vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 260, 261, 262 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: čt duben 10, 2025 2:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10. dubna 2025, čtvrtek
plavání, polední, Form Factory Vršovická

Bazén: (14 m)
1.12 km, 39:00 PR , tempo 3:29, prům. tep 124, prsa

sauna 15 min.

váhovka 101.2 kg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#

PříspěvekZaslal: pá duben 11, 2025 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

11. dubna 2025, pátek
"MiB V" W7 D4/6, tahy+tlaky, šestky, večerní, Form Factory Václavák

Mrtvý tah:
4x 6x 160 kg, trhačky, rpe 7-8, pauzy 3 min., easy-peasy, speedy lifts, i ve čtvrté bych dal osmičku, kdybych zpomalil

po včerejšku špatné rege, říkaly hodinky a taky jsem se tak cítil, a že odpočinkový den, tak jsem odpočíval... tedy pracoval na home-office, asi tak do půl páté, než mi napsala žena, že mám jít cvičit a že jí mám přinést kartičku, kterou si doma zapomněla... tak jsem si sbalil na trénink a šel, nevěda, jak to dopadne.

a dopadlo to skvěle! nejprve sice byly obě platformy plné, ale jen co jsem se trochu rozhýbal s osou, tak už na té jedné končila taková potetovaná zrzka, nevím, proč ty holky mají pocit, že jim to nějak přidá na kráse, když jim nebylo dáno shůry, přitom ošklivá nebyla, s činkama se vůbec nemazlila a v očích ještě měla "pohled tygra", jak se říká v jednom klasickém filmu, to už my, staří fotři, nemáme.

každopádně se přesunula vedle a když viděla můj styl přihazování kotoučů, 25, 25, 20, všechno pěkné bumpery, takže třetí série už byla pracovní, tak byla zvědavá, co s tím ten prošedivělý páprda bude dělat. inu, nestál jsem o takovou pozornost, protože jsem netušil, jak to silově půjde, i když minulých 150 šlo skvěle, ale včera bylo včera a dnes je dnes, známe.

tak jsem omotal trhačky, do uší mi to hezky svižně sypala Angra, zbytek fitka neexistoval, a první opáčko sice nebylo pírko, ale šlo tak jistě, že jsem tam další rubal jak Stachanovec, položit, uvést do klidu a znovu, v první sérii by tak desítka padla, tak jsem nechal 3 min. pauzy jako posledně, ale šestky jsou šetrnější, takže ani čtvrtá série mě úplně nevycucla. příjemné to bylo, ani bez opasku jsem se ještě nedostal za bod zlomu.

Military press: (stopky na hrudi)
4x 6x 60 kg, rpe 7-8, pauzy 2 min., dynamika, ve čtvrté bych dal možná jenom 8, ale nebylo třeba se šetřit

čas 36 min.

Běh na pásu: (indiánský)
intervaly 3 min. běh 8 km/h + 1 min. chůze 5 km/h
5 km, 41:43 min. PR , tempo 8:21, prům. tep 156, max 171

tréninkový efekt VO2Max, 4.5/5 aerobní PR

no pěkné kardio to bylo, takhle po silovém tréninku chuťovka, navíc jsem si zvýšil tempo běhu ze 7.5 na 8 km/h, sice se to nezdá hodně, ale je to +6.7 %, a pro mě to teda hodně bylo.

zpočátku klasika, trochu krize než lýtka přestala bolet, tak deset minut, po dvaceti minutách už to šlo, ale nastal problém, že se začala zvyšovat tepovka a nevěděl jsem jsem, jestli nedosáhne maximálky dříve, než uběhnu stanovený cíl, to by asi byl problém, naštěstí jsem to stihnul a končil na 171 vs. aktuální max cca 176. paráda, víkendová výzva splněna, někdy si zkusím tohle tempo čerstvý, bez silovky a možná i na tu hodinovku.
cohen999

PříspěvekZaslal: pá duben 11, 2025 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejako ta to kardio chytilo! Super, chvalim. Ale tak ako pri vsetkych kolegoch, ktori prepadli bezeckemu zlozvyku, aj v tvojom pripade musim pripomenut, ze zaklad je naucit sa behat na nizkych tepoch. Predides tym mnohym nechcenym komplikaciam a problemom. 😊
vlk#

PříspěvekZaslal: so duben 12, 2025 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

12. dubna 2025, sobota
kardio, nízká intenzita, večerní, Form Factory Hostivař

Rotoped: (křeslo)
40 km, 1:33 h, zátěž 4, rpm 80, 91 W, prům. tep 111, rychlost 25.8 km/h

původně jsem chtěl vyrazit na kolo, počasí bylo krásné, možná až moc, ale to by bylo tak na tři hoďky, taky bych ho nejprve musel promazat, a najednou bylo pozdní odpoledne a už pozdě, tak jsem jenom sbalil tašku a zašel si rotoped s výhledem. víkendová výzva splněna, i když v terénu by to bylo lepší.

cohen999 napsal:
zaklad je naucit sa behat na nizkych tepoch.

to bych rád, ale tak pomalu zatím běžet neumím, to už by byla chůze :)
vlk#

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2025 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

13. dubna 2025, neděle
"MiB V" W7 D5/6, dřepy+benče, čtyřky, ranně-dopolední, Form Factory Karlín, pánský klub, já a Magumi

Chůze:
2.2 km, 24 km, z kopce, cestou do fitka

Dřepy: (high-bar, sbd, no belt)
4x 4x 150 kg, rpe 9.5-10, pauzy 4-4-6, zlatý voči nějaká 4+ série, vyždímal jsem, co tam bylo, s Magumim za zády

Bench-press: (stopky)
4x 4x 115 kg, rpe 9.5-10, pauzy 3-4-5 min., dtto, ani opáčko navíc, boj o dokončení týdne

Shyby: (na koulích)
4x 4x BW, pauzy 2 min.

Rotoped: (sedlo)
10 min., zátěž 8/6, rpm 80, prům. tep 146, max 163, víc jsem z toho nedostal a odpadnul

Wellness:
sauna 12 + 10 + 10, pára, a relax na terase

váhovka: 101.2 kg

krásně jsme si to s Magumim užili, nejprve mi během protahování spotoval na dřepech - nevěřil jsem, že to tam dám a dokonce jsem si doma smotal a vzal starý těžký opasek pro případ, že už v první sérii zjistím, že to nepůjde, ale první prošla a pak už za mnou stál Magumi a říkal, že to dám. tak jsem to dal.

pak jsem si odběhl na benče, kde mě čekal kritický bod číslo dvě tohoto týdne, a tedy i celého programu, protože mezi tímto a předchozím tréninkovým týdnem byla zase zhruba dvoutýdenní virová a rekonvalescenční pauzička, už čtvrtá asi letos?, a s tím se těžko progreduje, na teoretických 7x112.5 kg ze 6. týdne jsem mohl v klidu zapomenout a musel hodně ladit setup, abych ty čtyřky se 115 ubojoval.

ve třetí sérii jsem zkusil zúžit úchop - malíčky na 91 cm prstýnky místo ukazováčků na 81 cm a bylo to znát, dráha byla delší, první opakování silnější, ale pak to vadlo tak rychle, že jsem byl rád, když jsem dotlačil i čtvrté. na čtvrtou sérii jsem se tedy vrátil k širšímu benčařskému úchopu a i když to bylo taky těžké, dalo se více spolehnout na hrudník a zbytek těla.

když jsem se vrátil, tak už tam Magumi vesele přemisťoval činku, možná ani ne tak vesele, jako vytrvale, z mého pohledu to bylo strašně práce si tu činku přemístit a pak ji zase hodit na zem, ale když došlo na výraz, tak ten byl velmi jistý. ovšem 10 takových sérií?? takových 4-6 by mi dostačujících.

tak jsem si ještě odběhnul na rotoped, abych dal trochu vysoké aerobky, ale nedá se to takhle narychlo ošidit, k vysoké tepovce a výkonu je potřeba se propracovat, tahkle jsem vyhnal tepovku s bídou přes 160, funěl při tom jak lokomotiva a zbytek toho, co bylo ve stehnech komplet zakyselil, takže 10 minut a cool-down.

Magumi ještě dokončoval výtahy a pak se zeptal toho nepravého, tedy mě, jestli by měl ještě dávat doplňky :D :D no sbalili jsme všechny švestky, šli do šatny, dali si sprchu a hurá na wellness! v tuhle dobu tam ještě nebývá tak plno, holek je taky méně, ale dnes kvalita vyvážila kvantitu :) a na terase bylo tak krásně, že jsem po druhém kole navrhnul, že si půjdeme lehnout do stínu. k ideálu už chyběla jenom nějaká ta sklářská osmička ;)
Magumi

PříspěvekZaslal: út duben 15, 2025 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsi na sebe příliš přísný, ty dřepy byly super, nasázel jsi to tam bez opasku jak nic. :)

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
cohen999

PříspěvekZaslal: út duben 15, 2025 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
cohen999 napsal:
zaklad je naucit sa behat na nizkych tepoch.

to bych rád, ale tak pomalu zatím běžet neumím, to už by byla chůze :)
Striedaj rychlu chodzu s pomalym behom, riad sa tepom, nikdy nenechaj tf presiahnut 145bpm a pomaly si telo zvykne. Naucil sa to Grimley, naucil sa to Judson, naucis sa to aj ty. Ver mi, je to len o pyche
vlk#

PříspěvekZaslal: st duben 16, 2025 8:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:
Striedaj rychlu chodzu s pomalym behom, riad sa tepom, nikdy nenechaj tf presiahnut 145bpm a pomaly si telo zvykne. Naucil sa to Grimley, naucil sa to Judson, naucis sa to aj ty. Ver mi, je to len o pyche

no, panečku, to je rada!! chtěl jsem na to jít jinak, ale rád se vydám prošlapanou cestou.

těch 145 je, předpokládám, nějak odvozeno od maximální tepovky, takže pro mých 176 by to mohlo být nějakých 140 (?), což je 80 % a začátek 4. zóny, takže bych se měl držet pod ní.

to u mě odpovídá chůzi do 7 km/h, tak to zkusím na páse nějak poladit, při 7.5 km/h už zvládám pomalu běžet a při 6 km/h zvládám ještě rozumně jít a snižovat tepovku, teď záleží, co bude efektivnější, jestli chůze 6 km/h a pomalejší snižování tepu nebo chůze 5 km/h a rychlejší snižování tepu a na kolik ho mám nechat padnout, než zase popoběhnu, jestli třeba na 130 nebo až 124, což je u mě 70 % a začátek 3. zóny, asi bude záležet, jak rychle se pak zase tepovka vrátí na 140, abych neběžel moc krátce.

času na ladění mám dost, základ je jasný, nejít přes danou tepovou hranici.

jinak pondělí, úterý tréninky nic, mám teď různé drobné starosti a zařizování, které mi nedávají ani dvě hodinky v kuse, abych si zaběhnul do fitka, samozřejmě, všechno jde, když se chce, ale v tom bude ten zakopaný pes, že člověku se už pak nechce :) ale vše s vědomím toho, že po velikonocích už zase bude normální režim a zase se chtít bude.

dnes, když to vyjde, tak si aspoň přes poledne odskočím na plavčo.
cohen999

PříspěvekZaslal: st duben 16, 2025 10:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Preto hovorim 145bpm, aby si bezal trosku dlhsie, potom prejdi do chodze, nechaj tepovku padnut cojaviem na 120bpm a opat chod do behu/poklusu. A takto opakuj dokial budes mat kapacitu. A btw, teraz je najvhodnejsia chvila naucit telo behat "po spickach" a zapojit clenok do procesu odpruzenia.

Po behu potom treba aspon na 20 sekund vystrecovat kazdu achillovku, odporucam na nejakom schodiku.

EDIT: z maximalky 176bpm mas 70% 123bpm a to je uroven, na ktorej, alebo okolo ktorej by si mal idealne behavat pomale behy. Nebude to hned, ale aj teraz by mal byt priemer tvojho indianskeho behu niekde okolo tohto cisla, myslim, ze do 130 - 135bpm by to malo byt OK.
vlk#

PříspěvekZaslal: st duben 16, 2025 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

16. dubna 2025, středa
plavání, polední, Form Factory Vršovická

Bazén: (14 m)
1.12 km, 38:20 PR (-41 s) , tempo 3:25, prům. tep 123, prsa

spoko, pořád je to šnečí tempo a reálnou hodnotu zkresluje délka, resp. nedélka bazénu, ale zlepšení to je, navíc při stejné tepovce a možná i té optimální, když je to těch 70 % maxima

váhovka 101.4 kg, skore spánku 90, klidový tep 43, takové skore mám podruhé od vánoc

a když už Cohen zmínil, že má zítra to desetileté výročí zde, na fóru, tak i já, protože zítra odjíždíme na prodloužený víkend a k zápisu se zřejmě nedostanu, musím zmínit, že zítra máme s Magumim také desetileté výročí, a to od prvního společného tréninku :D

vlk# napsal:
17. dubna 2015, pátek

MEN IN BLACK - trénink s Magumim v Hitu na Floře ;)

a protože Cohen to tak hezky shrnul, tak si to vypůjčím:

cohen999 napsal:
Ubehlo to ako voda a dufam, ze dalsia desatrocnica ubehne v rovnakej pohode, v rovnakej exkluzivnej spolocnosti a snad este posuniem niektore svoje vykony, alebo aspon udrzim tie sucasne.
cohen999

PříspěvekZaslal: st duben 16, 2025 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nech nas sila sprevadza!
vlk#

PříspěvekZaslal: so duben 19, 2025 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

19. dubna 2025, sobota

Turistika: Pustiny - Protržená přehrada - Souš - Černá Desná - Pustiny
19.5 km, 3:40 h, prům. rychlost 5.3 km/h, převýšení 520 m

tam, kde to šlo, tedy úvodní prudké klesání a pak rovinky, mírná stoupání a klesání, jsem přepínal do velmi pomalého indiánského běhu, kdy jsem tepovku držel do 145, pak chůze a od 120 zase běh, těch úseků nebylo mnoho, ale i tak jsem si znatelně vylepšil traťový rekord ;)

a teď zpět do víru velikonočního prodlouženého víkendu, je to tedy náročné a už jsem dnes nějaký pohyb potřeboval.
Turakam

PříspěvekZaslal: so duben 19, 2025 4:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:
Nech nas sila sprevadza!

Ámen!
cohen999

PříspěvekZaslal: út duben 22, 2025 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
tam, kde to šlo, tedy úvodní prudké klesání a pak rovinky, mírná stoupání a klesání, jsem přepínal do velmi pomalého indiánského běhu, kdy jsem tepovku držel do 145, pak chůze a od 120 zase běh, těch úseků nebylo mnoho, ale i tak jsem si znatelně vylepšil traťový rekord ;)
Super, toto si si velmi dobre vymyslel. Indiansky beh je skvely v tom, ze ta neobmedzuje vo vzdialenosti. A vzdy potesia nizke tepy. Neznasam, ked sice odbehnem 10 kilakov bez prechodu do chodze, ale vysledny tep je vyssi, nez by mal optimalne byt. Vyssia intenzita vzdy znamena vacsiu unavu a komplikovanejsiu regeneraciu. A tomu sa chceme pri nasej kombinacii sportov vyhnut.
seeya

PříspěvekZaslal: út duben 22, 2025 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zalezi na cieloch, hlavna nevyhoda je ze treba mat bozsku trpezlivost na toto preslapovanie

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 260, 261, 262 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: