|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: ne červen 08, 2025 3:03 pm Předmět: |
|
|
moc pěkná síla v nohou, vracíš se tam, kde jsi vždycky byl :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: út červen 10, 2025 12:25 pm Předmět: |
|
|
Osmý týden, první trénink
Pokud tomu programu rozumím dobře, následující čtyři týdny se zaměřují na přípravu na těžké jedničky - objem jde hodně dolů. Ale já mám pocit, že toho potřebuju odcvičit víc, tak jsem si to trochu upravil.
Trhové výtahy + trh
4 x 1+2 x 50
3 x 1+2 x 60
3 x 1 + 1 x 65
10 x 1 + 1 x 70
Místo samotných trhů jsem si dal tenhle komplex. Chtěl bych strávit víc času s váhami kolem 70 a pracovat na technice, abych to nešel všechno do polo ani to nechytal moc vepředu.
Trhové výtahy
3 x 90
3 x 95
3 x 100
3 x 105
Musím víc zabrat.
Zadní dřep
do 3 x 3 x 155
Podle plánu; bylo to těžší, než jsem doufal, byl jsem na ty dřepy nějak bez energie, ale polohy a hloubku jsem si hlídal.
Carmelita dneska krásně pracovala na předních dřepech i tlacích, mám z ní velkou radost.
| seeya napsal: | | celnak 170 to je uplne neludske |
| vlk# napsal: | | moc pěkná síla v nohou, vracíš se tam, kde jsi vždycky byl :) |
Myslím, že to není tak úplně věc síly, jako spíš techniky - naučil jsem se pod ten přední dřep líp poskládat. Teoreticky bych měl dávat na zadní o 20 procent víc než na přední, a to teď vůbec není reálné.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út červen 10, 2025 3:43 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Myslím, že to není tak úplně věc síly, jako spíš techniky - naučil jsem se pod ten přední dřep líp poskládat. |
spíš síly, právě tím, jak se pod to dobře poskládáš, tak jde zátěž hlavně přes stehna a ta jsi posílil parádně... my, co se pod to tak neposkládáme, čítujeme mírným předklonem a doufáme, že nám to nevypadne :D
co budeš dělat s tím zápěstím? až se ucho utrhne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne červen 15, 2025 2:04 pm Předmět: |
|
|
Osmý týden, druhý trénink
Sobotní trénink v Extrifitu s Carmelitou
Přemístění do polo s kontaktem + push press
do 6 x 3+3 x 60
Přemístění + výraz
2 x 2+2 x 60
2 x 2+2 x 70
2 x 2+2 x 80
2 x 2+2 x 90
2 x 2+2 x 95
2 x 2+2 x 100
V programu toho bylo míň, ale chtěl jsem si vyjet na těžší váhu.
Nadhozové výtahy
5 x 3 x 110
Kliky ze zátěží + kodaňský plank drill
5 x 10 x 12 + 5 x 12
Rehabko - doplňky
6 x 12 + 6 x 12 - cviky na pravou kyčli.
Carmelita do toho mého blbnutí krásně dřepovala i tlakovala, po dlouhé době jsme na doporučení fyzia zařadili lehké RDL a zatím záda drží. Na konci našeho tréninku dorazil chlapík, velký jak hora, který si tam na benči zatlačil 210 s úzkým úchopem, hrozný sympaťák.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne červen 15, 2025 2:16 pm Předmět: |
|
|
Osmý týden, třetí trénink
Nedělní s Carmelitou v Extrifitu. Carmelita šla na doplňky, zvládla dneska parádní objem, já si trochu zatrhal.
Trhový výtah + trh
2 x 1 + 3 x 40
2 x 1 + 2 x 50
2 x 1 +2 x 60
2 x 1 + 2 x 65
2 x 1 + 1 x 70
Trh
2 x 1 x 75
2 x 1 x 77.5
3 x 1 x 80
4 x 1 x 82.5 (nešlo to)
6 x 1 x 70
3 x 1 x 75
Stejně jako posledně, nejdřív jsem si vyjel do 70 v komplexu s výtahem, pak jsem šel samotný trh. Možná maličko technicky lepší než posledně, ale u 82.5 se to pak zlomilo. : ( ( Když jsem pak shodil na 70, tak jsem konečně chytil slušnější techniku, to bylo fajn, a i těch 75 ještě docelo šlo.
Zadní dřep
1 x 60
1 x 100
1 x 120
1 x 140
4 x 3 x 150
Do 140 stopky bez pásku, pracovní váha podle plánu.
Straight arm lat pull down + Lu raises
6 x 18 + 6 x 18 x 5
Nuda, ale je to v programu, tak to nešulím.
Toes to bar + L-sit
6 x 8 + 6 x 10 sekund
Docela fuška takhle na závěr, už jsem pak neměl morál jít na reha doplňky. Zkusím vymyslet, jestli by to nešlo zítra nějak dohnat doma.
Dneska jsme v lifterně potkali jednu moc šikovnou slečnu, která si z visu hezky technicky přemisťovala 45 kilo a pak to tam pumpovala na čisté tlaky a jako druhý cvik si dávala Z-press taky se 45. Dali jsme se s ní pak do řeči, vyšlo najevo, že začínala jako powerlifterka a teď přešla na strongwoman, protože jí to přijde pestřejší a zábavnější.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne červen 15, 2025 2:22 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | Magumi napsal: | | Myslím, že to není tak úplně věc síly, jako spíš techniky - naučil jsem se pod ten přední dřep líp poskládat. |
spíš síly, právě tím, jak se pod to dobře poskládáš, tak jde zátěž hlavně přes stehna a ta jsi posílil parádně... my, co se pod to tak neposkládáme, čítujeme mírným předklonem a doufáme, že nám to nevypadne :D
co budeš dělat s tím zápěstím? až se ucho utrhne? |
No, ty jsi měl přední dřepy vždycky lepší než já; jak se do toho jednou pustíš, brzy mě doženeš.
Zápěstí nic moc, ramena mají tak dost - moc nevím, co s tím, snažím se to mobilizovat a prohřívat, ale je to dost na hraně. Částečně tam roli hraje technika, která není optimální, částečně ten objem a částečně věk - už to neregeneruje, jak bych si přál. Snad se ucho neutrhne, kdyby se to zhoršilo, budu muset ubrat. Tenhle týden jsem to řešil tím, že jsem prodloužil přestávky mezi tréninky, těch pár dní navíc trochu pomohlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po červen 16, 2025 8:47 am Předmět: |
|
|
Tá tvoja nezlomnosť je inšpirujúca. Nech sú podmienky aké chcú, proste ideš a makáš v rámci (a často aj nad rámec) možností _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út červen 17, 2025 2:03 pm Předmět: |
|
|
Osmý týden, čtvrtý trénink
V Extrifitu s Carmelitou, která dneska krásně pracovala na předních dřepech. Mám z ní radost, je vidět, jak se na tom učí zapojovat střed těla a jak se jí celkově zlepšuje technika. I když oproti zadním dřepům zvedá menší váhy, věřím, že to pozná i na zadních, až se k ním vrátíme.
Já si svůj program trochu upravil oproti plánu, místo trhů do polo jsem se snažil pracovat na technice.
Výtah trhový + trh
do 5 x 1+1 x 70
Ten výtah před trhem mi pomáhá odhadnout, jak moc zabrat při nakopnutí, ale pod činku to nebylo ono.
Trh
15 x 1 x 72.5
V plánu bylo 5x1x62.5 do polo. Prvních pět jsem to nemohl trefit, ale pak jsem se víc zaměřil na to, abych při nakopnutí vytáhl lokty směrem nahoru a začalo to jít, takže těch dalších deset bylo o dost lepší. Ještě pořád se ale pod to neumím vtáhnout úplně do hlubokého dřepu, respektive ne konzistentně.
Přemístění + výraz
do x 1 + 1 x 110
Do 105 to bylo v pořádku, u 110 jsem netrefil přemístění a ujelo mi to dopředu. Sice jsem se s tím zvedl a výraz dal, ale i tak to byla čuňárna. Musím to dát příště líp.
Přední dřep
3 x 60
1 x 100
1 x 120
1 x 140
3 x 1 x 150
První dvě pracovní série byly pomalejší, než bych si byl přál, ale třetí jsem trefil líp.
Západy (výpady dozadu)
5 x 12+12 x 30
Je to lehké, ale o to víc se to snažím o co nejkvalitnější pohyb.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út červen 17, 2025 2:04 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Tá tvoja nezlomnosť je inšpirujúca. Nech sú podmienky aké chcú, proste ideš a makáš v rámci (a často aj nad rámec) možností |
Já obdivuju tvoje výkony a výsledky, jsi úžasně pracovitý a konzistentní, a máš ty tréninky dlouhodobě super promyšlené.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt červen 19, 2025 11:10 am Předmět: |
|
|
Devátý týden, první trénink
Dneska v garáži, po dlouhé době. Zapomněl jsem, jak náročné to tam je, posilovna mě zhýčkala - šero, těžký vzduch, sem tam nějaké auto nebo soused, blikající světýlka... :)
Trhové výtahy + trh
4 x 1+2 x 50
3 x 1+2 x 60
Trh
5 x 1 x 65
5 x 1 x 70
5 x 1 x 75
Technika vůbec nešla, i když jsem se fakt snažil. Jen jedna ta pětasedmesátka byla podle mých představ. Ach jo.
Trhové výtahy
3 x 3 x 85
Jen podle plánu, nepřidával jsem.
Zadní dřep
do 3 x 2 x 165
Taky podle plánu.
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: čt červen 19, 2025 11:24 am Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | Dneska v garáži, po dlouhé době. Zapomněl jsem, jak náročné to tam je, posilovna mě zhýčkala - šero, těžký vzduch, sem tam
|
Tak to je zajímavé, já to mám přesně naopak, dokážu se lépe soustředit se svojí hudbou a svým náčíním, asi to bude o zvyku :D
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt červen 19, 2025 1:30 pm Předmět: |
|
|
| MilanT napsal: | | Magumi napsal: | Dneska v garáži, po dlouhé době. Zapomněl jsem, jak náročné to tam je, posilovna mě zhýčkala - šero, těžký vzduch, sem tam
|
Tak to je zajímavé, já to mám přesně naopak, dokážu se lépe soustředit se svojí hudbou a svým náčíním, asi to bude o zvyku :D |
tohle je podzemní garáž v bytovém domě resp. parkovací místo :)
| Magumi napsal: | | Dneska v garáži, po dlouhé době. |
to si mohl dát echo, přišel bych tě podpořit, včera se mi vrátilo auto z Moravy :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út červen 24, 2025 12:01 pm Předmět: |
|
|
Devátý týden, druhý trénink
S Vlkem v pánském klubu v Karlíně. Než jsem se rozcvičil, měl Vlk oddřepováno, ale mířil na kardio, ale i mně chodil povzbuzovat.
Přemístění do polo bez kontaktu + push press
do 6 x 3+3 x 60
Přemístění + výraz
do 3 x 2+2 x 90
Nešlo to, byl jsem nějaký polámaný ze stavění skautského tábora a technika vůbec nesedla.
Nadhozové výtahy
5 x 3 x 120
Doplňky jsem po té bídě vynechal a šel s Vlkem raději do sauny a odpočívat na terasu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út červen 24, 2025 12:07 pm Předmět: |
|
|
Devátý týden, třetí trénink
S Carmelitou v Extrifitu. Měl jsem si vyjet na denní maxko a bál jsem se. Ukázalo se, že oprávněně.
Trhový výtah + trh
2 x 1 + 3 x 40
2 x 1 + 2 x 50
2 x 1 +2 x 60
2 x 1 + 1 x 65
Trh
do 80.
3 x 1 x 62.5
Docela dost sérií, technika byla na houby. Osmdesátku jsem nakonec nějak urval; 82.5 jsem zkoušel, ale vůbec to nešlo, nemohl jsem to trefit. Jsem naštvaný a hrozně frustrovaný.
Zadní dřep
1 x 60
1 x 100
1 x 120
1 x 140
3 x 3 x 150
Do 140 stopky bez pásku, pracovní váha podle plánu, stejně jako posledně.
Straight arm lat pull down + Lu raises
6 x 20 + 6 x 20 x 5
Carmelita zvedala krásně, pořád se na tom předním dřepu technicky zlepšuje, a na benči to zase maličko posunula.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt červen 26, 2025 4:57 pm Předmět: |
|
|
Devátý týden, čtvrtý trénink
V Extrifitu s Carmelitou, které jsme zase trochu přidali na benči.
Výtah trhový + trh
do 3 x 1+1 x 65
Trh
do 5 x 1 x 75
První tři nic moc, poslední dva trochu lepší.
Přemístění + výraz
do x 1 + 1 x 110
Sto desítka se mi zase moc nepovedla. Asi jsem mohl zabrat a zkoušet víc, ale čeká mě náročných pět dní, tak jsem se raději šetřil.
Přední dřep
3 x 60
1 x 100
1 x 120
1 x 140
3 x 1 x 150
Jako posledně, doplňky jsem vynechal a raději se soustředil na Carmelitu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|