|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Máča
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Máča
|
Zaslal: út duben 08, 2025 7:55 am Předmět: |
|
|
Ještě se vrátím k poslednímu běhu:
Hodinky zase ukazovaly tepovku o nějakých 15-20 tepů vyšší oproti „normálu“ (měl jsem i pás)..
Pocitově mě to přišlo OK, spíš lehčí oproti standardu, myslím si že tep o 20 vyšší než normálně už bych na sobě poznal (to je jako bych běžel do solidního kopce, nebo skoro sprintoval), tak doufám, že chyba je v technice a ne ve mně😊
Uvidíme, co to bude dělat dál..
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: út duben 08, 2025 6:47 pm Předmět: |
|
|
Běh Brod-Újezdec-Brod
1:00 - 12,2km
Trochu mě před během při chůzi pobolívala oblast u vnějšího pravého kolena (nevím jestli to je šlacha, sval, úpon nebo co..) Při výběhu jsem to nejdřív cítil taky , naštěstí žádná ostrá bolest takže běžet se dalo, pak se to po pár kilometrech rozhýbalo a dobrý, po doběhu to taky trochu cítím tak uvidíme..Možná je to z těch sobotních 24 na které nejsou nohy zvyklé..  uvidíme..
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: st duben 09, 2025 6:32 pm Předmět: |
|
|
Běh brod-Nivnice-brod
59:11 - 12km
Tak běželo su suprově, noha naštěstí OK ikdyž jsem ji trochu cítil a to i při chůzi během dne, při běhu paradoxně v pohodě takže super.
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: čt duben 10, 2025 4:44 am Předmět: |
|
|
cvičení
kliky/shyby
kliky-200x (52,32,32,30,32,28x)
shyby-46x (nadhmat-7,6,5,5,5x paralel-6,6,6x)
spodní záda planky balon-7x
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po duben 14, 2025 9:03 am Předmět: |
|
|
No ja to mam tiez len z planu, ktory som si potvrdil praxou  Predpoklad toho, co sa malo stat: adaptacia na vzdialenost 24km. Rovno si si to otestoval a fungovalo to. Super.
Ale mam inu poznamku. Ak kazdy druhy tyzden navysujes, neznamena to, ze ten tyzden ktory nenavysujes, bezis to iste. Musis bezat kratsiu vzdialenost, odporuca sa nieco cez polovicu. Cize ak si bezal minuly tyzden 24km, teraz to malo byt okolo 13km, nie 23km. Ale to nevadi, ak pojdes tento vikend 25-26km, ten dalsi to bude okolo 15km.
Chapem, ze si zvyknuty behavat cca to iste kazdy tyzden, ale telo by sa malo adaptovat co najplynulejsie a tento vlnovity vzostupny plan je overeny.
Ak sa ti zda polovica kilometraze malo, alternativou by mohol byt vzorec minus 5km, cize ak budes bezat buduci tyzden 26km, tak ten dalsi to bude 21km, nasledujuci 29km, potom 24km atd. To by si mal zvladnut uplne na pohodu. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: po duben 14, 2025 9:10 am Předmět: |
|
|
Ok diky za info budu se s tim muset trochu pohrat
Mozna bude ve finale aeadocne tezsi se krotit a davat ty kratsi behy nez naopak
Vcera taky nebylo v pkanu tolik ale kdyz ono to slo tak dobre:-)
Nastesti uz zacne cyklosezona takze to mozna vyresim i tak ze kdyz bude pocadi na kolo tak proste cas od casu o vikendu nahradim beh kolem to si myslim ze taky neuskodi obcas
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: po duben 14, 2025 6:44 pm Předmět: |
|
|
workout
bradla/shyby
bradla-60x (10,8,7,7,6,6,6,5,5,5x)
shyby-47x (nadhmat-6,5,5,5,4x paralel-6,6,5,5x)
břicho svíčka-5x10
Tak první letošmí venkovní workout, no zitra to bude bolet..
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: st duben 16, 2025 12:41 pm Předmět: |
|
|
úterý:
Běh kolem Brodu
59:53 – 12,55km
V průběhu 2x interval cca 750-800 metrů a „kopec na konec“ 😊
Jinak už jsem asi přišel na příčinu zvýšené tepovky při běhání v posledním cca měsíci.
Nevěřil bych tomu, ale příčina jsou oční kapky na glaukom..
Před měsícem jsem měnil původní za jiné – nové a když jsem se podíval do nežádoucích účinků těch starých, tak tam opravdu je možné snížení TF..
Ale fakt by mě nenapadlo, že to může udělat až cca těch 20 tepů za minutu nahoru, každopádně je to určitě tak, sedí to přesně na den kdy byla změna kapek..
Každopádně sám na sobě bych ani nic nepoznal, jenom podle hodinek, takže mě to nijak neomezuje ani nepomáhá😊 Ale je to celkem zajímavé, že to má až takový vliv, věřil bych tomu u nějakých léků ale kapek..
No hlavně, že jsem přišel na to kde je jádro pudla, už jsem začínal být lehce nervozní co se mnou je😊
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st duben 16, 2025 1:03 pm Předmět: |
|
|
Ako dlho si tie kvapky uzival? _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: st duben 16, 2025 2:06 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st duben 16, 2025 2:09 pm Předmět: |
|
|
Ok, dost dlho  Tak konecne budes vediet svoje realne tepy. Hadz to aj do zapisu, je to najdolezitejsi udaj zo vsetkych. Priemerny, maximalny... _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: st duben 16, 2025 2:38 pm Předmět: |
|
|
Nejvic me na tom asi prekvaouje ze sam na sobe bych nebyt hodinek vubec nic nepoznal..
Vcera byla maximalka 163 (pri intervalu) a prumerny 140..
Jinak pri delsim rovinnatem vybehu byl prumerny 135 a max 146.
Realnou maximalni tepovku ted vlastne neznam a popravde anibse me moc nechce zase podstupovat test na jeji zjisteni..
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: čt duben 17, 2025 4:54 am Předmět: |
|
|
CVIČENÍ
KLIKY/SHYBY
kliky-200x (52,33,30,32,28,25x)
shyby-46x (nadhmat-7,6,5,5,4x paralel-6,6,6x)
spodní záda planky balon-7x
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|