Denníček "Dobre už bolo" Carabasa

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 434, 435, 436 ... 445, 446, 447  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Denníček "Dobre už bolo" Carabasa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2026 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za mňa je to dosť o technike, resp.aky dlhý krok robíš.

Inak ja som najvyššiu váhu na výpady zvládol keď som išiel zercher výpady s relatívne krátkym krokom. Dal som 5x každou nohou so 100kg pred pár rokmi. Bulhary som dal menej, lebo tam sú vyššie nároky na stabilitu a to ti uberie kilá, ale zasa človek zapracuje na stabilite.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
decarabas

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2026 7:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
decarabas napsal:
Popravde nedávno som akurát premýšľal, že si to nejak musím zjednotiť, lebo tlaky jednoručiek zapisujem každú činku zvlášť a bulhary dokopy

ale máš to správně, u jednoruček se píše váha na jednu činku, u bulharů váha na jednu nohu, tam je jedno, jestli máš v každé ruce dvacku nebo v jedné čtyřicítku

OK, tak to nechám tak, keď sme si to tak pekne vysvetlili Už by z toho bol len väčší zmätok.

spekounP napsal:
Jinak takový postřeh koleno versus bulhary, nebo kolena versus výpady: Já si dávám pod přední nohu vždycky podložku (kotouč, nebo takový ty 2 gumový podložky) - když jdu bez podložky, dostanu se se stehnem cca na paralel a pak mě extrémně bolí vazy ze shora nad kolenem, potřebuju jít pod paralel, pak se aktivuje víc zadek a start toho pohybu vychází ze zadku a ne ze stehna

Je to tak, k tomu mám len dve poznámky:
1. Ja potrebujem dostať koleno práve do polohy, kde to "bolí". Preto aj používam len také nízke váhy, nech je to kontrolované a bezpečné. Teória hovorí, že keď stopnem pohyb v tej boľavej fáze, tak tá šľacha sa v tej polohe spevňuje a zosilnie a potom už by ma nemala tak obmedzovať.
2. Presne som to robil ako ty, pri bulharoch aj výpadoch. Dokonca pri výpadoch som išiel až z 15cm bedničky s nejakými 80 kilami na chrbte. Len som sa potom moc rozvášnil a natiahol som si hamstring tak, že som dva týždne nebol schopný robiť nič na spodok Ale napríklad Štúr tak bulhary cvičí a pochvaľuje si. To je len chyba u mňa, už som párkrát spomínal, že na hamstringy týmto trpím.

Dante Flyshit napsal:
Za mňa je to dosť o technike, resp.aky dlhý krok robíš.
Inak ja som najvyššiu váhu na výpady zvládol keď som išiel zercher výpady s relatívne krátkym krokom. Dal som 5x každou nohou so 100kg pred pár rokmi. Bulhary som dal menej, lebo tam sú vyššie nároky na stabilitu a to ti uberie kilá, ale zasa človek zapracuje na stabilite.

Aj toto je pravda. Zas spomeniem Štúra - on jak je trpajzlík a má krátke nohy, robí samozrejme aj kratší bulhar/výpad. A tam, kde ja umieram na prdel a hamstringy, lebo mám nohy jak žirafa a extra dlhý krok, on pumpuje kvadráky. Ten istý cvik, len kratší krok a vzpriamenejší trup.

Čo mám odpozorované na tie moje (podotýkam moje!!!) kolená, tak v počiatočnej fáze mi pomáhali výpady dozadu. Posilniť prdel a trochu zapájať koleno bez toho, aby znášalo nejakú extra váhu. Koleno sa tak hýbalo, ale vedelo to pekne zvládať a zároveň sa posilňovali svaly okolo.
Potom bulhary, so stopkou dole, práve v tej fáze okolo paralelu, kde ma tie kolená serú najviac. Tam sa posilňuje tá šľacha, už prenáša nejakú váhu, zároveň sa pracuje na rovnováhe od chodidla cez koleno až po bedro.
A na záver budem musieť zaradiť vypady dopredu, tie preto, aby som trochu obnovil atletické schopnosti šliach kolena tlmiť nárazy pri behu, skokoch a podobne.

A okolo toho mrte statických držaní a step downs a spanish squat. Je to beh (skôr teda krivkanie ) na dlhú trať, ale keby som len cvičil a nič ma nebolelo a neobmedzovalo, hádam by som sa nudil.
Okrem toho mám super výhovorku, prečo je Milan silnejší ako ja, miesto aby som priznal, že som starý ektomorfný dojebaný neborák a on je nastupujúci silovo extra talentovaný dravý jedinec.

Jo a vďaka všetkým za rady aj postrehy, vždy mám radosť, keď to tu niekto číta, zapojí sa a že sa nám tu drží taká vzájomne sa podporujúca komunita (ak nerátam, akú čočku minule dostal Krteček alebo Cohen ).

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
cohen999

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2026 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
(...)aby som trochu obnovil atletické schopnosti šliach kolena tlmiť nárazy pri behu , skokoch a podobne.

(...)Je to beh (skôr teda krivkanie ) na dlhú trať
Pozerám, aké cheesy nové slová si pridal do svojho slovníka! Skoro mi to znie ako príprava na bežeckú kariéru!
decarabas

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2026 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:
decarabas napsal:
(...)aby som trochu obnovil atletické schopnosti šliach kolena tlmiť nárazy pri behu , skokoch a podobne.

(...)Je to beh (skôr teda krivkanie ) na dlhú trať
Pozerám, aké cheesy nové slová si pridal do svojho slovníka! Skoro mi to znie ako príprava na bežeckú kariéru!

decarabas

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2026 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Superset
Predkopávanie:

1x20x20kg
3x20x60kg
+
Lýtka v legpresse:

1x20x80kg
3x20x130kg

Superset
Legpress:

4x20x130kg
+
Zakopávanie:

3x15x40kg

Deadlift:
1x3x70kg
1x1x120kg
1x1x170kg belt on, trhačky on
1x1x190kg
1x10x190kg dorovnané PR z 2022
1x3x170kg

Superset
Kliky nabradlách:

1x10xCarabas
3x10xCarabas + 30kg
1x20xCarabas
+
Veslo - kladka:

1x10x40kg
3x10x90kg

Upažovanie JČ:
4x15x12kg

Hodnotenie tréningu: No. Takže tak. Nohy dnes veľmi výživné, pridal som na legpresse a teda celkom ma to vytrápilo. Neprekvapivo som mal ešte nohy nejaké unavené zo stredy, dnes som im pridal a potom som šiel na deadlift.
Nechcelo sa mi robiť tri pracovné série, tak som sa rozhodol napáliť to všetko do jednej. Škoda, že som sa nehecol ešte do jedného opakovania, mohlo to byť PR. Ale na videu tam fakt nevidím nijakú bezpečnú rezervu - možno by som vytrápil ten jedenásty, ale utrhal by som si všetko, čo sa napája na chrbticu a to mi nestojí za to.
Pravda, keby som nemal také utavené nohy, asi by to šlo ľahšie Od 8 opakovania Ďalej už mi horeli nohy a prdel. Tak som to nejak dobojoval, ale vycuclo ma to z energie hrozivo. Preto som už nič extra nepodnikal, dal si jednu rozlúčkovú biednu homo-trojku so 170 kilami a radšej to odložil.

Ani na jednoručku som nemal morál a ťahal som kladku. Ale na klikoch som si celkom užil, išlo to prekvapivo dobre a v posdlednej sérke som tam poslal pumpovacích 20 reps.

Celkom dobrý tréning, nechám teraz deadlift chvíľku tak a o pár týždňov, až sa zregenerujem, skúsim potiahnuť 250+, ak sa podarí. Ak nie, whatever.

Zajtra ráno ramená, počítam, že po tom deadlifte budem hotový a žiadne výkony neočakávam.

decarabas

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2026 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Superset
Militarko:

1x3x20kg
1x3x50kg
1x1x70kg
1x1x80kg belt on
1x5x80kg
1x8x80kg PR
1x5x80kg
+
Brucho:

4x15x40kg

Superset
Upažovanie - kladka:

3x8x12,5kg
1x10x10kg
1x15x5kg
+
Predlaktie:

3x

Superset
Upažovanie v predklone:

3x12x18kg
+
Predlaktie:

3x

Úzky bench press:
1x6x20kg
1x6x70kg
3x4x120kg

Superset
Sťahovanie kladky:

5x10x35kg
+
Biceps s EZ:

5x10x30kg

Hodnotenie tréningu:
Ráno som ešte nebol nejak extra vytuhnutý po deadliftoch, tak som sa rozhodol to využiť. Nebol som si istý, ako pôjde militarko, rozcvička žiaden zázrak, ešte aj prvý single s 80kou bol celkom ťažký. Ale chcel som urobiť predsa len trochu viac ako naposledy a tak som dal prvú 5ku a zistil som, že tam bolo pár reps v rezerve. Vedel som, že rezerva sa s každou ďalšou sériou zmenší a tak som nečakal až na poslednú a dal som do toho všetko už v druhej.
No, takto. Je jasné, že posledné opakovania už boli bench postojačky A tým nemyslím incline bench, ale flat bench postojačky Už ma to lámalo slušne, lebo napätie v core sa vyparovalo s každým ďalším opáčkom. Ale spravil som to a I don't care, je to osobák.
V tretej som už horko ťažko dorobil predpísaných 5, lebo som bol vycucnutý ako hašlerka.

Upažovanie prihodené a zväčšený objem.

Úzke tlaky ťažké jak barák. Neprekvapivo. Ale povinné 4ky splnené. A potom už som bol lenivý a dal si len kladku a na bicák ezetku a vybavené a spokojne som odchádzal s pumpou jak svet.

Super ranný trenál a militarko potešilo.

Turakam

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2026 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je už na 100 x 3. Nice.
decarabas

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2026 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No neviem, 3x nedám ani 90. U mňa je militarko desne divné, nie som na to moc stavaný s tými úzkymi ramenami a dlhými končatinami... A po druhom opáčku hrozne rýchlo strácam napätie v core a prehýbam sa.

seeya

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2026 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

stale mozes skipnut 3x100 a dat rovno 1x110 :))
MilanT

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2026 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přece nebudeš nasazovat pětikilové kotouče, dej aspon 120
vlk#

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2026 4:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
No neviem, 3x nedám ani 90.

je to tak, podle mojí přepočtové tabulky to vychází stejně, 8x80 odpovídá 3x90 a horko těžko 1x100, ale kdo umí peakovat, tak z toho zřejmě vymáčkne víc
decarabas

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2026 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bol by som rád za jednu poohýbanú krivú nedotlačenú stovku, keby sa zadarilo v priaznivých podmienkach Ale dík za optimistické pohľady, hoši.

decarabas

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2026 9:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Superset
Zakopávanie:

1x20x20kg
3x13x60kg
+
SSB výpony:

3x12x170kg + 3x20xBW

Superset
Predkopávanie:

1x20x20kg
3x20x60kg + 1x20x40kg + 1x20x20kg
+
SL DL:

1x10x70kg
3x10x120kg

Drepy:
1x6x20kg
1x3x70kg
1x1x120kg
1x1x140kg
2x6x120kg

Superset
Incline JČ tlaky:

1x12x20kg
4x8x45kg
+
Zhyby:

1x8xCarabas
3x7xCarabas + 25kg
1x10xCarabas

Superset
Biceps JČ vsede:

3x8x18kg
+
Predlaktie:

3x

Superset
Preacher curl kladka:

3x6x20kg
+
Predlaktie:

3x

Hodnotenie tréningu: Slniečko, teplúčko, radosť cvičiť. Dokonca som vyhrabal ultra krátke retro žlté Raskol kraťásky alá 70te roky, ktoré sa mi sexy zarezávali medzi polky
Predkopy boli výživné, hlavne posledná zhodená séria. Chódza bola potom trošku roztrasená, ale stehná napumpované, takže sa to vyrovnalo.
A pridal som na SLDL dve opakovania v každej sérii. Celkom som to cítil po piatkových deadliftoch. Ale cítil som to tak správne, všetko makalo ako bolo treba, nič nebolo boľavé.

Drepy OK, zas pomerne komfortná 140ka. Kolená samozrejme už neboli úplne fresh, takže boli trochu citlivé. Ale stále úplne znesiteľné. Čo som hneď vyuzžil a dal si dve šestky so 120kou. Pomaly pomaaaaličky sa driapem hore. Stále bez bandáží, až ich raz zasa zaradím, bude to ešte lepšie.

Záverečný superset zhyb-tlak je tradične hnus. Ale incline tlaky pomerne išli, pekné stabilné osmičky s dobrou technikou a kontrolovaným pohybom (možno až príliš miestami ). A zhyby fujtajbl stále, ale urobiť sa to musí.

Na záver bicákpumpe a vybavené. Super tréning, dnes kolená ale cítim, počítam, že jak som sa rozšupol na predkope, tak som to malinko prepálil. Ale po schodoch chodím, pobehnúť viem, tak to len nechám oddýchnuť, maximálne postrečujem a bude dobre na zajtrajšie bulhary, kde to aj tak zas odnesie skôr prdel.

cohen999

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2026 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
po beh núť viem
decarabas

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2026 10:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:
decarabas napsal:
po beh núť viem

Hah, vidíš, aký si kreatívny, odkedy abstinuješ

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 434, 435, 436 ... 445, 446, 447  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: