Making the Game...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 441, 442, 443 ... 467, 468, 469  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Making the Game...  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Making the Game...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MilanT

PříspěvekZaslal: ne květen 18, 2025 6:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
MilanT napsal:
Ty bandaze jsou uplna chujovina, chces soutezit ve svoji sile nebo v tom kdo to lip utahne?

Utiahnem akurát tak ja a pokiaľ si to neskúšal, ozaj nevieš. Aj drep v bandoch i drep bez nich majú svoje čaro + Milane, akú relevanciu asi bude mat pre mňa - človeka s 25 ročnou praxou v gyme, keď mu 15 ročný chlapec povie, čo má, alebo nemá robiť, hm, ako sorry, nie je to vtipné? Ty možno o tri roky ani cviciť nebudes, ktovie?

Ale zkousel, na zacatku roku 2023, tak jsem to obmotal a zvedl jsem vic - respektive, kus gumy za me zvedl vic, protoze mi to pridalo 10kg na benc a bylo to uplne k nicemu, na drepy jsem to zkousel na opacka a bylo to co? Cheating sam sebe! Zvedal jsem vahu, na kterou jsem nemel a chtel jsem si neco dokazovat - presne jako ty na equip soutezi!

Tvuj nejvyssi argument se dostane pouze k tomu, ze vypichnes ze vlastne cvicim oproti tobe par let, protoze zadny jiny te nenapadne - a relevantni ani neexistuje. Nevim, jestli je to vtipny, me prijde vtipny, ze zrovna clovek jako ty, ktery do vsech rype, striktnost az v nebi se pak obali do teply gumy, aby zvedl o pul mouky vic.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Turakam

PříspěvekZaslal: ne květen 18, 2025 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

By som si pozrel, ako by si povedal niečo podobné v zákulisi súťaže, kde by okolo teba boli tie ozruty všetkých vekových kategórii i hmotností, že vladsne to za nich dvíha guma, hehe. Čušal by si a šúchal nohami, ked nezazijes, ozaj nevies, ake je to byt v klube s tymi pardalmi, ked vidis tych trenetov jak staré stromy a ver, ze svaly tam nikomu nechýbajú.

Plus môzeš byť pokojný, ja som šiel equip súťaž raw ( a planujem aj do budúcna hlavne rawko, ked bude forma, padne 180 aj raw, to sa uvidi, no z cieľa neuhnem, či Milan povie A alebo B, hehe. Ja uz nie som vo fáze života, aby som komukoľvek a čokoľvek dokazoval, tréning i súťaženie ma baví, je to pre mňa voľnočasová aktivita, ktorá mi prináša radosť - celé.

A stále budem fandiť a priat, áno, aj takým fenoménom ako si ty, ktorým tvrdohlavosť však môže raz zabrániť dosiahnuť niečo viac, lebo nie každý vyhrá genetickú lotériu. Ja si necvicím v kôlni, ale v gyme s realnymi ludmi a moje nadsenie k cviceniu nadchlo za tie roky mnohých, o radách a motivácii, povzbudeniach, ktoré som za roky rozdal, ani nehovorím.
MilanT

PříspěvekZaslal: ne květen 18, 2025 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vzdyt ano, pochval se... za ne tu vahu opravdu zvedaji jen svaly a proto tu gumu potrebuji a ten kdo si ji utahne nahovno ma smulu :D A to cos napsal v poslednim odstavci o fenomenu, kůlně a genetické loterii to je vůbec nesmysl - ale s tvym tristnim nastavenim mysli ze kazdy kdo ma vetsi silu nebo svaly nez ty sype nebo má nadprumernou genetikum se tomu vyplodu nedivim. Spis ze te nenapadlo,ze roky v posilovne neni jedine co se pocita :)

Mimochodem zapesti 17cm a po roku cviceni 60kg, genetika jako brno, ja jsem cele roky cvicil 10 opakovani v rezerve a jedl susenky :D Uz ti to tu spamovat nebudu, tak čs
Turakam

PříspěvekZaslal: ne květen 18, 2025 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak Milan, pekne si sa opustil, úprimne, smutné, čakal som od teba viac, ale tak máš 15, beriem s rezervou, hormóny sa búria, chápem.

Ale prepáč, o mne napísať, že si myslim, že všetci, čo sú silnejsí než ja, sypú alebo majú lepšiu gen., to si na základe čoho vydedukoval? To bol fakt gól.
caukymnauky

PříspěvekZaslal: ne květen 18, 2025 10:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to nejsou hormony z puberty, Milan zacal sypat a ma RAGE

ne, hosi, ale vazne... vsak je uplne jedno, jestli si nekdo cvici v bandazich, nekdo bez niceho, nekdo high reps, atd... vsak to nikoho nezivi, netreba to hrotit... hlavne, aby se clovek odreagoval (nezkurvil se u toho) a delal, co ho bavi, ne?
Turakam

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2025 5:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cauky, áno, súhlas, ba naopak, radosť a motiváciu k cvičeniu ja nikomu neumenšujem, však o to ani nešlo, ja som len podrobne špecifikoval vo vlastnom logu na Magumiho povzbudivú prognózu, že ako to vidím realisticky na budúci rok a aké sú ciele.

Milan to však, doteraz neviem prečo, zvrtol na debatu o equip lifte a že si dokazujem, že dvíham o múku viac, keď si dám bandáže, heh. Čo je teda už bizár.

Schválne, povedal by to Milan Peťovi Petrášovi, Thorovi či reprezentačnému trénerovi? A tu sa dostávame k podstate, ktorou je proste len neadekvátna a drzá reakcia pätnásťročného dieťaťa smerom k dospelému (mám pomaly 40, VŠ, celý život pracujem s mládežou a som zanietený nadšenec sil. športov, ktorý aj Milana v začiatkoch usmernil, že Milan ?) reagoval by podobne na dennej báze Milan v posilňovni? Toto umožňuje len pseudorealita internetových sietí, zároveň si to aj ja musím uvedomiť a udržať diplomatický tón diskusie. Iné je to, keď sa doťahujeme rovesníci, otcovia, dospelí chlapi v rokoch a pod., súťažiaci.

Fakty sú však nasledovné:

Drep raw (povelené návleky, už opäť aj extra tvrdé, opasok)
Drep v bandážach
Drep v drese a bandážach sú všetko súťažné disciplíny, na každú z nich sa pripravuje do istej miery inak z dôvodu iného prenosu vektoru sily a zaťaženia i CNS, celé, takže ak človek súťaží v niečom, čo má striktné pravidlá, upravuje tréning podľa toho, čo aj robím, teda vždy detailne špecifikujem, ako a s čím daný cvik vykonávam. Nikto nespochybňuje, že drep bez vybavenia je základom a osou budovania hrubej sily a hmoty a aj Milan je v ňom dobrý, no každá z vyššie vymenovaných pomôcok má v metodike tréningu svoje miesto.

Zároveň každý, kto cvičí, si niečo dokazuje, jeden formou v zrkadle, druhý počtom zhodených kg, tretí logliftom, štvrtý benčom v drese či bez. A? Každý, kto to s cvičením myslí vážne, sa chce niekam dostať, niečo zlepšiť, niečo kvantifikovať skrz dáta, rovnkao aj TY - Milan (veď už len fakt, že si vedieš log a tvoje špecifikcé PRká sú toho dôkazom), čo je úplne v poriadku a v metodike tréningového progresu len vhodné.
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2025 7:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímavá debata .o) Nicméně nejde možná milanovi o to, aby Turek suše přiznal že bandáže přidávají? Na čemž není nic zlého ne? Každému bandáže přidají, je to guma .o)
Jinak turek - líbili se mi ty dřepy se 130. Nevím jak to cítíš, ale podle videí máš na 40 letého chlapa neskutečnou dynamiku...
MilanT

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2025 8:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nepověděl, jednak protože je nepotkám a druhak protože tu nepíšou tréninkový log, nevím jak to s nimi souvisí a ani nevím, jak trénují - u tebe to vidím, tys napsal že jdeš soutěžit v equip (kde, jsem měl za to, že se soutěží v dresu a u dřepu i v bandážích) - mě přišlo bizární to, že chceš jít do equipu a zvednout o 10kg více než v rawce - když máš potenciál se nezaměřovat na equip a zvednout tich 500+ v rawce. Benč a tah jsi psal, že pojedeš stejně normálně a dřep jen v bandážích.

Tak jsem napsal svůj názor, po řádném odzkoušení bandáží na sobě jak u benčů, tak u dřepů, to ti snad nevadí, každý ho tu čas od času píšeme k někoho zápisům. Ten byl, že mi to přijde jako blbost, protože se to blbě standardizuje - opravdu se to dá utáhnout různě a špatně a je to znát - podle utažení to mění silovou křivku a místo/tíhu kde je cvik nejtěžší, což se dá použít jako tréninková metoda - ale soutěžně mi přijde logičtější cviky standardizovat a poté je testovat.

A co bych měl na denní bázi říkat v posilovně? Já jsem do posilovny dlouhou dobu chodil a občas chodím, jen z důvodu toho, že ta nejbližší posilovna, která je často přeplněná, je 30km od místa bydliště a časově to nestíhám je pro mě výhodnější cvičit v kůlně - to však nesnižuje tréninkové nasazení ani tréninkové zkušenosti, i s kýblem kamenů nabere člověk, který to myslí vážně, více síly, svalů, zkušeností než šolíchač v nejlepší posilovně.

A o jaké drzé a neadekvátní reakci tu mluvíš? Tykat ti určitě nebudu, to se na fórech obecně nedelá. Já jsem se vyjádřil pouze jasně k jedné věci - bandážích. Ty sis poté začal dobírat mou osobu, už jen tím faktem, že ani můj věk jsi schválně nedokázal říct správně, i když ti je jasné, že 15 mi není a celkovým mířením vět k tomu, že jsi nademnou, že ke cvičení nemám co říct. Bez vědomí toho, že silovým a objemovým tréninkem žiju, každý den se v něm vzdělávám praxí i teorií a nejsem žádný jak píšeš, nějaký 15ti letý kašpar co vyšel základní školu, má dobrou genetiku, nemá co říct a je drzý - mám plno certifikací ověřujicí mé zkušenosti na programování, správu počítačových sítí, prezentace před stovkami lidí avšak je to relevantní k diskuzi o tréninku asi jako tvá vysoká škola.

To, že jsi mi poradil jak cvičit, ti nikdo nebere a díky tomu, jsem začal chápat určité věci o silovém tréninku a razantně se posunul a posouvám stále. Já jsem ti za to vděčný a několikrát jsem to již zmínil. Jen striktně odděluji témata a tréninkový plán před 3 lety s tím nemá nic společného (že? ).
Turakam

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2025 8:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DAVID.LOPAN napsal:
Zajímavá debata .o) Nicméně nejde možná milanovi o to, aby Turek suše přiznal že bandáže přidávají? Na čemž není nic zlého ne? Každému bandáže přidají, je to guma .o)
Jinak turek - líbili se mi ty dřepy se 130. Nevím jak to cítíš, ale podle videí máš na 40 letého chlapa neskutečnou dynamiku...

Vďaka, myslím si, že mám ozaj vysoký pomer rýchlych svalových vláken (potvrdili to aj genetické testy u syna), z čoho ťažím celý život a dynamika sa ma ešte stále drží, takže ešte tých pár rokov z nej chcem vyťažiť, čo-to pôjde.

A bandáže pridávajú, samozrejme, a dosť, ale to som nikde nespochybňoval, naopak, drep v bandážach, bez či dokonca v návlekoch považujem za tri rôzne silové výkony, mne aj samotné návleky dávajú dosť.
Turakam

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2025 8:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MilanT napsal:

Ty sis poté začal dobírat mou osobu, už jen tím faktem, že ani můj věk jsi schválně nedokázal říct správně, i když ti je jasné, že 15 mi není a celkovým mířením vět k tomu, že jsi nademnou, že ke cvičení nemám co říct. Bez vědomí toho, že silovým a objemovým tréninkem žiju, každý den se v něm vzdělávám .

Milan, ale teraz sa mýliš, tu je chyba potom na mojej strane, ja som si ozaj myslel, že máš 15, prepáč a som len rád, že cvičenie berieš komplexne aj s jeho informačným aspektom a neustálym sebavzdelávaním. Keby si napísal niečo podobným štýlom, ako teraz, možno by som aj ja reagoval inak, neraz si do písaného textu vkladáme emóciu či nastavenie, ktoré tam daný prispievateľ ani nevníma, nevsúva. Avšak nepodceňuj ani tréning s reálnymi kalibrovanými závažiami či výkon na súťaži, sú tiež diametrálne odlišné.
Turakam

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2025 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar,

čelné drepy
os x 5
45 x 5
60 x 3
75 x 1
85 x 3
85 x 3
85 x 3

floor press
60 x 6
60 x 6
80 x 4
95 x 2
110 x 2, kontrola

110 x 2, kontrola
90 x 6, pos. op. stopka
Dobré, točil som kvôli tebe - Petre, tak si to váž, hehe. Vyčapený do strany som stále, ale vidím tam istý progres.

zhyby podhmat
ja x 2
ja + 15kg x 2
ja + 25kg x 8, PR na počet reps
ja + 25kg x 8
ja + 25kg x 7
ja + 25kg x 6
Výživné série, ani neviem presne, či som toto niekedy šiel na osmičky (Edit. nešiel, heh). Ale v tretej už došla šťáva, hehe.

brucho:
dvíhanie nôh vo vise (3 série x 12 reps v každej - prvé dvanástky striktné, to teda bol mordor pocitovo, ale kontrola každého opáčka)

Vcelku dobrý trenál, podarilo sa opäť dáko zregenrovať víkend.

P. S.: Pre pripomenutie - floor press pred 10 rokm (140 x 3)i:

To boli tiež krásne tréningové časy!
Turakam

PříspěvekZaslal: so květen 24, 2025 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar,
ranná váha 75kg (bola 4x večera v reštike tento týždeň, holt, tak to vyšlo - rodinné i spoločenské povinnosti a zas ja keď jem niekde vonku, tak toho do seba viem natlačiť mrte), tréning však vyšiel na ráno - 9.00, kamoš si tak želal a človek sa hecne, na druhej strane som vždy hore od 5.15-5.45 bez rozdielu dňa v týždni, bol som ready.

zadné drepy
os x 8
60 x 4
60 x 4
80 x 4
100 x 2
115 x 1
130 x 1
140 x 3, SBD on
140 x 3
140 x 3

Jo! 3x3 splnené s preventívnymi rezervami, pre mňa solídny míľnik, 14. týždňov odmakaných a budúci týždeň skúsime ťažkú jednotku/maxko?

mŕtvy ťah
60 x 4
100 x 2
130 x 2
150 x 2
170 x 2

170 x 2
Ťažšie, ale stále plynulé, padne onedlho 190?

legpress
100 x 8
150 x 6
200 x 4, tempo 301
200 x 4, tempo 301
200 x 4, tempo 301
Dnes tempáče, stálo to zato!

zakopávanie
25 x 15
25 x 15
25 x 15
Morda, no úspešná.

lýtkostroj v stoji
80 x 8
90 x 8
100 x 8
Max. času pod napätím i streču, jedno opáčko trvá pokojne 2-4 sekundy.

brucho:
supersérie (15 + 15 reps x 3 sets)

Skvelý tréning napriek netradičnému času - zmákli sme!
spekounP

PříspěvekZaslal: so květen 24, 2025 5:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře to buduješ, pořád jsou tam rezervy.
Prarazit

PříspěvekZaslal: so květen 24, 2025 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
170 x 2
Ťažšie, ale stále plynulé, padne onedlho 190?

Určitě a příští rok budeš atakovat 210 kg!
Turakam

PříspěvekZaslal: ne květen 25, 2025 4:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar,
vďaka, vďaka, bodaj by!

Ranná váha 74,2kg, takže pekne opäť tam, kde chceme oscilovať - kvalitná strava a silový tréning, najlepšie kombo.

benč
os x xy
60 x 6
60 x 6
80 x 4
95 x 2
105 x 1
115 x 2, 2. op. stopka
115 x 2, 2. op. stopka

115 x 2, 2. op. stopka
Pfúú, dobre som sa dostal do otáčok, tretia séria ešte lepšia, istejšia a rýchlejšia ako predošlé dve - beriem!

kliky na bradlách
ja x 8
ja + 20kg x 8, pos. op. stopka
ja + 40kg x 8, pos. op. stopka
Veľké rezervy, dal by som pokojne aj 10+ v každej, ale tak to má na nový rozjazd byť, spoko. Pridáme +10kg a skúsime 6-8.

zhyby nadhmat
ja x 3
ja + 15kg x 3
ja + 25kg x 8, PR na počet reps
ja + 25kg x 8

ja + 25kg x 8
Jo! Budujeme a cítim, že takéto vysokoobjemové série to pekne posúvajú tiež.

tricepsové stlačovanie kladky s lanom
30 x 20
35 x 12
40 x 8
40 x 8

brucho:
dvíhanie nôh vo vise (10 reps x 3 sets)

Víkend na parádu, všetko splnené, opáčime ťažké jednotky bud. týždeň na veľkej trojke.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Making the Game... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 441, 442, 443 ... 467, 468, 469  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: