jsem začal 7. týden, který sice nemám šanci silově dokončit, ale to neva, aspoň to bude signál ke změně, už to, že prošly dnešní dřepy a benče mě překvapilo, zřejmě si nožky během nemoci odpočinuly a šlo to krásně... až do první pracovní série a šestého opakování, kdy jsem zjistil, že nemám čím zvedat a čím dýchat :D ale vydal jsem se do boje, tak jsem bojoval. a když to pak padlo, to bylo endorfínů.

kašel ustupuje, rýma ještě otravuje, ale už to snad nějak udolám.
vlk#

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2025 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

5. dubna 2025, sobota
kardio + plavčo, odpolední, Form Factory Vršovická

Chůze:
3.2 km, 37 min., z kopce, do fitka

15 km, 34:15 min., zátěž 4, rpm 80, 92 W, prům. tep 117, max 149 (až závěr), na pohodu

Plavání v bazénu: (14 m)
1.15 km, 42:30 min., tempo 3:45, prsa, pomalé, šlo mi to jak psovi pastva

Sauna:
15 min., a stačilo, byl jsem utahaný, že bych si tam lehnul a usnul

Chůze:
3.2 km, 40 min., do kopce, z fitka

Chůze:
2.4 km, 33 min., a ještě bonusová, vylákal jsem dcerku na procházku na nákup

vyvrbilo se volné sobotní odpoledne, venku bylo krásné počasí, i když už se ochlazuje, tak jsem vyrazil na procházku do Vršovic, mám tenhle směr rád, prochází se několik parky a sady a hlavně Gröbovkou, která je okouzlující.

na žádné silové cvičení ani pobíhání to dnes nebylo, tak jsem se usadil a odšlapal si svou patnácku, pak jsem se přesunul na bazén, nebo spíše bazének :D a odplaval si svůj kiláček. první nápad byl, zkusit si, jak rychlý mám kraul a dát si aspoň stovku, chyba lávky! už po padesáti metrech jsem chcípal a po osmdesáti chcípnul bez ambicí tu stovku doplácat. je na čem pracovat. a kolem samí mladí i zkušenější plavci, kteří se pohybovali s minimálním odporem vody, asi tak 3x rychleji než já.
Magumi

PříspěvekZaslal: ne duben 06, 2025 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty jsi neuvěřitelný s tím svým kardiem, obdivně si to čtu a nechápu, jak to zvládáš.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
vlk#

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2025 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

6. dubna 2025, neděle

Chůze:
10.3 km, 1:54 h, tempo 11:00, tep 90, rovinka

k Vltavě a pak podél břehu až ke Žlutým lázním, byly jenom 3 stupínky, ale sluníčko dělalo krásný den

7. dubna 2025, pondělí
kardio, střední intenzita, večerní, Form Factory Karlín

Běh na pásu: (indiánský)
6.86 km, 60 min., tempo 8:45, prům. tep 136, max 153
intervaly 3 min. běh 7.5 km/h + 1 min. chůze 5 km/h, 15x

jak jsem před tím neměl trénink, tak šla tepovka nahoru jen velmi pomalu a tak jsem se místo 5 km rozhodl dát tam celou hodinku, což byla nějaká výchozí hodnota, když jsem pustil rychlý start, a vyrobit si tak nějaký benchmark, který budu moci překonávat, "hodinovku".

první tři cykly ještě drobná krize jak se ozývaly achilovky, ale pak se nějak zahřály, protáhly a už to bylo dobrý. a vzhledem k tomu, že to hodinky vyhodnotily jako nízkou aerobku, tak budu moci zvýšit intenzitu. samozřejmě pokud to bude hlavní trénink, pokud před tím budu mít ještě silovku, tak nebude potřeba a tepovka poletí nahoru sama.

výhled byl dnes exkluzívní, jak jsem se dočetl, že hlavu mám mít vzpříma a pohled zaměřit zhruba 5 m před sebe, tak přímo v tom místě běžela na pásu dobře stavěná gazela, žádná vychrtlina, a plně využívala pohybu v bocích, možná, že to není optimální běžecká technika, ale jak střídala různé tempo, tak to bylo lepší než ta smyčka, co tam běží na obrazovkách.

Sauna:
12 min. + dochlazení na terase pod noční, dnes ovšem zataženou oblohou

tady je vždy dobře vyhřátá, dvě pece, takže cokoliv nad 10 min. už je pěkné peklíčko, navíc bylo vzhledem k večerní hodině plno, ale jak to tak hřeje a je tolik lidí, tak to rychle odpadává a vždy se nějaké místečko najde, dal jsem si tedy +2 bonusové minuty a prodloužil si tak pobyt venku.
vlk#

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2025 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8. dubna 2025, úterý
"MiB V" W7 D2/6, tahy+tlaky, osmičky, polední, Form Factory Václavák

Mrtvý tah:
4x 8x 150 kg, trhačky, rpe 7-9, pauzy 3 min., držel jsem pauzy a nádrž se rychle vyprázdnila :D

předchozí tahy před 16 dny, ty extrémní pauzy jim vyloženě svědčí :D první série papír a klidně bych tam nasypal 12 opáček, druhá už těžší, ale těch 10 tam pořád bylo, třetí akorát a čtvrtá už mě vysosla na dřeň, ale to jenom proto, že jsem si neprodlužoval pauzu, i když jsem cítil, že svaly nestíhají regenerovat, dokonce i hodinky to vyhodnotily jako spíše aerobní trénink :D

Military press: (stopky na hrudi)
4x 8x 55 kg, rpe 8-9.5, pauzy 3 min., i tady se vyprázdnila nádrž stejně rychle, i když zpočátku easy-speedy

čas 40 min.

váhovka 100.8 kg

Rotoped: (sedlo)
intervaly 2 min. zátěž 6 (130 W) + 1 min. zátěž 8 (190 W), rpm 80, 5x
15 min., 6.57 km, prům. zátěž 164 W, prům. tep 154, max 164, vysoká aerobka

nebyl čas na žádné dlouhé kardio, včera jsem si dal běh, tak dnes cyklo a trochu si máknout, bohužel plíce i srdce by asi stíhaly i větší zátěž, ale nožky už nevládaly :/

Naposledy upravil vlk# dne st duben 09, 2025 10:45 am, celkově upraveno 1 krát
cohen999

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2025 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pekny beh! ...a pekne mrtvolky. 😁🏃‍♂️💪
vlk#

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2025 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

9. dubna 2025, středa
"MiB V" W7 D3/6, dřepy+benče, šestky, ranní, Form Factory Václavák

Chůze:
3.4 km, 36 min., z kopce, do fitka

Dřepy: (high-bar, sbd, no belt)
4x 6x 140 kg, rpe 9-10, pauzy 4-4-5 min., šesté už mě ohýbalo, pauzu jsem musel prodloužit... ale dal jsem to

pozitivní na tom je, že jsem nevěřil, že do dnes oddřepuju, stejně jako nevěřím, že dokončím tenhle týden, ale co je zapsáno, to se počítá... nebo odcvičeno? každopádně je to pořád slabota, buď se do toho zase rychle dostanu nebo restart

Bench-press: (stopky)
4x 6x 105 kg, rpe 8-10, pauzy 3 min., čtvrtá série mě málem zazdila, ale chtěl jsem udržet pauzu

Shyby: (naširoko, nadhmat)
4x 4x BW, pauzy 2 min., čtvrté nedotažené, málo teď cvičím záda

čas 1:05 h

váhovka 101 kg

kardio po tréninku žádné, wellness taky ne, ranní trénink před prací, kdy není tolik času, zdraví už tak na 90-95 %, spánek dvě noci 81 a 83, tak zkusím pokračovat, ráno jsem si vzal kreoš a nakopávač, tam začnu denní suplementaci, protože to obvykle bývá značný rozdíl, když se svaly nasytí

jediný problém je pravé koleno, které nezvládá špatný úhel došlapu a je tam něco rozbité v místě starého zranění před třemi roky, zvládá chůzi, jízdu na kole, běh na pásu, zvládl jsem s ním dnes dřepovat a včera tahat, protože striktně držím kam jde špička, tam jde koleno, ale zjevně ho to přetěžuje a když pak mám jít ze schodů, tak se držím zábradlí, protože tam ho došlapy vypínají, rada nepřetěžovat je dobrá, jenom se těžko dodržuje, zkusím si více hlídat, kdy dostává největší kapky. a koupím zase Alavis, který před měsícem došel.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 259, 260, 261 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: