|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
decarabas

|
Zaslal: út únor 24, 2026 9:59 am Předmět: |
|
|
Superset
Zakopávanie:
1x20x20kg
3x12x60kg
+
Výpony SSB:
1x12x70kg
3x12x170kg + 3x20xBW
Superset
Predkopávanie:
1x20x20kg
3x20x50kg
+
SLDL:
1x6x70kg
3x6x120kg
Drepy:
1x3x20kg
1x3x70kg
4x3x120kg
Superset
Zhyby paralel:
1x6xCarabas
3x7xCarabas + 25kg
1x8xCarabas
+
Incline JČ tlaky:
1x12x20kg
1x10x45kg wau! Som to ja ale mocný samec
1x8x45kg alebo aj nie
2x6x45kg definitívne nie som mocný samec
1x30x20kg ale aspoň mám debilné nápady
Superset
Biceps vsede incline:
3x6x20kg
+
Predlaktie:
3x
Superset
Preacher curl JČ:
3x8x12kg
+
Predlaktie:
3x
Hodnotenie tréningu: Pre zmenu je chorý Štúr. Takže sám - čo mi ani nevadí, drvivú väčšinu času som v Plague pit-e cvičil sám a zvykol som si. Už by som sa asi fakt nevedel vrátiť do zaplneného gymu, určite nie na pravidelnej báze.
Hamstringy silnejú. Ako si teraz oddýchli kvôli (vďaka) chorobe, tak sa zacelili a pri zakopávaní som sa skoro prevrátil s celým naloženým strojom, keď som zabral  Dobrý pocit! A bolo to vidieť aj pri SLDL, úplná pohoda až do úplného streču. Asi by som vedel pridať jedno-dve opakovania na sériu a stále by to bolo v medziach normy. Uvidím v stredu.
Predkopy nádhera. Ako sa rozhýbali kolená, mohol som do toho ísť naplno a nebolelo ma nič  Buď pomohlo počasie, ktoré sa trochu umúdrilo, alebo tie rehabky naozaj zaberajú. Dokončil som predkopy a nič netuhlo, nič nepichalo, až som si nebol istý  Jasne, dával som už aj väčšie bomby, ale to som mal na kolenách bandáže a snažil som sa bolesť obísť. Teraz holé kolená a cajk.
Preto som mal aj celkom optimistické očakávania na drepoch. A splnili sa. Opatrne som si vyšiel na 120 kilo. Ja viem,že je to polovica z toho, čo som drepoval kedysi, ale tentoraz prvé dve série úplne hladké ako masielko. O kolenách som nevedel - a to so nemal bandáže. V tretej a štvrtej sérii už som cítil, že koleno musí znášať nejaký stres, ale bolesť tak 2/10, a to je oproti 6-7, čo som mával predtým úplne iný vesmír.
Kolená sú na tom teraz tak, že po schodoch behám jak mladík a dokonca SKÁČEM!!! zo schodov a neposeriem sa od bolesti. Ešte dlhá cesta predo mnou, ale keď vidím výsledky, hneď ma to viac motivuje.
Pridal som na zhyboch.
Nepridal som na tlakoch. Teda, jedno opakovanie som pridal v prvej sérii a vypálil som všetku zvyšnú energiu - šiel som totiž cvičiť malinko neskôr a bol som hladný ako pes. Od posledného jedla prešli nejaké 4 hodiny a už do gymu som prišiel s orchestrom hladu v žalúdku. Ešte spočiatku som to vykryl, ale pri tlakoch už sa to ozvalo a cítil som, ako mi padá cukor a dostavuje sa únava. Zvyšné tlaky preto len smutné, ale vynahradil som si to pumpovaním v poslednej sérke
Vynikajúci tréning, ako každý, počas ktorého mi neexplodujú kolená! _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: út únor 24, 2026 2:06 pm Předmět: |
|
|
Nevím, kde přesně tě kolena bolí, ale tenhle cvik je super na posílení úponů. https://www.youtube.com/shorts/GtBxjoLlHyA
Od té doby, co jsem ho zařadil, mi kolena drží mnohem líp. Fyzicky je to nenáročné, a je to super do supersérií s dřepy, protože při tom cvičí svaly, které se u dřepů moc nezapojují.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út únor 24, 2026 2:18 pm Předmět: |
|
|
Reverse nordic som skúšal, ale nebol mi veľmi komfortný. Dokázal som tam urobiť len veľmi malý rozsah pohybu a potom už to bolelo celkom kruto. Ale zasa, kolená sa zlepšili, možno by ma pustilo viac. Skúsim pridať k tomu, čo už robím.
Moje rehabky sú sissy squats s pridržiavaním, wall sits, spanish squat a step downs z bedničky. Hlavne to posledné je masaker a mega to pomáha.
A samozrejme hromada hamstringovej roboty. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt únor 26, 2026 8:08 am Předmět: |
|
|
Superset
Zakopávanie:
1x20x20kg
3x20x40kg nerobil som predtým len dve pracovné série? Hm
+
Výpony SSB:
1x12x70kg
3x12x170kg + 3x20xBW
SLDL:
3x6x120kg
Bulhary:
1x10
3x10x40kg
Tlaky JČ na rovnej lavici:
1x12x20kg
1x3x42kg
1x8x55kg ok, PR , asi, pravdepodobne, ale to bolo maximim, čo som zo seba vyžmýkal
4x6x55kg no, ako som si myslel
Superset
Sťahovanie kladky podhmatom:
1x20x40kg
3x10x85kg
1x20x40kg
+
Úzky bench press:
1x6x70kg
3x8x100kg
Superset
Sťahovanie kladky - triceps:
3x12x30kg
+
Upažovanie - kladka:
3x10x10kg
Hodnotenie tréningu: Bol som dobre naladený. Doobedu sa mi podarilo dať v rámci rehab niekoľko reps (na obe nohy) step downs z plnej výšky schodíka z OBI, čo je 40cm. Schodík tam mám, aby sa Soraya dostala k vyšším policiam pri utieraní prachu, a aby si deti mohli rozbíjať hlavy pri pokusoch o kradnutie jogurtov s lentilkami z chladničky. Tak teraz to poslúžilo inak - 40cm kontrolovaný pomalý step down je pomerne veľká vec a bol som nadšením bez seba.
A dobre to pokračovalo aj v gyme. Na hamstringy som očividne hrozitánsky zosilnel. Tam, kde som dával zakopávanie so 40kou na 15 reps som teraz dával 20 reps a ani sa mi to nezdalo veľa. Takisto SLDL začína byť podozrivo len formalita. Ale tam nechcem ísť váhou vyššie, radšej pridám zo dve opakovania.
Pridal som opáčka aj na bulharoch, ktoré boli nádherne bezbolestné navzdory plnému rozsahu pohybu a pauze dole. Keby sa kolená takto pekne správali pri drepoch a dostal by som sa dajme tomu na pracovné sérky so 140 kilami, hneď to beriem... No, každý môže mať sny, že
Zadné stehná a prdel ale rozbité na cucky, klepali sa mi nôžky dosť srandovne a vedel som, že nemám v sebe energie nazvyš, tak som to všetko napálil do nasledujúceho cviku, čo boli
tlaky jednoručiek po pondelku boli samozrejme ťažké jak prase. Vedel som, že to tak bude, ale povedal som si, že do tej prvej série to proste napálim na max. Asi je to teda PR, lebo som nikdy nejak nesledoval jednoručky a sústredil sa na veľkú trojku. Ale hej, beriem čokoľvek, čo mi vytvorí ilúziu progresu a sily. Takže PR!
Ale potom už to upadalo. Je aj vidieť v zápise, že som sa neodvážil dať k tomu superset kladku - to som si nechal až k úzkym benchom. Šetril som energiu, kde sa dalo, ale pauzy boli hrozne dlhé, celé sa to naťahovalo. Je to otrava, ale žiaľ nedokážem sa prinútiť ľahnúť pod dva nezávisle na sebe sa pohybujúce kusy železa, ktoré každé váži viac než polovicu mňa. To nie je ako bench, že to odložím na hrudník a zrolujem, toto mi proste drbne na ksicht a zvnútra poškriabe zadnú časť lebky. A to nechcem. Preto som sa snažil ísť na každú sérku dobre oddýchnutý. A to trvá hrozne.
Zvyšok už super. Samozrejme úzke tlaky boli náročné, lebo veď jednoručky predtým ma vyžmýkali, ale splnené.
Bomba tréning, dlhý, únavný, ale podarilo sa všetko cca tak, ako som chcel a až na tie nekonečné tlaky som si ho užil. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá únor 27, 2026 2:52 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Reverse nordic som skúšal, ale nebol mi veľmi komfortný. Dokázal som tam urobiť len veľmi malý rozsah pohybu a potom už to bolelo celkom kruto. Ale zasa, kolená sa zlepšili, možno by ma pustilo viac. Skúsim pridať k tomu, čo už robím.
Moje rehabky sú sissy squats s pridržiavaním, wall sits, spanish squat a step downs z bedničky. Hlavne to posledné je masaker a mega to pomáha.
A samozrejme hromada hamstringovej roboty. |
Ty jo, tak to musíš mít ta kolena opravdu hodně rozbitá. : ( Určitě se do toho nenuť, je lepší na to jít postupně; ostatně pohybově to je velmi podobné těm předkopkám, co už děláš.
Mmch, asi ho znáš, ale super progrese na bolavá kolena má tenhle chlapík: https://www.youtube.com/@TheKneesovertoesguy
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá únor 27, 2026 3:03 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | decarabas napsal: | Reverse nordic som skúšal, ale nebol mi veľmi komfortný. Dokázal som tam urobiť len veľmi malý rozsah pohybu a potom už to bolelo celkom kruto. Ale zasa, kolená sa zlepšili, možno by ma pustilo viac. Skúsim pridať k tomu, čo už robím.
A samozrejme hromada hamstringovej roboty. |
Ty jo, tak to musíš mít ta kolena opravdu hodně rozbitá. : ( Určitě se do toho nenuť, je lepší na to jít postupně; ostatně pohybově to je velmi podobné těm předkopkám, co už děláš.
Mmch, asi ho znáš, ale super progrese na bolavá kolena má tenhle chlapík: https://www.youtube.com/@TheKneesovertoesguy |
Jo, kolená som mal hodne na cucky, myslím, že som tú stopku mal zaradiť už pred pár rokmi, ale radšej neskôr, ako nikdy
Tie reverse mi ale môžu nesedieť z iných dôvodov, každý z nás má trochu inú biomechaniku.
A ďakujem za odkaz na borca, niektoré jeho videá a odporúčania som videl na instagrame a robím ich. Má tam parádne veci a celkom ma motivuje, lebo má fakt bulletproof tie kolená. Tie stepdowns z bedničky mám konieckoncov tiež od neho. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá únor 27, 2026 4:00 pm Předmět: |
|
|
...lépe pozdě, nežli později :) a to je taky český název mého dalšího oblíbeného filmu ;)
každopádně 40 cm schod už je pořádná kláda a to na tom zase tak špatně nebudeš a musím to ve fitku zkusit, protože dost pochybuju, že to kontrolovaně zvládnu :D resp. aspoň si vyzkouším, jak vysoký schod dám
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá únor 27, 2026 8:29 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | každopádně 40 cm schod už je pořádná kláda a to na tom zase tak špatně nebudeš a musím to ve fitku zkusit, protože dost pochybuju, že to kontrolovaně zvládnu :D resp. aspoň si vyzkouším, jak vysoký schod dám |
Ako ja chápem ten cvik:
1. Pomáha zapojiť prdel do drepového pohybu. Nevieš to rvať čisto cez koleno - aspoň ja teda s tými zrakvenými šľachami nemám šancu
2. Pomáha stabilizovať koleno v správnej polohe a tú stabilitu si musíš udržať počas celého pohybu
3. Spevňuje šľachu v rôznych hĺbkach pohybu - čím nižšie, tým náročnejšie, samozrejme
Je tiež otázka, či mi pomáha toto, alebo wall sits, alebo sissy drepy, alebo len to, že som upustil na nejaký čas od ťažkých váh. Mohlo to byť jedno z toho, alebo pokojne aj úplne všetko. Základ je, že vidím progres.
Superset
Predkopávanie:
1x20x20kg
3x20x60kg
+
Lýtka v legpresse:
1x12x80kg
3x20x120kg
Superset
Legpress so stopkou:
1x20x80kg
4x20x120kg
+
Zakopávanie:
3x20x30kg
Deadlift:
1x3x70kg
1x3x120kg
1x1x150kg
1x1x170kg trhačky a belt on
1x1x190kg
3x6x190kg
Superset
Kliky na bradlách:
1x10xCarabas
4x10xCarabas + 30kg
+
Príťahy JČ s oporou:
1x10x20kg
4x10x55kg
Hodnotenie tréningu: Tak to by šlo. Na predkopoch som pridal desať kilo. Už to bolo asi trošku odvážne, ba až drzé, ale riskol som to a kolená našťastie podržali. Nejaké nepohodlie a záťaž na šľachy som už cítil, ale nebola to bolesť. Ísť vyššie s váhou sa ale neoplatí. To už by bol tanec na ostrí šľachy.
Rád by som však poznamenal, že moje posledné predkopy so 60 kilami boli v bandážach a boleli jak pes...
Legpress to isté. Stopky v dolnej fáze, aby šľacha staticky znášala záťaž, čo ju v teórii (a dúfajme, že aj v praxi) má posilniť. Pomalé negatívky a stopky to pocitovo trochu sťažili a po tých predkopoch boli nožičky celkom gumové. Bomba pocit po tom dlhom čase a čo som si všimol, nohy sa začínajú nafukovať na pôvodný rozmer
Na deadlifty pridaných desať kilo. Už som nepočítal so šestkami, ale nakoniec vcelku ľahké. Naposledy, čo sme sa hecovali s Kellym, som dal 8 či 10 opakovaní. Myslím, že dnes by som to v pohode prekonal. Teda, v prvej sérii, lebo v tretej už som taký frajer nebol Ale super odvedená práca, som na seba celkom pyšný. Inak od stredy mám svalovku na prdel a hamsy, takže som presne cítil, ako to tam celé krásne zaberá. Celkom dobrý systém, ako zistiť, či pracujú správne partie
Kliky a príťahy hnus. Sú to pomerne ťažké cviky vo veľkom objeme na konci tréningu a to človeka po ťažkých deadliftoch vytrápi. Dorobil som to, ale malo to ďaleko k nejakým pohodlným pumpovačkám. Ale keby to bolo ľahké, robil by to každý.
Vynikajúci tréning. Zajtra ráno ramená ruky. To zas bude _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: so únor 28, 2026 10:11 am Předmět: |
|
|
Superset
Militarko:
1x5x20kg
1x5x50kg
1x1x70kg
1x1x80kg belt on
1x1x90kg
2x4x80kg
1x5x80kg
1x10x50kg
+
Brucho:
4x15x40kg
Superset
Upažovanie - kladka:
4x8x12,5kg
+
Predlaktie:
3x
Superset
Upažovanie JČ v predklone:
3x12x18kg
+
Predlaktie:
3x
Úzky bench:
1x6x20kg
1x6x70kg
3x5x120kg
Superset
Biceps JČ v sede:
3x8x18kg
+
Triceps spoza hlavy - kladka jednoruč:
3x10x10kg
Preacher curl JČ:
3x8x12kg
Hodnotenie tréningu: Fuuu, militarko nešlo vôbec. Počítam, že asi za to môže deadlift a celková únava  Nesťažujem sa, militarko nie je podstatné teraz. Ale pridal som si aj tak "trestnú" sérku s 50kou na záver.
Takisto som pridal jednu sériu (a váhu) na upažovanie, lebo včera som ho nerobil a mal som pocit, že to flákam
Nakoniec epická pumpa. A k tomu predlaktia, tam som popridával tiež nepatrne váhu a výsledkom boli rozklepané ruky nažilované ako čelo môjho majstra v dielni na strednej, keď vyšiel z kabinetu brunátny po prvej fľaške vodky toho dňa.
Najväčší hnus už tradične boli úzke tlaky. Zaprel som sa do toho a pridal jedno opakovanie v každej sérii. Ale v druhej som dostal tak strašný kŕč do hamstringov a spodného chrbta (zdravíme včerajší deadlift, ahoooj), že som to dotlačil ltt. Na tretiu sériu som nastupoval komplet posratý a veru som už neriskoval a to piate opakovanie bolo, nerád to priznávam, odrazené a prdel sa zdvihla z lavičky.
Zvyšok už len pumpy pumpy pumpičky, ako sa na ranný sobotný tréning patrí. Bolo to fajn, už ako vonku svieti slniečko, aj to ranné vstávanie je príjemnejšie.
Inak zajtra si dám ráno tréning s 16r neterou, lebo máme v pláne ísť na rodinný výlet do Maďárie a nebudem tu na tradičný pondelkový trenál. Vršku by pauza aj tak neuškodila, ale nohy sa vracajú pozvoľna, tak aspoň niečo ľahké im dám, nech majú prečo rásť. A zároveň ukážem naivnej popletenej neteri, že tie tréningy, čo jej bežne dávam, sú hovno proti ozajstnému cvičeniu _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: ne březen 01, 2026 6:03 pm Předmět: |
|
|
Ranný legday. Som len na mobile, takže nezapisujem všetko,ale highlight bol single drep so 140 kilami bez bandáží. Kolená smooth jak masielko,necítil som absolútne nič, už ani nepamätám,pred koľkými rokmi som mal kolená v takomto stave.
Nekričím hop, samozrejme a rozhodne neprestávam s rehabkami.
Teraz som už po maďarskom wellnesse. Pár kôl sauny a ľadového bazéna a potom Baywatch, aby sa mi neutopili deti vo vírivke _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt březen 05, 2026 8:22 am Předmět: |
|
|
Superset
Zakopávanie:
1x20x20kg
3x20x40kg
+
Výpony SSB:
4x12x170kg + 4x20xBW
Superset
SLDL:
1x8x70kg
3x8x120kg
+
Wall sit:
4x
Bulharské drepy:
1x10
3x10x40kg
Superset
Tlaky JČ na rovnej lavici:
1x12x20kg
5x7x55kg objemové PR asi
+
Sťahovanie kladky podhmat:
1x20x40kg
3x8x90kg
1x20x40kg
Úzky bench press:
1x8x20kg
1x8x70kg
3x8x100kg
Superset
Sťahovanie kladky:
3x13x30kg
+
Upažovanie JČ:
3x15x12kg
Hodnotenie tréningu: Po rodinnom výlete u našich južných susedov, ktorí boli ochotní akceptovať, že sme Poliaci alebo Česi, ale keď poniektorí zistili, že sme zo Slovenska, nejak podozrivo krútili ústami pri pocite historickej krivdy, pretože sú presvedčení o tom, že sme Horní Uhri a nič také ako samostatné Slovensko neexistuje  Človek musí obdivovať to ich retardované nacionalistické cítenie, ktoré nijak nezoslablo ani tým, že prebehlo sto rokov, odkedy dostali na prdel v prvej svetovej a prišli o územia.
Ale zase Eger, v ktorom sme boli, si užil celkom epické bitky počas tureckých vpádov, tak som si užíval históriu mesta a pamiatky a múzeá a maďarskú kuchyňu tak. A poväčšine boli aj ľudia úplne v pohode a kľudne tam pôjdem zas.
No a taký oddýchnutý som sa mohol mocne vrhnúť zasa na tréning!
Nohy super, im celkom pomohlo, že mali nejakú tú regeneráciu navyše, všetko krásne odsýpalo. Aj bulhary boli až podozrivo komfortné, takisto ako SLDLs. A Erik ma veľmi potešil, keď zhodnotil, že mám nejaké divne veľké nohy na to, že som skrz kolená nemohol moc makať. Tak asi sa kvadráky už vracajú.
Tlaky bohužiaľ nešli.
Som si myslel, keď som v prvej sérii miesto 8 opakovaní dal iba 7 (tých 8 bolo PR minulý týždeň). Ale potom som dal 7 aj v druhej sérii, potom aj v tretej a potom už vo všetkých, čo dokopy robí 35 pracovných opakovaní a to je objemové PR. A áno, budem si to zapisovať, aj keď je to gay!!!
Pridal som na sťahovaní kladky. To ma asi najviac prekvapilo, lebo to lietalo super. Asi aj chrbát si občas potrebuje oddýchnuť. Už to bolo hodne silové, ale doplnil som to tými pumpičkami s menšou váhou, takže fajn fajn a bol som nafúknutý veľký.
Tricepsy v pohodičke, ramená v pohodičke.
Dobrý povýletový tréning, uvidíme, čo a ako a aký bude deadlift v piatok. Cestou do Maďarska autom v nedeľu celkom trápenka s tým vytuhnutým spodným chrbtom po deadliftoch, tak hádam už bude dosť zregenerovaný. Nechám sa prekvapiť. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: čt březen 05, 2026 2:01 pm Předmět: |
|
|
prosím tě ty Bulhary jedeš tak, že máš v každé ruce 40kg jednoručku, nebo to jedeš s velkou osou 40kg?
protože, jestli je správně za A), tak je to brutal
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt březen 05, 2026 2:11 pm Předmět: |
|
|
Nene, neblázni, to by som ešte určite nebol schopný dať (ale až budú kolená fit, prečo nie?).
V každej ruke 20ka, dokopy teda 40kg.
Popravde nedávno som akurát premýšľal, že si to nejak musím zjednotiť, lebo tlaky jednoručiek zapisujem každú činku zvlášť a bulhary dokopy _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt březen 05, 2026 4:13 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Popravde nedávno som akurát premýšľal, že si to nejak musím zjednotiť, lebo tlaky jednoručiek zapisujem každú činku zvlášť a bulhary dokopy |
ale máš to správně, u jednoruček se píše váha na jednu činku, u bulharů váha na jednu nohu, tam je jedno, jestli máš v každé ruce dvacku nebo v jedné čtyřicítku
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: čt březen 05, 2026 4:33 pm Předmět: |
|
|
Už jsem se lekl, já jsem dával na bulhary max 30kg v každé ruce a to bylo docela hardcore tak na 5 opáček na 1 nohu
Jinak takový postřeh koleno versus bulhary, nebo kolena versus výpady: Já si dávám pod přední nohu vždycky podložku (kotouč, nebo takový ty 2 gumový podložky) - když jdu bez podložky, dostanu se se stehnem cca na paralel a pak mě extrémně bolí vazy ze shora nad kolenem, potřebuju jít pod paralel, pak se aktivuje víc zadek a start toho pohybu vychází ze zadku a ne ze stehna
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|