Tlaky JČ na rovnej lavici:
1x10x20kg
1x2x50kg uhm, to by hádam šlo
1x10x50kg no vida
1x9x50kg no samozrejme...
1x8x50kg a je to v čudu
2x6x50kg dalo sa čakať
Hodnotenie tréningu: Musel som kopnúť do vrtule, lebo ma čakala návšteva u svokrovcov. Čo sa dá robiť, rodinné povinnosti. Ale mali 3 (slovom TRI) pečené morky Trochu overkill, ale kto by sa sťažoval, že...
Predkopy fajn, pomalý pohyb je otrava, ale naďalej pevne verím, že robím niečo prospešné Pri zakopávaní, som trochu znížil váhu, stále idem tých 60 kilo, tak som ubral a dal si záležať na kontrole a podržamí, nech mám trochu zmenu.
Na legpresse som mal malinko väčší rozsah, než minulý týždeň. Napätie v kolenách síce bolo, ale nič hrozné, bolesť tak 2/10, čo je za mňa úplne top.
Samozrejme, to hlavné prišlo až po "nohách" (môj legday je teraz kneeday), teda hrudník. A vyšla mi pekná séria s 50kami. Cítil som, že by to mohlo ísť, tak som sa do toho oprel. Viem, že 50 kilo je už kritických a treba si najprv opatrne pripraviť väzy a šľachy kettlebellmi a nenechať ego, aby ma vyviedlo z rovnováhy, aby som bol dlhoveký a vitálny a čosi kdesi, ako som sa dočítal tu v ktoromsi mladíckom logu Ale proste som si urobil radosť a poslal tam, koľko vošlo.
Žiaľ, ako to už pri tlakoch býva, každá ďalšia séria bolo väčšie a väčšie trápenie, ale aj tak som mega spokojný. Cicky nafúknuté, tricáky napérované, veľmi dobrá robota.
Potom už sa blížila návšteva, tak som len rýchlo poškádlil tricáky na kladke. Veď ja to v sobotu dobehnem úzkymi tlakmi.
Pekný tréning, veľká spokojnosť, dobrá nálada.
Vám všetkým, čo to tu čítate, prajem krásny nový rok, veľa úspechov v gyme aj mimo neho, hlavne zdravie, aby sa nám vyhýbali zranenia a nech naopak pribúdajú PRká a kotúče na činke!
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Superset
Bulharské drepy:
1x10
3x10x6kg
+
Spanish squat:
3x
Deadlift:
1x3x70kg
1x1x120kg
1x1x150kg
3x6x170kg trhačky on, belt on
Superset
Kliky na bradlách:
1x6xCarabas
4x10xCarabas + 20kg
+
Príťahy JČ s oporou:
4x10x50kg
Hodnotenie tréningu: Fuj, tie rehabky sú otrava Zatiaľ som vypozoroval len to, že sa kolená zlepšujú v rehabkach Či to má prenos aj inde, zatiaľ neviem posúdiť. Držme mi spoločne palce.
Čo ma vydesilo bolo, že bulhary ma trochu dokonca potrápili. Šiel som ich hodne kontrolovane a pomaly, dole stopka, ale aj tak. Normálne by som tým mal preletieť ako nič, ale ono prd makový. Celkom náročné to bolo. Aspoň vidím, ako upadám Ale potešilo ma, že tento cvik môžem ísť normálne, pomerne hlboko, aj keď hĺbka na ľavej strane (porouchané koleno je tam) nebola asi až taká.
Deadlifty cool. Neprihadzoval som nič, ale oproti minulému týždňu luxus. Naposledy som sa skoro dogrcal, ako som bol prežraný, dnes pekne technické a dynamické. Veľmi dobré.
Pridané aj na príťahy, lebo činka bola naložená ešte od stredy, tak prečo nie. Aspoň niečo ťažšie som podvíhal.
Ramená som už nestíhal, musel som ísť po Sorayu na stanicu, lebo bola s deckami na výlete. Ona mi vždy vie pošahať do tréningu Za odmenu som si cestou vzal mekáč.
Zajtra teda na tie ramená trošku pridám, aby sa nepovedalo.
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Hodnotenie tréningu: Fajnotka. DNes som nešiel tak skoro, mal som spánkový deficit, plus veľmi nepomáha, že je ráno tma a zima ako v prdeli. Vykopať sa z postele s predstavou ťažkých militariek (ťažkých pre mňa, samozrejme, nie všeobecne ) bolo skoro rovnako náročné, ako potom tlačiť činku.
Ale tak čo sa dá robiť.
Na tlakoch som prihodil 2,5kg. Také nič, ale ako to človek musí dvíhať nad hlavu, každé kilko cíti. Zabojoval som, spravil som to, týždeň mám pokoj
Prihodil som aj na upažovačky, aj na predlaktia, snažím sa pridávať každý týždeň. Včera som skúsil, či má cvičenie predlaktia nejaký benefit - nadhmatom som potiahol 150 kilo a úplne bez problémov. Bývala to hraničná váha, jak mám malé ručičky a pršteky ako 10ročný trpaslík, tak mi to padalo. Ale čuduj sa svete, včera som to udržal ako nič, tak asi to niečo robí.
Tricepsové tlaky s väčšou rezervou ako naposledy, ale na pridávanie to ešte nie je. Pár týždňov to nechám na tejto váhe, ale už sa pod tým cítim trochu komfortnejšie a viem sa na tie moje tenké ručičky spoľahnúť.
Bicáky lepšie ako naposledy, tam sila poskočila, alebo som len mal dobrý deň. Alebo som sa len hecol, lebo sa začal ozývať hlad a chcel som ísť domov.
Prišiel ma pozrieť Erik. Chudák, ako správny hrdý novopečený otec je dobitý, až mi ho bolo ľúto. Nevyspatý, vyžmýkaný... Jo, je to radosť v 40ke mať novorodenca Fandím mu, ale nemá to teraz ľahké.
Super tréning, nejak sa natiahol, jak sme sa zakecali (Erik sa musel vyrpzrávať), takže som došiel domov a bol som hladný ako vlk. Slanina a vajíčka sú moji dobrí kamaráti a tak našťastie všetko dobre dopadlo
Superset
Preacher curl kladka:
3x12x20kg
+
Predlaktia:
3x
Hodnotenie tréningu: Trochu som pridal na predkopávaní. Z konzervatívnych 5kg som prešiel na zdivočelých 10!!! Ešte trochu a veru neviem, kam sa to bude posúvať Ako som už bol rozšafný, pridal som opakovania aj na lýtka.
K zakopávaniu som miesto wall sit zaradil do supersetu ľahké ťahy s rovnými nohami. Príde mi, že bude lepšie trochu viac posilňovať hamstringy rôznymi spôsobmi, wall sit môžem robiť aj doma alebo vo výťahu alebo vlastne hocikde.
Na box squats som znížil box a zväčšil ROM o hádam aj 6cm. Stále pomerne bezbolestné, trochu som cítil napätie okolo kolien, ale zmanažovateľné, bolesť odhadujem tak 3/10, čo je prd a spokojnosť. Skoro takmer už už som hádam možno trochu mal aj pocit, že po všetkých tých pomalých predkopávaniach a zakopávaniach tie drepy aj niečo robia nohám Ale to asi len preto, že sila z nôh už vyšumela do večných lovíšť.
Tak som sa mohol zasa sústrediť na vršok. Po minulotýždňovom zlyhaní som tam zas dostal 10 opakovaní so 45 kilami na incline. Nebolo to ľahké a už som to ani nezopakoval v ďalších sériách. Ale stále dobré na moje pomery.
Pridal som aj na zhyboch, jedno opakovanie v každej sérii. Bola z toho slušná pumpa, celkovo mám dojem, že na chrbát som trafil dobrú frekvenciu, cviky aj záťaž. Reaguje dobre.
Na bicáky pridané tiež. Predlaktia som uvaril totálne, to je to isté, ako lýtka. Taký malý nezmysel, ale bolí to ako čert
Celkovo cool tréning, urobil mi radosť, je tam nejaký drobný progres s kolenami (ani dnes nijak extra nebolia, čo zvykli po intenzívnych rehabkach), sila vršku ide hore, celé dobre.
nechci tady dělat chytrýho, vím kulový, jaký máš konkrétní problémy, ale asi před rokem jsem řešil vazy okolo pravýho kolene a můžu za sebe dát pár tipů:
- vynechal bych cviky jako předkopy, hackendřepy i ty tvoje platzsquaty - všechno co primárně namáhá kolenní kloub
- mě pomohl důraz na mobilitu kyčlí (hlavní inspirace profil na instagramu squat_university)
- druhá věc důsledná aktivace svalů na zadku před každým dřepováním (základ pro mě jsou clamshelly s gumou, polomosty, a další různý blbiny, který jsem našel na netu) - cíl je přenést zatížení z kolenního kloubu do kyčelního, který je výrazně lépe suportovaný velkými svaly na zadku
ještě jedna věc, musím to už jet furt dokola, je to nikdy nekončící nutnost, jak trochu polevím, problémy se vrací
nechci tady dělat chytrýho, vím kulový, jaký máš konkrétní problémy, ale asi před rokem jsem řešil vazy okolo pravýho kolene a můžu za sebe dát pár tipů:
- vynechal bych cviky jako předkopy, hackendřepy i ty tvoje platzsquaty - všechno co primárně namáhá kolenní kloub
- mě pomohl důraz na mobilitu kyčlí (hlavní inspirace profil na instagramu squat_university)
- druhá věc důsledná aktivace svalů na zadku před každým dřepováním (základ pro mě jsou clamshelly s gumou, polomosty, a další různý blbiny, který jsem našel na netu) - cíl je přenést zatížení z kolenního kloubu do kyčelního, který je výrazně lépe suportovaný velkými svaly na zadku
- poslední věc - můj problém s vazy okolo koleny způsobovaly částečně stažené lýtkové svaly - takže ještě jsem dělal uvolnění lýtek masážní pistolí a aktivaci před dřepy pomocí výponů na sucho
ještě jedna věc, musím to už jet furt dokola, je to nikdy nekončící nutnost, jak trochu polevím, problémy se vrací
Nazdar Pajas, to sú všetko dobré rady a plusmínus sa všetkým riadim, až na pár detailov (platz squat teraz nejazdím, hackeny ani nemám možnosť jazdiť), s niekoľkými špecifikami.
Čo mám s kolenom - ľavé mám zranené, tam niečo luplo pri jednom z mojich drepových maratónov ešte v lete, to sa holt musí zahojiť.
A na oboch kolenách mám zrejme chronicky preťažený kvadricepsový úpon. S týmto sa potýkam viacmenej už roky, ale až teraz sa mi to tak zhoršilo - príčinou je, ako píšeš, svalová dysbalancia. Mám zrejme príliš slabé hamstringy a prdel. Preto sa na ne teraz zameriavam.
Robím kopec vecí, ktoré ani nezapisujem, napríklad aj tú aktiváciu a posilňovanie zadku a otváranie bedier. To robím bežne s gumami okolo kolien, keď cez deň sedím na počítačom.
U mňa je to tak, že potrebujem posilniť komplet všetko okolo kolien - prdel a hamsy, predkolenie.
Predkopávanie nechávam, pretože potrebujem posilniť aj tú kolennú šľachu v kontrolovanom pomalom pohybe. Nie sú to žiadne bomby, nie je to bolesť, nie je to ani rýchly pohyb, to je čisto ako rehabka v nemocnici
Superset
Tlaky JČ na rovnej:
1x10x20kg
1x2x50kg mhm ok
2x10x50kg mhm ok 2
1x8x50kg ale hej, čo by nie
1x7x50kg bolo to pekné, kým to trvalo
1x8x50kg jejda!
+
Sťahovanie kladky podhmatom:
1x20x40kg
3x12x75kg
1x20x40kg
Superset
Tricepsová kladka - lano:
3x12x30kg
+
Upažovanie JČ šikmo:
3x15x14kg
Hodnotenie tréningu: Štúrovcom skapala baterka na aute, lebo konečne dorazilo niečo, čo sa vzdialene podobá na bežnú zimu môjho detstva (aj keď v časoch môjho detstva to bola proste zima, dnes je to, podľa médií "snehová beštia z východu", "biela katastrofa" a dokonca "PREDPOVEĎ SA ZHORŠILA Počasie bude nebezpečné!") a tak musel čakať na odťahovku, zatiaľčo ja som nečakal na nič a vyrazil cvičiť sám. Mal som síce chabý pokus zavolať Erika, ale vzhľadom na to, že majú doma trojtýždňové mimčo a dobehla ho smutná realita dospelého zodpovedného života v podobe minima spánku, nekonečného plaču a menenia okakaných plienok, nerobil som si (právom) veľké nádeje a ostal som sám.
Predkop nebolel a dokonca som si dal jednu skoro takmer dynamickú sériu!!!
Na zákop som pridal a priložil som aj dezert v podobe ťahov s rovnými nohami. Nijaká veľká váha, ale je to dobrá kombinácia.
Nech posilním aj prdel, zvolil som legpress jednou nohou. Jednak sa mi lepšie kontroluje každá noha zvlášť, jednak ma to pustí malinko hlbšie (nakoľko pustí koleno) a to pekne zapojí prdel, ako čokoľvek, čo pripomína výpad. Bol by v tom čert, aby som do leta nemal riť ako kobyla! A až to výjde, prihlásim sa na mens wellness:
Konečne dosiahnem úspech, na ktorý by mohol byť hrdý každý muž a ženy muži mi budú padať k nohám s nalakovanými nechtami!
Chcel som si zopakovať úchvatné nadpozemské výkony z minulého týždňa a tak som si teda naložil 50ky jednoručky a poslal tam peknú desiatku tlakov. Potom som prepočítal kotúče, lebo mi to prišlo podozrivo ľahké. Ale čuduj sa svete,činky tvrdohlavo tvrdili, že naozaj majú 50 kilo. Druhá séria bola takisto 10 opakovaní, hoci o poznanie vydrenejších, prepočítal som zas, ale stále žiadny kotúčik neodpadol a bolo to naozaj 50 kilo. Čudo. Možno by sa dalo hovoriť o nejakom PR alebo čosi, ale ktovie, koľko a ako som s tým dal v minulosti, kto by si pamätal jednoručky, kým to nie sú aspoň Ronnieho light weight baby 200 librové jednoručky.
Potom už začal výkon pozvoľna upadať, ale stále som sa držal nad 6 reps a tým som jednoznačne zvýšil výkon oproti minulému týždňu veľmi slušne (to som šiel 10-9-8-6-6).
Potom som popridával kade tade aj na kladke podhmatom, na tricepsovej kladke a tak, ale to hlavné už bolo odcvičené. Joj hej, za zmienku stojí trápenka s tricepsovým benchom, čo je pochopiteľné, po tlakoch s jednoručkami
Veľmi dobrý tréning, som spokojný, hrudník je dnes obrí a nafúknutý, rovnako ako chrbát (čo teraz tak rozmýšľam asi pre mens wellness nebude to pravé orechové...) a cítim sa dobre. Od kolien vyššie.
s jednou padesátkou si lehnul a druhou chtěl podat :D
To bol nejaký baletný majster, ne?
V piatok prebehol tréning, ale jak sa nič zaujímavé nedialo, nezapisoval som.
Včera som tréning ramien a rúk vymenil za menšiu túru v snehu a neľutujem. Len sa ukázalo, že menšia túra nie je až taká malá v -8 mraze, so snehom po lýtka, polomom po víchrici, namrznutých skalách a upoteným zadychčaným Štúrom
To, čo by som normálne sfúkol za dve hodinky sme šli takmer dvakrát toľko. Ale bola to paráda, fakt som si to užil, len mám dnes podozrivo ťažké nohy...
A na kopci som si zapálil víťaznú cigarku (bolo treba osláviť podpriemerný výkon), čím som načisto pohoršil malého Milana
Superset
Preacher curl kladka:
3x12x20kg
+
Predlaktie:
3x
Hodnotenie tréningu: Nejakým zázrakom sa mi podarilo triafať predkopávanie úplne ultimátne v zmysle, že som zatínal stehná v hornej polohe tak mocno, že som dostával kŕče ho kvadrákov Asi som nejak dobre nastavil uhol stroja - kolenám to nevadilo, negatívky boli stále pekne pomalé niekoľkosekundové a hore som to proste zaťal, koľko šlo. A prekvapivo to cítim aj dnes. Ah, ako málo stačí, keď ide sila do hajzlu Ale potešilo ma, že kolenám nič nevadilo, to je základ.
Miesto box squatov som si radšej dal výpady, príde mi, že teraz sa musím sústrediť na stabilitu a získavanie správnych pohbových vzorcov a zapájanie prdele, a na to sa najviac hodia unilaterálne cviky. Šlo to super, nabudúce pridám aj nejaké závažie.
Na tlaky som bol lenivý, tak som vzal už naložené 50ky. Nadhadzovanie bolo trochu náročnejšie, ale šlo to. Nakoniec pár šestiek. Neviem, či je to dobrý výkon, ale určite je to nejaké PR, lebo incline som s 50kami ešte nikdy nešiel. Dnes to cítim pekne unavene, ale bezbolestne.
Pridal som aj na zhyboch, tiež pozitívum. Píšem už neviem koľkýkrát - jak je pokazený spodok, aspoň vršok ide parádne (klopem na drevo).
Zvyšok už len klasické bicáky a predlaktia, už dochádzala energia, ale hecol som sa ešte.
Spokojnosť, dobrý tréning. Len to asi potom poprehadzujem - bulharské drepy so závažím dám na pondelok, akože "ťažké nohy" a v piatok dám tie výpady, lebo to je trochu ľahší cvik a pred mŕtvolami je to asi vhodnejšie ako bulhary so statickým držaním a zhadzovaním a pod.
Hodnotenie tréningu: Bez Štúra, mal nejaké zdravotné problémy s kakaním. Hádam v piatok sa ukáže. Pre mňa to znamenalo kratšie pauzy a zmenu mentálneho nastavenia z optimistického "Typičo to bolo ťažké, HA HA HA, dám si to ešte raz!", ktoré mávam so Štúrom na biedne "Prečo tu som? Načo sa namáham? Aký je zmysel života?", ktorý sa takto v zime, potme, v osamelosti zvykne objaviť.
Ale pridal som kde-tu opakovanie.
Napríklad na tlakoch s jednoručkami sa mi podarilo urobiť o celé jedno opakovanie viac Celkovo mi ale aj prvá pracovná séria prišla o niečo ľahšia. Nie ľahšia, že by som urobil 11 opakovaní, ale bolo to ľahších 10, než minule. Pravda, ideál by bol robiť 5x10x50, ale beriem aj toto. Okrem pumpy na kozy som si odniesol aj parádnu modrinu na stehne, na ktoré si stále činku položím po zdvihnutí zo zeme.
Chrbát tiež slušná rozbíjačka, bez Štúra to šlapalo ako švajčiarske hodinky. Taký jednoduchý blbý cvik, ale vie to človeka pekne potrápiť. Ku koncu bol aj cheating, ktorý ale mám pri tomto cviku rád a je žiadúci.
Triceps som porozbíjal dobre úzkymi tlakmi, tam som sa ale neodvážil pridať, lebo samozrejme je to až po ťažkých tlakoch s jednoručkami. Nakoniec som bol rád, že som to v zdraví doklepal a tricáky som mal mal veľké ako Ružičková v Slunce seno. Celkovo sa zlepšili, ale pretože mám svalové úpony totálne retardované a dlhé, ani to nie je vidno v tričku. A bez trička tiež žiadna hitparáda.
Srandovné bolo upažovanie. Teraz to robím ako Tarzan, zavesený na TRX ako na liáne, aby som mal telo šikmo a zväčšil si tak ROM. Pridal som tam kilo na činku, ale to nie je dôležité. Veselé poznanie bolo, že som si tak zvykol na ten pohyb, že keď som sa pokúšal o klasické obyčajné upažovanie v stoji, pripadal som si ako retard. Vôbec mi to nešlo. Telo sa naučilo efektívne fungovať v tom zväčšenom rozsahu pohybu a keď som sa pokúšal o upažovanie v stoji, bolo to, ako keby som začínal pohyb až od polovice a nešlo mi to. Divné
Super tréning.
Mal by si si zmenit nazov logu na Chcem byt ako Johnny Bravo.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru